Человек не терпит насилия!

Заместитель Сафиуллина уличен в коррупции

vulytsya

Простенько и со вкусом: первый заместитель председателя Комитета Верховной Рады по вопросам борьбы с коррупцией и организованной преступностью Геннадий Москаль направил председателю СБУ Валерию Хорошковскому материалы для привлечения к ответственности за коррупционное правонарушение заместителя министра по делам семьи, молодежи и спорта. «На горячем» попался заместитель Сафиуллина Анатолий Домашенко. Схвачен за руку Анатолий Васильевич (кто бы сомневался!) на поборах с парашютистов – о чем неоднократно и с возмущением писал сайт «ОРД».

В депутатском обращении Г.Г.Москаля описан весь коррупционный механизм по сбору руководством Минсемьямолодьспорт денег со спортсменов. Сначала по поддельным документам учреждается фиктивная фирма под громким названием «федерация чего-то там». Все имущество этой федерации – компьютер и чайник. В качестве спортивной федерации они не признается нигде и никем – даже сам Минсемьямолодьспорт не рискует заключить договор о сотрудничестве с шарашкиной конторой и делегировать ей какие-либо полномочия.

Тем ни менее, пользуясь полной безнаказанностью, представители шарашкиной конторы изготавливают поддельные документы о том, что якобы государство установило, что без уплаты «безвозвратной финансовой помощи, без НДС» в пользу этой фиктивной фирмы спортсмены не допускаются к соревнованиям. Участники чемпионатов возмущаются, но платят. А деньги делятся между организаторами и исполнителями аферы.

Так было и при министре Павленко, и при министре Корже. И даже – более того. Тем же спортсменам-парашютистам памятна история о том, как аферист Тёрло, который собирает с них деньги на аэродромах Общества содействия обороне Украины, будучи инспектором ТСОУ, договорился с начальником отдела Минсемьямолодьспорт Воронцовым и стал от имени Министерства выгонять с соревнований тех спортсменов, которые отказывались платить ему на карман.

Геннадий Москаль продемонстрировал нашему изданию жалобы в Минсемьямолодьспорт спортсменов и даже главного судьи Чемпионата Украины по классическому парашютизму 2006 года с описанием того, что этот мошенник Тёрло чудил на этих соревнованиях и как вымогал деньги. Ответ на жалобу начальник отдела Минсемьямолодьспорт господин Воронцов пишет до сего дня, вот уже более четырех лет.

Однако раньше подобную «спортивную» деятельность руководители Минсемьямолодьспорт пытались, по крайней мере, не афишировать. Сафиуллин – первый министр, который открыто, на бумаге, провозгласил, что платить «безвозвратную финансовую помощь» будут все: взрослые, и дети.

Собственно, все и платят. Единственным исключением в стране стал Енакиевский государственный авиационно-технический спортивный клуб Министерства образования и науки Украины. Воспитанники этого учреждения внешкольного образования постановили – ни копейки проходимцам они платить не будут. В ответ Сафиуллин не подписал заявку на участие Украины в Чемпионате мира по классическому парашютизму среди юниоров (Украину должны были представлять два юных спортсмена, Сергей Лысенко и Максим Слободян, оба – воспитанники Енакиевского государственного АТСК), запретил проведение на базе клуба Всеукраинских соревнований по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового, запретил проведение очередного Чемпионата Украины по парашютному спорту среди юниоров, запретил выезд команды Енакиевского клуба на соревнования по парашютному многоборью в Россию и, в конце концов, вообще запретил проведение в Украине каких-либо соревнований по парашютному многоборью, поскольку эта дисциплина является базовой для Енакиевского государственного АТСК.

Правда, документы подписывает не сам Сафиуллин, а его заместитель Домашенко. Вот ему-то и придется отвечать за тупость и жадность ахметовского выкормыша.

Публикуем депутатское обращение Геннадия Москаля о привлечении к ответственности за совершение коррупционного правонарушения заместителя Сафиуллина А.В. Домашенко.

«ОРД»

* * *

18 листопада 2010р.

№ 332/мск – 372

Голові служби безпеки України

ХОРОШКОВСЬКОМУ В.І.

вул. Володимирська, 33, м. Київ, 01034

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

щодо притягнення до відповідальності за вчинення корупційного діяння заступника Міністра України у справах сім’ї молоді та спорту Домашенка А.В. (у порядку ч.5 ст.17 Закону України «Про статус народного депутата України»)

Прошу скласти адміністративний протокол у зв’язку з вчиненням корупційного діяння заступником Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенком А.В., який 14.10.2010 порушив спеціальні обмеження щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, встановлені п. г) ч. 3 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією». А саме: надав незаконні переваги юридичній особі – Всеукраїнській громадській організації «Федерація парашутного спорту України» (надалі за текстом – ФПСУ) — під час прийняття рішення.

Корупційне правопорушення Домашенко А.В. скоїв шляхом затвердження від імені Міністерства України у справах сім’ї молоді та спорту «Положення про 60-й Чемпіонат України та 15-й Кубок України з класичного парашутизму» (надалі за текстом – Положення), яким зобов’язав учасників зазначених змагань та спортивні організації, які вони представляють, сплачувати ФПСУ «безповоротну фінансову допомогу, без ПДВ».

До мене, як народного депутата України, звернулися вихованці Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти і науки України (надалі за текстом – ЄДАТСК). Юніори клубу поскаржилися, що до них разом із зазначеним Положенням надійшло офіційне запрошення від Департаменту спорту вищих досягнень Мінсім’ямолодьспорт взяти участь у 60-му Чемпіонаті України та 15-му Кубку України з класичного парашутизму.

Але, як витікає зі змісту Положення, умовою участі вихованців клубу в цьому заході є їх вступ до громадської організації ФПСУ зі сплатою на її користь 150грн. безповоротної фінансової допомоги та 50грн. «вступного внеску». Окрім того, кожний вихованець має придбати в цій організації три «посвідчення парашутиста» вартістю 50 грн. кожний, а державний бюджетний заклад – ЄДАТСК – зобов’язаний переказати цій громадській організації 1000грн. безповоротної фінансової допомоги. Але найбільш вихованців клубу обурив той факт, що платити треба на користь громадської організації, проти керівників якої прокуратурою м.Києва порушена кримінальна справа №50-5753 по обвинуваченню в шахрайстві за грошові побори зі спортсменів, причому вихованці клубу проходять по цій справі потерпілими.

В ході ознайомлення з зазначеним Положенням встановлене наступне:

Відповідно до «Положення про Єдину спортивну класифікацію України», затвердженого Наказом Мінсім’ямолодьспорт від 07.04.2006 №1088, Положення (регламент) про проведення офіційного змагання – це нормативний документ, що визначає умови, терміни та порядок проведення офіційного змагання, категорію спортсменів, що беруть у них участь, їх стать і вік, кількісний склад команд, інших учасників, фінансове, медико-санітарне забезпечення, заходи безпеки, порядок і термін подачі заявок, умови прийому та забезпечення учасників, у тому числі суддів, порядок нагородження переможців та призерів змагань, порядок подачі протестів і їх розгляду та інші умови, які забезпечують проведення заходу.

Відповідно до п.49 «Положення про Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 №1573, Мінсім’ямолодьспорт затверджує положення та проводить офіційні всеукраїнські змагання (комплексні заходи, чемпіонати, кубки першості України, турніри, інші змагання, передбачені Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів), згідно з укладеними договорами делегує в установленому порядку всеукраїнським громадським об’єднанням фізкультурно-спортивної спрямованості повноваження з їх проведення.

14.10.2010 Домашенко А.В., діючи як уповноважена особа центрального органу виконавчої влади з фізкультури і спорту, затвердив зазначене Положення про проведення офіційних змагань. При цьому ці змагання не включені до Єдиного календарного плану спортивних заходів на 2010 рік, Мінсім’ямолодьспорт не видавав наказ про їх проведення, членів колегії суддів не призначав.

Відповідно до п.3.3 Положення, «керівництво організацією та контроль за проведенням змагань здійснюється департаментом спорту вищих досягнень Мінсім’ямолодьспорту України, відділом авіації та спорту ЦК ТСО України, ВГО «ФПС України». У той же час Мінсім’ямолодьспорт жодних повноважень з проведень змагань ані Товариству сприяння обороні України, ані ФПСУ не делегував, договір про співпрацю з зазначеними організаціями не укладав.

Відповідно до п.3.4.1 Положення, «кандидатуру головного судді за поданням ВГО «ФПС України» затверджує Мінсім’ямолодьспорт України згідно з регламентом». У той же час ФПСУ не наділено повноваженням вносити до Мінсім’ямолодьспорт будь-які подання. Ця організація не наділена правами спортивної федерації, договору про співпрацю з Мінсім’ямолодьспорт ніколи не укладала. Головного суддю змагань Мінсім’ямолодьспорт не призначав.

Таким чином, під виглядом Чемпіонату та Кубку України з класичного парашутизму Мінсім’ямолодьспорт проводить захід, не включений до Єдиного календарного плану на 2010 рік, без відповідного наказу на його проведення та без спортивних суддів, призначених за встановленим порядком.

Окрім того, зазначене Положення містить ряд настанов явно корупційного характеру, спрямованих на вимагання коштів зі спортсменів, у тому числі неповнолітніх, на користь громадської організації, яка була, ймовірно, зареєстрована по підроблених документах і відносно керівників якої зараз розслідується кримінальна справа по обвинуваченню в шахрайстві.

Відповідно до п.5.2 Положення, «до участі у змаганнях можуть бути допущені спортсмени не молодші 16-річного віку». Таким чином, право взяти участь у цих змаганнях, які проводить держава, поширюється на вихованців Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти і науки України – єдиного в Україні державного закладу позашкільної освіти, що культивує парашутний спорт серед молоді віком16 — 22 роки.

ЄДАТСК створений відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 19.12.2003 № 727 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 р. № 1133 «Про затвердження переліку позашкільних навчальних закладів з позашкільної роботи з дітьми, а також закладів та заходів у галузі освіти, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, видатки на які здійснюються з державного бюджету». Відповідно до п. 3.9 Статуту ЄДАТСК формами навчально-виховного процесу є, зокрема, навчально-тренувальні заняття та участь вихованців клубу у змаганнях. Участь вихованців ЄДАТСК у Чемпіонатах, Кубках України, всеукраїнських змаганнях передбачена навчальними планами на 2010 рік. З метою підготовки спортсменів-парашутистів ЄДАТСК отримав ліцензію на право здійснення діяльності з підготовки спортсменів. Відповідно до ст. 28 Закону України «Про позашкільну освіту», державні позашкільні навчальні заклади не можуть надавати платні послуги замість або в межах освітньої діяльності, визначеної навчальними планами та програмами.

Попри це заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенко А.В. грубо порушив право вихованців ЄДАТСК на отримання безплатної позашкільної освіти, прийнявши рішення, яким зобов’язав їх вступити в громадську організацію та сплатити їй безповоротну фінансову допомогу в якості умови допуску до змагань, які передбачені навчальним планом і проводяться Мінсім’ямолодьспорт.

Відповідно до п.6.1. затвердженого Домашенком А.В. Положення, «право формування команд для розіграшу командної першості 60-го Чемпіонату України надається спортивним організаціям (клубам) колективним членам ВГО «ФПС України». А відповідно до п.6.3 Положення, «усі спортсмени-учасники, тренери-представники та члени суддівської колегії змагань повинні бути громадянами України та членами ВГО «ФПС України». З метою контролю членства в ФПСУ п.5.3.9 зазначеного Положення передбачено, що учасники змагань повинні надати при реєстрації в мандатну комісію «поіменний список членів авіаційної організації (клубу) відповідно зразку (лист ФПСУ від 12.04.2010р., вих. №19/04/02».

У той же час, відповідно до п.4.2 Статуту ФПСУ, зареєстрованого Наказом Мінюсту України від 22.05.2009 №903/5, членами ФПСУ можуть бути лише ті громадяни, які сплачують членські внески в розмірі, встановленому Радою ФПСУ. Відповідно до п.4.3 Статуту ФПСУ, колективними членами ФПСУ можуть бути лише трудові й спортивні колективи підприємств, установ та організацій, що сплачують членські внески.

Згідно з зазначеним листом ФПСУ, на яке посилається п.5.3.9 Положення, «поіменний список» — це перелік громадян, які вступили до ФПСУ з відміткою про сплату «безповоротної фінансової допомоги на виконання статутної діяльності ФПСУ, без ПДВ» в розмірі 150грн. Окрім того, спортсмени, які раніше не були членами ФПСУ, допускаються до участі в Чемпіонаті України лише в тому випадку, якщо додатково сплатять 50грн. «вступного внеску» на користь ФПСУ.

Таким чином, зазначеним Положенням, яке затвердив Домашенко А.В., до участі в офіційних змаганнях національного рівня, які проводить держава в особі центрального органу виконавчої влади з фізкультури і спорту, допускаються лише ті спортсмени, які вступили до громадської організації ФПСУ та надали докази сплати на користь цієї організації «безповоротної фінансової допомоги» в розмірі, який встановлює сама ФПСУ на власний розсуд.

У той же час, відповідно до ст. 7 Закону України «Про об’єднання громадян», «ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об’єднання громадян. Належність чи неналежність до об’єднання громадян не може бути підставою для обмеження прав і свобод або для надання державою будь-яких пільг і переваг. Вимога про зазначення в офіційних документах щодо членства (участі) у тому чи іншому об’єднанні громадян не допускається, крім випадків, передбачених законами України». Домашенко А.В., затверджуючи Положення, грубо порушив цю вимогу Закону й надав ФПСУ не передбачені законом пільги, зобов’язавши всіх учасників, суддів і тренерів-представників вступити до ФПСУ та сплатити цій організації фінансову допомогу на виконання статутної діяльності.

Вихованцями ЄДАТСК є неповнолітні спортсмени, які відряджаються на змагання виключно в супроводі тренера-представника. Домашенко А.В. грубо втрутився у вихований процес ЄДАТСК, затвердивши рішення, згідно з яким тренери-представники не допускаються на місце проведення Чемпіонату України з класичного парашутизму, якщо вони не вступили до ФПСУ й не заплатили цій організації безповоротну фінансову допомогу.

Окрім того, незаконним є рішення Домашенка А.В. про допуск до участі в змаганнях лише тих команд, які представляють спортивні організації чи клуби, що є колективними членами ФПСУ. Спортивні організації (клуби) є юридичними особами й не можуть бути членами (індивідуальними чи колективними) жодного об’єднання громадян. Попри це, зазначеним листом ФПСУ, на яке посилається п.5.3.9 Положення, «колективними членами ФПСУ» оголошені установи та організації, які сплатили ФПСУ в 2010 році 1000грн. «безповоротної фінансової допомоги, без ПДВ». Таким чином, команда спортсменів ЄДАТСК зможе взяти участь у Чемпіонаті України з класичного парашутизму, який проводить Мінсім’ямолодьспорт лише в тому випадку, якщо цей державний заклад позашкільної освіти перекаже 1000грн. безповоротної фінансової допомоги громадській організації, проти керівників якої порушена кримінальна справа за шахрайство.

Пунктом 5.3.3 Положення передбачено, що спортсмени допускаються до участі в змаганнях лише в тому разі, якщо пред’являть «українське посвідчення парашутиста не нижче класу «С» з класичного парашутизму». Жодних пояснень з приводу того, що таке «українське посвідчення парашутиста» й де його можна отримати, Положення не містить. Жодним нормативним актом існування подібного «посвідчення» не передбачено. Як виявилося, подібні посвідчення впродовж тривалого часу власноручно виготовляли керівники ФПСУ й продавали громадянам від імені держави як документ, який надає права та звільняє від обов’язків. Обставини виготовлення та торгівлі «посвідченнями парашутиста» зараз перевіряються в ході розслідування кримінальної справи №50-5753.

Як було встановлено Генеральною прокуратурою України в ході перевірки обставин вимагання керівниками ФПСУ грошей у вихованців ЄДАТСК, таких «посвідчень» або «сертифікатів» вартістю 50 грн. кожне всього було продано в кількості 2990шт. на суму понад 130тис. грн. Посвідчення мали чотири категорії, для того, щоби отримати посвідчення категорії «С», треба було спочатку придбати посвідчення категорій «А» і «В». Всі гроші, виручені від продажу «посвідчень», керівники ФПСУ приховали від оподаткування. Для створення видимості законності своїх дій, керівники ФПСУ виготовили «Положення» про ці «посвідчення» та утворили «Сертифікаційну комісію», яка приймала заявки на їх продаж.

Прокуратура м.Києва внесла протест у Раду ФПСУ з вимогою скасувати незаконні рішення щодо «сертифікації» парашутистів і видачі «посвідчень». Вимоги прокуратури ФПСУ повністю задовольнила ще наприкінці 2009 року, Сертифікаційну комісію ліквідувала, рішення про запровадження «посвідчень парашутиста» скасувала. Окрім того, 28.01.2010 прокуратура м.Києва внесла в ФПСУ припис № 07/1-27вих-10 з вимогою негайно повернути спортсменам всі гроші, незаконно отримані від продажу «посвідчень». Наразі в ході досудового слідства по кримінальній справі №50-5753, порушеній проти керівників ФПСУ за фактами збору грошей зі спортсменів, визнано потерпілим вихованця ЄДАТСК Максима Слободяна, якого службові особи ФПСУ примусили придбати «посвідчення парашутиста» як начебто умову його допуску до Чемпіонату України серед юніорів з класичного парашутизму в 2009 році.

Отже, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенко А.В. виніс протиправне рішення, яким зобов’язав всіх учасників Чемпіонату України з класичного парашутизму придбати в керівників ФПСУ неіснуючі в Україні «посвідчення парашутиста», які таємно виготовляються всупереч протестам і приписам органів прокуратури.

Звертає на себе увагу також та обставина, що Домашенко А.В. затвердив «Положення про 60-й Чемпіонат України та 15-й Кубок України з класичного парашутизму» попри те, що 59-й Чемпіонат України та 14-й Кубок України з класичного парашутизму Мінсім’ямолодьспорт минулого року не проводив. Останній раз аналогічні змагання були проведені в 2008 році й називалися вони «58-й Чемпіонат України та 1-й Чемпіонат України серед юніорів з класичного парашутизму». Також у 2008 році останній раз проводився Кубок України з класичного парашутизму, який мав порядковий номер 13.

Більш того, кримінальна справа проти керівників ФПСУ була порушена саме в зв’язку з тим, що в 2009 році вони скористалися тим, що Мінсім’ямолодьспорт не проводив змагань національного рівня з парашутного спорту, і стали збирати кошти зі спортсменів начебто для проведення 59-го Чемпіонату України та 14-го Кубку України з класичного парашутизму. У такий спосіб шахраям вдалося заволодіти коштами спортсменів, у тому числі – неповнолітніх, у сумі майже 29 тис. грн.

Таким чином, можна припустити, що Домашенко А.В. затвердив Положення, зокрема, з метою надати «заднім числом» видимість законності діям керівників ФПСУ, що слугували підставою для порушення проти них кримінальної справи.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про боротьбу з корупцією» порушення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, будь-якого із зазначених у статті 5 цього Закону обмежень, якщо воно не містить складу злочину, становить склад адміністративного правопорушення, відповідальність за яке наступає відповідно до зазначеного Закону. Порушення заступником Міністра України у справах сім’ї молоді та спорту Домашенком А.В. спеціального обмеження щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, встановленого п. г) ч. 3 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією» є явним. Строк притягнення Домашенка А.В. до адміністративної відповідальності не сплинув.

Відповідно до ч.5 ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат як представник державної влади у разі порушень законності має право звертатися з вимогою до відповідних органів державної влади припинити такі порушення. У разі порушення законності народний депутат може звернутися з депутатським зверненням до відповідних посадових осіб правоохоронних органів чи органів виконавчої влади, що здійснюють державний контроль у відповідній галузі.

Посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ та організацій, а також працівники правоохоронних органів, до яких звернуто вимогу народного депутата про припинення порушення законності, зобов’язані негайно вжити заходів щодо усунення порушення, а за необхідності — притягнути винних до відповідальності з наступним інформуванням про це народного депутата.

Виходячи з наведеного, на підставі Закону України «Про боротьбу з корупцією» та керуючись ст.ст. 16, 17 Закону України «Про статус народного депутата України», —

п р о ш у :

1. Опитати заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. з приводу підстав присвоєння порядкових номерів 60 і 15 черговому Чемпіонату України та Кубку України з класичного парашутизму відповідно.

2. Опитати заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. з приводу відсутності наказу Мінсім’ямолодьспорт про проведення 60-го Чемпіонату України та 15-того Кубку України з класичного парашутизму, призначення головного судді цих змагань та затвердження колегії суддів.

3. Опитати заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. щодо причини відмови Мінсім’ямолодьспорт від проведення в 2010 році традиційного Чемпіонату України з класичного парашутизму серед юніорів.

4. Опитати заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. з приводу обставин його ознайомлення з листом ФПСУ від 12.04.2010р. №19/04/02, посилання на яке міститься в п.5.3.9 затвердженого ним Положення.

5. Опитати заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. з приводу інформації, яка йому стала відома в ході розробки та затвердження Положення, щодо виготовлення та реалізації керівниками ФПСУ «українських посвідчень парашутиста».

6. Повідомити в прокуратуру м.Києва про те, що ФПСУ за сприяння заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. продовжує незаконну діяльність з виготовлення та реалізації «посвідчень парашутиста».

7. Проінформувати ГУ МВС України в м.Києві про можливу причетність заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Домашенка А.В. до розповсюдження «українських посвідчень парашутиста», виготовлення й реалізації яких є одним з епізодів кримінальної справи №50-5753, порушеної за ч.1 ст.190 КК України щодо керівників ФПСУ.

8. Скласти протокол про порушення заступником Міністра України у справах сім’ї молоді та спорту Домашенком А.В. спеціального обмеження щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, встановленого п. г) ч. 3 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», та направити протокол до суду.

Перший заступник Голови Комітету

Верховної Ради України з питань

боротьби з організованою злочинністю

і корупцією МОСКАЛЬ Г.Г.

В тему:

«Сафиуллин: бизнес на детях»

http://ord-ua.com/2010/10/17/safiullin-biznes-na-detyah/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/20/safiullin-biznes-na-detyah-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/24/safiullin-biznes-na-detyah-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/01/safiullin-biznes-na-detyah-4/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/04/safiullin-biznes-na-detyah-5/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/17/safiullin-biznes-na-detyah-6/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/21/safiullin-biznes-na-detyah-7/?lpage=1

«Проффесионалы» на марше: Сафиуллин прячется от журналистов»

http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

«Міністерство дерибану та спорту»

http://ord-ua.com/2010/09/23/ministerstvo-deribanu-ta-sportu/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/26/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/29/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/07/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-4/?lpage=1

«У Ахметова завелась «криса»

http://ord-ua.com/2010/10/04/u-ahmetova-zavelas-krisa/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/11/u-ahmetova-zavelas-krisa-zakinchennya/

«Равіле Сафовичу, візьміть слухавку!»

http://ord-ua.com/2010/10/06/ravile-safovichu-vizmit-sluhavku/?lpage=1

«Криса замітає «сліди»

http://ord-ua.com/2010/10/21/krisa-zamitaye-slidi/?lpage=1

Журналісти-«контрабандисти»

http://ord-ua.com/2010/11/08/zhurnalisti–kontrabandisti/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. А что, грибанова, ни как не загребут? Ведь эти все манипуляции с парашютным спортом в Украине, проходят непосредственно, через него!Или эта жаба-снова спрячется в болоте-до “лучших” времён.

  2. Банда — мерзенна банда на чолі з Януковичем дірвалася до влади! Де і коли так було, що ватажок мафіозного клану ставав очільником держави? От і маємо! Складіть протоколи… А що тій банді протоколи? Тим більше — що їм “грізні” попередження від Ради Європи! Тут потрібні інші заходи!

  3. НАДРИГАЛИСЬ НА ДВАДЦЯТЬ ВОСЬМОМУ ПАСКВІЛІ ХОВАТИ ГОЛОВУ В ПІСОЧОК. а ВІН МОЖЕ ПОПАСТИ У ВУШКИ І ВИЙДЕ ЧЕРЕЗ НОСИК. НІКОНОВ-БОЙКІС ВЖЕ ЗНАЙШЛИ ОПАЛЬНОГО МОСКАЛЯ. А МОСКАЛЮ ЩО ТРЕБА, ЩОБ ПРО НЬОГО НЕ ЗАБУЛИ БО ЩЕ ХОЧЕТЬСЯ ПОКЕРУВАТИ ДЕРЖАВОЮ. ХТО ЗНАЄ, МОЖЕ ЯКРАЗ ВИСТУПИ НА ЗАХИСТ БОЙКІСА І ПРИЗВЕДУТЬ ДО ТОГО, ЩО МОСКАЛЯ ПОМІТЯТЬ І ПОВЕРНУТЬ ЗНОВУ ДО ВЛАДИ І ДАДУТЬ ЗНОВУ ПОКЕРУВАТИ КРИМОМ. БО У НАС НАЙКРАЩИЙ ЗАХИСТ- ЦЕ НАПАД. БО СВІТИТИСЯ, ПОЗУВАТИ, ХЕРНЮ ЯКУСЬ МОЛОТИ ЦЕ НАЦІОНАЛЬНА РИСА. АКТУАЛЬНІСТЬ ВАШОГО МАТЕРІАЛУ ЦЕ АЖ ДВІ ВІДПОВІДІ Я ТРЕТІЙ. КІНО ДИВИВСЯ — ШЕПІЛОВИМ БУДЕШ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ