Человек не терпит насилия!

Дебіли внутрішньої безпеки — 4

cheburrr

Головний принцип функціонування провоохоронних органів України полягає в тому, що представники влади «кришують» те, з чим борються. Борці з економічною злочинністю відкривають конвертаційні центри, співробітники відділів боротьби з нелегальним обігом наркотиків контролюють наркотрафик, ДАІ-шники торгують технічними паспортами та посвідченнями водія, служиві патрульно-постової служби та дільничні міліціонери – ті просто грабують перехожих на вулицях. А наприкінці цього харчового ланцюжка перебувають співробітники Департаменту внутрішньої безпеки, які 31 липня відзначають своє професійне свято.

Оскільки Міністерство внутрішніх справ України – це не орган правопорядку, а клуб по інтересах і зароблянню грошей, на його теренах неминуче мало виникнути злочинне угруповання, що займається рекетом бізнесменів у погонах. «Якщо в країні ходять грошові знаки, то є люди, у яких їх дуже багато» — ця фраза Великого Комбінатора є наріжним каменем у діяльності ДВБ, співробітникам якого не треба самим організовувати пункти прийому металобрухту чи сушити голову над тим, як краще влаштувати «вікно на кордоні» для контрабандистів. Їхнє завдання – виявляти працівників міліції, які займаються нелегальним бізнесом, щоби забрати цей бізнес під своє крило.

Методи роботи ДВБ-шників стандартні. Ось, наприклад, зацікавили їх нетрудові доходи начальника УБОЗ у Волинській області Горбатюка, безпосередньо відповідального за боротьбу з контрабандою. Ще б пак: з Ягодинської митниці харчаться всі, кому не ліньки, і лише Департамент внутрішньої безпеки МВС України мусить ласо дивитись на грошові потоки, що осідають у чужих кишенях. Урешті-решт, у ДВБ була заведена оперативно-розшукова справа «Захист» №64/10, фігуранти якої – поспіль УБОЗівці, схема розподілу злочинної діяльності між якими подана на схемі під грифом «таємно».

 dvbb01 scaled

Незрозуміло, що такого секретного побачив у цій схемі головний оперуповноважений інспектор ДВБ МВС України майор міліції Чуфус, який надав цьому документові відповідний ступень таємності. Це – загальновідомі речі. І, взагалі, навіщо секретити документи, якщо вони все однаково гуляють по руках і навіть час від часу публікуються сайтом «ОРД»?

ДВБ-шники люблять робити нічні обшуки в кабінетах своїх колег з інших підрозділів міліції; головною здобиччю цих «контрольно-спостережних заходів» є, як правило, порожні пляшки, за які потім власникам кабінетів пишуть «неповну службову відповідність». Тож уявімо на хвилинку, що під час чергового обшуку в столі якогось пересічного оперу з забутого Богом райвідділу знайшли б документ з грифом «таємно»… Ой ні, краще не уявляти. Бо цей опер пошкодував би, що на світ народився.

Інша річ, коли секретні документи навіть не залишає в робочому столі, а губить у закладі громадського харчування співробітник Департаменту внутрішньої безпеки. Виявляється, начальник ДВБ генерал-майора податкової міліції Олександр Тулаєв не бачить нічого екстраординарного в тому, що його співробітники винесли з будинку МВС й залишили в кафе флешку з документами з грифом «таємно» і «цілком таємно» за останні три роки, зокрема:

— облікові картки агентів;

— рапорти з проханням надати дозвіл на перевірку кандидатів у агенти;

— рапорти з проханням надати дозвіл на залучення кандидатів до агентурної мережі;

— довідки про проведення контрольних зустрічей з агентами;

— постанови про заведення оперативно-розшукових справ,

і багато всякого іншого мотлоху, який можна набирати лише на спеціально захищених комп’ютерах і який співробітник ДВБ не має права виносити за межі службових приміщень.

Пікантності ситуації надає та обставина, що агентура ДВБ, облікові картки якої пішли гуляти по руках, – це, здебільшого, співробітники органів внутрішніх справ, що «стукають» на своїх колег. І які тепер перебувають у роздумах – чи стрілятись самим, чи спочатку прихлопнути свого куратора.

Навіть поверхневе знайомство з загубленими документами засвідчило, що з приходом до кормила ДВБ генерал-майора податкової міліції Тулаєва дебіли внутрішньої безпеки (саме так називають співробітників ДВБ їх брати по зброї) стали вербувати агентуру не тільки серед міліціонерів, але й серед злочинного елемента. Причому – виключно з метою підгребти під себе кримінальний бізнес, з якого донедавна харчились співробітники інших міліцейських підрозділів.

Один лише приклад. Минулого року тоді ще Служба внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України стала розробляти одного опера з ВБНОН у Київській області. Служивий вимагав з наркоторгівців гроші, погрожуючи закрити «точку». Ну, дивного в цьому нема нічого, власне, торгівля наркотиками в Україні процвітає виключно завдяки зусиллям цього міліцейського підрозділу. Як казав колись Жванецький, «хто що охороняє, той те й має». Але «точка» була непростою – наркоторгівці працювали під «дахом» ДВБ і районний опер, сам того не розуміючи, заліз на чужі канонічні території.

dvbb06 scaled

На цього опера в СВБ, а точніше – у Київському обласному відділі, хутенько завели оперативно-розшукову справу. Але замість того, щоби задокументувати позаслужбові контакти співробітника ВБНОН і «взяти» його при отриманні грошей, «вебешники» оформили наркоторгівців у якості своїх агентів.

Люди добрі, ну як можна назвати підлеглих пана Тулаєва, що промишляють подібним способом? – Правильно, дебіли внутрішньої безпеки. Ось, будь ласка, цілком таємний рапорт старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу ВБ у Київській області А.Грандовського на ім’я начальника цього відділу М.Хробатенка з проханням дати дозвіл на перевірку кандидата в агенти – того самого наркоторгівця.

 dvbb07 scaled

Ну, припустимо, Грандовський дурень. Але ж і Хробатенко не кращий – він дає «добро», унаслідок чого агентурна картотека поповнюється таким собі «Квіткарем».

dvbb08 scaled

Ми довго думали, чи варто публікувати прізвище агента та його адресу. Оскільки агент не є працівником міліції, вирішили все ж таки установочні дані не розголошувати. Бо вб’ють людину.

 dvbb09 scaled

dvbb10 scaled

Читати подібні шедеври – суцільне задоволення, позаяк їх автори явно не усвідомлюють наслідки своєї «оперативної роботи».

 dvbb11 scaled

Одне радує: ще місяць-другий бурхливої діяльності Тулаєва і Ко, і агентурну картотеку Департаменту внутрішньої безпеки МВС України та його підрозділів на місцях можна буде придбати в Києві на Петрівці – разом з базами даних ДАІ і держподаткових органів.

Тож єдиний спосіб запобігти подальшому витоку секретів з МВС України – це негайно позбавити всіх без винятку співробітників ДВБ доступу до документів, що містять державну таємницю. І розпочинати треба з генерал-майора податкової міліції Тулаєва.

Зі святом Вас, Олександре Степановичу!

(далі буде)

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

PS. Йдучи назустріч побажанням читачів, редакція «ОРД» планує найближчим часом викласти для скачування з сайту повний комплект таємних і цілком таємних документів, що належать Дебілам внутрішньої безпеки.

Попередні глави:

«Дебіли внутрішньої безпеки» http://ord-ua.com/2012/07/11/debil-vnutrishnoyi-bezpeki/

«Дебіли внутрішньої безпеки – 2» http://ord-ua.com/2012/07/16/debili-vnutrishnoyi-bezpeki-2/

«Дебіли внутрішньої безпеки – 3» http://ord-ua.com/2012/07/20/debili-vnutrishnoyi-bezpeki-3/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

84 ответа

  1. А тут никто не нервничает, люди делают свой гешефт кто как может. Это же стандартная схема как наглядная агитация в красном уголке при Брежневе. Меняли только номера партсъездов, а текст никто не переписывал. Проще писать в квадратиках должности, а не фамилии.

  2. О всякого родадебилах будут и далее писать пока не восстановится законность, т.е. не ликвидируются подобного рода структуры и различного рода информация не будет без промедления направляться по подследствеености — прокурору. Оттуда, как предписано УПК, при необходимости, могут даваться поручения любому органу (незаинтересованному в результатах) и исчезнет “узаконенное” укрывательство с крышеванием и мздоимством правоохрЕнителей во исполнение гарантий конституционного равенства всех перед законом, в том числе и за подобные ”выкладки”.

  3. Если флешка зарегистрирована в РСО, то я этим ВБшникам сочувствую, их уволят в лучшем случае.

  4. Зная уровень оперативного мастерства ВВБ-шников, готов ручаться, что 70% “агентуры”, пребывающей на связи, даже и не догадывается о своей почетной миссии. Человек живет своей жизнью, а сообщения о страшных преступления аккуратно ежемесячно ложатся в дело. Рекомендую автору сообщить завербованным лицам о том, что свою жизнь доверили дебилам. Нормальному оперу не придет в голову группировать ТАКУЮ информацию на флешку и таскать неизвестно где. Даже из чувства самосохранения.

  5. В натуре дебилы. ну тягаешь ты с собой накопитель с оперативкой, хер с тобой, положа руку на сердце, кто из оперов не тягал с собой оперативку по тем или иным причинам. Ну так хоть бы мозгов хватило закриптовать эту флешку. У мня такое ощущение, шо хто-то круто попал на бабки. А если сурьезно, то тут реальным сроком отдает…

  6. Хм, дивно. Хоча, я в перший раз здивувався, коли виклали документи з грифом в інтернет, ще в першій статті. Але згодом, читаючи постанову про заведення ОРС “Солоденькій” — здивувався ще раз. А ось воно що, виявляється ..

  7. Бойко херовую работу делает. Заказуху корешков мусорских отрабатывает по сливу Тулаева и Ко. Видать ребятки прихватили за жопы работничков третьей смены системно, те понятно взывыли, как еще и делиться нужно. Самим мало, хлебальники отъели, телок содержать нужно, так ипать не дают, вообщем проблем полная опа. А тут еще гестаповцы надоедают, давай вонючку Бойку зарядим косячком и инфу сольем. Весело мля, посмеемся. Только смется тот, кто смеется последним. У говнюков всех мастей конец всегда печален, или полное забвение с циррозом печени, или глюки плавно переходящие в шизу. Бойкис переставай пакостить((((

  8. почему до сих пор нет никакой реакции руководства МВД!??????????????????????????? был бы рядовой сотрудник так уже по телевизору по всем каналам показывали бы!

  9. Какую вы хотите реакцию руководства МВД? Бойко не для руководства МВД пишет, а для читателей, чтоб знали правду. А руководство МВД правда не интересует.

  10. … четвертая статья о работе Службы Внутренней Безопасности МВД Украины, кстати у них сегодня праздник — день службы, так вот множество высказано и размещено документальной информации относительно карательных функций службы!!! Но должна же существовать “другая сторона медали” — сотрудники этой службы хоть кому-то из милиционеров помогли, обезопасили, укрыли от вероятных и возможных преследований со стороны криминала или это красивый миф??? почему не выложено ни одного документа о том, что была оказана помощь в соответствии с основными задачами службы??? … или таковой помощи нет, не было и никогда не будет???

  11. сам себе задал ворос и сам ответил на 5 с плюсом : Праздник удался а что со всем этим делать наверно уже никого неинетесует -может теперь после праздника работникам угро проверить их тумчочки и сейфы с целью обнаружения недопитой бутылки водки и консервов вместе с бланками строгой отчетности или там другие дефициты вместе с депешами в сбу на работников милиции для реализации их хотелок

  12. Брехня на счет флешки. Не могли все опера, тем более не только из разных отделов, но и из разных подразделений (в последней статье прорекламировали Киевскую область), пользоваться одной флешкой. Документы собраны крысой из разных компов. Вероятно, что все документы были скопированы на флешку, которая и была “утеряна” в обусловленном с Бойко месте. На лицо компания против Тулаева. Заказчики скорее всего из УБОП, в состав которых раньше входила СВБ. Знаю некоторых начальников, которым Тулаев крепенько прижал хвосты. … а еще режимные компы переодически проверяются СБУшниками…

  13. Писец! Обычных работников угро за такой про-еб уже бы посадили сами двбшники. А эти звания получают на работу ходят? Я в шоке

  14. Писец! Обычных работников угро за такой про-еб уже бы посадили сами двбшники. А эти звания получают на работу ходят? Я в шоке

  15. Основной задачей ДВБ является защита и обеспечение безопасности сотрудников МВД, чем они никогда не занимались. потому что это тяжело и действительно надо работать. Проще ведь щемить милиционеров и пытаться на них заработать. Разработчики херовы.

  16. Если бы не сотрудники ВБ “менты” б уже окончательно на голову сели бы гражданам. А так, есть хоть куда-то пойти пожаловаться. Да , есть отдельные личности, которые дескридитируют всю службу. В целом же служба нужна, иначе все эти “убопы”, “обноны”, “обепы” и т.п. с народа снимут последние трусы. Поставить начальником ДВБ Украирны необходимо выходца с данной службы, например Короля с Киева. Менты в обмарок падают от самой его фамилии.
    Всех сотрудников ДВБ с праздником !!!

  17. Где они взяли это налоговое отребье и в ментовку перенесут ,продаем покупаем ВСЕ.Министр у них важный .с виду, а пишут Х они же подчиняются только ему.

  18. Автору не стоит собой гордится, потому что он такой же преступник, как и те, кто эти документы ему передал (о том, что нашел флешку пусть своей бабушке на ночь рассказывает)!
    Он прав в одном: почему нет реакции МВД и СБУ? Почему этого писаку до сих пор не привлекли за умышленное разглашение гостайны! Или информация оперативного характера с грифом ЦТ о лицах, которые привлекаются к оперативно-разыскной деятельности, суть этих орд, а также причасность к агентурному апарату уже не гостайна?
    До державної таємниці у порядку, встановленому цим Законом,
    відноситься інформація:
    про засоби, зміст, плани, організацію, фінансування та
    матеріально-технічне забезпечення, форми, методи і результати
    оперативно-розшукової, розвідувальної і контррозвідувальної
    діяльності; про осіб, які співпрацюють або раніше співпрацювали на
    конфіденційній основі з органами, що проводять таку діяльність;
    про склад і конкретних осіб, що є негласними штатними працівниками
    органів, які здійснюють оперативно-розшукову, розвідувальну і
    контррозвідувальну діяльність;
    Буду рад узнать, что лица,причастные к даной публикации понесли наказание, так как это справедливо и законно.

  19. Закон України “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”
    Стаття 9. Забезпечення захисту інформації в системі
    Відповідальність за забезпечення захисту інформації в системі покладається на власника системи.

    Закон України “Про державну таємницю”
    Стаття 5. Компетенція державних органів, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб у сфері охорони державної таємниці
    Забезпечення охорони державної таємниці відповідно до вимог режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, діяльність яких пов’язана з державною таємницею, покладається на керівників зазначених органів, підприємств, установ і організацій.

    Було б цікаво дізнатися на підставі яких чинних законодавчих актів пан “какая разница” вбачає автором вчинення кримінального злочину.
    Пан Володимир не є власником категорованої інформації що була втрачена, не володіє АС де ця інформація оброблялась, не відповідає за стан захисту ІзОД у цій АС, дій з отримання НСД до ІзОД не вчиняв, також не є держслужбовцем що зобов’язаний діяти “лише в межах і у спосіб”. Як на мене, то питання оприлюднення ним матеріалів із переліку ЗВДТ лежить не у юридичній а швидше у моральній площині. Зважаючи ж на Oblico morale фігурантів, причин засуджувати автора чомусь не бачу.
    Суцільна ж тиша навколо цієї події з боку МВС, СБУ та ДССЗЗІ таки дивує, втім, мабуть “служенье муз не терпит суеты”.

  20. Верно глаголите примерять на Бойко разглашение верх идиотизма, потому как он не имел допуска к указанным сведениям. А вот ст. 111 УК в данном случае в самый раз.
    Сбор секретной информации на лицо, о чем Бойко сам написал.
    Передача иностранной организации тоже (сайт хостится не в Украине)
    Цель — нанесение ущерба системе охраны правопорядка (идеи о необходимости ликвидации МВД высказывались аввтором практически в каждой статье).

    П.С.
    Прада все єто имеет место если сама информация не фуфло.

    Но ст.111 для современной СБУ — неподьемная ноша, в связи с чем есть вариант для убогих —
    ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації).
    Субьект — общий, а уж как Бойко себя качественно задокументировал и говорить не приходится.

    Зы))) Прикол в том что Стас Речинский как ввладелец сайта пойдет соучасником.

    Вот такие господа последствия. Вы ведь за становление правового государства.

    Да совсем забыл, у сотрудников МВД тоже статья — либо утрата сведений составляющих гостайну либо нарушение правил єксплуатации компьютерных систем.

  21. Сегодня ДеВеБилы празднуют свой сраный праздник и сегодня же утром один опер, получая оружие, шутя сказал уряднику около оружейки — “С праздником!”… Трагедии удалось избежать, что оба не успели получить оружие… Но драка была. Это я к тому, что опущенней службы в природе не существует и ДеВеБилов чмырят даже зоновские петухи. Пол зарплаты отдаешь этим моральным и генетическим уродам за не опечатанный сейф, где лежит пачка бумаги и два голимых КУППа (или ЖРЗСП, как кому нравиться), а тут такое… Просто тошнит от коментов тех, кто пытается себя в чем-то оправдать. На кол упырей.
    P.S.Автору респект и уважуха и все с нетерпением ждем карточек на сук. Огласите весь список, пожалуйста…

  22. КК України,
    ст. 361-2 Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації
    Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства.
    <br>
    На момент отримання та розповсюдження інформації автором, захищеною та створеною відповідно до чинного законодавства вона вочевидь не була. Іншими словами розповсюдженню піддано інформацію з обмеженим доступом, створену та захищену не відповідно до чинного законодавства.
    <br>
    Що ж до 111КК то IMHO автор цією публікацією зробив незціненний внесок до інформаційної безпеки держави.

  23. Информация про Волынских УБОПовцев была точная, только реализовались СБшники, нач. УБОПа Горбатюк написал розписку ДВБшникам о сотрудничестве в качестве агента , псевдоним “Кислый” чтобы не уволили по приказу 90.

  24. СУДЯ ПО ВСЕМУ, ТЫ САМ ОПУЩЕННЫЙ ПЕТУХ !!! В УВБ РАБОТАЮТ ТАКИЕ ЖЕ МЕНТЫ, КАК И ВЕЭДЕ. В СЛУЖБУ ПРИХОДЯТ НЕ С НЕБЕС, А В БОЛЬШИНСТВЕ СВОЕМ С ЗЕМЛИ И ЧМЫРЯТ ТАКИХ КАК ТЫ ПРАВИЛЬНО. НОРМАЛЬНОМУ ОПЕРУ, БОЯТЬСЯ НЕЧЕГО, А ТАКИЕ ЧМЫРИ КАК ТЫ, ПУСКАЙ ПИШУТ. УБЛЮДКАМ ВСЕ ВЕРНЕТСЯ.

  25. Действительно, не слышал ни одного случая когда эти “дебилы” защитили от произвола бандюков и бизнеков, необоснованых скарг, хоть одного опера. Они эти “дебилы” напротив защищают интересы этих бандюков и бизнеков и готовы опера который выявил преступление и разными способами пытается добыть доказательства сожрать и какую-то херень на него написать и доложить министру. Вот такая служба ДВБ — извините за выражение — оборотни.

  26. george та Лікбезу: читайте уважно, я писав про осіб, причетних до публікації!!! Чи Ви вважаєте,що автор сам дістав ці документи? Спецсуб’єкт, а Ви, напевно, говорите про нього, присутній і точно носить погони!!! А автору запропонована Вами стаття якраз підійде. Намагаючись виконати замовлення і написати цю статтю він сам вчинив злочин,чим поставив себе в один ряд із тими, про кого написав.
    Вимагаючи покарання для них, автор має розуміти власну перспективу.
    Керівництву МВС та СБУ саме час провести Лікбез з автором, бо такими темпами він собі тільки термін збільшить!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ