Человек не терпит насилия!

Міністерство дерибану та спорту

safiullin

Недавно сайт «ОРД» опубликовал вопросы журналиста Татьяны Черновол к Министру по делам семьи, молодежи и спорта Равилю Сафиуллину. Столь необычный стиль общения был вызван тем, что вопросы, на которые Татьяна пыталась получить ответ более традиционным способом, т.е. через пресс-службу, Равиль Сафович проигнорировал.

http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

Впрочем, после нашей публикации министр позвонил журналисту, сказал, что, мол, никакие вопросы ему пресс-служба не передавала, пообещал ответить письменно. Ответ Татьяна ждет до сего дня – уже два месяца.

А между тем, журналиста интересовало, планирует ли Равиль Сафович прекратить денежные поборы хотя бы с несовершеннолетних спортсменов – воспитанников единственного в стране государственного авиационно-технического спортивного клуба Министерства образования и науки Украины. Скандальность ситуации заключается в тому, что этот клуб находится на родине нынешнего Президента, в г.Енакиево, и именно благодаря этому клубу, а точнее – благодаря тому, что когда-то на клубном аэродроме познакомились Жора Береговой и Федя Янукович, Виктор Федорович и стал тем, кем он есть сейчас.

Так вот, как раз на этот вопрос Татьяна получила исчерпывающий ответ. Сафиуллин в телефонной беседе ей сказал: «Будут платить. В Украине все платят за то, чтобы заниматься спортом, вот пусть и дети из Енакиево платят».

Конечно же, господин Сафиуллин не коррупционер и копейки с детей не возьмет. Поэтому платить нужно не ему лично, а некоей общественной организации, зарегистрированной в Киеве по поддельным документам под названием «Федерация парашютного спорта Украины», причем, платить с расшифровкой «добровольная безвозвратная финансовая помощь на обеспечение уставной деятельности, без НДС». Как пояснил министр в разговоре с Татьяной, такая формулировка назначения платежа необходима для того, чтобы ввести в заблуждение налоговые органы и не платить с этих поступлений налог с прибыли.

Правда, есть нюанс. За две недели до назначения Сафиллина на высокий пост против руководителей этой общественной организации прокуратура г. Киева возбудила уголовное дело по обвинению в мошенничестве – и именно за денежные поборы со спортсменов. Причем, поводом для возбуждения уголовного дела стало обращение народных депутатов, в том числе ближайшей соратницы «спортивного» вице-премьера Колесникова Елены Бондаренко. Сафиуллин об этом прекрасно осведомлен. Но непреклонен: «Надо платить».

Татьяна Черновол не первый год пишет о Енакиевском клубе. В том числе и благодаря ее статьям в начале прошлого года Министерство образования и науки Украины выделило клубу дополнительно 168 тыс.грн. для подготовки воспитанников к участию в самых престижных соревнованиях, которые проходят раз в два года – Чемпионате мира по классическому парашютизму среди юниоров. Государственный клуб на бюджетные средства подготовил к Чемпионату 2010 года двух молодых спортсменов, были приобретены новые парашютные системы, спортивная форма, спонсоры оплачивали поездку. Но Сафиуллин, которые подписывает заявки на участие представителей Украины в международных соревнованиях, юниоров за рубеж не выпустил. Причина – дети отказываются платить мошенникам «безвозмездную финансовую помощь, без НДС».

О том, что творится в парашютном спорте, о денежных поборах, о беззаконии чиновников, которые покрывают аферистов, Татьяна рассказала в своем «многосерийном» журналистском расследовании, которое редакция «ОРД» с удовольствием публикует. Надеемся, что эта публикация не пройдет мимо Администрации Президента. А если описанные журналисткой факты захочет прокомментировать вице-премьер Борис Колесников или даже сам Равиль Сафиуллин – милости просим.

Впрочем, в любой цивилизованной стране Сафиуллин уже был бы в наручниках, а правительство, «приютившее» такого министра, подумывало бы об отставке. Но только не в Украине. Здесь Сафиуллину живется вольготно – он родственник самого Рината Ахметова и думает, что может безнаказанно брать Бога за бороду, а детей из Енакиевского клуба – за горло.

Поэтому в порядке «стука» сообщаем: Сафиуллин, вымогая деньги из детского учреждения внешкольного образования, дошел до того, что запретил проведение в Енакиево в этом году Всеукраинских соревнований по парашютному многоборью памяти летчика-космонавта Г.Т.Берегового. Как заявил Сафиуллин Татьяне Черновол, если детвора хочет почтить память своего знаменитого земляка, то нужно заплатить «добровольную безвозвратную финансовую помощь, без НДС». По 150 грн. с каждого воспитанника клуба. А клуб, который является, между прочим, бюджетной организацией, должен заплатить еще 1000 грн. дополнительно. В пользу сторонней общественной организации. Ну, той самой. Которая зарегистрирована по поддельным документам. И в отношении руководителей которой возбуждено уголовное дело о мошенничестве.

Говорят, Виктор Федорович имеет обыкновение воспитывать нерадивых чиновников кулаком. Бац – и в морду. Мы подобные методы, конечно же, осуждаем. И потому полагаем, что если Янукович, узнав о проделках Сафиуллина, выбьет ему пару зубов, это будет неправильно. Но справедливо.

«ОРД»

* * *

Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков невдовзі після призначення на посаду бідкався в ефірі Шустер Live щодо рівня корупції серед чиновників. І навіть запропонував піти «аргентинським шляхом»: мовляв, коли в Аргентині прийшли до влади військові, вони посадили всіх поліцейських-хабарників у літак, підняли їх на 11 тисяч метрів над Атлантикою і викинули в океан. Треба лише подякувати Богові, що Україна – не Аргентина. Бо в такому випадку Борис Вікторович залишився б без давнього соратника Равіля Сафіулліна – колишнього віце-президента Футбольного клубу «Шахтар», який нині очолює Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Мінсім’ямолодьспорт давно зажив славу найкорумпованішого відомства України. Але такого розгулу корупції, як при Сафіулліні, у цьому закладі ще не бачили. Чиновники Мінсім’ямолодьспорт обклали грошовими поборами навіть неповнолітніх спортсменів і не випускають юніорів на змагання, доки ті не «позолотять ручку», тобто не заплатять «безповоротну фінансову допомогу» на користь громадської організації, створеної спортивними функціонерами. Все це робиться з відома Сафіулліна, на якого не діють ані депутатські звернення, ані приписи прокуратури, ані вказівки Президента Януковича припинити беззаконня.

Сафіуллін: «треба платити»

Найбільш скандальна ситуація склалася в парашутному спорті, оскільки Сафіуллін намагається обкласти поборами єдиний в Україні державний заклад, який готує спортсменів-парашутистів – Єнакіївський державний авіаційно-технічний спортивний клуб Міністерства освіти і науки України. Цей клуб не має ніякого відношення до Мінсім’ямолодьспорт, Сафіулліну взагалі не підпорядкований і є закладом позашкільної освіти, де займаються молоді люди у віці 15-22 роки.

З огляду на унікальний статус Єнакіївського ДАТСК, ним опікуються народні депутати України: Олена Бондаренко (ПР), Леонід Литвинов (ПР) і Олесь Доній (НУНС). Тільки в 2009 році діяльність цього клубу тричі розглядалася на засіданнях Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради. Спільними зусиллями народних депутатів і Міносвіти були знайдені додаткові кошти на підготовку юніорів-парашутистів до 5-го Чемпіонату світу з класичного парашутизму серед юніорів, який проходив з 28 серпня по 4 вересня 2010 року в Чорногорії.

Подібні Чемпіонати відбуваються раз на два роки, тож ще наприкінці 2008 року був складений план підготовки України в цих престижних змаганнях. Лише на придбання для вихованців клубу сучасних парашутних систем та проведення тренувань Міністерство освіти додатково виділило 168 тисяч грн. Клуб отримав ліцензію на підготовку спортсменів, а на роботу тренером була запрошена найтитулованіша парашутистка світу – заслужений майстер спорту, абсолютний чемпіон світу з класичного парашутизму, 50-кратна рекордсменка світу Валентина Закорецька.

Для участі з Чемпіонаті світу серед юніорів Єнакіївський ДАТСК на бюджетні кошти підготував двох молодих спортсменів – 19-річного Сергія Лисенка та 18-річного Максима Слободяна. Поїздку юніорів за кордон повністю оплачував спонсор – київська мережа заправок «БРСМ-нафта». Але Мінсім’ямолодьспорт, керівництво якого підписує документи на участь у змаганнях, не випустив юніорів за кордон. Причина – хлопці відмовилися платити «безповоротну фінансову допомогу, без ПДВ» в розмірі 150 грн. кожний на користь сторонньої громадської організації. Для Сафіулліна 300грн., звісно, не гроші, але тут справа в принципі. Через те Україна, маючи спортсменів, в підготовку яких вкладені чималі державні кошти, взагалі на цих змаганнях представлена не була.

lissenko1

Юніора Єнакіївського державного АТСК Сергія Лисенка Сафіуллін не випустив на Чемпіонат світу, оскільки молодий спортсмен відмовився платити 150грн. «безповоротної фінансової допомоги» на користь аферистів, проти яких наразі порушена кримінальна справа за шахрайство.

Точно так Сафіуллін, попри прохання Федерації парашутного спорту Російської Федерації (копія листа ФПС РФ на ім’я Сафіулліна є в редакції) та депутатські звернення своєї соратниці по партії Олени Бондаренко, не дозволив вихованцям клубу взяти участь у жодних міжнародних змаганнях з парашутно-атлетичного багатоборства, які традиційно проходять на території Росії.

Минулого року команда Єнакіївського ДАТСК успішно виступила на відкритому Чемпіонаті Росії з парашутно-атлетичного багатоборства, а юніор Олександр Януш виборов бронзову медаль, випередивши членів збірної команди Росії та Казахстану.

lissenko

2009 рік. Санкт-Петербург. Вихованець Єнакіївського державного АТСК Олександр Януш – бронзовий призер відкритого Чемпіонату Росії з парашутно-атлетичного багатоборства. У 2010 році чиновники Мінсім’ямолодьспорт не випустили спортсменів на жодні змагання з цієї дисципліни – вимагають грошей.

Але Сафіулліну медалі не потрібні – міністр категорично відмовився підписати наказ на 2010 рік про створення команди з парашутно-атлетичного багатоборства, яка б представляла Україну за кордоном.

Провести в Єнакієвому 2-ї Всеукраїнські змагання з парашутно-атлетичного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового Сафіуллін також не дозволив.

Причина впертості Сафілліна добре відома. Як встановила Генеральна прокуратура України, в Україні тривали час орудували шахраї, які їздили по змаганнях з парашутного спорту та вимагали гроші зі спортсменів у вигляді примусової «безповоротної фінансової допомоги». Діяли аферисти з винятковою зухвалістю, а з метою легалізації коштів зареєстрували по підроблених документах громадську організацію, яку назвали «Федерація парашутного спорту», та стали виготовляти фальшиві положення про змагання й збирати собі на кишеню «безповоротну фінансову допомогу» з спортсменів і спортивних організацій.

Жертвами пройдисвітів стали, зокрема, і вихованці Єнакіївського ДАТСК. Але попри, що аферисти мають солідну підтримку в Мінсім’ямолодьспорт, прокуратура м.Києва урешті-решт, порушила проти них кримінальну справу по обвинуваченню в шахрайстві. І хоча це трапилося ще за часи, коли Мінсім’ямолодьспорт очолював Юрій Павленко, подальше розслідування кримінальної справи неминуче призведе до висунення обвинувачення чиновникам Мінсім’ямолодьспорт, які працюють досі. Це – директор департаменту Артемєв, начальник відділу неолімпійських видів спорту Воронцов, співробітники цього відділу Чуб і Дутко.

Тому Сафіуллін, рятуючи своїх нових підлеглих від кримінального покарання, не тільки паралізував всю спортивну роботу Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Міністерства освіти науки, але навіть зірвав участь України в Чемпіонаті світу з класичного парашутизму. Натомість висунув зустрічну умову – Мінсім’ямолодьспорт може дозволити провести в Єнакієвому змагань з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового, але лише в тому разі, якщо про це попросять оті самі шахраї, проти яких порушена кримінальна справа. Іншими словами – треба, щоби вихованці клубу поміняли покази в прокуратурі та відновили сплату «безповоротної фінансової допомоги».

Як сказав Сафіуллін у телефонній розмові з автором цієї статті, йому байдуже, що прокуратура порушила кримінальну справу проти керівників фіктивної «Федерації» за шахрайство, а сама ця організація ніколи не мала жодних офіційних відносин з Мінсім’ямолодьспорт. Сафіуллін так прямо й заявив, що в Україні всі спортсмени платять чиновникам за право займатися спортом, тож і юніори з Єнакієвого також будуть платити – нікуди вони не дінуться. «Треба платити», — ось відповідь міністра на запитання про те, чому вихованців державного клубу не пускають на Чемпіонат світу серед юніорів та забороняють провести в себе на аеродромі змагання в пам’ять льотчика-космонавта Берегового.

Коли ж журналіст поцікавився, що це за така дивна «безповоротна фінансова допомога» на користь якоїсь сумнівної громадської організацій і яким законом передбачена її сплата, Равіль Сафович абсолютно спокійно пояснив, що діти мають платити гроші під виглядом добровільної «фінансової допомоги» для того, щоби ці кошти не обкладалися податками. Отакої.

Сафіуллін vs Береговий

Перед тим, як докладно розповісти про те, які афери прокручують чиновники Мінсім’ямолодьспорт через наближені фірми та псевдо-громадські організації, спочатку розкажемо, з кого саме Сафіуллін вимагає гроші.

Можливо, Равілю Сафовичу буде цікавим довідатися, що якби не Єнакіївський аероклуб та льотчик-космонавт Георгій Тимофійович Береговий, Віктор Янукович ніколи б не став Президентом України.

Аероклуб у Єнакієвому був створений в середині 30-х років минулого століття, і, згідно з офіційною міфотворчістю, саме тут познайомилися два курсанти – Георгій Береговий та Федір Янукович. Старший брат Георгія, Віктор, працював у цьому ж клубі інструктором, але в 1938 році був арештований і розстріляний. Невдовзі по тому Георгій покинув Єнакієве й поступив у Ворошиловоградське (нині – Луганськ) авіаційне училище. У боях Другої світової війни Георгій Тимофійович здобув звання Героя Радянського Союзу. Другу зірку Героя йому було вручено за політ у космос.

На початку 70-х років минулого століття Георгій Береговий був призначений керівником Центру підготовки космонавтів і йому запропонували балотуватися до Верховної Ради СРСР. «Округ? Звичайно Єнакіївський, там я зробив перший крок в небо», — так відреагував на пропозицію Береговий.

На Батьківщині льотчик-космонавт завітав в гості до однополчанина – Героя Радянського Союзу Семченка, який очолював виробниче об’єднання «Орджонікідзевугілля». «Як там Федя?», — спитав Береговий пригадуючи свого колишнього товариша. «Спився, — гірко відповів Сенченко, — Синочок у нього лишився. Та все по тюрмах. Ось прилаштував у себе начальником гаражу».

Береговий теж загорівся взяти шефство над сином старого друга. Завдяки Єнакіївському аероклубу Віктор Янукович став помічником депутата Верховної Ради СРСР Георгія Тимофійовича Берегового Очевидно юний Янукович припав йому до душі. Бо, як неодноразово стверджувала Ганна Герман, він з ним няньчився, як зі своєю дитиною — під керівництвом Берегового Віктор Янукович стрибав з парашутом і навіть вчився управляти літаком.

bereg januk

Завдяки Єнакіївському аероклубу Віктор Янукович став помічником депутата Верховної Ради СРСР Георгія Тимофійовича Берегового

Що ж стосується двох кримінальних справ, по яких Янукович був засуджений у 1967 і 1970рр., то вони, за твердженням тієї ж таки Ганни Герман, були скасовані на клопотання льотчика-космонавта.Скоріше за все, так і було. Принаймні залишився лист за підписом Г.Т.Берегового на ім’я тодішнього голови Донецького обласного суду Віталія Бойка з проханням переглянути вироки щодо Віктора Януковича в порядку нагляду.

lyst berehovyj 1 scaled

Тож не дивно, що Віктор Янукович своїм справжнім батьком вважає не Федора Володимировича Януковича, а Георгія Тимофійовича Берегового. На честь Берегового в травні 2009 року Янукович відкрив у Єнакієвому храм Св. Георгія, на якому встановлені дзвони з присвятою льотчику-космонавту. Кожного разу, приїжджаючи в рідне місто, Янукович покладає квіти до погруддя Г.Т.Берегового, а під час відвідин Москви намагається знайти час для того, щоби побувати на могилі Георгія Тимофійовича.

Єнакіївський державний авіаційно-технічний спортивний клуб Міністерства освіти і науки України, який повстав на місці колишнього аероклубу, також дбайливо береже пам’ять про свого найвидатнішого вихованця. Тож коли з ініціативи народних депутатів Олени Бондаренко, Леоніда Литвинова та Олеся Донія в 2009 році виникла ідея відродити на базі клубу парашутно-атлетичне багатоборство й провести всеукраїнські змагання, питання, на честь кого будуть змагатися спортсмени, не виникало – заходу було присвоєне ім’я Георгія Тимофійовича.

Принагідно зазначимо, що парашутно-атлетичне багатоборство – це унікальна спортивна дисципліна, яка містить стрибки з парашутом на точність приземлення, біг на 3 км для чоловіків або на 1,5км для жінок, плавання на 100м і стрільбу. Парашутне багатоборство ще називають «спортом Рембо». Ця дисципліна дуже популярна в країнах колишнього СНД, але в Україні вона була знищена ще в середині 90-х і з минулого року стала відроджуватися на базі Єнакіївського клубу.

1-ї Всеукраїнські змагання з парашутно-атлетичного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового пройшли на найвищому організаційному рівні, а спонсорами заходу виступили народний депутат Леонід Литвинов, кондитерське об’єднання «Конті» та київська мережа заправо «БРСМ-нафта»; інформаційне висвітлення змагань взяла на себе Олена Бондаренко. У змаганнях взяли участь 41 спортсмен. Переможець — вихованець Єнакіївського ДАТСК юніор Олександр Януш – виконав норматив Кандидата в майстри спорту України, ще 15 учасників виконали розрядні нормативи з цієї дисципліни.

bereg chemp

14 липня 2009 року в Єнакієвому, біля погруддя найвідомішого курсанта Єнакіївського аероклубу, були урочисто відкриті Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Берегового. Більше таких змагань не буде – Сафіуллін вимагає з вихованців клубу гроші на користь шахраїв, проти яких порушена кримінальна справа.

Власне, Міністерство освіти і науки могло б і цього року провести на базі клубу 2-ї Всеукраїнські змагання з парашутного багатоборства пам’яті льотчика-космонавта Г.Т.Береговго – є спонсори, є спортсмени, є бажання клубу, є досвід в проведенні, є підтримка народних депутатів і профільного парламентського Комітету. Але для того, щоби ці змагання вважалися офіційними, а його учасники могли, виконавши відповідні нормативи, отримати спортивні розряди та спортивні звання, їх треба включити в Єдиний календарний план спортивних заходів, який веде Мінсім’ямолодьспорт. Без підпису Сафіулліна змагання будуть вважатися неофіційними, «дворовими», як кажуть у таких випадках спортсмени. Зрозуміло, що витрачати чималі кошти на проведення неофіційного заходу ніхто не стане. Цим Сафіуллін і користується, шантажуючи юніорів – або платіть гроші шахраям, проти яких порушена кримінальна справа, або не буде ніяких офіційних змагань і ви залишитеся без спортивних розрядів і спортивних звань.

Сафіуллін, допомагаючи шахраям уникнути кримінального покарання, не тільки перекреслив два роки роботи державного закладу. Він, перш за все, плюнув в обличчя людям, які стільки зробили для відродження в Єнакієвому парашутного спорту – народним депутатам Олені Бондаренко та Леоніду Литвинову, спонсорам, міській владі Єнакієвого, менеджерам кондитерського об’єднання «Конті», які торік кошиками з шоколадом вітали переможців 1-их Всеукраїнських змагань.

Сафіуллін плюнув в постать видатної людини, пам’ять про яку зберігають вихованці Єнакіївського клубу. Урешті-решт, він плюнув у обличчя нинішньому Президентові України, який 27 травня 2010 року розглянув звернення народного депутата Олени Бондаренко й дав вказівку припинити беззаконня в парашутному спорті. Але до вказівок Януковича Сафіуллін поставився точно так, як і до приписів прокуратури – він їх ігнорує.

(далі буде)

Тетяна ЧОРНОВОЛ, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

12 ответов

  1. Уважаемая Татьяна Черновол! Если Вам представиться возможность — задайте вопрос Равилю Сафовичу: что он может рассказать о фирме “МКС-Энерго” и какие у него взаимоотношения с Алекперовым Санан Навуш оглы? Если, конечно же, он соблаговолит ответить, и его не хватит сердечный приступ..

  2. Господин Допитливий, учитывая, что Равиль Сафович всячески избегает неудобных для себя вопросов, может Вы нас здесь немного просветите? Мне, например, очень интересно, за какие заслуги Ринат держит возле себя это быдло. Будучи земляком Сафиуллина я знаю только то, что он — санитарный врач.Все остальное, в том числе источники его доходов, покрыто мраком

  3. читайте этот же материал с комментариями на “Левый берег”. Много интересного открылось.

  4. О как жулье забегало. Видать, в тюрьму не хочется. А придется. Яныку эту статью Левочкин обязательно покажет. И Клюев.

  5. Тов. Допитливий. Я тут немножко погуглил, нашел пару заметок о нашем мальчике — господине Алекперове Санан-Навуш-оглы.

    http://infocorn.org.ua/2010/09/14/turchynov_zhvanyya_bank_kyev_energoatom_y_ vsevsevse

    http://stainlesstlrat.livejournal.com/198481.html

    То есть, Вы намекаете, что Равиль Сафович причастен к розворовыванию “Энергоатома”? — ни в жисть не поверю.С его умом (я бы сказал — умищем) максимум — это мелочь по карманам тырить. К тому же за энергетику у Рината отвечает Максим Тимченко, если я не ошибаюсь.

  6. Вы знаете, господин Сафиуллин привык отвечать за свои слова, так что, если сказал, что будут платить, значит будут платить. И ничего Вы с этим не сделаете. Даже публикуя самый жесткий компромат на него… http://football.ua/ukraine/news/10084.html

  7. В прошлой статье было написано, что:
    “… вороватые подчиненные «сидят на откатах» и несут на подпись Сафиуллину то, за что дают от пяти до восьми с конфискацией. Министр об этом даже не догадывается”
    http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot -zhurnalistov/?lpage=1

    С учетом того, что сказал Равиль Сафович, получается, что прекрасно осведомлен, что он подписывает…

    Единственно что, так это то, что скорее мы все получим “от пяти до восьми”, чем Сафиуллин. Думаю, что его даже не уволят, а не то, что дело откроют. Как сказал, человек близкий к сегодняшнему Богу: “Будут платить. В Украине все платят…”

  8. А я то думаю, что такое. По юности своей занимался спортом и никогда ничего не платил, а сейчас куда не кинь — везде платить нужно. Деньги не такие большие — 120 грн. в месяц, чтобы волну гнать, но никто мне не смог дать внятный ответ на следующий вопрос. Есть спортивная школа, которая полностью финансируется из бюджета. Тренируют в ней не спортсменов-профессионалов, а детей-школьников. Школа получает дотации, благотворительную помощь различных организаций и т.д. и должна работать для детей бесплатно. Предусмотрены расходы на проведение соревнований, закупку инвентаря и т.д. (реально на соревнования нужно платить свои и инвентарь покупать тоже за свои, ну и черт с ним). Я согласен платить лично тренеру (на зарплату в 1500 грн. особо не разжируешься), но он этих денег не получает. Я согласен платить, если сам решу там тренироваться вместо ребенка(как вариант). А так, не понятно, за что платить? Кому идут эти деньги? Теперь знаю. И возник новый вопрос. А почему в общеобразовательных школах так мало заставляют платить? И в детских садиках, тоже маловато. Каких-то жалких 500-1000 грн. “левых” в год.

  9. Судя по статье, дело даже не в суммах, которые вымагаются. Дело в тому, что ради этих мизерных поборов коррупционеры уничтожают спорт, унижают спортсменов.

    В голове не укладывается: как можно было сорвать участие Украины в чемпионате мира и не выпустить спортсменов? Да Сафиуллина за это нужно посадить в железную клетку и возить по городам.

  10. Кстати, поясню предыдущему оратору с юридической точки зрения кому и за что он платит. Я там понял, что Ваш ребенок ходит в спортивную школу. Спортшколы – это бюджетные учреждения, находящиеся в структуре Минсемьямолодьспорт. Эти школы в случае недостаточности финансирования имеют право привлекать средства в качестве оплаты за дополнительные услуги (если, конечно, они предоставляются), получать финансовую помощь от родителей и т.п. При этом деньги, естественно, остаются в школе и тратятся на ее нужды.

    Судя по статье, Енакиевский клуб – это не спортшкола. Это – учреждение образования, подчиняющееся Министерству образования и науки. Такие учреждения действуют на основании ЗУ «О внешкольном образовании». Законом категорически запрещено взымать плату за то, что предусмотрено учебной программой.

    Енакиевский клуб, если я правильно понял, ничего с детей и не взымает. Деньги вимагает руководитель совершенно другого ведомства, которое не имеет ни малейшего отношения к клубу — Сафиуллин. Причем, вымогает в пользу какой-то общественной организации. Это – классический состав преступления, предусмотренного ст. 364 УК Украины – злоупотребление служебным положением в пользу третьих лиц.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ