Человек не терпит насилия!

…Вибіркові санкції з повітря?

Так звані санкції РНБО проти контрабандистів перетворились у відвертий фарс. Хто-кому «заніс»?..  

Президент України Володимир Зеленський Указом № 219/2024 від 4 квітня 2024 року ввів в дію рішення РНБО від 4 квітня 2024 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Цим рішенням продовжено так звані санкції проти контрабандистів (Указ №140/2021), що уже запроваджувались в 2021 році, а термін їхньої дії сплив 3 квітня. Санкції введено на період 3 та 10 років стосовно 7 фізичних і 86 юридичних осіб.

Друзі! Порівняв і проаналізував Укази 2021 та 2024 років; в результаті — вимальовується доволі цікава ситуація. Виявляється, що в свіжому документі — відсутній ряд осіб, що були у попередньому санкційному списку. Тобто, частина так-званих контрабандистів — дивним чином «випарувалась» з під дії оновлених санкцій… Крім цього, в Указ 24-року добавили двох росіян…  Відповідно — напрошуються питання:   

— Хто й кому «заніс», що частина людей оминула повторних санкцій?

— Звідки і чому в санкціях проти контрабандистів — росіяни? То що — тепер контрабандою в Україні займаються росіяни?..

Більше того, зауважу, що рішення РНБО від 4 квітня 2024 року має доволі сумнівне підґрунтя. Справа в тому, що в перші дні повномасштабного російського вторгнення, всі матеріали (як судові, так і СБУ) відносно підсанкційних українських громадян, так-званих контрабандистів — були знищені. Факт знищення й відсутності цих матеріалів засвідчується в засіданнях Верховного суду, де проводяться слухання по оскарженню введених в 2021 році санкцій.  Тому й тут, напрошується логічне питання: 

а на підставі чого, яких документів-доказів — Указом № 219/2024 від 4 квітня 2024 року було введено санкції повторно?

Цікава виходить ситуація… 

І перше, то це те, що частина так-званих контрабандистів — дивним чином «випарувалась» з під дії оновлених санкцій?.. А друге — це те, що вибіркові санкції, за відсутності втрачених документів-доказів — могли й взагалі ввести «з повітря»?..  

————————————————————

P.S.  ЗУ «Про санкції» є чітко вичерпним! Тобто — в ньому вказаний виразний перелік суб’єктів, до яких можуть бути застосовані санкції. Зокрема, даний ЗУ чітко вказує, що санкції РНБО не можуть застосовуватись по відношенню до громадян України. Проте, всі вже давно зрозуміли — на практиці  все відбувається абсолютно по-іншому…

Ігор Мосійчук

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ