Человек не терпит насилия!

Дебіли внутрішньої безпеки

tulaev1112

11 липня 2012 року Сергій Лещенко в блозі на «Українській правді» розмістив продовження своєї розвідки про «перепустки» на право проїзду на територію Міністерства внутрішніх справ України, що красуються під лобовим склом автомобілів заможних панів, пані та панянок (http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4ffd4cc413183/). Ще в березні цього року журналістові вдалось сфотографувати в центрі Києва автомобіль «Infinity» із міліцейською перепусткою, яка, як справедливо зазначив Сергій, має захищати власника від зайвої прискіпливості ДАІ. Але виявилось, що ця машина належить аж ніяк не співробітникові центрального апарату МВС, який все життя копив гроші на придбання такої автівки, а якійсь 22-річні Валерії Овчинніковій.

 perepustkaaaa

Нещодавно, зо три місяці по першій публікації Лещенка на цю тему, відомство пана Захарченка вмістило на своєму сайті повідомлення під заголовком «МВС України щиро вдячне «Українській правді»:

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/760432;jsessionid=3B6CC08F7FCBBA1F507225B6C01D63E5

«Завдяки пильності та активній громадянській позиції журналіста цього інтернет-видання Сергія Лещенка вдалося викрити групу посадовців, які займалися підробкою та розповсюдженням бланків документів суворої звітності. У зловмисників було вилучено понад 120 підроблених бланків перепусток на територію МВС. Матеріали за даним фактом передані до прокуратури».

Але перепустки нікуди не ділись – як встановив Сергій, все та ж сама Валерія Овчиннікова продовжує нею користуватись, але тепер вже на автомобілі «Porsche Cayenne».

«Пане Захарченко, — публічно спитав журналіст, — поясніть, будь-ласка, як МВС ловити злодіїв та боротися з організованою злочинністю, якщо не можете навіть вилучити незаконну міліцейську «ксиву» у 22-річної пані?»

Думається, що Сергій і сам знає відповідь на це риторичне запитання. А для тих, хто сумнівається в професійній неспроможності керівництва МВС України, публікуємо документи Департаменту внутрішньої безпеки МВС України з грифом «таємно», які мають безпосереднє відношення до цієї історії.

Ось, наприклад, рапорт старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки А.Копиткова від 18 травня 2012 року, складений за результатами зустрічі з інформатором №31/2011. Цей інформатор був завербований Копитковим минулого року в Господарчому управлінні МВС України й регулярно «стучить» на своїх колег. Зокрема, він повідомив, що «головний інспектор відділу матеріально-технічного забезпечення Господарчого управління МВС України капітан міліції Босенко Олексій Юрійович, використовуючи свої службові повноваження, спільно з невстановленими особами підробляє та за певні грошові суми збуває офіційні документи, які видаються МВС України і надають права і звільняють від обов’язків. Суми незаконної грошової винагороди залежать від документа, який береться до виготовлення Босенком О.Ю. і коливаються в межах 100грн. до 3000 – 4000 тисяч доларів США».

Очевидно, автор рапорту мав на увазі 3 — 4 тисячі доларів США. До речі, завдяки цій описці міністру Захарченку буде нескладно особисто переконатись у тому, що документ, який ми подаємо нижче, є справжнім.

 dvb1 scaled

А ось – затверджена начальником ДВБ О.Тулаєвим постанова про заведення оперативно-розшукової справи «Захист» відносно Босенка О.Ю. під умовним найменуванням «Солоденький». Судячи з того, що це – роздруківка «вордівського» файлу, який мав бути знищений, фахівці у сфері державної таємниці без проблем виявлять, на якій стадії таємного діловодства текст постанови загубили доблесні ВБ-шники.

dvb2 scaled

dvb3 scaled

До речі, звертаємо увагу іншого автора «Української правди», Мустафи Наєма, який у своєму блозі на «УП» http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4ffd0593279aa/ стверджує, «… що будь-яка ОРС порушується слідчим внаслідок аналізу певних даних». Звісно, немає великої біди в тому, що журналіст не знає Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» і ніколи не бачив в очі жодної постанови про заведення оперативно-розшукової справи. Але через любов до мистецтва все ж таки зауважимо колезі: оперативно-розшукова діяльність не має жодного відношення до слідчих дій, ОРС не порушуються (порушуються кримінальні справи), а заводяться, причому – не слідчим, а оперативним працівником і затверджуються начальником оперативного підрозділу.

А тепер спробуймо замислитись: чи здатні до найпримітивнішої оперативної роботи люди, які неспроможні зберегти від стороннього ока таємні документи? Відповідь очевидна. Як очевидні й причини такого стану речей – на чолі Департаменту внутрішньої безпеки перебуває податковий міліціонер Олександр Степанович Тулаєв, якого на сайті МВС України сором’язливо називають «генерал-майор міліції».

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/547379

Ні, шановні. Олександр Степанович – генерал-майор не міліції, а податкової міліції (відчуйте різницю), який потрапив до МВС України в складі «шайки блатных и нищих» у почеті свого благодійника й патрона, колишнього голови Держподаткової адміністрації України Віталія Захарченка.

Призначити податкового міліціонера на посаду керівника внутрішньої безпеки міг додуматись хіба що Віталій Юрійович. Тобто, півжиття людина займалась на державній службі тим, що незаконно збагачувалась, а тепер має ловити корупціонерів. До того ж податкова братія навчена лише трясти з підлеглих і підприємців гроші й до будь-якої іншої діяльності не придатна в принципі.

У Держподатоквій адміністрації Тулаєв посідав аналогічну посаду – ловив внутрішніх супостатів. Про його успіхи не теренах боротьби з корупційними проявами в ДПА свідчить, з яким азартом «хлопали» податківців всіх мастей та відтінків співробітники СБУ, ГУБОЗ МВС України й навіть кримінальної міліції.

Появившись на Богомольця, 10, Тулаєв зразу ж встановив своїм підлеглим план, подібний податковому, по збору «пожертв» і «благодійної допомоги». Щоправда, звичайні міліціонери значно бідніші від своїх податкових побратимів, але Олександра Степановича це хвилювало мало – він став вимагати гроші зі співробітників центрального апарату МВС України, абсолютне не рахуючись з реаліями.

Так, наприклад, начальникові міліції в справах неповнолітніх була доведена досить скромна цифра в 5500грн. на місяць. Але заступникові начальника департаменту кримінального розшуку Щулипенку куратор від Тулаєва озвучив значно більшу суму. Ситуація ускладнювалась тим, що буквально чотири місяці тому Ілля Григорович потрапив у вельми неприємну історію, від якої його «відмазав» Василь Паскал. Якби б не ця історія, то Щулипенко, цілком можливо, мовчки відслюнявив би «пожертву» й не мучився б у роздумах. Одначе тепер він вирішив порадитись із шефом. Після чого платити гроші відмовився.

Більш того, з «фінансовим планом» Дебіла внутрішньої безпеки Тулаєва (так міліціонери розшифровують абревіатуру ДВБ) були ознайомлені всі зацікавлені особи й лише лічені одиниці погодились задовольняти апетити Олександра Степановича.

Від такої зухвалості пан Тулаєв просто осатанів і наказав копати компромат на керівних осіб у Центральному апараті. Щоправда, при цьому Олександр Степанович не врахував ступень розумового рівня та оперативних навичок своїх підлеглих, про які (ступінь та навички) можна розповідати довго й натхненно. Достатньо сказати, що з приходом на ДВБ податкової команди по руках пішли гуляти агентурні картки та інші документи Департаменту внутрішньої безпеки з грифом навіть не «таємно», а «цілком таємно». Натомість пан Тулаєв вимагає від підлеглих складати усілякі плани на кшталт того, що подається нижче.

 dvb555 1 scaled

dvb555 2 scaled

dvb555 3 scaled

Сподіваємось, що начальник Головного Штабу МВС України генерал-майор міліції Анатолій Лазарєв, якщо в нього є залишки офіцерської честі, після цієї публікації викличе до себе майора Копиткова разом з підполковником Давиденком і дасть їм обом по єба… пардон, по фізіономії.

(далі буде)

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

73 ответа

  1. Жаль, что только единичные комментаторы увидели в публикации Володимира БОЙКО СТРАТЕГИЧЕСКУЮ МЫСЛЬ — мысль о том, что система МВД(в данном случае)не просто тяжело больна — она уже МЕРТВА, она ТРУП, который от времени раздулся и лопается, источая невыносимый смрад и забрызгивая нас гнилостными фрагментами, с мириадами болезнетворных бактерий, несущими ужасы и погибель для ни в чем не повинных граждан, имевших роковую неосторожность к этому трупу приблизиться.
    Если будет анонсированное автором продолжение побликаций то они абсолютно обосновано могут иметь название “СМЕРТЬ МВД:АЛГОРИТМ САМОЛИКВИДАЦИИ”.(На авторство не претендую — за державу обидно!)
    Пока в обществе будет существовать иллюзия, что правоохранительная Система и в частности МВД живы, а не МЕРТВЫ, пока и будет продолжаться этот драматический кошмар в сочетании с клиническим идиотизмом.

    ТОЛЬКО ОДНОЗНАЧНАЯ КОНСТАТАЦИЯ СМЕРТИ ЭТИХ ОРГАНИЗАЦИЙ КАК ГОСУДАРСТВЕННЫХ ОРГАНОВ ОХРАНЯЮЩИХ ПРАВО, ДАСТ ВОЗМОЖНОСТЬ УБРАТЬ СМЕРТЕЛЬНО ОПАСНУЮ ДОХЛЯТИНУ С НАШЕГО ОБЩЕГО ДОМА.

    Уваж. Владимир Бойко!
    Единичное описание фактом гниения интересно но, к сожалению, малоэффективно — против Системы, пусть и мертвой, нужа живая система — Система не только информационного снайпинга но и мощного артобстрела и обязательно со всех сайтов одновременно.
    СИСТЕМУ МОЖЕТ ПОБЕДИТЬ ТОЛЬКО ДРУГАЯ СИСТЕМА!
    Заведите специальную рубрику посвященную только этим явлениям, не смешивая с жизнеописанием взаимоотношений отдельных политиков — они все дерьмо, без оглядки на их цвет знамен…и да помогут Вам и читатели, время, популярность и актуальность публикаций!

  2. Той хто виставив у інтернеті дані матеріали скоїв злочин і має бути покараний,а зміст матеріалів це друга сторона металі. Скожу словами героя фільму: “Я узду не беру,мне за Державу абідно”.Я тритцять років відпрацював у карному розшуку і мої колеги мене зрозуміють.

  3. наверно дима ты переработался сколько тебе лет если ты говоришь что 30 лет проработал в угрозыске -да еще имеешь время посты писать: Как в старые времена от Ильича к Ильичу без инфаркта и параличу : может был млинспектором по карманым кражам и то за лет только с помощью посторонего можна пердвигатся: Хто там упустил утечку и как их наказать ни тебя ни меня спрашивать небудут-здесь люди говорят о проблемы в целом о терариуме в который превратилась вся система-если нетрудно скажи сколько за 30 лет в розыске ты заробатал пенсии-получил выходного пособия и сравни ету цифру с работником кадрового аппарата или другой милицейской службы

  4. Николай и ему подобные, в чем вообще то проблемма, которую навязать пытаетесь? Сбор информации это и есть оперативная работа. Не нравятся “резидентуры” типа ВБ — так живите честно или, предлагаю, обьединить ментов и конторских, рассадить совместно в кабинетах и тогда стукачество исчезнет, а воцарится постоянный контроль одних за другими. Нафиг тогда и так не нужные ВБ. Материалы сразу же сливать как и предусмотрено УПК (по подследственности) прокурорским, которые и примут законное решение (в том числе и по аналогичным писакам) не отвлекая ВАС родимых от работы с коипом!!!

  5. для наф-да никому вы ни ваша так называемая операбота ненужна-валяйтесь дальше в своем дерьме и пожирайте друг друга пока несожрете : Никакого толку для людей которые ждут защиты и реальной борьбе с преступностью нет -есть ожирившея корова от раздутых штатов которая доит г-н украины и показывет свои хотелки : А что касается опреработы так называемой то вы ее достаточно результативно проводите один против другого несмотря на принятые законы

  6. то, что в инет выложили — разберутся кому положено… а вот УВБ-ники, которые ДОЛЖНЫ защищать сотрудников МВД от провокаций, наездов и пр… хоть один пример есть защиты? на моей памяти 2-3 раза сотрудники писали в УВБ — мол защитите, пахнет подставой… -в ответ или тишина или возвратка — проведите служебное расследование… а на днях у нас они с прокурорскими полиняли на 3 тыс грн… не смоги войти беспрепятственно — решетки, двери, автоматчики и пр… теперь будут “отбывать” свои потраченные “кровью и потом”…….

  7. Тема — жесть!!!
    Журналист — молодец!

    То, что конторе пипец пришел безвозвратный — уже и ежу давно понятно!

    То, что УВБ-шники — твари конченные и мозгов у них хватает только на разводы комерсов да прибивалово руководства горрайорганов на бабки — это тоже известно давно.

    Но, то что в центральном аппарате МВД руководители серьезного уровня стали нарезать планы поступления денег по 5-6 тыс. грн в месяц с себе подобных — это заявка на победу! 🙂 Чувствуется серьезный уровень :))) Это ж надо так опуститься и деградировать!! Да еще и нашли кому “заряжать” — людям из окружения В.Паскала! Вообще страх потеряли придурки!

    Ну а про утрату секретки — даже и сказать нечего! Какие бы не были мотивы публикации — опера на то и опера, чтобы таких проколов не допускать. И раз поеб..ли доки (или носители) — ответ придется держать нешутошный, невзирая на чины. И это -правильно!

    Планчик конечно дебильный, спору нет:), но чего можно ждать от людей, которые пробрались в центральный аппарат, чтобы по 5 тыс. грн. получать со своих же.
    Дебилы и есть дебилы!!
    Сочувствую тому, кто эту срань когда-то разгребать будет!

  8. 13.07.2012 0:18 николай

    Ваша правда, Николай. Всех надо убирать к этой самой маме. Дешевле будет им пенсии платить, чем терпеть это все в стране.

  9. у тулаева есть очень способный подчиненный, целый полковник начальник увб днепропетровска пидрас матвиенко славик, кличка между сотрудниками гадон, так вот недавно харьковские менты хлопнули крупного сбытчика наркоты из днепра, им оказался сотрудник бнона, которого крышевал сцука матвей. Подчиненный матвея — подполковник зайчик постоянно с этим сбытчиком круглосуточно тусовался, все менты знают что это человек увб, так вот матвиенко ездил к тулаеву решать вопросы за сбытчика, боится что тот расклады начнет давать.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ