Человек не терпит насилия!

«Майдануті» взялись за прокуратуру

Замітка Наталки Соколенко на блозі «Української Правди» стосовно нової редакції Закону України «Про прокуратуру» вкотре засвідчила, що реформи суспільного життя не зрушать з місця, доки не вдасться затулити рота деяким активістам Майдану. Точніше, особливій категорії цих активістів – «майданутим на всю голову» або просто «майданутим», які донедавна оголошували себе апологетами ненасильницького спротиву, носили квіти «Беркуту», годували тітушок бутербродами та закликали громадян замість того, щоби блокувати держустанови, масово писати скарги на ім’я Пшонки. І які зараз знайшли собі нову роботу – «люструють» чиновників і реформують органи прокуратури, не маючи навіть віддаленого уявлення про правову систему нашої держави.

Ось і Наталка страшенно обурилась тим, що Верховна Рада досі не прийняла новий Закон України «Про прокуратуру», згідно з яким «прокуратура перестає “бомбити” бізнес, з прокуратури знімається функція ЗАГАЛЬНОГО НАГЛЯДУ, завдяки які прокурори і їздили по підприємствам виїмки документів робити і шантажувати бізнесменів».

Є в Наталчиному дописі ще кілька видатних місць, тож всіх охочих відправляю до першоджерела:

http://blogs.pravda.com.ua/authors/sokolenko/53a31180af958/

а тут зупинюсь виключно на легенді «майданутих» про так званий загальний нагляд.

По-перше, ніякого «загального нагляду» в Україні вже немає 13 років. Наталка Соколенко просто про це не знає. Як не знає й того, що саме цей термін колись означав. Вона його десь почула (я навіть підозрюю, де саме) і бездумно повторює з колегами по Майдану. Насправді йдеться про те, щоби прибрати з Конституції України (саме так – спочатку з Конституції, а вже потім з профільного закону, хоча Наталка й пропонує розпочати з закону) пункт 5 статті 121, який визначає, що на органи прокуратури покладається, зокрема, «нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами». Самі ці повноваження органів прокуратури «майдануті» і називають загальним наглядом, пропонуючи їх скасувати та залишити за прокуратурою лише:

— підтримання державного обвинувачення в суді;

— нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство;

— нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян;

— представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом.

Тобто, по суті, за прокуратурою пропонується залишити лише нагляд за міліцією, податковою міліцією та СБУ, слідчими, виправними установами й слідчими ізоляторами. Це — давня ідея сумновідомого Андрія Портнова: щоби прокуратура не розглядала скарги громадян на чиновницьке свавілля, не контролювала міністерства та відомства, не мала можливості припиняти корупційні зазіхання співробітників усіляких контролюючих органів.

Наведу приклад. Є в Україні таке Міністерство молоді та спорту, яке очолює колишній адміністратор бандитського нічого клубу «Аль Капоне» Дмитро Булатов. Оскільки Булатов весь свій робочий час віддає розкраданню коштів державного бюджету, обкладанню спортсменів грошовими поборами та запровадженню всіляких корупційних «схем», у нього, зрозуміло, нема часу відповідати на звернення громадян. Треба сказати, що це – перший в історії України міністр, який систематично не виконує рішення судів і не відповідає на листи.

Зараз поставити Булатова «в стійло» ще можна за допомогою Генеральної прокуратури, оскільки саме на прокуратуру покладено контроль за дотриманням чиновниками вимог Закону України «Про звернення громадян». Для цього громадянинові, листи якого в Мінмолодьспорт ігноруються, слід подати в довільній формі скаргу до Генпрокуратури – і ГПУ буде змушена перевірити викладені в скарзі факти, взяти пояснення у відповідальних осіб Мінмолодьспорт, а якщо факт підтвердяться – внести подання Булатову з вимогою відповісти на звернення громадян та притягнути винуватців з числа підлеглих до дисциплінарної відповідальності.

Але «майдануті» хочуть позбавити прокуратуру цих повноважень і, взагалі, заборонити прокуратурі боротись з корупцією чи іншими порушеннями законності в чиновницькій сфері. Їх логіка (точніше – логіка Портнова, аргументи якого «майдануті» старанно підтримують): якщо якесь міністерство не відповідає на листи громадянина, то нехай цей громадянин наймає за 1 тисячу доларів адвоката (у Києві адвокат менше не візьме) й кілька років судиться з міністерством у суді першої інстанції, апеляційної інстанції, Вищому адміністративному суді, а потім, якщо виграє справу, судиться з Державною виконавчою службою (і також у трьох інстанціях).

Звісно, 99,96% громадян ні в який суд звертатись не стануть. А якщо ж хтось набереться сил і виграє справу, то чиновник просто не буде виконувати судове рішення — той же Булатов, наприклад, відмовився виконувати 26 (!) судових рішень, які були постановлені Окружним адміністративним судом м.Києва за моїми позовами до його міністерства. І Державна виконавча служба не може нічого зробити. Бо цими рішеннями Булатов, якби він їх виконав, був би позбавлений можливості вимагати зі спортсменів гроші та підробляти документи про надання податкових пільг за проведення неіснуючих змагань. Тож якщо зараз Генпрокуратура не примусить цього «героя Майдану» виконувати судові рішення, які вступили в законну силу, залишиться лише один варіант – найняти снайпера.  

Іншими словами, «майдануті» хочуть позбавити людей останньої легітимної можливості захистити свої права. Підозрюю, що в такому разі при наступному Майдані першими на ліхтарях буду висіти якраз «майдануті» і вже в другу чергу – усілякі булатови.

Сказане зовсім не означає, що свої повноваження, передбачені ст.ст. 19, 20 чинної редакції Закону України «Про прокуратуру», органи прокуратури виконують належним чином. Хто-хто а я міг би довго розповідати про те, що коять прокурорські чинуші, аби тільки не виконувати свої прямі обов’язки. Ба більш того, прокурори систематично зловживають цими повноваженнями й замість того, щоби перевіряти чиновників, намагаються «трясти» підприємців та влаштовують усілякі незаконні «прокурорські перевірки» з метою поповнення кишенькових фондів. Чого вартий один лише начальник Управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури м.Києва Ігор Альфредович Білецький – феноменальна постать, яку колишній генпрокурор Святослав Піскун привів у прокуратуру з лав податкової міліції.

Але якщо та ж Наталка Соколенко взяла б за труд почитати чинну редакцію Закону України «Про прокуратуру», то переконалась б, що Закон не тільки не дозволяє прокурорам «трясти» підприємців, але й чітко вказує, що органи прокуратури не повинні підміняти органи контролю. Тож якщо прокурори й безчинствують, то це відбувається не завдяки, а всупереч Закону України «Про прокуратуру». І тому завдання суспільства полягає не в тому, щоби позбавити прокуратуру функцій нагляду за правильним застосуванням законів державними службовцями, а, навпаки, зробити цю функцію пріоритетною та поставити її під громадський контроль.

Давайте на хвилинку уявимо, що мрія «майданутих» здійснилась і органи прокуратури перестали здійснювати «нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами». Запитання активістам Майдану – а хто, у такому випадку, буде контролювати додержання прав неповнолітніх (передусім, сиріт, вихованців притулків, дітей з проблемних родин)? Може, Наталка Соколенко з Єгоркою Соболєвим? – Сумніваюсь.

Чи інше запитання – до кого, у такому разі, скаржитись військовослужбовцям на порушення законності під час проходження служби? Послідовники пана Портнова пропонують, щоби солдати наймали адвокатів та судились з військовою частиною, вимагаючи дотримання норм харчового забезпечення чи умов збереження зброї. Цікаво, невже Наталка вважає, що це реально? При цьому «майдануті» не враховують один нюанс – до суду громадяни можуть звертатись виключно за захистом СВОЇХ прав та законних інтересів. Тож, якщо гіпотетичний військовослужбовець захотів би через суд примусити командира усунути порушення при обліку набоїв чи збереженні зброї, то він би отримав відмову в задоволенні позову, позаяк ці порушення ніякою мірою не стосуються суб’єктивних прав позивача.

Я давно й неодноразово пропонував «майданутим»: якщо ви вважаєте, що державних чиновників можна залишати безконтрольними, проведіть бодай один день у Приймальні громадян Генпрокуратури. Поспілкуйтесь з відвідувачами, почитайте їх скарги, спробуйте їм допомогти самі, якщо вважаєте, що прокуратура є зайвою. А ще краще – спробуйте зайнятись чимсь суспільно-корисним. Почніть хоча б з того, що приберіть з Хрещатика бомжатник.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

83 ответа

  1. Не розумію до чого тут майдануті. Прокуратуру почали нищити Пшонка, Портнов та інші, котрим прокуратура мішала, а тому вони її дескредитували. Цезарі і Наполеони хренові.

  2. есть еще одна “не большая” проблема, когда по уголовным производствам в сфере экономики прокурор обращается к следователю-судье с ходатайством об открытии доступа к бухгалтерской документации, следователь-судья за бабло сливает инфу обвиняемому и дело — пшик, нахрен разваливается, т.к. оригиналы документов (доказателств) попросту исчезают. Но это повод стаду баранов заявить, что прокурор продал производство.

  3. Форумчег “Правда”, ты так трогательно жалуешься на твоё непонимание, что я не могу тебе не посочувствовать. Бидося, может аутотренинг тебя успокоит? Но нафига тебе нужны авторитеты и совести нации? А может позволишь всем людЯм иметь человеческие и гражданские права?

  4. Прокурору с 25 ти пятилетним! Ты придурок с каким то стажем! Ты определись 25 лет у тебя или 29. Ты сам по ходу дела запутался сколько ты лет в прокуратуре работаешь. Судя по твоим познаниям в мировой практике прокуратуры, то ты работал все время водителем или машинисткой. Почитай полномочия прокуратуры Франции и сразу успокоишься дибилоид! И не позорь орган, коррупционер ты сраный!

  5. Да, а заправь авто служебное, а закупи канцелярию, а заплати за охрану здания, за пожарную сигнализацию. А выпиши украинскую, областную и региональную прессу на год и не забыть кодексы прикупить, иногда даже по 2, а то и 3 экземпляра! А еще купить компьютера, принтера и т.д.НУ и выходит трат на месяц около 10 тысяч гривен! Прокурор в таких условиях не будет коррумпирован? А ненормированный рабочий день, а отсутствие выходных? Никто не жалуется, но поверьте, вы создайте условия для работы, чтобы люди ни в чем не нуждались, приходили на работу и уходили с нее не тратя свои деньги и получая достойную зароботную плату. Вот и не будет такой коррупции! Да и поверьте, что процентов 70 работников живут на зарплату, иногда перебиваясь нежданчиком!

  6. Мы не говорим о Франции и Украине в политическом или экономическом сравнении с Украиной. Человек сказал, что у прокуратуры Украины тааааакие полномочия, каких нет ни в одной стране Европы. Я и переслал его почитать функции прокуратуры Франции!

  7. У відповідності зі ст. 751-2 Ордонансу № 59-1 у цивільному процесі прокуратура офіційно бере участь у розгляді справ, зазначених законом. Вона здійснює “нагляд за виконанням законів, судових постанов і рішень”. Вона офіційно домагається такого виконання у випадках, коли “це необхідно в інтересах публічного порядку”.

    У Франції прокурор активно виступає в цивільному процесі або як самостійна сторона, або як третя – асоційована – сторона, зусилля якої спрямовані на сприяння суду у виробленні висновку власне кажучи справи. При цьому прокурор не виступає на або стороні, а сприяє відшуканню об’єктивної істини як представник держави в суді. У ряді випадків участь прокурора в цивільному судочинстві є обов’язковим, виходячи з того, що прокурор розглядається в якості “законного представника суспільства”. Обов’язкова участь прокурора відповідно до закону потрібно при розгляді:

    • всіх суперечок з питань громадянства;

    • для захисту інтересів неповнолітніх, якщо виникає погроза їхньому здоров’ю, утворенню або безпеці;

    • для захисту інтересів і прав інвалідів;

    • для захисту інтересів осіб, що мають психічні патології;

    • при рішенні деяких питань у сфері комерційних відносин (дотримання закону при реалізації майна збанкрутілої фірми і т. ін. );

    • коли при вирішенні справи зачіпаються питання державної важливості.

    По проекту ЗУ “Про прокуратуру” наша прокуратура не буде мати навіть таких повноважень, як прокуратура Франції, яка здійснює свою діяльність здебільшого у сфері кримінального судочинства.

  8. да все очень просто, функция надзора за соблюдением и применением закона страшна тем, кто кричит долой общий надзор. Давайте внимательно вглядимся в лицо кричащего и увидим, что это не лицо, а рыло, наглое, жирное, лоснящееся рыло олигарха, бюджетника-коррупционера, нелегального предпринимателя, держателя притонов, игровых автоматов,уклониста от уплаты налогов, укрывателя производственного травматизма, контролера (начиная от СЕС и заканчивая налоговиками, пожарниками, кучей инспекций, таможенниками). Спроси работягу, шахтера, школьного учителя, врача, пенсионера, инвалида, многодетную мать — мешает ли им функция общего надзора? Они ответят вам — нет, нет и еще раз нет. В прокуроре они видят помощника и помощника сильного, который решит их проблему быстро и эффективно. Я спрашиваю у некоторых жалобщиков, почему не обращаетесь в суд, на что мне отвечают, что очень дорого, очень долго и не факт что поможет. Мешает ли заводскому рабочему или шахтеру функция общего надзора? Он должен быть идиотом, потому как лишь прокурор на сегодняшний день может выявить укрытый травматизм, возместить пострадавшему рабочему деньги за утрату работоспособности, назначить социальные выплаты. Может эта функция не дает жить сотруднику предприятия, мразина-собственник которого в целях экономии денег на зимний отдых на островах и проституток не выплачивает заработную ему плату? Нет, он должен быть идиотом, что бы так утверждать иначе не было бы столько жалоб по заработной плате, не было бы столько подань прокуроров, не было бы миллионных сум возмещения задолженности. Функция общего надзора мешает только ворюге бюджетных денег, коррупционеру, уклонисту от уплаты налогов, мерзкому депутату, лобирующему свой бизнес, министру, президенту. Вооружившись этими знаниями, граждане, задайте вопрос кричащему долой функцию общего надзора — в чьих интересах кричит и чем ему мешает общий надзор. К сожалению народец у нас несколько блажен и не все поймет, но все же.

  9. 20.06.2014 в 17:11 форумчег “Guru” круто выступил. Прокуроры не могут работать потому что их никто не защищает, а наоборот гнобят: “, а заправь авто служебное, а закупи канцелярию, а заплати за охрану здания, за пожарную сигнализацию. А выпиши украинскую, областную и региональную прессу на год и не забыть кодексы прикупить, иногда даже по 2, а то и 3 экземпляра! А еще купить компьютера, принтера и т.д.НУ и выходит трат на месяц около 10 тысяч гривен! Прокурор в таких условиях не будет коррумпирован? А ненормированный рабочий день, а отсутствие выходных? Никто не жалуется, но поверьте, вы создайте условия для работы, чтобы люди ни в чем не нуждались, приходили на работу и уходили с нее не тратя свои деньги и получая достойную зароботную плату. Вот и не будет такой коррупции”!

    Читаю и балдею! В натуре, ежли бы кто-то стоял на страже законов и обеспечивал прокуроров достойными условиями и зароботной платой, шобы прокуроры ни в чом не нуждались, то прокуроры бы жыли щАсливо. Хто может защитить прокуроров от противоправных посягательств, от беззакония? Нихто не может защитить? Эх! Нещасные прокуроры.

  10. Ополченцы Славянска отправили зампрокурора города Сергея Мироненко в штрафной батальон, рыть окопы. Об этом сообщила пресс-служба террористической организации “ДНР”, передает РИА Новости.

    “Мироненко отправили на окраину города, в село Семеновка, в штрафной батальон. Мироненко пытался вытребовать у патологоанатома и врачей полный список наших убитых и раненых для передачи в донецкую прокуратуру. Угрожал врачам. Сейчас роет окопы в Семеновке. И будет рыть бессрочно — до завершения военных действий”, — цитирует главаря террористов Славянска Игоря Гиркина “Стрелкова” пресс-служба ”ДНР”.

  11. А человеческие и гражданские права Вы только для себя желаете? А работники прокуратуры не люди и не граждане, и зачем им человеческие и гражданские права. Они, в большинстве (подчеркиваю, не все) хорошо учились в школе, а не терлись по подворотням, потом поступали в университеты, там неплохо учились и их отбирали для работы в прокуратуре. Я не утверждаю, что там нет блатных или мажоров, они есть в любом престижном учрежении. Не знаю как сейчас, но еще лет 5-10 тому в органы прокуратуры брали на роботу выпускников пяти или шести ВУЗов и оценки в дипломе учитывались. И Пшонку не они себе Генеральным назначали. И генеральную линию в работе сами себе не определяли. Видимо классовая ненависть не дает Вам покоя. Попробуйте что-нибудь сделать в своей жизни. Вечно актуальный вопрос — а судьи кто?

  12. Guru отжег!
    Бедненькие прокурорские “оружие выдали — крутись как можешь”. ОПГ под названием прокуратура разогнать к чертям собачим. Все уволить нах и лбратно на работу взять только тех, у кого готовые нарытые дела по фактам беззакония сильных мира сего. А то все все знают, но команды рыть видишь ли не дадено

  13. Не могу с Вами не согласиться. Приведу только один пример. Когда во время революционных событий в г. Львове громили прокуратуру (интересно, кто-то ответил за нанесенный ущерб исторически ценному зданию?), на администртивном здании таможни висели огромные плакаты “знаходиться під охороною самооборони майдану”. Я думаю, что даже непосвященным в тему известно, что в таможне работают самые честные чиновники и они как никто другой нуждаются в защите. Особенно с учетом того, что рядовой инспектор в смену зарабатывает от 500 до 1000 зеленых бумажек, а начальник смены в разы більше. Один пример, а говорит о многом.

  14. Анонимус 20.06.2014 в 20:31 подписался “Работничку” и рассказывает, што работники прокуратуры в большинстве хорошо учились в школе, потом поступали в университеты, там неплохо учились и их отбирали для работы в прокуратуре для того, чтобы они

    заправляли авто служебное;
    закупали канцелярию;
    платили за охрану здания, за пожарную сигнализацию;
    выписывали украинскую, областную и региональную прессу на год;
    прикупали кодексы прикупить;
    А еще покупали компьютера, принтера и т.д…

    НУ, чтобы тратили на прокурорскую слубу на месяц около 10 тысяч гривен!

    Интересно, отэто всё вышэперечисленное — это права или обязанности прокурорских работничков?

  15. Прокурору. Вы такой же прокурор как Янукович святой апостол Петр. Новый закон про прокуратуру, по крайней мере проект, который должны были Голосова на этой неделе, фактически ликвидирует этот орган. А назначение мента герпрокурором — это первый шаг к началу процеса ликвидации(кстати, напопмните, какие события помогли уйти господину Порошенка с должности руководителя СНБО). Господа прокуроры,сочувствующих нам, особенно тем кто пришли пахать, а не косить ”бабло”

  16. Шу шо вы рубите с плеча сразу, “посадить, лишить, расстрелять”. Какое у нас качество дорог? А разрушенную инфраструктуру востока кто восстанавливать будет, а поля кто пахать будет? Вот и есть предложение всех коррупционеров, членов их семей, и всех на кого переоформенно имущество согнать на стройки и строительство дорог, сельхозработы, работающих за баланду, а в надсмотрщики поставить тех самых “майданутых” с автоматами в качестве последнего аргумента о размышления о правах чилавека, цивилизованном обществе, дерьмократии, я требую адваката, и тому подобных ненужностях.

  17. Нет в стране более ненавидимого органа.
    Даже налоговая прокурорских недолюбливает.
    Хотя, для объективности, 5-10% оттуда — действительно нормальные люди.
    Или случайные молодые, или из ветеранов-работяг среднего звена, из тех времен, когда служба была на первом месте, а остальное было некритично и непринципиально.
    Остальных гнать, причём не только из прокуратуры, а из страны.
    На путь исправления не станут.

  18. Еще раз отвечу. Не знаю про заправку служебных автомобилей и всего остального из списка. Знаю про покупку кодексов (разных, в том числе и в мягкой обложке с целью экономии) для личного пользования и по собственной иициативе, про ПК знаю, купленный родителями ,и про бумагу, изредка, и то купленную в складчину. Знаю точно, большинству, помогают родители или родственники. Впрочем ,как и многим служащим в нашей стране, у которых небольшие з/п. Не уходят по разным причинам — привычка, надежда на повышение в должности и, соответственно з/п (что вполне нормально) и др. Знаю и простых людей, благодарных за помощь. Но как показывает опыт, чем больше у человека положительных качеств, тем меньше он востребован обществом, причем во всех сферах. К счастью, иногда бывают исключения. PS. Я не работник прокуратуры, просто немного в теме гос.службы.

  19. Пишу тобі цього листа для того, щоб ти, при можливості, користуючись контактом з люстраційним комітетом України (Соболєвим) та іншими компетентними інституціями, підняв питання по прокурору Закарпатської області Олегу Сидорчуку.

    Ця людина не має аж ніякого права займати цей високий пост навіть не через те, що при режимі Януковича він займав посади заступника прокурора Київської області та першого заступника начальника управління по боротьбі з корупцією Генеральної Прокуратури України, а, у першу чергу, через вчинки, які характеризують його як «принципового», «чесного» та «професійного» чиновника.

    Початок його активної роботи припадає на період призначення прокурором Жовквівського району Львівської області. Район цей прикордонний, а на його території розміщено найбільший на західному кордоні митний перехід «Рава-Руська». За 2,5 роки роботи на ці посаді вправний Сидорчук встиг заробити понад 2 млн. доларів США. Зрозуміло, за які-такі заслуги: активно кришував контрабандне ввезення на територію України різного роду товарів та цінностей, отримуючи хабарі і будуючи власні схеми. У його розпорядженні були також 5 власних каміонів-рефрежераторів, які ввозили товар без митного оформлення.

    Згодом, накопичивши певні ресурси, у результаті деяких кадрових ротацій, нині головний прокурор Закарпаття посів посаду заступника прокурора Київської області. Тут його діяльність розгорнулася масштабніше. Йдеться і про хабарі, і про махінації із земельними ділянками. «Принциповість» цього прокурора, якій курував силовий блок, найяскравіше проявилась у справі так званих «васильківських терористів», яких 2 роки безпідставно утримували під вартою на замовлення тодішнього президента Віктора Януковича. Олег Сидорчук, вірний слуга колишнього режиму, не закрив «дуту» кримінальну справу за відсутністю складу злочину, навіть не відправив її на додаткове розслідування, а затвердив обвинувальний висновок і скерував її до суду, яким ці люди були засуджені до 6 років позбавлення волі. Виправдані і звільнені з-під варти вони були тільки у лютому 2014 року. Цим діям прокурора ні тоді, ні тепер ніхто ніякої оцінки не дав. Хоча варто було б.

    Не зрозуміло, за які «подвиги» Олег Сидорчук потрапив на посаду головного прокурора Закарпаття, але і там він не зменшує обертів. Аби налагодити «роботу» і в Закарпаття, перетягнув деякі свої кадри. Зокрема пана Киричука зробив природоохоронним прокурором, з яким вершив справи у Київській області. Киричук вже стиг і в Закарпатські області «налагодити» роботу: обклав даниною держлісгоспи і видобувачів корисних копалин. Крім того, вже вся область знає, що у Закарпатті будь-яку посаду у прокуратурі можна купити, все залежить тільки від суми. Ходять чутки, що на посаду прокурора Сидорчука пролобіювала ВО «Свобода».

    За його нетривалої каденції у Закарпатті працівниками СБУ за отримання хабаря у розмірі 8 тис. доларів США було затримано «на гарячому» начальника відділу транспорту обласної прокуратури. І це не випадково, бо саме Сидорчук відправляв останнього для збору данини з митних постів області. Не обійшов увагою головний законник і питання контрабандного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України – сьогодні платять всі, хто цим займається.

    Олег Сидорчук – вже перший прокурор у Закарпатській області, якого не сприймає ні керівництво УМВС, ні СБУ, ні органи влади, ані власний колектив. Відкрито розправляється з неугодними йому людьми, цинічно прикриваючись «громадською думкою».

    Прошу оприлюднити цю інформацію, винести на широкий загал через інтернет і дати належну оцінку такому «керівнику».

  20. Та що ви не кажете? Навіть податківці? А митники ? Це ж зразок та еталон
    чесноті та правопордку. А самі не хочете піти працювати до прокуратури, показати на особистому прикладі як потрібно працювати. А ми всі тут на форумі поплюємо потім вам в обличчя -кухаркам, швондєрам та шаріковим.

  21. Але, якщо зибрати элитный загон, щоб нэ ныжче молодшого радника юстыции, та десантувати в зону АТО, пэрэсични терорысты плакалы б гиркыми сльозамы, виддаючи останню сорочку за непроведення пэрэвирки та закрыття справ. Або кинчалы б самогубством.

  22. За особые заслуги в деле разграбления Родины прокурорских нужно не разгонять, а уплотнить героями АТО, на полный пенсион. Дома трёхэтажные в сегодняшних сложных экономических условиях продать трудно, а вот использовать их вместе с финансовыми ресурсами отдельных деятелей, вполне реалистично. Такую же общественную нагрузку и таможенникам. Поживут с героями под одной крышей, поделят с ними холодильник и гальюн, может станут движущей силой реформ. Кто выживет в быту с гражданскими активистами.

  23. Лишь отсталые, темные люди могут утверждать, что прокуратура – средоточие коррупции. В прокуратуре коррупции не больше, чем в любом другом органе государственного контроля, а в сравнении с кабмином, депутатами и президентом – ее там вообще нет. Прокурор не может брать взятки в несколько миллионов долларов – нет в его ведении таких вопросов, за решение которых такие взятки можно брать. Но это возможно в Верховной Раде, Кабмине и в Администрации Президента, где только за один кивок головы, поднятие руки можно получить взятку как минимум в пару лямов зелени. Такие взятки никакому прокурору не снились. Взятки прокурора не влияют на экономику страны, функционирование государственных структур и систем, но влияют на них взятки таможенников, налоговиков – недополучение денег в бюджет, местных советов, взятки которых входят в стоимость земли, квартир, конфет на полке магазина, получившего соответствующие решения местного совета, стоимость и качество продуктов питания в школьных столовых, куда продукты поставляются фирмой головы райадминистрации, взятки СЕСников влияют на здоровье ваших детей, т.к. пропускают на полки магазинов гнилой товар, напичканный нитратами, синтетические ядовитые игрушки и т.д. Любой орган государственного контроля, имея контрольные и карательные полномочия, имеет возможность применить эти полномочия в своих корыстных интересах. Бороться с таким явлением путем сокращения полномочий, упразднения органа контроля, значит не понимание вопроса, узость восприятия и ограниченность мировоззрения. Функция общего надзора – прежде всего функция анализа правоприменительной практики в ходе практической деятельности прокурора. Ни один другой орган государства не имеет возможности системного анализа применения норм действующего законодательства в призме всех отраслей права. Функция общего надзора дает возможность государству анализировать эффективность и результативность применения на практике принятых этим государством законов и в случае несоответствия практики требованиям закона – корректировать поведение участника процесса, в том числе и путем внесения акта прокурорского реагирования. Руководитель государства получает анализ действия всей правовой системы страны, созданный не на основе статистических данных, а в ходе ежедневного кропотливого перебирания каждой бумажки прокурором в масштабах всей страны. Вот в чем заключается данная функция и создавалась она именно с такой целью, а не с целью получения взяток. При этом, анализ не носит академически-теоретический характер, а имеет своей направленностью именно защиту интересов государства, и, прежде всего, прав социальной категории граждан. Если ставшие во главе государства люди считают, что такая уникальная возможность им не нужна, значит им безразличны интересы государства и граждан, государство в этом случае отказывается от возложенных на него обязанностей по защите населения. На кой черт, в таком случае, нам такое государство и за какие достижения мы должны кормить долбодялтов у власти, которые решили что защита интересов населяющих эту территорию людей их не должна волновать.

  24. Guru

    Да, а заправь авто служебное, а закупи канцелярию, а заплати за охрану здания, за пожарную сигнализацию. А выпиши украинскую, областную и региональную прессу на год и не забыть кодексы прикупить, иногда даже по 2, а то и 3 экземпляра! А еще купить компьютера, принтера и т.д.НУ и выходит трат на месяц около 10 тысяч гривен! Прокурор в таких условиях не будет коррумпирован? А ненормированный рабочий день, а отсутствие выходных? Никто не жалуется, но поверьте, вы создайте условия для работы, чтобы люди ни в чем не нуждались, приходили на работу и уходили с нее не тратя свои деньги и получая достойную зароботную плату. Вот и не будет такой коррупции! Да и поверьте, что процентов 70 работников живут на зарплату, иногда перебиваясь нежданчиком!

  25. Нынешняя прокуратура превратилась в хуй знает что. Одно выколачивание бабла первыми лицами прокуратуры от районной и выше и передача ежемесячных платьежей за собственное кресло вышесидящему прокуроришке. Прокуратура несомненно нужна, но только не такая, какой она ксть сейчас.

  26. Форумчег Алексей 21.06.2014 в 9:07 рассказал, что по сравнению с Кабмином, депутатами и президентом в прокуратуре коррупции вообще нету. Типа, прокуроры — сцыкуны, их взятки , типа, не влияют на экономику страны. А с кого же прокуроры берут взятки, ежли коррупцыонеров прокуроры не трогают? Может прокуроры берут взятки с лиц, которые не связаны с экономикой страны?

  27. Воровитый ублюдок Поросенко сделал первый шаг к уничтожению прокуратуры, назначив руководителем мента

  28. наглядный пример того, о чем я писал — новость на сайте подробностей о коррупционной схеме таможенников и Держликслужбы. Найдите там участие прокуратуры, хотя уверен и туда приплетете. Отбросьте свою хроническую озлобленность на все и вся, внимательней перечитайте пост.

  29. поддерживаю урезание функций прокуратуры. в указанной автором статье (законопроэкте) я не нашел функций прокуратуры касательно процессуального руководства по уголовным производствам. Если органу досудебного расследования дадут самостоятельность, то это будет только плюс (для всех и даже для прокуроров). Но для этого уже нужно менять УПК.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ