Человек не терпит насилия!

Василь Вовк: «О. Гогілашвілі незаконно займає посаду заступника міністра з 15 липня 2021 року»

censor blogs middle3

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ про тимчасове відсторонення свого заступника Олександра Гогілашвілі. Як йдеться у повідомленні відомства, це сталося «у зв’язку із подіями, які трапились на блокпосту на в’їзді в Донецьку область».

Олександр Гогілашвілі став сперечатися із правоохоронцями на в’їзді в Донецьку область через те, що його автівку зупинили й попросили показати документи.
Він козиряв талоном-всюдиходом (виявляється цей пережиток минулого продовжує своє існування), тикав бійцям-військовим своїм посвідченням заступника міністра і дуже був здивований та злий, що його портрету немає в усіх відділках і управліннях поліції, оскільки «героя» мають знати в обличчя…
Він спілкувався виключно російською мовою зі своїми підлеглими, використовував мат і зековський жаргон, без перестану ображав правоохоронців та погрожував їм розправою…

«На період дисциплінарного провадження пропонуватиму уряду відсторонити заступника міністра внутрішніх справ України Олександра Гогілашвілі від займаної посади для чого підписав відповідне подання до Кабінету Міністрів України», — цитує Дениса Монастирського прес-служба МВС.
(це із повідомлень ЗМІ і опублікованого відео)

Шановний Денисе Анатолійовичу! Розумію, яку вказівку-прохання Ви отримали з Офісу Президента України /затягнути, приховати, відмотати, не звільняти/, але Ви добре знаєте, що О. Гогілашвілі, як заступника Міністра, —  ні Міністр внутрішніх справ, ні Кабінет Міністрів України не мають повноважень відсторонити від посади (саме відсторонити) при будь-яких обставинах, навіть якщо він сам напише 59 заяв з таким проханням.

Це виключна компетенція суду, причому в рамках розслідування злочину за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором.

А ось звільнити (а не відсторонити) О. Гогілашвілі з посади Кабінет Міністрів має законні повноваження, тому саме з таким поданням Ви, Денисе Анатолійовичу, зобов’язані звернутися до українського уряду, який вже в наступну середу мав би його задовольнити.

Й справа тут не лише у скандальній ситуації (про неї поговоримо нижче), а в тому, що після відставки міністра Авакова А.Б. підлягали звільненню усі його заступники, у тому числі Олександр Гогілашвілі.

/«У разі звільнення міністра перший заступник міністра та заступники міністра звільняються з посад Кабінетом Міністрів України…» — ч. 2 ст. 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади»/

Таким чином, з 15 липня 2021 року, дня звільнення з посада Мінстра внутрішніх справ А. Авакова, по сьогоднішній день Олександр Гогілашвілі незаконно займає посаду заступника міністра. Чому протягом п’яти місяців порушується ЗАКОН – питання до Премєр-міністра України і Міністерства внутрішніх справ. _____________________________________________________________

Взагалі-то, я не повірив в обнародуване відео — у свій час мав не менше повноважень й маю, мабуть, не менші заслуги перед Батьківщиною, але ніколи навіть думати не міг про таку наглу поведінку, чванство, крайню ступінь неповаги до людей.

Зателефонував колегам — посадовцям МВС, звільненим в жовтні-листопаді 2021 року, а також знайомим, близьким до оточення Президента України. Отримав інформацію щодо О. Гогілашвілі та пов’язаних осіб.

1. Гогілашвілі Олександр Генріхович випадкова особа в системі МВС, був призначений заступником Міністра внутрішній справ України за /як стверджують колеги/ особистою вказівкою Президента України Володимира Зеленського на виконання прохання його помічниці Марії Левченко (дружина Гогілашвілі О.Г.).

2. Гогілашвілі О.Г. не володіє українською мовою від слова взагалі.

3. Гогілашвілі О.Г. до призначення на посаду заступника міністра ніде не працював, досвіду будь-якої роботи чи службової діяльності не мав від слова взагалі.

4. Гогілашвілі О.Г. до призначення на посаду мав громадянство Російської Федерації (даних про його вихід з російського громадянства – немає), тому виникають сумніви щодо легітимності Гогілашвілі О.Г. як громадянина України.

5. Гогілашвілі О.Г. вперше отримав вищу освіту можна сказати у день призначення (в 46 років) – ось його «повна» біографія з офіційного сайту МВС:

— народився 26 грудня 1973 року у Грузії.

— освіта: у 2019 році закінчив Львівський університет бізнесу та права за спеціальністю «Облік та оподаткування», у 2020 році закінчив Львівський університет бізнесу та права за спеціальністю «Право».

— трудова діяльність: 10.2018 — 09.2019, соціальний працівник міжнародної громадської організації «Центр Здорової Молоді», м. Київ.

— знання мов: українська, грузинська, російська. Це все.

Чомусь в біографії відсутня інформація про те, що 30 жовтня 2020 року Президент України нагородив орденом «За заслуги» III ступеня (висока державна нагорода) ГОГІЛАШВІЛІ Олександра Генріховича — заступника Міністра внутрішніх справ України.
Цікаво було б подивитися подання для нагородження з відповідною аргументацією…

Яке тут дисциплінарне провадження чи службове розслідування? Враховуючи викладені вище факти, приймаючи до уваги невизначені обставини його прийняття на службу, здобуття вищої освіти та одночасне отримання двох дипломів у навчальному закладі м. Львова, незаконного перебування на посаді заступника Міністра з 15 липня 2021 року тощо, у Гогілашвілі О.Г., посадовців Кабінету Міністрів України та інших осіб вбачаються ознаки злочинів, передбачених:

— статтею 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем);

— статтею 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);

— статтею 358 ККУ (підроблення документів; використання завідомо підробленого документа);

— статтею 366 ККУ (службове підроблення).

Нічого не стверджую, лише вказую на ознаки. Розслідуєте та встановлюйте істину. Кримінальний, Кримінальний процесуальний кодекси і Бог вам у поміч…

Оцените материал:
54321
(Всего 14, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Ви Василь Васильович у свій час ховали хлопців з Альфи, які загинули під Славянськом, вели переговори з Гіркіним-Стрелковим, щоб звільнив наших хлопців! Не пасували перед важким становищем, яке склалося на той час на Донбасі! Вникали в усі проблеми досудового розслідування, працювали системно і конструктивно! Це правда! Я співпрацював з вами. І вдячний, що підкладали своє плече. Вчили молоде покоління офіцерській честі та професіоналізму. І щоб не казали теперішні ваші доброзичливці! Вони Миколу Герасименко достають, але хай знають, що їм до нього, ой як далеко. Чому, я веду про це мову? Тому, що це одна школа! Сьогодні день народження Віталія Маякова! Вітаю! Миру йому здоров’я та добра! Одне жаль, що професіонали сьогодні не в тренді. А цей через дружину, взагалі лівий, і орден за заслуги! За які заслуги і перед ким? Кохання, здоров’я і щастя пане Вовк! Не забувайте тих, з ким край боронили! Бо в житті, як на довгій ниві! А ГСУ СБУ Швеці і їм подібні перетворили на посміховисько!

  2. Коррупционер что ты за ахинею пишешь, дай бог что бы ты уже никогда не пришёл к должности, даже Зе-команда не повелась на твои «заслуги»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Конвертос Вячеслав Стрелковский -- новый спонсор Кличка

Фирма жены Стрелковского — Дианы — «Київпассервіс» подарила городу три автобуса «Мерседес». Думаю, в ответ Кличко разрешит Стрелковскому застроить площадку…
Чмо Гогилашвили регулярно "кошмарило" патрульных

Чмо Гогилашвили регулярно "кошмарило" патрульных

Патрульные передали Михаилу Ткачу еще одно видео, на котором Гогилашвили материт и угрожает патрульным. Судя по видео, Гогилашвили «под коксом».…
Почему ГУР МО охраняет ранее судимого мошенника Гогилашвили?

Почему ГУР МО охраняет ранее судимого мошенника Гогилашвили?

Скандал с быдловатым замминистра МВД Гогилашвили набирает обороты и обрастает интересными деталями. Юрий Бутусов пишет: «Что произошло на блок-посту «Долина»?…
НОВОСТИ