Человек не терпит насилия!

Очолюваний Костіним Офіс генпрокурора гальмує покарання російських воєнних злочинців

image0Офіс генерального прокурора на чолі з Андрієм Костіним демонструє повну бездіяльність у процесі притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Про це йдеться в матеріалі видання Народна правда.

Після свого призначення на посаду Костін запевняв, що «жоден злочин, який скоїла країна-агресор, не залишиться безкарним». Натомість він і досі не продемонстрував вагомих результатів.

Лише у вересні 2023 року в Києві почав роботу польовий офіс Міжнародного кримінального суду. Тобто більш ніж за рік в Офісі генпрокурора відзвітували, що співпрацю «можна охарактеризувати як повноцінне партнерство».

«Причина такої неспішності далеко не у недосконалості Кримінального кодексу України, неправильній кваліфікації порушень чи дефіциті компетентних кадрів, а у діях керівника Офісу генпрокурора. Точніше — у його бездіяльності», — йдеться в матеріалі.

Зокрема, Офіс генпрокурора зайняв пасивну позицію в питанні екстрадиції російських військових, які втекли у країни Євросоюзу. Попри заклики суспільства, ОГП так і не скерував запити на екстрадицію в Україну воєнних злочинців Івана Катанаева з Італії та командира ПВК «Вагнер» Андрєя Мєдвєдєва з Норвегії.

«Офіс генпрокурора забив на покарання вбивць. Вони щодня розповідають, що будуть карати усіх вагнерівців, але на практиці вже місяць не подають до Норвегії запит про екстрадицію чорта Мєдвєдєва», — писав активіст і волонтер Сергій Стерненко.

Натомість Костін зосередився на постійних закордонних відрядження, самоусунувшись від виконання своїх безпосередніх обов’язків. «Як для чиновника, який має на меті якомога довше залишатися на посаді, така діяльність — хороша можливість отримати довіру та підтримку міжнародних партнерів. Та українському суспільству, на користь якого і повинен працювати генеральний прокурор, потрібні результати», — пише видання.

Нагадаємо, Костін фігурував у численних скандалах — як до призначення головою Офісу генпрокурора, так і після. Зокрема, під час роботи у Верховній Раді він працевлаштував доньку і дружину помічницями народних депутатів. Орендував житло за бюджетний кошт, задекларувавши при цьому мільйонні статки. Водночас у декларації не були вказані доходи від продажу двох квартир в Одесі.

Костін не пройшов відбір на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки конкурсна комісія віднесла його до кандидатів із недоброчесною репутацією. У 2015 та у 2018 роках він відвідував окупований Крим.

Влітку 2023 року донька Костіна Анастасія потрапила у скандал, поскаржившись на закордонне життя. Згодом стало відомо, що Україну покинув і повнолітній син генпрокурора Михайло, який, ймовірно, оселився у США.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 3 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. От не дарма Зеля з Єрмаком цього свина генпрокурором призначили — тепер він гальмує покарання кацапських воєнних злочинців. Так і було задумано. А я ще коли його призначали, писав що нічого цей одеський жлоб із міцними зв’язками у одеській партії регіонів доброго для України робити не буде.

  2. А луцик, вегедиктова чи ряба шапка так прямо швидко все розслідували і по закордонах не мотались, і прям так швидко розслідували знищення військових складів і розкрадання бюджетних коштів і торгівлю з кацапстаном під час війни. Ну прям ідеальні попеиедники на яких клейма ніде ставити.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Володимир Бойко про наслідки ліквідації військової прокуратури

Володимир Бойко про наслідки ліквідації військової прокуратури

«Батоні Арахамія, який заслужено вважається символом українського парламентаризму (не проти ночі буде згаданий), закликав Одного з Найвеличніших Лідерів Світу (с)…
15 мільйонів на повітря. Генпрокурор Костін платить зарплату «мертвим душам»

15 мільйонів на повітря. Генпрокурор Костін платить зарплату «мертвим душам»

Не працюють, але отримують зарплату. Очільник Офіса генпрокурора Костін збільшив кількість прокурорів у своєму «розпорядженні» З моменту призначення Андрія Костін…
Генпрокурор Костін і його заступник можуть «кришувати» шахрайські кол-центри

Генпрокурор Костін і його заступник можуть «кришувати» шахрайські кол-центри

Мережа шахрайських кол-центрів, яка діє по всій Україні та приносить власникам мільйони доларів прибутку, може функціонувати лише за наявності «політичного…
НОВОСТИ