Человек не терпит насилия!

На шляху до Страсбурга

marchuk

28 січня 2011 року автор цих рядків побував у славному місті Дніпропетровську, примудрившись при цьому сумістити приємне з корисним. По-перше, зрання відвідав Апеляційний суд Дніпропетровської області, де слухалась апеляційна скарга на постанову про адміністративний арешт 19-річного мешканця м.Кривий Ріг Максима Слободяна, побитого й пограбованого міліціонерами. Щоби приховати міліцейські злочини, Голова Довгинцівського районного суду Надія Пруднік 27 грудня 2010 року арештувала юнака на 10 діб за начебто «дрібне хуліганство» і тепер, перед зверненням до Європейського суду з прав людини, пограбованому хлопцеві треба було пройти процедуру апеляційного оскарження постанови про арешт. По-друге, автор разом з Максимом взяв участь у прес-конференції, присвяченій безумним витівками дніпропетровської обласної прокурорші Наталії Марчук. Але перед тим, як розповісти про нашу одноденну подорож, хочемо подякувати Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці, оскільки саме він призначив на посаду прокурора Дніпропетровської області цю мадаму.

Хоча, сказати направду, як тільки 10 грудня 2010 року ми довідались, що перший заступник прокурора Донецької області пані Марчук милістю Пшонки посіла крісло прокурора Дніпропетровщини, то попервах навіть хотіли висловити щире співчуття тамтешнім мешканцям. Бо максимум, що можна довірити Наталії Василівні – це мити підлогу в задрипаній нотаріальній конторі. Кажемо це з повним знанням справи, позаяк слідкуємо за діяльністю цієї баришні вже років дванадцять і можемо довго та натхненно розповідати про її службові витребеньки. Але, як слід помаракувавши, ми все ж таки дійшли висновку, що треба не співчувати, а дякувати. І Віктору Павловичу, і батькам Наталії Василівни, стараннями яких на світ Божий з’явилось оце прокурорське чудо, що не дає журналістам померти з голоду, щодня підкидаючи свіжі сюжети для анекдотів, памфлетів і фейлетонів.

Ба більш того — завдяки дивовижному інтелекту та правосвідомості прокурорші Марчук тепер напевно можна констатувати, що однією заможною людиною в Україні стане більше. Принаймні, Максим Слободян, про новорічні пригоди якого сайт «ОРД» неодноразово розповідав, через чудасії дніпропетровської бандурші отримав прекрасний шанс на солідну грошову компенсацію за рішенням Європейського суду з прав людини.

Наталка-«п’ять штук»

Апеляційну скаргу Максима на постанову судді Пруднік, як і саму безумну постанову про арешт, ми вже публікували.

http://ord-ua.com/2011/01/10/prokurorovi-dnipropetrovskoyi-oblasti–chitati-na-nich-/

Історія абсолютна буденна: у ніч з 26 на 27 грудня 2010 року в м.Кривий Ріг міліцією був затриманий юнак, місцевий мешканець Максим Слободян, начебто за те, що він п’яний бешкетував у маршрутному таксі. Тепер вже достеменно відомо (з документальним підтвердженням, наданим самими ж працівниками Довгинцівського райвідділу), що п’яним він не був і громадський порядок не порушував. А затримали його міліціонери лише для того, щоби пограбувати.

Спочатку в райвідділі сподівались, що юнака з міліцейського полону викуплять батьки. Саме тому ніяких документів про затримання Максима в міліції не складали. Але коли з’ясувалось, що Максим живе в неповній сім’ї, на руках у нього важкохвора матір та 6-річна сестра й ніхто викуп за хлопця платити не стане, старший дільничний інспектор Горбунов просто побив Слободяна й відібрав у нього мобільний телефон.

Щоби приховати злочин (бо Максим вимагав повідомити про незаконне затримання прокуророві та допустити до нього адвоката), Горбунов домовився з головою Довгинцівського районного суду Пруднік і та без усіляких формальностей на кшталт адміністративних матеріалів і без судового засідання, а лише на прохання міліціонера, дала вказівку своїй помічниці написати постанову про адміністративний арешт Максима Слободяна на 10 діб. Бо хлопця треба було ізолювати, доки з нього не зійдуть синці.

До речі, магазин, у який криворізькі міліціонери здають на реалізацію награбоване, вже встановлений – перевертнів у погонах викрили їх колишні колеги та повідомили журналістам адресу торговельної точки. Спостереження впродовж кількох днів лише підтвердило сумні висновки: щодня в цю крамницю люди в міліцейській формі здають вживані мобільні телефони. А перед Новим Роком навіть притягнули два новеньких плазмових телевізори в упаковці – вони були продані за 2800грн. кожний (тобто, удвічі дешевше їх звичайної магазинної ціни)…

Власне, бурхливу реакція викликало не сама інформація про незаконне затримання, пограбування та побиття хлопця – ледь не щодня преса оприлюднює повідомлення про те, як люди викидаються з вікон міліцейських райвідділів, псюри Могильова незаконно затримують навіть адвокатів, а ППС-ники грабують громадян просто неба. Увагу преси привернув не факт пограбування громадянина працівниками міліції, а обставини пограбування – опинившись у райвідділі, Максим, доки в нього не відібрали телефон, зміг зв’язатись з редакцією «ОРД» та повідомити, що коїться. Окрім того, юнакові вдалось приховати від грабіжників диктофон, на який він записував своє спілкування з міліціонерами. А тому все державне беззаконня ретельно документувалось та, по мірі находження інформації, оприлюднювалось у пресі – як на сайті «ОРД», так і в численних публікаціях інтернет- і друкованих видань Дніпропетровщини.

Зокрема, наступного дня виявилось, що міліцейська банда грабіжників орудує під опікою прокурора Довгинцівського району Богдана Власенка. Цей 32-річний «страж законності» пройшов непоганий вишкіл під орудою попереднього районного прокурора, Олега Халіна, з яким Власенко разом навчався у виші і в якого раніше був заступником. 4 листопада 2010 року співробітники СБУ затримали Халіна, на той час – прокурора Павлограда, під час одержання хабара. Халін, звісно, відкупився, але з органів прокуратури йому довелося піти. Але Власенко досі прокурорствує й тому, природно, зробив все, аби тільки міліціонери залишились без покарання – заборонив направляти Максима на судово-медичне освідування та заборонив порушувати кримінальну справу проти грабіжників. А помічник Власенка, Дмитро Корж, навіть віддав міліціонерам диктофон Максима, переданий хлопцем у прокуратуру на доказ вчинених щодо нього злочинів.

Зрозуміло, що після оприлюднення пресою таких пікантних подробиць прокурорша Дніпропетровської області Марчук направила в Кривий Ріг аж цілу бригаду своїх підлеглих, аби якось загасити скандал. Замість того, щоби притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності Власенка й Коржа та порушити кримінальну справу відносно співробітників Довгинцівського райвідділу, Наталія Василівна наказала своїм посланцям обійти сусідів Максима й зібрати бодай якийсь компромат на хлопця. Але компромату не виявилось.

Тоді криворізькі «правоохоронці» за вказівкою Марчук відправились у металургійний технікум, де вчиться хлопець, і зажадали характеристику на Слободяна. Що сіє означає, навіщо Марчук знадобилась ота характеристика і якою статтею Закону України «Про прокуратуру» передбачені подібні заходи прокурорського реагування – таїна велика єсть. Втім, знаючи розумовий рівень Наталії Василівни, автор вже давно нічому не дивується. Тьотка – дурепа просто феноменальна.

Але й це не все. Отримавши прекрасну характеристику на Максима, співробітники обласної прокуратури стали вимагати від директора ту характеристику переписати під їх диктовку й зазначити, що по хлопцеві тюрма плаче. Директор відмовився.

Оскільки скандал на вщухав, Марчук, урешті-решт, кинулась у вир переговорів з автором цих рядків. Спочатку Наталія Василівна розшукала наших з нею спільних знайомих, які від її імені благали припинити подальше висвітлення «справи Слободяна». При цьому прокурор Дніпропетровської області обіцяла публічно вибачитись перед Максимом Слободяном, аби тільки журналісти не вимагали покарати працівників міліції і, головне, Довгинцівського прокурора Власенка та суддю Пруднік. Але від будь-який перемовин з пані Марчук я відмовився, запропонувавши натомість просто взяти й виконати вимоги закону.

Тоді Наталя Василівна від відчаю зважилась на абсолютно безумний крок – вона направила в Київ посланців з грошима в сподіванні, що їй вдасться купити редактора Інтернет-видання «ОРД» і публікації про «справу Слободяна» будуть припинені. Як читач вже зрозумів, ніхто на запропоновані прокуроршею Марчук 5 тисяч доларів не звабився.

Галопом по Європах

Судячи з того, що Марчук за п’ять «штук» баксів сподівалась заручитись прихильністю редакції «ОРД», вона досі так і не зрозуміла, що, власне, відбувається і чому хлопчика з Кривого Рогу підтримує стільки людей: відомих правозахисників, журналістів, народних депутатів. Вона не розуміє, що саме спричинило стільки публікацій у самих різних виданнях і чому в прокуратуру Довгинцівського району за підписом Максима систематично надходять заяви про порушення кримінальної справи відносно того чи іншого фігуранта скандалу. І, дійсно, навіщо, псувати папір, якщо справу ніхто, ясна річ, не порушить, а міліціонери як грабували, так і будуть продовжувати грабувати далі?

Марчук не розуміє, що відбувається, оскільки вважає, що нічого надзвичайного з Максимом не трапилось і постраждав він, у порівнянні з тисячами й тисячами інших співгромадян, дуже помірно. Ну, телефон забрали, ну, трохи побили в міліції, ну, 10 діб в ІТТ відбув. Он скільки невинуватих людей за сфальсифікованими обвинуваченнями засуджують до довічного ув’язнення, і то про це в пресі менше пишуть, не кажучи вже про увагу народних депутатів…

Марчук в силу своєї інтелектуальної обмеженості та професійної непридатності ніяк не може второпати те, що миттєво стало очевидним для правозахисників і юристів: історія з криворізьким юнаком може стати підставою для винесення Європейським судом з прав людини пілотного рішення відносно України. Завдяки твердій і послідовній позиції Максима наразі з’явилась реальна перспектива порушити перед європейською спільнотою питання про відсутність в Україні ефективних засобів правового захисту, передбачених статтею 13-ою Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

Нагадаймо: кожна з країн-учасниць при підписанні Конвенції свого часу стверджувала, що такі засоби в неї існують. Зокрема в Україні це – правоохоронні органи, прокуратура та суди, які мають забезпечувати реалізацію права громадян на правовий захист. Саме тому громадяни України у випадку порушення державою їх прав не можуть звертатися до Європейського суду, доки не вичерпають усіх національних «засобів» правового захисту. Слово «засоби» беремо в лапки, оскільки в Україні їх насправді не має, а міліція, суди й прокуратура становлять єдину корпорацію, члени якої лише безкарно грабують людей, користуючись посадами.

Раніше були неодноразові спроби домогтися в Європейському суді з прав людини визнання того факту, що в Україні систематично порушується стаття 13-та Конвенції. У разі, якби Страсбурзький суд з цим би погодився, це дало б змогу нашим громадянам безпосередньо звертатися до міжнародних інституцій і не витрачати довгі роки на ходіння по українських судах і прокуратурах всіх рівнів. Але те, що очевидно нам, громадянам України, довести перед Європою дуже непросто. Бо люди, потрапивши в біду, як правило не збирають доказів порушення державою їх прав і свобод і найменше думають про перспективи судового розгляду в Страсбурзі.

Одначе у випадку з юнаком з Кривого Рогу все було не так. Завдяки його дзвінку в редакцію «ОРД» буквально з перших же хвилин незаконного затримання Слободяна дії державних органів стали документуватись, причому в аспекті, який цікавитиме саме Євросуд.

У Страсбурзі не розбиратимуться, чи дійсно Максим бешкетував у маршрутному таксі (це – прерогатива національного правосуддя). Натомість Євросуд буде з’ясовувати, наскільки ефективно держава реагувала на скарги затриманого, чи забезпечила йому можливість надати докази своєї невинуватості та чи створила належні умови для правового захисту. І справді бо: якщо людина скаржиться в прокуратуру, що його побив і пограбував міліціонер, які мають бути дії з боку наглядової інстанції? – Правильно, прокуратура повинна негайно направити скаржника на судово-медичне освідування, прийняти заяву про злочин, дослідити надані хлопцем докази – перш за все спрямувати на фоноскопічне дослідження переданий ним диктофон. Зрозуміло також, що негайно повинні розпочатись пошуки телефону, який, за твердженням затриманого, у нього відібрали в міліції. Зокрема, прокурор Власенко ще 27 грудня 2010 року мав направити відповідне повідомлення оператору мобільного зв’язку. Арештований хлопець не має можливості звернутися до судово-медичного експерта чи оператора мобільного зв’язку – натомість це зобов’язаний зробити прокурор.

Якщо затриманий каже в суді, що він ні в чому не винуватий, що його побив і пограбував міліціонер і це можуть підтвердити свідки, що повинен зробити суддя? – Правильно, суддя зобов’язаний надати можливість обвинуваченій особі допитати як тих свідків, що свідчать проти нього (якщо такі є), так і тих, які доводять його невинуватість. Це – міжнародне зобов’язання, взяте на себе нашою державою ще в 1997 році. Якщо ж цього зроблено не було, то постає запитання: а з якого дива держава Україна стверджує, що нею запроваджені ефективні засоби правового захисту?

Саме тому в своїй апеляційній скарзі та повідомленнях про злочин Максим не просто прохав скасувати незаконну постанову про арешт чи вжити заходи прокурорського реагування. Він наполягав на виконанні представниками держави певних дій – допиті конкретних свідків, витребовуванні конкретної інформації, проведенні конкретного експертного дослідження тощо. Це робилося аж ніяк не з розрахунку на правосвідомість судді Пруднік чи прокурорші Марчук, а виключно для того, щоби в Євросуді побачили – в Україні громадянинові немає сенсу звертатись до прокуратури чи суду для захисту порушеного права.

І саме тому така увага приділяється цьому пересічному, на перший погляд, випадку. Бо історія з криворізьким хлопчиком у разі передачі на розгляд Європейського суду з прав людини, цілком може:

— довести перед цивілізованим світом відсутність в Україні ефективних засобів правого захисту;

— спростити громадянам України процедуру звертання до Європейського суду з прав людини;

— спонукати Євросоюз вжити санкції щодо українських суддів, прокурорів і правоохоронців, які порушують Конвенцію про захист прав і основних свобод людини;

— надати іншим громадянам приклад і чіткий алгоритм дій у випадку потрапляння в жорнова українського правосуддя.

А за це окрема подяка, як вже було сказано – Віктору Павловичу Пшонці та батькам Наталії Марчук. Бо якби на посаді прокурора Дніпропетровської області перебувала більш розумна людина, українські правозахисники не отримали б такий чудовий шанс.

Торговельний заклад «У цьоці Феміди»

У Апеляційний суд Дніпропетровської області я приїхав зовсім не заради цікавості – ще до надходження апеляційної скарги Максима в Дніпропетровськ вже було відомо, до якого саме судді вона потрапить і яким буде рішення.

Насправді моя поїздка була спричинена тим, що в апеляційні скарзі я був зазначений як свідок, якого Максим прохав допитати. Дійсно, у ніч з 26 на 27 грудня я телефонував у Довгинцівський райвідділ – і самому Максиму (це було ще до того, як у нього відібрали телефон), і черговому по райвідділу (в якого з’ясовував, чому в міліції тримають людину без оформлення протоколу затримання), чув у слухавку, як хлопцеві міліціонери погрожували в нецензурній формі та відмовлялись пояснювати причину затримання. Окрім того, завдяки ввімкнутому телефону я чув крики хлопця, коли його в міліції тягали за волосся.

Зрозуміло, що ніхто ілюзій щодо дніпропетровського правосуддя не плекав. Але приїхати я мусив – виключно для того, щоби в Європейському суді з прав людини можна було констатувати чергове порушення Конвенції: суд відмовився не тільки викликати свідків, на допиті яких наполягав апелянт, але навіть відмовився заслухати свідка, який спеціально приїхав з іншого міста й перебував у залі судового засідання.

Взагалі-то, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, апеляційні скарги на постанови суддів районних (і прирівняних до них) судів по другій інстанції розглядає одноосібно один з судів палати в кримінальних справах апеляційного суду. Хто саме – має вирішувати комп’ютер, який за допомогою спеціальної програми розподіляє справи поміж суддями. Що ж стосується конкретно скарги Максима, то вона повинна була взагалі розглядатися не в Дніпропетровську, а в Кривому Розі, позаяк там є філія обласного апеляційного суду спеціально для того, щоби мешканці цього міста не їздили у віддалений обласний центр.

Ну, то за законом. Але для заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Павла Олексійовича Румянцева ті закони не писані. Він давно вже приватизував розгляд апеляційних скарг у справах про адміністративні правопорушення й ні з ким ділитись не збирається. Плювати йому на ті комп’ютери з їх програмами – навіть розгляд апеляцій по кримінальних справах не може порівнятись по прибутковості з адміністративними справами, пов’язаними, наприклад, з позбавленням водіїв права керувати транспортними засобами. Вилучив інспектор ДАІ посвідчення в п’яного водія, позбавив суд першої інстанції п’яничку можливості сідати за кермо на рік чи два – і несе горопашний до Павла Олексійовича свої аргументи й докази.

По кримінальній справі, щоби копійку заробити, судді треба хоча б матеріали погортати та таку-сяку постанову написати. А в справах про адміністративні правопорушення апеляційна інстанція є остаточною й ніхто не перевірятиме, чим Павло Олексійович керувався, виносячи те чи інше рішення. І тому я сильно підозрюю, що 5 тисяч доларів, які безрезультатно привозили в Київ посланці дніпропетровської прокурорші, пішли на оплату трудів пана Румянцева.

(далі буде)

Володимир БОЙКО, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

142 ответа

  1. А я думаю шо горизонт и иже с ним банда заказных,мусорских и недалеких дружков, педиковатых,к тому же

  2. Сосна, ты конечно можешь думать что хочешь, хотя способности думать, ты помоему лишон напроч!!! Флойд, кому ты предлогаеш перечитовать коментарии, людям которые вообще нихрена не петрят в структуре власти и милиции в целом! Они же не видят разницы между розыскником, следователем,ППСником, участковым,УБОПовцем, они думают, что все менты и прокуроры в том числе тупые ослы, а они, мля семь пядей во лбу. Они могут и тысячу раз прочитать этот бред и все равно них… не поймут. Потому что, Бойко сказал….!!! Все! Это пацаны с бронепоезда!!! Так что не утруждайся с ними спорит, это безполезно! Нормальный человек уже давно все понял! Не вноси смуту в стадо!!!

  3. Флойд сказал, что милиции пистец, значит пистец розыскникам, участковым, пэпээсникам, дежурным, штабистам, пресс-службистам и даже Могилеву.

  4. Прочитал все статьи о Слободяне и напрашивается вывод, что 90% изложенного это плод фантазии — особенно улыбнуло это помещение пацана на ИВС, как утверждает автор, без постановления суда (с формулировкой типа потом занесем)и то, что пронес в ИВС диктофон — это вообще верхняя точка взлета фантазии! 🙂 если бы ДЕЙСТВИТЕЛЬНО были доказательства вины милиции — дело бы возбудили в тот же день — ибо начало года нужен показатель! У нас за “левые” админ. протоколы дело по участковому ушло в суд (364, 366 УК), а тут такие жесткие бока!
    Ну и отдельная тема это предложение денег от Марчук Н.В. — БРЕД! Интересно, а персонажи других статей В.Бойко не бежали к нему или редакцию ОРД и не предлагали трясущимися руками золотые горы??? Надо, господа, тогда брать и перечислять в детские дома как Юрий Деточкин!!
    Творческих успехов!

  5. Отсутствие постановления суда совсем не значит, что постановления суда не было. Просто постановление суда не показали, но его не могло не быть. По закону положено, чтобы постановление суда было, по-этому заявления об отсутствии постановления суда не могут быть достоверными.

  6. СТАРШИЙ ПОМОШНИК ПРОКУРОРА-Спасибо Вам огромнейшее, за трезвую и адекватную оценку сдравомысляшего человека, относительно бредовых статей автора!!! Я очень Вам признателен, что Вы не промолчали прочитав это мракобесие, и еще раз ткнули некоторых дебилов мордой в грязь! Лично я уже устал общаться с глухонемыми, зомбироваными, заангажированными идиотами, которые на черное, говорят -белое!!! Еще раз спасибо Вам!!!

  7. romulus,вы большой фантазёр.Ваше фамилия не Ющенко?Пасечник тоже полюблял создавать “новации” в укр.языке.)))Ваше вольготное трактование написания частицы НЕ с глаголами,делает не состоятельной нашу полемику,ввиду отсутствия знания данного вопроса с вашей стороны.

    Далее.С Люськой Януковской и Работягой, я также не знаком.Оправдывать свои ошибки,ошибками безграмотной женшины — подло.Если вы приводите слово “ОТАКОЕОТ” в качестве цитаты,то его надо брать в лапкы,т.е.кавычки.С татарской Пасхой вас товарисч!

  8. Для всяких “скобочек и точек” поясняю, что, написав “армии и милиции пистец”, в первую очередь имел ввиду дефицит профессионалов, паскуднейшее материально-техническое обеспечение (его практически нет, все за свои или спонсорские бабки), крайне низкую з/п, отсутствие социальной защищенности, регулярные “взбадривания” по поводу изменений в пенсионном законодательстве и т.д. Как следствие всего этого — массовый уход наиболее подготовленных и опытных сотрудников на пенсию при первой же возможности, увольнение “молодежи” на гражданку спустя 1-2 года службы.

  9. Горизонт-иди за горизонт. В Венесуэлу поезжай, чинуша. “Белое-черное” у него. Зашитничек мусаро-прокурорский. Отсасывать с причмоком у ослика будете вместе с Флойдом и ко. Дауны пробитые.

  10. R.E.M.- обычно к оскорблениям обращаются лишь тогда, когда сказать по сути нечего. Писать гадости вместо ведения конструктивной дискуссии — удел обыкновенных дебилов. Подумайте над этим на досуге)).

  11. Флойд! Какая нах… конструктивная дисскуссия с блатным уркой? Фу, с ним вообще общаться в западло! Вот по “фене” ботать это его удел, а конструктивные тезы писать, увы, извилин мало!!!

  12. У меня такое впечатление, что вся эта история выдумана и написана, и соответственно подстёгнута дыбильными коментами, лишь для того, что бы людишки как можно больше писали своих мыслей на этом сайте, тем самым пиаря его, предавая ему значимости среди других медиа, соответственно принося материальную выгоду админам!

  13. Уважаемые Флойд и Горизон, вы бревно из своего глаза достаньте. Вы в своих коментах уже всех дебилами, уродами именовали. За своим речевым аппаратом следите и не будет на форуме вопросов с оскорблениями возникать. Мнения у всех разные, разное воспитание,образование и мировоззрение. Будьте толерантны. И не вы Бойко судьи. Ваше мнение уже все услышали,хватит засорять форум.

  14. А если это не так, то тогда, дествительно, нас окружают одни дыбилы!!! Иначе я немогу объяснить, внутринние убеждения и поведение некоторых форумчан!!!

  15. R.E.M.-Так Вы оказываеться можете, вежливо и корректно объщаться? Это приятно! Вот и продолжайте в том же духе! И если Вы заберете свои оскорбительные слова обратно, я тоже готов это сделать!

  16. С вами общаться, а смысл? Вы закостеневшие, прожженные системой служаки. Хлебаете щи из бюджетного корыта. За систему станете стеной при любом раскладе. Мы с вами разные. Я не госслужащий, я тот, кто платит налоги, дабы вы потом на зарплату хлеба купили и т.д. У меня работает 48 человек и я создал все с ноля. А вы чем можете похвастать? Что создали? Так вот, исходя из этого, не вам решать, как должна работать система, ваша задача исполнять, а задача людей, которые вас кормят обозначить вам задачи,обязанности и наделить определенными правами. Вы-слуги народа. Не нравится такое положение вещей, открывайте предприятия, создавайте рабочие места и гордитесь этим. Или с теплого насиженного местечка на гос.обеспечении и дополнительных левых прикуров слезать нет желания? Вы определитесь.

  17. i should agree with You. since more than fifteen years i do not care about grammar, so all i have written is made just with a “Sprachgefühl”. and that quotation is just from google, nothing more. also stimme ich Ihrer Schußfolgerung vollkommen zu und verbleibe damit

    mit besten Wünschen zum chinesischen Neujahr.
    viel Glück!

  18. R.E.M.-Посмею повториться, лично я гр.Бойко не сужу ни в коем разе! Возможно он прекрасный человек, и отличный, честный и правильный правозащитник. Речь идет не о нем, а о его статьях, которые я комментирую со своей точки зрения. Базируясь на своих внутренних убеждениях, и умозаключениях. И я считаю, что статьи лживы и противоречивы одна-одной, совершенно не соответствуют и не могут соответствовать действительности, написаны в недопустимом и оскорбительном тоне по отношению к официальным лицам, в тексте которых просматриваются строки угроз и явное нарушение прав и свобод гражданина Украины. Соответственно считаю, что сей текст, должен быть изъят с публичного просмотра, а автор должен принести публичное извинение всем оговоренным героям “повести”!!! Это лично мое мнение, как человека совершенно не заинтересованного, в любом, исходе вышеуказанных событий, человека справедливого и незаангажированного никакой политической силой. Я повторяю, это лично мое внутренние убеждение, на которое я имею право!!!

  19. romulus

    i should agree with You. since more than fifteen years i do not care about grammar, so all i have written is made just with a “Sprachgefühl”. and that quotation is just from google, nothing more. also stimme ich Ihrer Schußfolgerung vollkommen zu und verbleibe damit

    mit besten Wünschen zum chinesischen Neujahr. viel Glück!

    А нужно было бы и позаботиться о грамматике! Вы и немецком не силен! Вас тоже с Китайским Новым Годом

  20. А Бойко, сколько я его помню, всегда брался оказать помощь обычным людям в противостоянии с системой(продажными милиционерами,прокурорами,судьями, работниками всяческих исполкомов,бюрократами от системы). И мне в свое время очень помог, когда еще опыта большого общения с кровопийцами от системы не имел. Причем,заметьте, абсолютно бесплатно. И в силу моей природной толерантности, остановил ответную атаку на тех, кто хотел с меня получать, на стадии, когда мне уже предложили энную сумму, дабы замять дело. Так что, я госпоже Марчук не завидую. Володя не я, на полпути не остановится точно. Вам,Флойд,Евент,повторю- не приведи господь вам оказаться у него на пути. Как танк, раздавит, пукнуть не успеете. И смотрите на себя в зеркало почаще. Задайтесь вопросом, кто я и зачем я. Чем полезен обществу. Найдете ответы,значит живете не зря. А иначе…………. И “Помните о смерти”.

  21. R.E.M., дякую, приємно почитати і знати, що є такі люди. успіхів вам, В. Бойку і канєшна бараку обамі в афганістані.
    харязон, як такі як ти будуть мені розказувати німецьку граматику, то не бачити мені мого хліба з маслом. звиняй за прямоту, шо є…

  22. R.E.M., то, что Вам помог Бойко — это просто замечательно. Помогать людям нужно всегда в трудных ситуациях. Я сам (как и все тут, наверное) много раз помогал тем, которые нуждались в помощи, и в своей жизни, поверьте, совершил немало хороших дел (повторюсь опять же, как и многие другие люди). Но вот скажите мне, если я когда-то делал хорошие дела, а теперь, допустим, наврал-наворотил три короба — мне, по причине былых заслуг, эта ложь простительна? Давайте отделять мух от котлет. Вы склонны к обобщениям, как и многие тут. А нужно смотреть по факту. Совершил благородный поступок, помог человеку — честь тебе и хвала за это. Солгал публично, оклеветал безосновательно — имей совесть признать это, или называйся брехуном. Это же касается и ментов-прокуроров, на которых грешит Бойко — будет доказано, что “накосячили” — в тюрьму им дорога, или с работы вон. Не доказано — огульно оскорблять, додумывая фантастические детали для “красного словца” и пущего шуму — совершенно не нужно. Вы прочтите еще раз о том, что пишет Бойко по поводу “взятки”, которую ему и редакции сайта якобы предлагал прокурор области. После прочтите еще раз, спокойно, мой комментарий по этому вопросу, и комменты других. Наши аргументы прочтите. И сделайте для себя вывод хотя бы по этому пунктику — является ли написанное правдой? Возможно ли такое? Надеюсь, Вы не до такой степени заангажированы, и сможете отличить правду от откровенного вымысла.

    По поводу Вашего пугающего “не вставайте у Бойки на пути” — ))) мил человек, я уже столько раз за свою жизнь вставал у кого-то на пути, что как-нибудь переживу, поверьте)). За меня не беспокойтесь, я способен себя защитить и физически, и юридически.

  23. Кстати, напоминаю уважаемым форумчанам: полтора месяца назад Бойко публично пообещал в месячный срок снять погоны с начальника кадров УВД в Днепропетровской области по фамилии Фесенко. Как говорится, делайте выводы сами…))

  24. Флойд, Вы действительно олигофрен. О какой взятке Вы шепчете? Почитайте диспозицию ст. 368 УК Украины. Взятку могут брать только должностные лица, представители власти, но никак не владелец или “эксплуатант” частного интернет-ресурса. Это во-первых. А, во-вторых, Вы не задумывались, на какие средства существуют интернет-издания? Вы что, первый раз слышете о том, что сайты берут деньги за размещение или снятие материала? Не знаю, как обстоят дела с “ОРД”, но когда-то я сталкивался с таким господином Багировым, так у него на сайте расценки висели — разместить материал стоит столько-то, снять — столько-то.

  25. Если бы косяков не было,все по закону,Бойко в эту тему не полез бы. А методы,повторюсь,ЛЮБЫЕ уместны. Были 5 тон, не были, разницы не вижу. Пусть теперь в Ген.прокуратуре рассуждают на эту тему. И если это утка(провокация), то не вижу тут ничего зазорного. Дык, с ними иначе нельзя. На их мове Володя с ними и спилкуетя, он умеет.

  26. Канечно, конечно, все никак не докажешь что Бойко врет.Еще чуть чуть и тебе поверим, старайся, Флойд, тем более вот-вот перечисления веб-мани за прошлый месяц будут, там тебе еще и премия дожна быть.

  27. Для:)) — называть Вас в ответ гнусными словами не собираюсь (пусть помои останутся на Вашей совести) но отвечу по существу: я диспозицию ст. 368 УК Украины знаю очень хорошо. Уверен, лучше Вас и многих тут на форуме. А вы, как видно, знакомы лишь по УК с комментариями (в лучшем случае). О Пленумах Верховного Суда промолчу — сразу видно, что Вы с ними не знакомы (во свяком случае, что касается судебной практики по должностым преступлениям). В подтверждение моих слов цитиру Вас: “Взятку могут брать только должностные лица, представители власти, но никак не владелец или “эксплуатант” частного интернет-ресурса” — во-первых, должностные лица и представители власти — это не одно и тоже. Прочтите понятие должностных лиц, и Вы поймете, что это не только гос. чиновники, которые представляют власть, а и директор любого ЖЕКа, предприятия, организации вне зависимости от формы собственности. Для вас цитирую УК “Службовими особами є особи, які постійно
    чи тимчасово здійснюють функції представників влади, а також
    обіймають постійно чи тимчасово на підприємствах, в установах чи
    організаціях незалежно від форми власності посади, пов’язані з
    виконанням організаційно-розпорядчих чи
    адміністративно-господарських обов’язків, або виконують такі
    обов’язки за спеціальним повноваженням”.

    Вы сморозили редкую глупость, написав мне этот пост, с чем я Вас и поздравляю. В слудующий раз постарайтесь не выдавать своего откровенного профанства, и не заводить разговоры на темы, в которых ничерта не соображаете.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…
НОВОСТИ