Человек не терпит насилия!

«Владелец заводов, газет, пароходов», або як дружба з заступником генерального прокурора допомагає становити законність

Дунаєвецький район Хмельницької області славиться не тільки гарними краєвидами, Дністровським узбережжям, а й славетними шахраями, як от, Цуцман Василь Володимирович. Ця видатна особистість протягом 2001-2003 року вміло стала «власником» майна більше ніж 1,5 млн. грн. та при дружніх стосунках з посадовими особами Генеральної прокуратури, плює надалі на закон.

            З 2001 року, наш герой розпочав свої кроки до «збагачення». Власник та засновник МБП «Айова», МПП «Айова агро», передавши власність та керівництво МБП «Айова» іншій особі, підробив документи та нібито придбав у згаданої МБП «Айови» будинок в  м. Дунаївці площею близько 700 м.кв., але чомусь кошти за операцію купівлі-продажу від МПП «Айова агро» і до сьогодні не надійшли. Напевно для Цуцмана В.В. фінансова криза почалась ще в 2001 році, тому і вирішив не платити. Але це був перший крок до привласнення майна.

Дивлячись на те, що можна не платити і не відповідати Цуцман В.В. вирішив «придбати» й інше майно.

Так, наприклад, в 2002 році Василь Володимирович купив вже для себе особисто, а не «Айови агро», приміщення ковбасного цеху площею 1030 м.кв., в с. Михайлівна Дунаєвецького району і що ж саме цікаве, вказане приміщення продала йому його ж дружина. Але, приміщення ковбасного цеху це ж не виробництво, тому було прийнято рішення розтягти і все обладнання. І знову з’являється Айова тільки дещо інша, «Айова індустріал», якій було передано в оренду на двадцять років обладнання ковбасного цеху на загальну суму 250 000 грн. Але враховуючи те, що гроші Айові не потрібні та і не він власник, хоча і видавав себе за нього, чи то забув, чи не забажав, а скоріш за все як і вперше грошей не дав.

Будучи бізнесменом різностороннім, Цуцман Василь Володимирович вирішив спробувати себе і  у вирощуванні, а краще сказати, збиранні сільськогосподарської продукції. Збирати в полі зерно пшениці, ячменю та інших с/г культур клопітно та й затрат багато, а от ВАТ «Закупнянське ХПП», це те що треба. З врожаю, тієї ж Айови, 2002 року   Цуцману Василю перепало зерна аж на вісімдесят тисяч гривень, які придбав як завжди, з відстрочкою платежу на невизначений строк, а продати зумів за живі гроші.

Сільське господарство виявилось не таким прибутковим,  тому наш герой вирішив зайнятись  звичною для себе справою, але в галузі реалізації нафтопродуктів. МБП «Айова» виявилась надзвичайно терплячою до набігів Цуцмана В.В., хоча і рішеннями судів, які набрали законної сили, було доведено, що  Цуцман В.В. не є власником Айови, він  вирішив придбати для «Айова агро» декілька АЗС в м. Дунаївці. Та, не зраджуючи своїм традиціям, платити відмовився.

Взагалі 2003 рік для Василя Володимировича вдався на славу, більше ніж на сімсот тисяч гривень вдалось привласнити майна «Айови», і млин, і пекарня і крупорушка, чого душа забажає і що саме приємне для нашого героя, задарма.

             Але, «скільки клубочку не витись все одно кінець буде», довелось Василю Володимировичу і відчути, хоча і недовго, відповідальність перед законом. Відповідні органи порушили кримінальну справу по «купівлі-продажу» майна Айови, пред’явили обвинувачення за ч.5 ст. 190, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Спробував Василь Володимирович сухарі і зрозумів, що потрібно рятувати становище. Дружба з особами керівного складу Генеральної прокуратури дала свої позитивні результати. Чітка ієрархія органів прокуратури була сформована ще за часів Радянського союзу, і вказівки «зверху» є безумовними і такими, що підлягають негайному виконанню. Заступник генерального прокурора Корнякова Тетяна Всеволодівна, дала вказівку заступнику прокурора Хмельницької області пану Твердохлібу закрити кримінальну справу по обвинуваченню Цуцмана Василя Володимировича у вчиненні корисливих злочинів і як то кажуть помахом чарівної палички, а в нашому випадку затвердження постанови про закриття кримінальної справи, Цуцман Василь Володимирович став чесним і законослухняним  громадянином. Уся робота слідчих, які намагались становити справедливість і верховенство закону, пішла в історію.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Доброго дня шановний!
    Хотів би звернутися до автора статті та внести свої зауваження:
    1. Відомо Вам шановний що в період з 1999 року по 2003 рік на підприємстві Даної особи працювало та щомісячно отримувало зарплатню близько 600 осіб.
    2. Щомісячно сплачувалися податки у великих розмірах.
    3. Виконувався план поставлений Цуцман В.В., щодо переобладнання цукрового заводу, його газифікації та газифікації селища в якому він розташований(с. Вишнівчик, Чемеровецького району, Хмельницької області)
    4. На меті Цуцмана В.В. було створення насіннєвого заводу в смт. Дунаївці, у той час 3 на території України.
    Хотів би щоб Ви досконально вивчали і ознайомлювалися з матеріалами, про які надалі намагаєтесь висвітлити.

    З повагою
    Колишній колектив
    Вишнівчицького цукрового заводу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ