Человек не терпит насилия!

15 мільйонів на повітря. Генпрокурор Костін платить зарплату «мертвим душам»

image0 4

Не працюють, але отримують зарплату. Очільник Офіса генпрокурора Костін збільшив кількість прокурорів у своєму «розпорядженні»

З моменту призначення Андрія Костін на посаду Генерального прокурора України кількість так званих прокурорів у його «розпорядженні» збільшилась до 200 осіб. Вони не виконують жодних функцій, при цьому щомісяця отримують зарплату.

Після звільнення з посади деякі прокурори не йдуть з ОГП, а залишаються у «розпорядженні» свого керівника, попри те що це не врегульоване жодним нормативним актом. Така практика розпочалась ще за каденції Руслана Рябошапки і реформи прокуратури. Відтоді жоден з генпрокурорів не врегулював це питання.

Прокурори «у розпорядженні» не виконуюють жодних адміністративних функцій чи функцій прокурора. Вони роками безпідставно отримують грошове забезпечення відповідно минулій посаді, поки не отримають нове призначення.

За каденції Андрія Костіна кількість таких «мертвих душ» зросла до 200 прокурорів. На утримання цього «штату» щомісяця витрачається понад 15 млн грн коштів платників податків.

Нагадаємо, витрати держбюджета на утримання Офіса генеральнго прокурора щороку зростають і є одними з найбільших серед правоохоронного блоку. У 2022 році видатки на ОГП збільшили на майже 22% — до 14 млрд грн. У 2023 році утримання Костіна і його підлеглих обійшлося державі у дещо меншу цифру — 13,3 млрд грн. У 2024 році видатки планують збільшити знову — до 14,6 млрд.

Ще до призначення Генеральним прокурором Андрій Костін очолював комітет Верховної Ради з питань правової політики. На цій посаді він «запам’ятався» працевлаштуванням своєї дочки Анастасії Костіної помічницею народного депутата від «Слуги народу» Андрія Задорожного, а також блокуванням судової реформи.

Костін претендував на посаду керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією. Попри це в липні 2022 року президент призначив його очільником Офісу генпрокурора.

З початком повномасштабної війни дочка Андрія Костіна Анастасія виїхала за кордон і потрапила у скандал, запостивши селфі з підписом «за*бала эта Шотландия, Финляндия, хочу домой в Монако».

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. Зате Костін написав пісьмо в.ВР, йому грошей жаль! І хрен з людьми!:

    Підарас Рябошапка, хвойда Бенєдіктова і цей поцель прокуратуру вбили! Зробили з академії баннопрачечний комбінат, де дебіл Бунюк дроче дивлячись, як підвищується гендерне сальдо. Допустили неука до реформи прокуратури!

    1. Нет, еще окончательно не настали. Вот Арестович выехал за пределы Украины. Как же это низко, подло и гадко. Родина воюет, борется из последних сил, каждый мобилизованный на счету. Кто-то на фронте погибает, а Люся «начал президентскую кампанию». Будто мародёр обирает трупы погибших. Мерзость и презрение к этой зелёной гнили.

      1. Він звичайний пройдисвіт і аферист, який вважає, що настав його зірковий час рубанути бабла по серйозному, а не на стрімах і психологічних курсах.

  2. От був би в Україні нормальний президент, а не кварталівська зелена сопля, взяв би того Костіна разом із мертводушними прокурорами та відправив би їх на фронт — в кожний окоп і в кожний опорник по прокурору!

  3. Оце дивився інтерв’ю Дубинського щодо другої підозри оголошеної йому ? Є склад злочину, чи ні, це прерогатива суду. Алн те, що він називає керівників прокуратури та ДБР ідіотами, має для нашої країни суттєве значення! Правоохоронними органами керують професіонально нездатні особи! Енштейн писав, що таке помилка? Це робити те ж саме і надіятися на інший результат! Рябошапка, Вєня, Костін? Зами Костіна — Хоменко , Вербицький та інше, зовсім пусте місце!

  4. Справа в тому, що цих прокурорів вивели в » розпорядження» безпідставно не дотримавшись навіть наказу про організацію роботи з кадрами. І з моменту виводу в розпорядження, переважній більшості з них, кадри не запропонували жодної вакансії. Хоча в цей же час оголошено конкурс на зайняття вакантних посад, для того щоб підняти з районів своїх людей. І ще на себе звертає увагу те що левова частина керівників, в тому числі деякі заступники Генерального прокурора взагалі не проходили атестацію.

  5. Ви тільки зверніть увагу на безпрєдєльщика Хоменка! Він же пересічних громадян, негідник, взагалі не бачить!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Володимир Бойко про наслідки ліквідації військової прокуратури

Володимир Бойко про наслідки ліквідації військової прокуратури

«Батоні Арахамія, який заслужено вважається символом українського парламентаризму (не проти ночі буде згаданий), закликав Одного з Найвеличніших Лідерів Світу (с)…
Очолюваний Костіним Офіс генпрокурора гальмує покарання російських воєнних злочинців

Очолюваний Костіним Офіс генпрокурора гальмує покарання російських воєнних злочинців

Офіс генерального прокурора на чолі з Андрієм Костіним демонструє повну бездіяльність у процесі притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Про…
Генпрокурор Костін і його заступник можуть «кришувати» шахрайські кол-центри

Генпрокурор Костін і його заступник можуть «кришувати» шахрайські кол-центри

Мережа шахрайських кол-центрів, яка діє по всій Україні та приносить власникам мільйони доларів прибутку, може функціонувати лише за наявності «політичного…
НОВОСТИ