Человек не терпит насилия!

Експертний fact-checking послання В.Зеленського до парламенту: виявлено маніпуляції, перекручування та відверту брехню

001 102 660x440 120 жовтня 2020 р. президент України В.Зеленський виступив зі щорічним Посланням до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України, з яким запізнився щонайменше на 1,5 роки.

Експерти громадської організації «Європейський інститут» оперативно проаналізували головні тези з виступу В.Зеленського і дійшли висновку, що текст виступу В.Зеленського є доволі неструктурованим набором маніпуляцій, перекручень, а то й відвертої брехні, які мають дуже віддалений стосунок до реальності.

Нижче – більш докладно про те, що найбільше впало в око експертам – у внутрішній та зовнішній політиці, сфері оборони та безпеки, а також в економіці.

ВНУТРІШНЯ ПОЛІТИКА:

Епідемія CoViD-19: «Вдалося зберегти життя тисячам українців та виграти дуже цінний час»

  • Україна є яскравим прикладом того, як непродумано та неефективно запроваджений карантин завдає економічних збитків бізнесу і країні загалом, але при цьому не дає необхідного ефекту зменшення темпів поширення інфекційного захворювання.
  • Україна фактично провалила боротьбу з COVID-19.
  • Ефективність карантинних обмежень також залежить і від рівня довіри до влади. І реалізація карантинних заходів в Україні проявила кризу такої довіри. Очільники держави, оточення президента Зеленського, публічно демонстрували негативний приклад ігнорування карантинних вимог, що позначилося на карантинній дисципліні.
  • 20 травня цього року на річній підсумковій прес-конференції президент Зеленський заявив, що нова влада – «майстри спорту по боротьбі з коронавірусом».
  • Але з того часу Україна б’є інші сумні рекорди в цій сфері. Україна опинилися у топ 10 країн у світі з найбільш критичною ситуацією з COVID-19.
    • 16 жовтня в Україні зафіксована найбільша добова кількість хворих на COVID-19 – 6 410 осіб та найбільша кількість летальних випадків – 109.
    • За добу 19 жовтня в Україні COVID-19 діагностували 5 469 особам, померли 113 хворих
    • Із зафіксованих за час пандемії 309 107 хворих 5 786 осіб померли
    • З 364 смертей за добу станом на 10:00 20 жовтня – 113 – в Україні (друге місце у світі після Мексики). Так само 2 місце у світі Україна посідає за кількістю встановлених нових хворих.
  • І це при тому, що Україна перебуває аж на 110 місці (зі 196 країн) у світі за кількістю тестів на 1 млн населення – 64,505 (всього зроблено 2 815 833 тестів). Сусідами України у рейтингу є Ірак та Малайзія.
    • Для порівнння: в Китаї було зроблено 160 млн. тестів (111,163 на 1 млн. населення), в США – більше 127 млн. (383,176), Великобританії – 29 922 135 (440 070) Німеччині – 19,276,507(229,851).
  • ЗМІ поширили інформацію про те, що за дорученням Президента МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис. до 50 тис. на добу.
    • Для порівняння: 2 тижні тому у США здійснили рекордну кількість тестувань на коронавірус за день – 1 061 411 тестів.
  • Із середини липня кількість госпіталізованих із діагнозом COVID-19 чи підозрою на коронавірусну хворобу в Україні зросла майже у 5 разів. При цьому тенденції захворюваності в Україні кардинально відрізняється від того, що спостерігається у більшості європейських країн: в Україні так і не було суттєвого гальмування поширення хвороби, кількість заражених постійно зростає.
  • З Фонду боротьби з коронавірусом вилучено 35 млрд.грн. коштів на піар-проєкт В.Зеленського «Велике будівництво». Це нагадує політику Радянського Союзу, коли під час голоду держава експортувала хліб на Захід.
  • Однак в реальності ці 35 млрд. грн. пішли на… «добудову» доріг, роботи по яким були, фактично, вже завершені ще за часів П.Порошенка, та ще й за цінами, які у 1,5 – 3 рази перевищують вартість 2 роки тому – на тих самих ділянках.
    • Як відомо з відкритих джерел, в рамках розпіареного «Великого будівництва», було побудовано за 12 мільярдів гривень 10 кілометрів дороги в Полтавській області. У той же час як за часів Порошенка цю ж дорогу будували втричі дешевше (30 кілометрів за 12 мільярдів). Якщо брати показники тендерних закупівель, то середня вартість одного кілометра в 2020 порівняно з 2019 зросла більш ніж у півтора рази (234 млн до 144). Вартість робіт, котрі йдуть поза тендерними процедурами (це фонду протидії COVID-19) і в публічному доступі не перебувають. Можна лише уявляти корупційні націнки у проєктів «Велике будівництво».
    • Якість ремонту просто катастрофічна. Наприклад, у Суховолі навіть  відбувся бунт автомобілістів, чиї автівки постраждали внаслідок ремонту відрізку дороги «Стара Рафалівка – Полиці». Причина одна: неякісний поверхневий ремонт дорожнього покриття. Камінці з-під коліс летять у лобове скло практично всім автомобілям, а тонкий асфальт просто відривається шматками.
  • Дуже показовою є заява прем’єра Шмигаля про те, що урядовці керуються соцопитуваннями при розподілі фонду на дороги, про що він  повідомив в інтерв’ю Укрінформ.
  • Голова Рахункової палати Валерій Пацкан в інтерв’ю “Українському радіо” чітко заявив, що за кошти спеціального Фонду боротьби з COVID-19 не було придбано жодного апарату штучної вентиляції легень. У той час, коли більша частина коштів з Фонду боротьби з Covid-19 були перекинуті на будівництво автошляхів, за інформацією Рахункової палати, у Фонді боротьби із Covid-19 уже недостатньо коштів для виконання низки бюджетних програм.
  • 10 жовтня, на нараді з Зеленським приймалися рішення щодо навчання у школах та вищах, які мали бути готові ще влітку. Це свідчить про відсутність будь-якої стратегії та плану дій у разі збільшення захворюваності. Рішення приймаються спонтанно, без належної підготовки, без врахування можливих негативних наслідків та без відповідного матеріального забезпечення.
    • До дистанційного навчання у школах можна було підготуватися завчасно і планово виходити на карантин, маючи відповідні програми, розроблені методики, матеріально-технічну базу та підготовлених на курсах вчителів. Але на цих заходах не дуже попіаришся, а, головне, менше корупційних можливостей, аніж на «Великому будівництві».
Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 4 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Для звиздежа зеленского))) аж ценлый «Європейський інститут»? Та я вас прошу — не гоните))). Не слушайте юру луценко, когда он чешет, что клоун не глупый — якобы он умный. То, Украина — страна случайностей))).

  2. Кто сейчас выиграет вличние на молодых баранов в ютб и инстограм тот будет иметь полное и возможное решение как на внутренею так и на зарубежную политику так и на новое руководство Украины. Но враг у границ тамбовский волк уже ощетинился на Украину для начала начал вскрывать агентурные консервы. как раз сейчас время выпустить гонщих волкодавов что их передавить а их немало и без присмотра.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Тупой и еще тупее

Тупой и еще тупее

Да что ж такое творится? Нет ни дня, чтобы Зеленский с Ермаком не зашкварились по самое немогу. Сюжет Михаила Ткача…

Как Зеленский опускает гривню, чтобы заработать на ОВГЗ

Телеграмм-канал «Украинский обозреватель» сообщает об интересной схеме Зеленского. » Алексеей Комаха: «Президент Зеленский и его супруга Елена еще в июле…
Прекратить х#йню!

Прекратить х#йню!

Власть «95-го квартала» превратилась в какую-то нескончаемую «Лигу смеха». Только смех – горький. ОП решил «минимизировать» последствия выступления Василия Бурбы…
НОВОСТИ