Человек не терпит насилия!

Голова аеропорту «Київ» Денис Костржевський, який переховується в Іспанії, передав «чорну касу» в управління Олегу Закорчемному-Спіженко

img 5403За повідомленням багатьох ЗМІ голова Ради директорів міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) Денис Костржевський покинув Україну за 9 днів до початку повномасштабного вторгнення РФ.

На приватному літаку Hawker 850XP, бортовий номер TC-MFY о 15.07 відбув до Іспанії, де раніше в Марбельї за $8 млн. придбав у Дмитра Фірташа віллу на березі Середземного моря. Його родина виїхала через Білорусь.

Голова аеропорту «Київ» Денис Костржевський, який переховується в Іспанії,  передав «чорну касу» в управління Олегу Закорчемному-Спіженко

Нагадаємо, що він є власником, керівником і учасником в таких компаніях ТОВ «Майстер-Авіа» (управляюча компанія міжнародного аеропорту «Київ») , Компанія управління активами «Ніка-інвест», ТОВ «НОТ», ТОВ «Лівобережжя Плюс», ТОВ «Інвестиційний союз ЛИБІДЬ», ТОВ «Будівельна компанія «Міськжитлобуд» , ПРАТ «Міоритм», ТОВ «Юстітан», ТОВ «Юніверсал Плюс» та ТОВ «Центр сучасних інвестиційних рішень», ТОВ «Медірадіопрепарат», страхова компанія «Експо Страхування», ТОВ Управляюча компанія «Юкрейніан Сіті Сервіс», ТОВ «Експлуатуюча організація» ГОЛОСІЄВО».

На даний момент Денис Костржевський залишається в Іспанії, але бізнес залишився під його пильним контролем з-за кордону.

Змі відомо, в розпалі війни на Батьківщині у жовтні 2022 р., в період ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури, з-за кордону, а саме у Консульстві України в Малазі (Іспанія) Денисом Костржевським була оформлена довіреність на управління бізнесом та розпоряджання майном на відому у певних колах особу – Закорчемного Олега Орестовича.

За півроку як стати довіреною особою Костржевського і через два місяці після початку війни, 19 квітня 2022 року Закорчемний заснував благодійну організацію «Благодійний фонд «Мир Любов Турбота» (код ЄДРПОУ 44676918). В мережі не вдалось знайти жодної згадки про діяльність цього фонду. Загально відомо, що в Україні благодійна діяльність часто є прикриттям для здобуття «чорного налу», чим, вірогідно, Закорчемний займається для Костржевського.

Голова аеропорту «Київ» Денис Костржевський, який переховується в Іспанії,  передав «чорну касу» в управління Олегу Закорчемному-Спіженко

Більш того, Закорчемний Олег є керівником ТОВ «Медичний центр «ДОК ЛАЙФ» (код ЄДРПОУ 44088676), кінцевим бенефіціаром якого є Денис Костржевський.

Цікаво, що свого часу у 2009 р., вірогідно, для більш успішного ведення справ Закорчемний змінював прізвище на прізвище дружини – Спіженко.

Голова аеропорту «Київ» Денис Костржевський, який переховується в Іспанії,  передав «чорну касу» в управління Олегу Закорчемному-Спіженко

Наталія Спіженко є донькою Юрія Спіженко, першого міністра охорони здоров’я Незалежної України (1989-1994), В 1995-1998 голови Державного комітету України з медичної та мікробіологічної промисловості. Засновник приватного центру онкології та радіохірургії «Клініка Спіженка».

Отже, Олег Закорчемний отримав в управління бізнес Дениса Костржевського, а по факту карт-бланш на керування фінансових питань та чорної каси і правочини з майном: укладати договори купівлі-продажу або передавати в статутні фонди шість земельних ділянок загальною площею 1,52 га.  та дві нежитлові будівлі площею 28,6 тис. кв.м.

Варто додати, що Денис Костржевський у 2006 році на парламентських виборах був в одному виборчому списку (блок «Не Так») з Віктором Медведчуком, Нестором Шуфричем та Юрієм Бойко.

Схоже, Денис Костржевський повертатись в Україну не збирається. В цій ситуації держава несе великі ризики оскільки такий стратегічний об’єкт як міжнародний аеропорт «Київ» опинився в «підвішеному» стані.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ