Человек не терпит насилия!

Скандальний львівський «активіст» Спринський під час війни систематично виїжджав за кордон і не повернувся?

Підставою для виїзду чоловіка призовного віку за кордон в усіх випадках зазначений супровід дитини-інваліда.

З регіоналів – у євромайданівці, а під час повномасштабної війни – до лав «батальйону Монако»? Львівський протестувальник Іван Спринський, відомий участю у численних скандальних акціях і проблемами з законом, у 2023-2024 роках систематично виїздив до Європи як супроводжувач дитини-інваліда, а з останнього такого вояжу ймовірно не повернувся до України.

За інформацією, яку журналісти отримали з власних джерел у Державній прикордонній службі, під час дії режиму військового стану Іван Спринський неодноразово перетинав кордон України.

Так, 15 серпня 2023 року він виїхав через пункт пропуску Краковець. З 16 по 21 серпня Іван перебував у Німеччині, а з 21 по 29 серпня – у Бельгії, Швейцарії, Австрії та Чехії. 29 серпня Спринський повернувся на батьківщину – також череж Краковець.

А вже 27 грудня чоловік знову залишив межі України через той самий пункт пропуску. 1 січня 2024 року його зафіксували в Бельгії, а з 9 по 16 лютого він, найімовірніше знаходився, в Австрії. З того часу за номером телефона Спринського більше неможливо визначити його місцеперебування, однак даних про повернення так званого активіста в Україну – немає.

Підставою для виїзду чоловіка призовного віку за кордон в усіх випадках зазначений супровід дитини-інваліда.

Зауважимо, Іван Спринський відомий як український громадський діяч, активіст Євромайдану, волонтер, керівник громадської організації «Рабів до Раю не пускають», ініціатор створення 1-ї і 2-ї медичних рот при Нацгвардії України.

Однак є й менш відомий факт, про який писав свого часу політолог Тарас Возняк: за часів Януковича Спринський очолював у Львові осередок «Молодих регіонів», а під час і після Революції Гідності різко змінив політичне забарвлення, став «майданівцем» і відростив козацького чуба. В наступні роки ексрегіонал зробив карколомну кар’єру вуличного активіста, відмітившись у пікетуваннях практично всіх держустанов та органів місцевої влади Львівщини.

У жовтні 2018 року його допитували як свідка у справі про захоплення державної будівлі. У вересні 2019 року слідчі Галицького райвідділку поліції офіційно вручили Івану Спринському підозру у хуліганстві за облиття фарбою двох чиновників Львівської міськради.

Крім того, за іронією долі, в останні кілька років Спринський, який під час війни неодноразово виїздив за кордон, активно викривав нібито факти корупції в Державній прикордонній службі, розповідаючи про них як про свої «сни».

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ