Человек не терпит насилия!

Военный прокурор ВМС Украины Лемешев: труды и дни

big lemesh

З приходом нового керівництва у військову прокуратуру ВМС України в особі Лемешева О.В. — прокуратура, як правоохоронний орган, втратила своє обличчя та стала інструментом, за допомогою якого вирішуються питання особистого характеру. Оцінка діяльності підпорядкованих Лемешеву прокурорських працівників полягає не в якісному виконанні своїх службових обов’язків та реальному стані справ на пріоритетних напрямках діяльності прокуратури, а в тому на скільки особа корисна та віддана Лемешеву особисто.

При цьому, його не цікавить, що ця особа намагаючись бути йому корисною, поступається своїми людськими чеснотами: порядність, чесність, безпринципність, тощо. Разом з цим, Лемешев О.В. не обділяє цих осіб своєю увагою та завжди заохочує їх як матеріально, так і дисциплінарно. Такі особи  мають переваги, з боку Лемешева, у кар’єрному рості, отриманні поза чергою житла, отримання у повному обсязі грошового забезпечення і таке інше.

Президенту України

                      Ющенку В.А.

01021, м. Київ, вул. Банкова, 11

від Бондаря Анатолія Григоровича

проживаючого за адресою:

м. Севастополь, Н. Островської, 14-а,

кв. 36

Вельмишановний Пане Президенте!

Вимушений звернутися до Вас як громадянин, якому не байдужа доля України та діяльність правоохоронних органів, які стоять на захисті інтересів держави та громадян.

Я проходив службу на різних посадах в органах прокуратури України. Остання посада, яку я займав у військовій прокуратурі — посада першого заступника військового прокурора ВМС України. Обіймаючи вказану посаду я всіма силами намагався виконувати надані мені державою повноваження, передбачені Конституцією України та Законом України «Про прокуратуру». При цьому, я, перш за все, спрямовував свою діяльність на захист економічних інтересів держави та громадян, соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Однак, діяльність щодо нагляду за додержанням чинного законодавства України у сфері економіки не завжди знаходила розуміння з боку військового прокурора ВМС України ЛЕМЕШЕВА Олега Вадимовича. У більшості випадків дана особа гальмувала можливість прокурорського реагування з боку військової прокуратури на виявлені порушення. При цьому, проявлялась особиста його зацікавленість у вирішенні економічних питань не в інтересах держави, а на свою особисту користь, на користь правопорушників або користь третіх осіб.

Слід зазначити, що оцінкою діяльності прокурорських працівників військової прокуратури ВМС України є не якісне виконання покладених на них службових обов’язків, а бездоганна відданість у вирішенні особистих інтересів Лемешева О.В., які у більшості не відповідають інтересам держави.

З призначенням даної особи на посаду військового прокурора ВМС України у січні 2003 року діяльність підпорядкованих йому прокуратур звелась до задоволення особистих його потреб та його збагачення за рахунок держави (піднаглядних військових об’єктів).

З приходом нового керівництва у військову прокуратуру ВМС України в особі Лемешева О.В. — прокуратура, як правоохоронний орган, втратила своє обличчя та стала інструментом, за допомогою якого вирішуються питання особистого характеру. Оцінка діяльності підпорядкованих Лемешеву прокурорських працівників полягає не в якісному виконанні своїх службових обов’язків та реальному стані справ на пріоритетних напрямках діяльності прокуратури, а в тому на скільки особа корисна та віддана Лемешеву особисто.

При цьому, його не цікавить, що ця особа намагаючись бути йому корисною, поступається своїми людськими чеснотами: порядність, чесність, безпринципність, тощо. Разом з цим, Лемешев О.В. не обділяє цих осіб своєю увагою та завжди заохочує їх як матеріально, так і дисциплінарно. Такі особи  мають переваги, з боку Лемешева, у кар’єрному рості, отриманні поза чергою житла, отримання у повному обсязі грошового забезпечення і таке інше.

Наведу декілька прикладів службових зловживань Лемешева О.В.

В 2003 році, після призначення на посаду, Лемешев, зловживаючи своїм службовим становищем, у відсутності складу злочину у командувача Військово-Морскьких Сил Збройних Сил України адмірала Єжеля М.Б., порушує кримінальну справу стосовно останнього, яка згодом не була направлена в суд, а була закрита. Разом з тим, під час розслідування зазначеної кримінальної справи з боку Лемешева О.В. здійснювався тиск на Єжеля, у зв’язку з чим останній був вимушений передати свою чотирикімнатну квартиру за адресою  м. Севастополь, Н. Островської, 14-а, кв. 6 — Лемешеву О.В., де той і проживає по теперішній час, зробивши ремонт у цій квартирі за рахунок коштів, які виділялись на ремонт військової прокуратури ВМС України. При цьому Лемешев О.В. вже отримував квартири у м. Вінниця та у м. Львів, де проходив раніше службу.

Окремо слід висвітлити придбання транспортних засобів (Мазда-6 д/н АК 9977 АМ у 2007 р. зареєстрована у м. Сімферополі та Фольсваген д/н СН 7000 у 2008 р. зареєстрований у м. Севастополі), що викликає дуже великі запитання, оскільки дані авто куплялися за принципом «з миру по нитці», тобто усі військові частини та військові установи, де на рахунках були хоч якісь грошові кошти, перераховували їх на рахунки відповідних автосалонів на незаконну вимогу Лемешева та інших посадовців прокуратури не нижче від начальника відділу прокуратури ВМС та відповідних прокурорів гарнізонів. А ті організації, що на думку Лемешева, переказали на задоволення його примх у вигляді придбання автомобілів невелику суму грошей — підлягали всілякого роду цькуванню, зокрема начальник Кримського військторгу Ханякін С.О. Висвітлені вище питання можна перевірити через відповідні автосалони, а автомобільні реєстраційні документи знаходяться у МРЕВ м. Сімферополя (Мазда) та МРЕВ м. Севастополя (Фольксваген). І це лише невеликий приклад зловживань з боку Лемешева О.В.

Підлягає висвітленню питання призначення та виплата премій прокурорським працівникам, підпорядкованим Лемешеву: та чи інша службова особа позбавляється Лемешевим повністю або частково премії, привід для цього може бути будь-яким, навіть ненадання відповіді на одне з чергових безглуздих його запитань. І все це подається як економія, однак в кінці року Лемешев, своїм же наказом всю премію, що накопичилась за рік, нібито призначає до виплати одному з своїх підлабузників, котрі проходять службу у військовій прокуратурі ВМС України, і при цьому забирає її собі в повному обсязі в прямому розумінні цього слова. Дивлячись на свого начальника, військові прокурори гарнізонів, я впевнений, виконують ті ж самі дії: позбавляючи премії одних працівників, набито заохочують інших, однак, при цьому, все, що нараховується вище за грошове постачання — забирають собі. І це все під гаслом подолання кризи в країні та того, яку вони приносять користь, економлячи державні кошти. При цьому, весь вищевказаний «навар» йде на «задобрення» Лемешева та задоволення його особистих потреб. Більш того, Лемешев пішов далі та незаконно позбавляє премії прокурорських працівників за період знаходження останніх у відпустці або на лікуванні. Все це виправдовується необхідністю «неймовірної економії» грошових коштів, при цьому всі вказані «зекономлені» таким чином кошти йдуть також прямісінько в кишеню Лемешева, котрий отримує лише законного свого грошового постачання близько 20 тис. грн. Вказане «ноу-хау» щодо позбавлення працівників премії під час знаходження останніх у відпустці або на лікуванні притаманне чомусь лише прокуратурі ВМС України на чолі з Лемешевим, з яких причин не відомо? Мабуть Лемешев читає якісь інші нормативні акти або трактує їх на свою користь. Чи не зловживання це? Звичайно можна це назвати економією, але за рахунок держави та її громадян на користь окремих посадовців в особі Лемешева.

Інший прояв зловживання своїм службовим становищем з боку Лемешева має місце при працевлаштуванні його сина Павла у військову прокуратуру Севастопольського гарнізону на посаду оператора комп’ютерного набору. При цьому Павло, знаходячись у вказаній посаді, не виконує свої посадові обов’язки взагалі, а за вказівкою свого батька здійснює контроль за дотриманням розпорядку дня працівниками прокуратури гарнізону, в т.ч. прокурором гарнізону, постійно знаходячись у дворі прокуратури. Може б і нічого страшного, але Павло щомісячно отримує заробітну плату за посадою у розмірі близько 1,5 тис. грн. Не дивлячись на молодий вік, Павло хизується перед всіма щодо отриманих подарунків від свого батька у вигляді автомобілів. Приблизно в грудні 2008 року Павлу подаровано автомобіль Опель-Вектра д/н СН 7090 АН вартістю біля 30 тис. доларів США. Про факт отримання даного подарунку певний час замовчувалось з причини розслідування кримінальної справи стосовно працівника прокуратури ВМС України щодо отримання останнім хабара. Крім цього, Павлу батьком було куплено квартиру неподалік від місця проживання батька, ремонт в якій виконано військовослужбовцями строкової служби МО України, зокрема в/частини А0235. До зазначеної квартири незаконно здійснено самобудову, шляхом незаконного захоплення та привласнення земельної ділянки, що до неї прилягає.

Наводить на роздуми походження грошових коштів, за які були придбані вказані автомобіль та квартира, адже сума вийшла досить великою (близько 70 тис. доларів США, а може й більше). Мабуть це «зекономлені» для державного бюджету України грошові кошти, які належали до виплати у вигляді грошового забезпечення та інших додаткових видів виплат підпорядкованим працівникам військових прокуратур, а може це підношення за вирішення Лемешевим О.В. якихось питань (незаконні закриття кримінальних справ, заявлення чи незаявлення певних господарських позовів, що призводить до «розбазарювання» земель оборони тощо).

Також одним з прикладів зловживань з боку Лемешева є витрачання грошових коштів останнім на свої відрядження (поїздки на автомобілі та польоти на пасажирських літаках). При цьому на службовий автомобіль Лемешева безпідставно, з його відома та на його безпосередню вимогу, витрачається дуже велика кількість паливно-мастильних матеріалів, яких вистачило б для забезпечення життєдіяльності близько десяти невеликих військових частин. Ремонт вищезазначених автомобілів, до речі далеко не дешевий, здійснюється також силами піднаглядних військових об’єктів, при цьому для оплати за вказані видатки залучаються також ще й підпорядковані прокурори гарнізонів, яким просто віддається певний рахунок для здійснення відповідної оплати, а це породжує нові приклади зловживань та корупції.

Додатково можна також зупинитися на витратах Лемешева О.В. на мобільний зв’язок: раніше щомісячною даниною обкладалися підпорядковані прокурори гарнізонів для оплати відповідних рахунків на мобільний зв’язок Лемешева, а близько року-півтора назад останній перейшов на «безлімітний» тариф «Київстар», при цьому хто оплачує тепер зазначені послуги зв’язку залишається лише здогадуватися, але вже ніяк не особисто Лемешев О.В.. оскільки він дуже жадібний.

Лемешевим О.В. дуже вітається підлабузництво серед жінок-працівниць прокуратури. Так, в прямому розумінні цього слова фаворитка Лемешева О.В. — Смоляр Н.Л., призначена на посаду інспектор таємної частини. Для того, щоб виправдати надану довіру Лемешева — Смоляр надає послуги сексуального характеру, перебуваючи разом з ним у саунах, банкетах, відпочиваючи на морі, що влаштовується також за рахунок держави в особі військових об’єктів, зокрема Севастопольського авіаційного підприємства, частин прикордонної служби України та інших (див. нижче Додаток). Таку відданість Лемешеву з боку Смоляр можна пояснити також і розміром її заробітної платні та премій, що нараховуються їй (не менше 5-6 тис. грн. щомісячно). З генерала Лемешева беруть приклад і підпорядковані прокурорські працівники та прокурори гарнізонів. На скільки я пам’ятаю, то Генерального прокурора Росії Скуратова за аналогічні ганебні вчинки було взагалі з ганьбою звільнено з посади. При цьому Смоляр дозволяє собі дуже зухвало та зверхньо поводитися з офіцерами прокуратури, звичайно, маючи підтримку Лемешева. Додатково можна вказати також як одну з фавориток службовця Дієву Н.О. — старшого інспектора машинописного бюро, котра має сексуальні стосунки з Балабаєм С.М. —  старшим помічником військового прокурора ВМС України (по роботі з кадрами), та також полюбляє похизуватися цим перед всіма, що знову-таки призводить до зверхнього її відношення до офіцерів прокуратури ВМС України та службовців. Ненаситність Лемешева О.В. у задоволенні сексуальних потреб підтверджується вибором секретарів прокурора, яким при прийомі на роботу проводиться «кастинг», та котрі змінюються кожні півроку.

Разом з цим, Лемешев поводиться з підлеглими дуже зухвало, знахабніло, постійно їх ображає, принижуючи їхню гідність та обзиваючи навіть під час службової розмови такими словами, як: «дебіл», «баран», «кабан», «дурень», «ідіот», перемежовуючи ці слова різними нецензурними висловами.

Крім цього, слід зазначити те, що цей «Король Криму» (Лемешев О.В.), як він себе називає, знаходиться «в долі» з прибутків військових підприємств (зокрема санаторії), що знаходяться на території АР Крим. Невже це всіх влаштовує?

Додатково вкажу, що Лемешев О.В. займається вимаганням грошей від працівників підпорядкованих військових прокуратур за отримання останніми житла від держави по черзі або поза чергою, сума при цьому оголошується в розмірі близько 10 тисяч доларів США.

Починаючи приблизно з кінця 2004 року по теперішній час Лемешев О.В. постійно всіх агітує голосувати за Януковича В.Ф. Вимагав від підлеглих під час виборів Президента України в 2004-2005 р.р. голосувати лише за нього та розповідав, що якщо останній не переможе — то він звільниться, однак не звільнився, а залишився, мабуть до вподоби творити своє беззаконня та наживатися на інших.

Викладені мною факти не є вичерпними та свідчать про те, що в органах прокуратури обласного рівня займають керівні посади особи, які своїми діями ганьблять, плюндрують та паплюжать високе звання «державного службовця», котрі відповідно до займаних посад наділені повноваженнями щодо нагляду за додержанням законів України, захисту прав громадян та інтересів держави. При цьому Лемешев О.В. та Балабай С.М. є хапугами, брехунами, корупціонерами та злочинцями, котрі своїми діями заплямили органи військової прокуратури, а тому вони не можуть перебувати на займаних посадах та підлягають негайному звільненню та притягненню до кримінальної відповідальності. Зазначені факти та обставини можуть підтвердити більшість прокурорських працівників, однак вони не наважуються про це розповідати до тих пір, поки генерал юстиції Лемешев О.В. перебуває в органах прокуратури на керівних посадах.

Прошу Вас за вказаними фактами провести дуже ретельну та серйозну  перевірку із залученням органів Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Ради національної безпеки і оборони.

З повагою,

23.09.09 рік                                                      Бондар А.Г.

Фотохроніка одного робочого дня прокурора:

kater

Катер морської охорони з Лемешевим, Балабаєм, Смоляр та Дєєвою на борту причалив у «парку Перемоги» в м. Севастополі в один з робочих літніх днів.

bereg

Автотранспорт прокуратури (ГАЗ-3110 (чорний) — військового прокурора Севастопольського гарнізону; ГАЗ-3110 (срібний) — військового прокурора Сімферопольського гарнізону; VW-PASSAT — військового прокурора ВМС України) в робочий час незаконно використовується Лемешевим та його підлеглими для задоволення своїх особистих потреб.

otd

Дозвілля Лемешева із Смоляр….

otd1

Дозвілля …….

otd2

Проведення «виховної роботи» з підлеглими

morskohr

Як тяжко бути прокурором…, здоров’я можна надірвати.

escort

Прокурорський ескорт.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

277 ответов

  1. ПРИКОЛ! –––––––звейко––––––-это колхозное право по жизни!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))

  2. Бондарь ты урод и стукач,тебя за клевету надо посодить накол,да такой большой чтоб ты до ушей треснул. Ты мразь которая мешает порядочным людям жить.И твои обвинения,это все завесть.

  3. странно что теперь бы дорогие зависники можете сказать когда сами крым отдали россии это по сравнению с тем как вы утверждаете лемешев украл или брал взятки что еще под вопросом и без фактов, то бы подарили такие бабки что уже лучше бы такой как лемешев видимо взял 1грн с того что теперь вам отравят если конечно вы хоть что то увидеть сможете как уши без зеркала:)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ