Человек не терпит насилия!

Сафиуллин: бизнес на детях — 6

  Начало статьи: http://ord-ua.com/2010/10/17/safiullin-biznes-na-detyah/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/20/safiullin-biznes-na-detyah-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/24/safiullin-biznes-na-detyah-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/01/safiullin-biznes-na-detyah-4/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/11/04/safiullin-biznes-na-detyah-5/?lpage=1

Редакция «ОРД» продолжает беспрецедентную акцию – публикацию материалов проверки группой народных депутатов Украины жалобы директора единственного в стране государственного авиационно-технического спортивного клуба Министерства образования и науки Украины. Этот клуб является учреждением внешкольного образования, находится на родине нынешнего Президента Украины – в городе Енакиево и задыхается от денежных поборов с воспитанников.

Детей начали обдирать еще в те времена, когда министром по делам семьи, молодежи и спорта был Юрий Павленко. Несколько аферистов, зарегистрировав по поддельным документам общественную организацию с громким названием «Федерация парашютного спорта» стали наведываться в клуб и собирать с детей деньги. Поборами были обложены все – и взрослые спортсмены, и несовершеннолетние юниоры. Вступив в сговор с несколькими сотрудниками Минсемьямолодьспорт, мошенники разворовывали средства, выделяемые бюджетом на мероприятия по патриотическому воспитанию молодежи и развитию в стране парашютного спорта.

Это безобразие попытались прекратить народные депутаты, Генеральная прокуратура и прокуратура г.Киева. По итогам проверки жалобы директора Енакиевского государственного АТСК в феврале 2010 года в отношении аферистов было возбуждено уголовное дело. А народные депутаты, организовавшие проверку, разработали подробный план мероприятий по выправлению ситуации. Однако не учли, что новым министром стал бывший завхоз футбольного клуба «Шахтер» господин Сафиуллин, по сравнению с которым Павленко – это титан мысли и образец порядочности.

Вступив в должность, Сафиуллин немедленно возобновил поборы с детей. А поскольку воспитанники клуба отказывались платить, этот вымогатель и взяточник запретил проводить в Енакиево соревнования по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Берегового. Журналистам Сафиуллин так и пояснил – пусть дети сначала заплатят…

6monument

Июль 2009 года. Торжественное открытие в г.Енакиево первых Всеукраинских соревнований по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового. Больше таких соревнований не будет – Сафиуллин требует, чтобы дети заплатили за право увековечить память о своем знаменитом земляке. Платить нужно дружкам Сафиуллина, в отношении которых возбуждено уголовное дело за мошенничество

О суммах, украденных Сафиуллиным за время пребывания в должности министра мы поведаем в следующих частях нашего сериала. А сейчас публикуем обширное депутатское обращение Елены Анатольевны Бондаренко – человека, отдавшего немало сил возрождению Енакиевского государственного АТСК и взявшего самое активное участие в организации и проведении на родине нынешнего Президента первых Всеукраинских соревнований по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового в 2009 году.

21 квітня 2010

Міністру України у справах сім’ї,

молоді та спорту

САФІУЛЛІНУ Р.С.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Щодо ситуації, яка склалася в Україні

зі спортивно-технічними видами спорту

(на прикладі парашутного спорту)

Шановний Равіле Сафовичу!

В Україні на сьогодні визнано 25 спортивно-технічних і прикладних видів спорту, з 15-ти з яких реєструються світові рекорди. Найпопулярнішим є парашутний спорт, що містить п’ять дисциплін, передбачених Єдиною спортивною класифікацією України – парашутне багатоборство (стрибки з парашутом на точність приземлення, легкоатлетичний крос, плавання довільним стилем), класичний парашутизм (стрибки з парашутом на точність приземлення й стрибки з виконанням комплексу акробатичних фігур у вільному падінні), купольна парашутна акробатика, групова парашутна акробатика, артистичні види «фрифлай».

У країнах колишнього Радянського Союзу розвиток парашутного спорту розглядається як одна з важливих складових патріотичного виховання молоді та підготовки мобілізаційного резерву збройних сил. У Російській Федерації функціонують численні дитячо-юнацькі парашутні клуби, куди приймаються юнаки й дівчата з 11-річного віку, які займаються парашутним спортом – передусім, парашутним багатоборством – повністю коштом державного бюджету.

В Україні функцій спортивної федерації з зазначених видів спорту має виконувати Товариство сприяння обороні України (ТСОУ) – всеукраїнська громадська організація, яка була створена в 1991 році й оголосила себе правонаступником майна радянського ДОСААФ. ТСОУ – це єдина організація в Україні, що має належну матеріальну базу для розвитку спортивно-технічних і прикладних видів спорту (аеродроми, мотодроми, гоночні траси, Палац підводного спорту, літаковий і планерний парк тощо). Щороку ТСОУ отримує кошти з державного бюджету на утримання своїх авіаційно-спортивних клубів. Окрім того, статтею 12 Закону України «Про плату за землю» від сплати земельного податку звільнені авіаційно-спортивні клуби ТСОУ – за земельні ділянки, що використовуються для проведення змагань та навчально-тренувального процесу збірних команд України й підготовки спортивного резерву (за умови спрямування відповідних сум на розвиток фізичної культури і спорту).

Але в дійсності кошти, що виділяються з державного бюджету на розвиток спортивно-технічних видів, витрачаються неефективно, а спортивні заходи проводяться на гроші самих спортсменів. Діяльність у клубах ТСОУ повністю комерціалізована, спортивна робота практично не здійснюється. Натомість в Мінсім’ямолодьспорт подаються документи, що містять сфальсифіковану інформацію щодо участі ТСОУ в спортивному житті країни.

Найбільш складна ситуація склалася в парашутному спорті – донедавна самому масовому спортивно-технічному виді спорту, який зараз в Україні фактично знищено. Як виявилося під час перевірки скарги директора єдиного в Україні Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти і науки, впродовж кількох останніх років в Україні без відома центрального органу виконавчої влади з фізкультури і спорту кілька аферистів за повного сприяння ТСОУ незаконно збирали зі спортсменів-парашутистів (у тому числі – неповнолітніх) і спортивних суддів гроші, імітуючи проведення національних змагань з парашутного спорту та псевдо-атестацію суддів, і навіть запровадили на платній основі вигадану ними «сертифікацію» парашутистів.

Легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом, здійснюється через створену інспектором ТСОУ Тьорлом І.А. громадську організацію «Федерація парашутного спорту України» (ФПСУ), яка ніколи не наділялася повноваженнями спортивної федерації, не є членом FAI, договору про співпрацю з Мінсім’ямолодьспорт не укладала, права проводити офіційні змагання та атестувати суддів з парашутного спорту не одержувала. Як було встановлено в ході депутатської перевірки, державна реєстрація цієї організації була проведена, імовірно, по підроблених документах, виготовлених її засновниками. Матеріальної бази, необхідної для розвитку спорту, а також ліцензії на здійснення спортивної діяльності ФПСУ не має. Жодного офіційного заходу з парашутного спорту за весь час свого існування ФПСУ не провела.

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», рівень майстерності в окремих видах спорту, рівень підготовленості та кваліфікація спортсменів визначаються спортивною класифікацією, тобто ДЕРЖАВНОЮ системою спортивних звань, розрядів і категорій. Одначе керівники ФПСУ, скориставшись повною безконтрольністю з боку Мінісм’ямолодьспорт, запровадили свою власну систему спортивних розрядів, назвавши її «сертифікацією парашутистів», з видачею так званого «українського національного сертифіката парашутиста». Ця «сертифікація» аналогічна державній системі спортивних звань, розрядів і категорій – вимоги на здобуття сертифікату категорії «А» відповідають нормативам ІІІ-го спортивного розряду, категорії «В» — ІІ-го спортивного розряду, категорії «С» — І-го спортивного розряду», категорії «D» — розряду Кандидата в майстри спорту України з парашутного спорту. Але, на відміну від нормативів державних спортивних розрядів, нормативи на здобуття «сертифікату» можна виконувати не на офіційних змаганнях, а перед представником ФПСУ. При цьому цей «сертифікат» зберігає свою дію не два роки, як спортивний розряд, а без обмежень у часі за умови, що власник «сертифікату» сплачує на користь ФПСУ щорічну «безповоротну фінансову допомогу».

Так званий «український національний сертифікат парашутиста» видавався на платній основі: як встановлено Генеральною прокуратурою України, усього ФПСУ продала 2990 «сертифікатів» на загальну суму понад 130 тис. грн., але за всі роки «сертифікаційної діяльності» керівництвом ФПСУ не було сплачено до бюджету ані копійки податку з доходу та ПДВ від реалізації «сертифікатів». Гроші, отримані на оплату «сертифікатів», оформлювалися як «безповоротна фінансова допомога» й використовувалися, головним чином, на матеріальне заохочення Тьорла І.А.

Як з’ясувалося в ході депутатської перевірки, продаж в клубах ТСОУ «сертифікатів» та збір коштів зі спортсменів на користь ФПСУ здійснюється попри протести прокуратури за вказівкою керівництва ТСОУ, яке встановлює підлеглим авіаспортивним клубам щорічний план по придбанню у ФПСУ «українських національних сертифікатів парашутиста». Більш того, ТСОУ, будучи фізкультурно-спортивним товариством, яке отримує фінансову допомогу за рахунок державного бюджету, як виявилося, взагалі скасувало такий показник у своїй звітності, як кількість спортсменів-парашутистів, що виконали впродовж звітного періоду норматив певного спортивного розряду. Натомість показником спортивної роботи авіаспортивних клубів керівництвом ТСОУ оголошена кількість «сертифікатів», придбаних членами клубів у голови виконкому ФПСУ Тьорла І.А.

Відповідно до п. 49 Положення про Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 №1573, Мінсім’ямолодьспорт «затверджує положення та проводить офіційні всеукраїнські змагання (комплексні заходи, чемпіонати, кубки першості України, турніри, інші змагання, передбачені Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів), згідно з укладеними договорами делегує в установленому порядку всеукраїнським громадським об’єднанням фізкультурно-спортивної спрямованості повноваження з їх проведення, … встановлює вимоги до змісту положення та/або регламенту змагань з урахуванням рекомендацій міжнародних спортивних організацій». Згідно з договором про співпрацю від 06.12.2005 між Мінсім’ямолодьспорт і ТСОУ, повноваження з проведення змагань та інших заходів з парашутного спорту до 31.12.2008 були делеговані саме ТСОУ. Але після укладання зазначеного договору Мінсім’ямолодьспорт перестав контролювати змагальну діяльність у парашутному спорті. Цим скористалися керівники ФПСУ, які за домовленістю зі службовими особами ТСОУ, без відома Мінісм’ямолодьспорт, стали виготовлювати та самотужки «затверджувати» положення про змагання начебто національного рівня і записувати в них в якості обов’язкової умови допуску спортсменів сплату безповоротної фінансової допомоги на користь ФПСУ та придбання вигаданого ними «українського національного сертифікату парашутиста».

7parashyt

На аэродроме единственного в стране государственного авиационно-технического спортивного клуба (г.Енакиево)

31 грудня 2008 року договір, яким повноваження по розвитку спортивно-технічних і прикладних видів спорту були делеговані ТСОУ, припинив свою дію. Новий договір не укладався. Тим не менш, ТСОУ і ФПСУ у 2009 році без жодних законних підстав розгорнули діяльність по збору коштів зі спортсменів-парашутистів та провели кілька платних заходів під назвою «Чемпіонат України», «Кубок України», «Всеукраїнські змагання», а виручені під час цих заходів кошти приховали від оподаткування. За фактом проведення у вересні 2009 року в м.Кіровоград так званого «59-го Чемпіонату України з класичного парашутизму» відносно керівників ФПСУ порушена кримінальна справа по обвинуваченню в шахрайстві.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», контроль за дотриманням правил спортивних змагань здійснюють спортивні судді, при цьому до суддівства допускаються лише особи, які пройшли спеціальну підготовку та атестовані у встановленому порядку. Відповідно до п.31 ст. 4 Положення про Міністерство України в справах сім’ї молоді та спорту, саме на Мінсім’ямолодьспорт покладено визначення порядку атестації спортивних тренерів і суддів. Попри це керівники ФПСУ самі виготовили «Положення про суддів з парашутного спорту», самочинно його «затвердили» і з 2004 року без відома Мінсім’ямолодьспорт стали проводили «атестацію» суддів і «присвоювати» суддям 1-шу та національну категорії, висунувши при цьому як обов’язкову вимогу сплату «добровільної безповоротної фінансової допомоги» на користь ФПСУ. Осіб, які відмовлялися платити гроші в ФПСУ, керівники ТСОУ до участі в суддівстві не допускали. Наразі прокуратура м.Києва опротестувала зазначене «Положення про суддів з парашутного спорту», але Рада ФПСУ відмовилася виконувати законні вказівки прокурора.

У ході перевірки було встановлено, що службові особи ТСОУ і ФПСУ, не маючи на це жодних повноважень, шляхом обману та зловживання довірою спортсменів і керівників авіаційних організацій стали спільно «присвоювати» парашутистам спортивні розряди за умови сплати на користь ФПСУ «безповоротної фінансової допомоги, без ПДВ», поширюючи при цьому брехливу інформацію про те, що начебто Мінісм’ямолодьспорт делегував їм таке повноваження.

З 2009 року ФПСУ шляхом прямого обману спортсменів налагодило «присвоєння» на платній основі звання «Рекордсмен України», розмістивши на своєму офіційному сайті інформацію про те, що начебто ця організація наділена такими повноваженнями. Вже видано 60 дипломів так званим «рекордсменам».

Також виявилося, що члени Ради ФПСУ регулярно відвідують авіаційно-спортивні клуби ТСОУ та змагання з парашутного спорту, де шляхом погроз збирають кошти зі спортсменів. У випадку, якщо спортсмени відмовляються сплачувати гроші на користь ФПСУ або відмовляються придбавати «український національний сертифікат парашутиста», службові особи ТСОУ відстороняють їх від змагань. З 2009 року практику вимагання грошей керівники ФПСУ стали поширювати й на неповнолітніх вихованців єдиного в країні Єнакіївського державного АТСК Міністерства освіти і науки.

«Сертифікація» парашутистів призвела до практично повного припинення змагальної діяльності в парашутному спорті, оскільки плановим показником спортивної діяльності керівники Товариства сприяння обороні України, що діють спільно з ФПСУ, оголосили не участь спортсменів у змаганнях, а кількість придбаних «українських національних сертифікатів парашутиста». Через це офіційні змагання з парашутного спорту 3-го рангу (Чемпіонати, Кубки України) не проводяться, щонайменше, шість років. Збірні команди областей, які фінансувалися за рахунок місцевих бюджетів, розформовані через відсутність змагань місцевого рівня й повну комерціалізацію клубів ТСОУ. Наразі клуби ТСОУ лише надають платні послуги спортсменам-індивідуалам за комерційними розцінками. При цьому вартість одного стрибка з парашутом залежно від висоти складає 70-150 грн.

У той же час в Україні діє невідомо ким і коли встановлене правило, що спортсмени зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту не мають права заявлятися для участі в змаганнях від себе особисто. Наприклад, спортсмен-парашутист, який тренується повністю за власний рахунок, для того, щоби взяти участь у змаганнях, має додатково заплатити певну суму в якийсь клуб ТСОУ (наприклад, Центральний аероклуб ТСОУ встановив на 2010 рік таксу в розмірі 80грн.), сплатити безповоротну фінансову допомогу ФПСУ (на 2010 рік розмір «добровільної допомоги» встановлений в сумі 150грн.) і лише після цього в клубі йому підпишуть заявку на участь у змаганнях. Але це не гарантує спортсмена від додаткових поборів – наприклад, у 2009 році до участі в змаганнях з класичного парашутизму не була допущена команда Державної прикордонної служби України, оскільки вже безпосередньо на аеродромі голова виконкому ФПСУ Тьорло І.А. став вимагати від спортсменів додатково заплатити в ФПСУ 1000грн., на що йому було відмовлено. При цьому всі ті спортсмени, які тренуються за власний рахунок на, як правило, закордонних базах, але змушені звертатися до ТСОУ з проханням підписати їм заявку для участі в змаганнях, вважаються спортсменами ТСОУ, на підготовку яких ТСОУ начебто витрачає кошти державного бюджету.

Окрім того, за допомогою ФПСУ, яка систематично подає до Мінсімямолодьспорт неправдиву інформацію, до числа спортсменів ТСОУ без їх відома зараховуються вихованці Єнакіївського державного АТСК Міністерства освіти і науки України, що в наступному надає можливість ТСОУ користуватися пільгами по сплаті податку на землю.

Збірна команда України з парашутного спорту існує формально й складається з осіб у віці, переважно, 45 – 50 років. Тренувань команда не проводить, участі в змаганнях практично не бере. У 2008 році Спорткомітет України виділив ФПСУ кошти для проведення навчально-тренувального збору збірної команди. Ці кошти були розкрадені керівництвом ФПСУ – замість виконання спортсменами стрибків з парашутом Тьорло І.А. та інші активісти ФПСУ в листопаді 2008 року на ці гроші відпочивали в смт. Гаспра (Автономна Республіка Крим).

Спроби відродити в Україні парашутний спорт викликають різкий спротив з боку ФПСУ та погрози на адресу спортсменів. Так, наприклад, у 2009 році після 13-ти річної перерви на базі Єнакіївського державного АТСК Міністерством освіти і науки України за сприяння народних депутатів (Литвинов Л.Ф., Бондаренко О.А., Доній О.С.) були проведені Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. Але Рада ФПСУ засудила сам факт проведення цих змагань, мотивуючи це тим, що Міністерство освіти і науки України на взяло в керівників ФПСУ дозвіл (!) на їх організацію. У наступному активісти ФПСУ – президент ФПСУ Карпеков Д.В., голова виконкому Тьорло І.А., члени Ради Покатілов В.В. і Злотник В.В. та ін. – влаштували розсилку листів на адресу народних депутатів України, Прем’єр-міністра України, керівників органів центральної виконавчої влади з твердженнями наклепницького характеру відносно неповнолітніх вихованців Єнакіївського ДАТСК, які, виступаючи в парашутному багатоборстві, відмовляються платити кошти на користь ФПСУ.

Тим не менш, за підсумками Всеукраїнських змагань з парашутного багатоборства була фактично сформована збірна команда України, яка в 2009 році взяла участь у відкритому Чемпіонаті Росії з парашутно-атлетичного багатоборства. На цьому Чемпіонаті вихованець Єнакіївського ДАТСК О.Януш став бронзовим призером у вправі. Але в командному заліку українські спортсмени участь взяти не змогли через відмову Мінсімямолодьпорт юридично оформити створення збірної команди – навіть попри відповідне звернення народних депутатів України. Як з’ясувалося згодом, відповідь народним депутатам від імені Міністерства з невідомо яких причин готував голова виконкому ФПСУ Тьорло І.А.

У зв’язку з кричущими порушеннями законності з боку керівництва ФПСУ та окремих службових осіб ТСОУ, а також — вимагання грошей з неповнолітніх спортсменів, у вересні 2009 року у Верховній Раді України була створена робоча депутатська група по перевірці викладених вище фактів. Але на численні депутатські звернення та запити, адресовані Міністрові України в справах сім’ї, молоді та спорту Павленку Ю.О., а також Прем’єр-міністрові України Тимошенко Ю.В. надходили лише відписки замість відповідей. Факти порушень законності, викладені в депутатських зверненнях і запитах, Мінсімямолодьспорт перевіряти відмовився. Інформацію щодо використання бюджетних коштів, спрямованих у 2005-2009рр. на розвиток парашутного спорту, Мінсімямолодьспорт народним депутатам так і не надав.

Після втручання Генеральної прокуратури України за відсутність належного контролю за змагальною діяльністю в парашутному спорті наказом Мінсім’ямолодьспорт від 19.11.2009 оголошено догану провідному тренеру штатних збірних команд України з неолімпійських видів спорту Кузнєцову В.О. На сьогодні із займаної посади його звільнено за власним бажанням. Заступником Генерального прокурора України 30.12.2009 було винесено постанову в порядку ч.2 ст. 24 Закону України «Про прокуратуру» про порушення дисциплінарного провадження стосовно заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Дутчака М.В. і директора Департаменту фізичного виховання та неолімпійських видів спорту цього Міністерства Артем’єва О.К.

Прокуратурою м.Києва 27.02.2010 проти керівників ФПСУ порушена кримінальна справа по обвинуваченню в шахрайстві. Наразі органами прокуратури продовжується дослідча перевірка по фактах збору керівниками ФПСУ грошей у вихованців Єнакіївського ДАТСК та незаконної «сертифікації» парашутистів з приховуваннях одержаних за «сертифікати» коштів від оподаткування.

Прокуратурою м.Києва в Раду ФПСУ внесено припис з вимогою повернути спортсменам незаконно зібрані гроші, президент ФПСУ Карпеков Д.В. та голова виконкому ФПСУ Тьорло І.А. притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог народних депутатів України та прокуратури м.Києва. Прокуратурою м.Києва в Раду ФПСУ внесені протести з вимогою скасувати як незаконні, рішення, якими Рада ФПСУ замість Мінсім’ямолодьспорт і без відома останнього затверджувала Положення про чемпіони та Кубки України з парашутного спорту й надала собі право атестувати суддів, а також присвоювати їм 1-шу та національні категорії.

Але Рада ФПСУ на своєму засіданні 09.04.2010 відмовилася виконувати вимоги прокуратури. Керівництвом ФПСУ оголошено, що ФПСУ не визнає Закон України «Про фізичну культуру і спорт» і не визнає повноважень Мінсімямолодьспорт. Керівництвом ФПСУ оголошено, що ФПСУ й надалі збиратиме гроші зі спортсменів, проводитиме «сертифікацію» та не допустить, щоби Мінсім’ямолодьспорт затверджував положення про Чемпіонати та Кубки України з парашутного спорту.

На сайті ФПСУ розміщено придумані цієї організацією «правила змагань» з парашутного спорту, згідно з якими ФПСУ наділила сама себе правами центрального органу виконавчої влади з фізкультури і спорту. Відповідно до цих «правил», Положення про змагання 3-го та 4-го рангу (Чемпіонати, Кубки України, всеукраїнські змагання) затверджує не Мінсім’ямолодьспорт, а Рада ФПСУ, Положення про змагання 5-го рангу – місцеві осередки ФПСУ, а до змагань з парашутного спорту на Україні допускаються лише спортсмени, які сплачують членські внески до ФПСУ та придбали «сертифікат».

Керівництво ТСОУ повністю підтримує ФПСУ і також відмовляється виконувати приписи прокуратури про усунення порушень законності. Більш того, Товариство сприяння обороні України попри протести прокуратури м.Києва довело до відома всіх авіаційно-спортивних організацій України (у тому числі й тих, що не належать до системи ТСОУ) план по придбанню так званих «сертифікатів парашутиста» на 2010 рік. Окрім того, керівництво ТСОУ заявило, що на аеродромах ТСОУ не визнаються повноваження Мінсімямолодьспорту, а функції центрального органу виконавчої влади з фізкультури і спорту на території закладів ТСОУ буде виконувати виключно ФПСУ.

Тож не дивно, що 20 березня 2010 року, вже після порушення кримінальної справи проти керівників ФПСУ, до Єнакіївського державного авіаційно-технічного клубу Міністерства освіти і науки України знову прибув член Ради ФПСУ Покатілов В.В. який, скориставшись відсутністю керівництва клубу (всі дорослі перебували на похоронах матері командира парашутної ланки), провів зустріч з вихованцями, під час якої вимагав сплатити на користь ФПСУ по 150грн. «безповоротної фінансової допомоги» та проінформував присутніх, що ТСОУ та ФПСУ не визнають законодавства України, не визнають вимог прокуратури, не визнають контрольних функцій Мінсім’ямолодьспорт, а тому брати участь у змаганнях з парашутного спорту в Україні будуть лише ті спортсмени, які сплачують безповоротну фінансову допомогу на утримання ФПСУ.

Такий стан речей спричинила, перш за все, та обставина, що, починаючи з 2006 року Мінсім’ямолодьспорт повністю усунувся від контролю за змагальною діяльністю в парашутному спорті. Правила змагань з парашутного спорту відсутні, Положення про порядок проведення в Україні заходів зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту немає, суддями призначаються всілякі самозванці, які атестують самі себе. До Єдиного календарного плану включаються неіснуючі змагання, при чому – навіть з дисциплін, які взагалі не передбачені ЄСКУ (наприклад, у 2009 році в Єдиний календарний план за поданням ФПСУ Мінсім’ямолодьспорт, попри протести народних депутатів, включив «Всеукраїнські змагання з парашутного пілотування» — тобто дисципліни, яка не визнана в Україні й не передбачена ЄСКУ). Контроль за виконанням Єдиного календарного плану не здійснюється. Положення про змагання з парашутного спорту, що включені до Єдиного календарного плану, в Мінсім’ямолодьспорт не розглядаються й не затверджуються, що створює передумову для різноманітних зловживань.

Таким чином, можна констатувати, що в Україні на сьогодні відсутня громадська організація, яка б виконувала функції спортивної федерації з парашутного спорту, оскільки ФПСУ взагалі перебуває за межами правового поля, а ТСОУ з 2008 року не укладає договір про співпрацю з Мінсім’ямолодьспорт і усіляко заохочує ФПСУ до протиправної діяльності.

Вважаю, що за таких умов необхідно негайно вжити рішучі заходи по наведенню порядку в спортивно-технічних видах, передусім – парашутному спорті, зусиллями безпосередньо Мінсімямолодьспорт з залученням фахівців з цього виду спорту та народних депутатів України. Зі свого боку інформую, що народні депутати України, які брали участь у перевірці скарги директора Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти і науки, готові надати Мінсім’ямолодьспорт організаційну та методичну допомогу в проведенні таких заходів.

8parashhyt

Напрасно юные парашютисты готовились к чемпионату Украины по классическому парашютизму среди юниоров. В 2010 году впервые за много лет такие соревнования в Украине не проводились – Сафиуллин запретил в связи тем, что детвора отказывается платить «безвозвратную финансовую помощь» жулику Тёрло, в отношении которого возбуждено уголовное дело за мошенничество

Виходячи з наведеного та на підставі ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України» прошу розглянути наступні пропозиції щодо приведення змагальної діяльності в парашутному спорті у відповідність із Законом України «Про фізичну культуру і спорт»:

1. Утворити робочу групу з реалізації положень Концепції національно-патріотичного виховання молоді, затвердженої наказом Мінсім’ямолодьспорт від 27.10.2009 №3754, та розвитку спортивно-технічних видів спорту. Включити до складу робочої групи народних депутатів України і фахівців у галузі парашутного спорту.

2. Скасувати наказ Мінсім’ямолодьспорт про затвердження складу збірної команди України з парашутного спорту на 2010 рік, поданого ФПСУ.

3. За поданням робочої групи затвердити новий склад збірної команди України з парашутного спорту, увівши до її складу спортсменів (8-10 осіб), що виступають у парашутному багатоборстві.

4. Покласти на робочу групу розробку Порядку проведення в Україні заходів зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту, Положення про суддів зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту, Правила змагань з парашутного спорту.

5. Положенням про порядок проведення в Україні заходів зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту, зокрема, передбачити:

  • порядок завчасного оприлюднення організатором заходу (можливо – на сайті Мінсім’ямолодьспорт) положення про захід і склад суддівської колегії;

  • порядок розгляду Мінсім’ямолодьспорт або уповноваженою організацією заявок організаторів на включення заходів до Єдиного календарного плану;

  • порядок призначення головного судді змагань та складу суддівської колегії;

  • заборону на включення до Єдиного календарного плану тих заходів, положення про які не затверджені Мінсім’ямолодьспорт;

  • порядок розгляду Мінсім’ямолодьспорт скарг спортсменів і спортивних організацій на дії чи бездіяльність суддів або організаторів змагань;

  • дозвіл на допуск до участі в заходах не тільки спортсменів, що представляють певну спортивну організацію, але й спортсменів-індивідуалів (на підставі особистої заявки).

6. Запровадити суддівські книжки державного взірця. Здійснити переатестацію суддів з парашутного спорту під час якої вилучити суддівські книжки, самочинно видані ФПСУ без жодних на те повноважень.

7. Запровадити єдину національну базу даних спортивних суддів з зазначенням категорії та підстав її присвоєння. Розмістити базу даних на сайті Мінсім’ямолодьспорт.

8. Запровадити єдину національну базу даних спортсменів, яким присвоєні 1-й розряд, розряд КМСУ, спортивні звання. Розмістити базу даних на сайті Мінсім’ямолодьспорт.

9. Скасувати накази про проведення в 2006-2009рр. Чемпіонатів, Кубків України, національних рекордів з парашутного спорту, що були проведені за положеннями (регламентами), які не затверджені або не погоджені Мінсім’ямолодьспорт. Скасувати накази про присвоєння спортивних звань за результатами цих заходів.

10. Перевірити законність витрачання коштів, спрямованих Мінсім’ямолодьспорт у 2006-2009 рр. на фінансування ТСОУ та заходів з парашутного спорту. У ході перевірки дати оцінку фактам, які свідчать про нецільове використання коштів державного бюджету під час цих заходів.

11. Повторно розглянути депутатські звернення та запити, які надходили до Мінсім’ямолодьспорт, починаючи з серпня 2009 року, з інформацією про брутальне порушення законності, вимагання грошей зі спортсменів, знущання з юніорів під час заходів з парашутного спорту. З огляду на те, що народним депутатам раніше направлялися відписки без перевірки фактів, викладених у зверненнях і запитах, здійснити належну перевірку та надати народним депутатам відповідь по суті порушених питань.

12. Відповідно до п.60 Положення про Мінсім’ямолодьспорт позбавити кваліфікаційних та почесних спортивних звань і права на проведення тренерської та суддівської роботи голову виконкому ФПСУ Тьорла І.А., голову так званого «Національного комітету суддів» Злотника В.В., так званого «старшого тренера збірної команди України з класичного парашутизму» Покатілова В.В., які самочинно призначали себе головними суддями змагань, без законних підстав присвоювали (у тому числі – самим собі) кваліфікаційні звання, шляхом обману та зловживання довірою спортсменів збирали з них кошти на оплату «українських національних сертифікатів парашутиста», вимагали кошти з неповнолітніх спортсменів, обкладали грошовими поборами членів збірної команди України, роками брутально порушували вимоги Закону України «Про фізичну культуру і спорт».

13. Розробити план заходів з реалізації положень Концепції національно-патріотичного виховання молоді щодо забезпечення активної участі молоді в загальнодержавних заходах військово-патріотичного спрямування, залучення молодих людей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, спрямування фізичного виховання на підготовку молоді до захисту Батьківщини.

14. З метою залучення молоді до заходів військово-спортивної підготовки та фізичного виховання передбачити під час навчально-тренувальних зборів збірної команди України з парашутного багатоборства функціонування спортивно-оздоровчого табору, орієнтованого на підготовку допризовників до виконання нормативів юнацького та 3-го розряду з парашутного багатоборства (стрибок з круглим десантним парашутом з оцінкою відокремлення від літака, легкоатлетичний крос, плавання або стрільба з малокаліберної чи пневматичної гвинтівки).

15. Ухвалити рішення про щорічне проведення в м.Єнакієвому на базі Єнакіївського ДАТСК спільно з Міністерством освіти і науки України змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, надавши їм статус міжнародних.

16. Розробити типовий договір між спортсменом і спортивною організацією зі спортивного-технічного та прикладного виду спорту.

17. На майбутнє укладати договір про співпрацю з ТСО України лише в разі усунення ТСОУ порушень законності, виявлених органами прокуратури, та за умови, що в цьому договорі будуть конкретизовані обов’язки ТСОУ та передбачена відповідальність за їх невиконання або неналежне виконання. Запровадити щорічну звітність ТСОУ перед Мінсім’ямолодьспорт за підсумками року, передбачивши в якості основного показника кількість спортивних звань і спортивних розрядів, присвоєних спортсменам ТСОУ. Припинити практику фінансування ТСОУ, натомість надавати адресну фінансову допомогу на підтримку окремих спортивних команд і спортивних заходів.

З повагою,

народний депутат України О.А.БОНДАРЕНКО

  

Знаете, что ответил Сафиуллин народному депутату? – Он вообще отказался рассматривать депутатское обращение, направив следующий ответ: «У разі наявності у спортсменів доказів неправомірних дій з боку федерації, вони можуть звернутися до відповідних компетентних органів згідно з чинним законодавством України».

Утритесь, Елена Анатольевна, и не отвлекайте своего однопартийца от разворовывания средств, выделяемых государством на патриотическое воспитание молодежи и развитие спортивно-технических видов.

(продолжение следует)

Сергей НИКОНОВ, «ОРД»

В тему:

«Проффесионалы» на марше: Сафиуллин прячется от журналистов»

http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

«Міністерство дерибану та спорту»

http://ord-ua.com/2010/09/23/ministerstvo-deribanu-ta-sportu/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/26/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/29/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/07/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-4/?lpage=1

«У Ахметова завелась «криса»

http://ord-ua.com/2010/10/04/u-ahmetova-zavelas-krisa/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/11/u-ahmetova-zavelas-krisa-zakinchennya/

«Равіле Сафовичу, візьміть слухавку!»

http://ord-ua.com/2010/10/06/ravile-safovichu-vizmit-sluhavku/?lpage=1

«Криса замітає «сліди»

http://ord-ua.com/2010/10/21/krisa-zamitaye-slidi/?lpage=1

Журналісти-«контрабандисти»

http://ord-ua.com/2010/11/08/zhurnalisti–kontrabandisti/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Модератор. Ты в одеквате????????? Ментов в Севастополе прокурорские через своего «бывшего» (сейчас судья) ребят посадили на 7 –ку годов!!!!!!! За то что они СВОЕ дело сделали (винтовка трава пистолет переделка) изъяв у гниды, который сидел (-изнасилование) !!!!!! Ты в одеквате????????

  2. Плевать ему. А плевать потому, что ТАМ он не один такой, понимаете, да? У нас скоро уже сто лет как нет ни суда, ни права, ни чести, ни совести. Пока “бугор” отмашку не даст все будет продолжаться. А в каких областях и сферах нашей жизни не так? Читайте Коротича “Верхние слои”. Там про жлобократию очень подробно написано.

  3. Знову відродилися. З 4.11.2010. Яке відношення нардеп Бондаренко має до парашутного спорту? Хай вона з того, що написала повторить хоча б одну фразу. Публічно, на екрані ТБ. Ото сміху буде. За неї хтось написав звернення, а вона ні слухом, ні духом про це не знає. Чи у нас помічники нардепів країною керують? Нехай виступить і все розкаже своїми словами сама. Да ж вона й двох слів не звяже з того, що підписала.Тоді це звернення повний ідіотизм. Бо нардепу, слузі народу треба вникати в те що підписує. Це перше. Й друге, головне. От нардеп Бондаренко 4 роки нардеп. Вона може назвати за цей період хоча б одну справу, яку довела до кінця. Може назвати кому, коли і як з народу вона допомогла. Можу підказати нещодавно я балатувався, так от ці нардепи типу Бондаренко, так допридумували закони, що майже в кожному селі є ціла кагорта людей, яким не наділили й шматочка землі. Їх, цих бабок, позбавили законної землі. Які пропрацювали по 30-40 років на матінку-вітчизну. То невже вони ці баби й діди не заслуговують на свій клаптик землі? От нехай нардеп Бондаренко візьме якийсь регіон і в ньому всім скривдженим і обділеним землею допоможе. Оце буде справа. Справа всього її життя. Отоді її ці баби будуть згадувати. А не у звязку з мильною булькою, яку розвели в хлорированій воді, АЛХІМІКИ Бойкіси, Ніконоси, Чорноволиси і. т. д. і. т. п. …

  4. Та Бондаренко даже не читала этот бред. ЗАЧЕМ на этом сайте публиковать обращение полугодичной давности, написаное Бойком???? Он что, сам не может написать это под своим именем????

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ