Человек не терпит насилия!

Шукаємо нових керівників міліції Київщини, Львівщини, Тернопільщини та Волині

Отже, як ми домовлялися з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, стартує прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості.

Згідно домовленостей, проходити це має так:

1. МВС збирає кандидатури. У тому числі їх можуть пропонувати громадські організації.

2. Кадрова комісія МВС, куди включені правозахисник Євген Захаров, журналіст Юрій Бутусов та я, перевіряє цих кандидатів. МВС та його департамент внутрішньої безпеки – на відповідність професійним критеріям, які затверджені міністром, ми з колегами – на непричетність до корупції і порушень прав людини. Для цього пропонуємо журналістам-розслідувальникам створити власну групу незалежної перевірки.

3. Перелік кандидатів, що пройшли такий відбір, оприлюднюється. Одночасно ми пропонуємо їх презентацію активу області, у тому числі авторитетним ГО, меру, керівництву держадміністрацій. Так, щоб кандидати представили своє бачення, як зробити регіон безпечнішим, як реанімувати міліцію, як забезпечити громадській контроль за її діяльністю.

4. Після цього кадрова комісія МВС приймає рішення. Туди входять заступники міністра і керівники департаментів. Наша з Євгеном та Юрієм місія – проконтролювати чистоту процедури.

Такою є домовленість. Звісно, є ризики, що вона буде порушена. Звісно, підібрати гідних керівників з лав міліції вкрай важко. (У вимогах МВС є 4-річний досвід служби. Я пропонувати скасувати цю вимогу, але не знайшов підтримки). Звісно, на нас впаде цунамі звинувачень, компромату та тиску. Скоро Ви дізнаєтесь, що я міліонер, педофіл і взагалі перевдягнута жінка. Звісно, це не люстрація, і не системне реформування міліції, які мають готуватися одночасно.

Але спробувати варто. Гідні керівники міліції зараз вкрай важливі для збереження України як держави. Плюс треба закладати практику відкритого підбору всіх державних службовців. Інакше нова держава в нас не вийде.

На прохання МВС починаємо з Львівської, Волинської та Тернопільської областей. На наше з Юрієм прохання в першу чергу також увійшла Київська область, де зроблене призначення викликало хвилю обурення.

Актив цих областей! До вівторка МВС чекає на Ваші заявки. Щоб все було прозоро, робіть копію на [email protected].

Єгор Соболєв

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

62 ответа

  1. …вы меня назначайте….я и с правым и левым сектором разберусь … дума,что на это мне понадобится не больше 5 дней…

  2. Начальникам органов МВД, переведенным позавчера приказом министра в статус и.о., уже обозначены расценки за подачу их же кандидатур на назначение на ихние же, или другие должности. Например, за должность начальника районного управления в Киеве просят внести, как сейчас говорят, в копилку партии, 200 тыс., естественно, свободно конвертируемых ден.знаков. Причем предупреждают, что за решение люстрационной комиссии, через которую придется проходить по-любому, не отвечают. Однако обещают, при условии внесения вышеуказанного платежа, содействовать в урегулировании возможных претензий, которые могут быть предъявлены на комиссии. Таксы на урегулирование не называются. Многие “кандидаты” задумались, ведь такие условия не гарантируют назначения и не позволяют подсчитать предстоящие затраты.

    Очень хочется верить, что такие “слухи” из органов являются всего-лишь сплетнями злопыхателей, а еще лучше — отголосками спецоперации УВБ (провокации взятки) по массовому отлову коррупционеров в этих самых органах. Потому что в противном случае за борт надо выбрасывать не только “генералов”, но и самих люстраторов.

    Слава Украине!

  3. Согласен с “1234”. Не нужно искать некорумпированных полковников и генералов-их просто нет.От капитана и до полковника- это сотрудники, которые уже приобрели опыт оперативной работы, на своей шкуре испытали все тяготы и лишения, испытали тупость и подлость начальников и командиров. Многие из них приобрели мудрость и надёжность. Если им предоставить надлежащие социальные гарантии, то они на службе и ночевать будут. По себе сужу, но я уже старый.

  4. А шо, господа люстраторы, на Донецк и Луганск пойти кишка тонка? Ну конечно, дядя Ренат не пущает. Он вам такую лястрацию устроит, шо будете жить мирно и счастливо, и все “вопросы решать путем переговоров”. Блин, детский сад, младшая группа. Не можешь с…ь — не мучай ж..у. Позор на весь шарик земной, у вас действительно нормальных, образованных, опытных и честных людей нету там во власти? Все такие майданутые? Вы лучше у своего, теперь американского, друга Парубия спросите, он расскажет кого куда и как ставить, расстреливать и т.д., тока сначала позвонит даме с печеньем. Жалко нашу страну, народ такой талантливый, история богатая… А на плечах романтиков с Майдана пришла к власти банда уродов, которые изо всех сил пытаются угодить заказчику, заплатившему этим крысам большие бабки. Их главная задача — развалить страну, устроить кровавую бойню по всей Украине, поссориться с Россией и постепенно перенести побольше этого говна туда. А сколько народу в Украине помрет от голода и разрухи, бандитов и нацистов никого уже не волнует. А дядя Ринат Донбасс ну никак отдавать не хочет, он с ним уже собрался в Россию переезжать так-то. А вы люстрация, кастрация… Спасти Украину может только нормальный военный переворот умных генералов (которых тоже к сожалению наверное уже нету) и полная перезагрузка ВСЕЙ системы на действительно демократической основе под контролем армии. Будет там и люстрация и кастрация и реприватизация и еще много нужного, а главное появиться доверие народа к власти которую он сам выберет из достойных людей и спросить потом сможет. А за коррупцию — пожизненное. Ладно, болтать, не мешки ворочать… Накипело просто.

  5. Да что здесь проверять, за неделю служба делает установку по кандидатам от капитана до полковника, и все стает ясно-хто, что имеет, на чем ездит, где отдихает, также можна не толька назначить, а и уволить половину, вот и все. А то если кто действительно чесно работал, как Ви думаете, хорошое мнение о нем идет, канечно же нет, так как чем больше принимаеш, тем больше врагов, каторие так и хотят насолить, пустить пулю и т.д.

  6. всі сьогодні мастаки критикувати та радити як управляти країною. А що кожен з критиканів робить (день за днем) для того щоб країна змінилася.
    Єгор, коли 3 грудня під Верховною Радою стояло сотні тисяч , а цей “парламент” не відправив у відставку Пахло — запанувала тиша на хвилин 20 і було чути тільки Ваш виступ з мікробуса. Прийшла думка -все, цьому герою вже ніхто не допоможе. До чого я, вірю у Вашу Совість та Честь. Критики не буде бракувати, але знайте — з Вами мільйони людей які нічого не крали і не йшли на державну службу за маєтком!
    Щодо Львівщини : Пісний — мільйонер, Коминар ( командир Грифону ) — фальсифікований мєнт ( ніколи не служив в армії,звання отримав дякуючи родичу в мєнтурі), Карпінець (подєльнік Сала ) — мільйонер, Рудницький та й вся командуюча братія також не останній мільйон витрачають. Взагалі пропоную всіх , хто служив останні 20 років на детектор брехні, перевірка всієї родини на предмет хатинки-машинки та комерційних талантів. Потрібно запровадити два моменти щоб сьогоднішні студенти стали не мусорами а правоохоронцями, суддями та прокурорами : 1) повне державне забезпечення на рівні вище середнього, мінімально 10 років тюрми за посадові злочини з конфіскацією майна всіх родичів. Слава Україні! Смерть ворогам !

  7. сьогодні на закарпаття призначили Шаранича С, дійсно достойний чоловік. принципова та порядна людина на думку не тільки мою, але багатьох з системи, і це при тому, що він працював у вб,
    дійсно вдале кадрове рішення

  8. Щур коли керував міліцією львівщини користувався авторитетом як в простих мєнтів ( а це дуже важливо) так і в простих громадян . був у нього на прийомі- лише позитивні враження- і справу вирішили таку що слідство 2 роки волокітило, і в спілкуванні проста дуже людина
    Я за нього!!!!!

  9. Шаранич хапуга.в закарпатті на посадах начальника УБОЗУ та вб кришував нелегалів сигарети наркоту… скотина рідка…

  10. Та да реально только еще с ВБ не било руководителей, они и так земли не касаются, а теперь вообще летать будут. Если такие как здесь коменти люстрировать будут, то лудше в милиции одну дежурку оставить, потому как остальние работать точно не будут, зачем тогда деньги тратить на них…

  11. Шаранич взагалі в БЕзі працював,а не убозі. так що не лукав. і мужик він нормальний. і поважають його це факт. із корупцією в міліціі боровся- рахую що дуже дієво. мєнти його як вогню бояться. порядок наведе стопудово

  12. Ільницький Василь Якович — першим з міліціонерів закликав міліцію перейти на сторону народу з трибуни Майдану у 2004 році. Потім служив начальником Львівського обласного управління пенітенціарної служби до відставки у 2010 році. Жодних корупційних діянь за час служби не здійснив.

  13. еще бы в Хмельницком нового найти, кто хотя б интересовался биографией этого оборотня в пагонах, перед назначением? он крыл разбой чинящих, бандитов. После таких назначений хочется Путина для наведения порядка пригласить.

  14. Саме прізвище щур,це пацюк з колоди васі антібіотіка, переліз через рів з перемишлен до миколаїва до гандзі коровіциної,та до могільоваі призначили парихмахером на кордон,з нього такий генерал як з антібіотіка опер,яке плило таке підібрало,вася бодю,бодя петю і керують до сьогодні,колодка відкрито носить побори з кордону в облраду.

  15. Правильно написал “Сотрудник”, в 2005 году с назначением Луценко начался ПАФОС борьбы со взяточничеством — на каждый райотдел приходили разнорядки о том, что 1-2 милиционеров в месяц надо сдать. Кого сдавали, как Вы думаете, да тех у кого не было “крыши” и “кто не лизал ж…” начальству. И работали доблестно — УВБ-шники, 1-е взяточники — поймали на “подставе” вытрусили деньги и выкинули с МВД, а если денег нет — делали ГАЛОЧКУ! Мое мнение дело изначально не в начальниках, а в той армии УВБ, начиная с министерства, которая призвана бороться с этой бедой, но сами эту беду и пораждают. И последнее с МВД надо убрать ГОНКУ за ПОКАЗАТЕЛЯМИ (СВОДКИ), это страшная беда — делаются подставы, выдумываются показатели и т.д., от этого страдают люди!!!

  16. Мені особисто розповідали, що за посаду начальника управління хочуть 2500000 гривень! А те що будуть представники від різних організацій це мало, що міняє!Оскільки рано чи пізно стануть ті які потрібні, щоб стали. Дуже шкода, що в нас в Україні така ситуація!!!

  17. Я повністю підтримую думку Бывшого, оскільки УВБ створено для захисту прав працівників ОВС від протиправних посягань, осіб, які намагаються здійснювати вплив на працівників міліції, а із-за показників вони лише саджають працівників міліції. А саме смішно те, що бувають випадки коли УВБ дійсно саджають працівників міліції за їх неправомірні дії( Але ж по одиноких випадках міліцію засуджувати не можна! А про заробітну плату я взагалі мовчу, оскільки коли працівник має сімю він повинен утримувати її на 2000 гривень в місяць і при цьому не брати хабарі! Це просто смішно.

  18. Львів погоджуюсь з вами . За останні два роки з правоохоронних органів Львівщини було звільнено багато дійсно хороших офіцерів фахівців у своій галузі. Якщо взяти службу ДАІ це зокрема Горечий Юрій Миколайович, який пройшов шлях від міліціонера до керівника одного з обласних підрозділів ДАІ є порядною людиною, фахівцем , своім прикладом завжди показував як треба відноситись до виконання службових обовязків. Завжди був прикладом для особового складу. Звільнений за незрозумілих нікому обставин. Гриньків Андрій Іванович спеціаліст у галузі адміністративноі діяльності і цей перелік можна продовжувати. Що стосується заявлених кандидатів на посади очільників обласноі ДАІ то Харабара С.М. Пройшов шлях від рядового міліціонера до керівника підрозділу, є порядною людиною, фахівцем і теж звільнений….

  19. Не хваліть своїх даїщників. Мені все рівно хто у Вас там буде керувати, однак систему ДАІ та особовий склад ДАІ треба змінювати повністю. Раз був у Вашому Львові їхав з Польші через Раву-Рускую то за 70 кілометрів дороги 4 раза останавлівали.

  20. Не думаю що ви в даному випадку праві. Якщо Вам байдуже то навіщо пишете. Я думаю що тут коментарі залишають люди яким не байдуже що буде далі зокрема з правоохоронними органими які наділені певними владними повноваженнями. І якщо іх будуть очолювати достойні люди то це буде лише на користь суспільству.

  21. По Львівщині варто згадати хто керував обласним управлінням і взяти дійсно профессіонала-генерала ,а не якогось дилетанта.

    На мое переконання ідеально підійде на цю посаду генерал рябошапко Василь Іванович . Поясню чому- відмінний профессіонал, не працював за часів януковича і не прислужувпв режиму, справедливий і не хапуга що зараз дуже доречно

  22. Доброго Дня Вам. У кожному ГУМВС є громадська рада. Пропоную щоб вони і подали кандидатуру. 1-знають міліціонерів хто є хто, 2- володіють інформацією про кожного, 3- їм працювати з ними у майбутньому.

  23. Шановні краяни міста Львова, доброго дня Вам усім. Відпрацював у місті Львові майже 24 років у міліції на різних посадах Державтоінспекціі. Підполковником пішов на пенсію. Насамперед хочу Вас усіх привітати що вдалося хоть трішки поміняти злочинну владу яка усі роки була компірована різними шахраями. Прцював я майже з усіма хто нині рветься на керівні посади. Хочу Вам розказати хто є хто. фальшовник Дмитро. — нині заступник начальника Управління ДАІ. Поставлений злочинною владою Януковича для збирання коштів полтавськім чиновникам. Від нього страждають працівники ДПС, працівники МРЕО та інші. Людина яка вміє увійти довіру кожному. Но це не основне коли наші Львів’яни їздили на Київ гого ініціатива була перекривання доріг. Надавав злочинні вказівки. Хто її не виконував піднімає питання про звільнення. Коли він прийшов до влади весь Інтернет тільки був забитий скаргами на міністра — але його прикривали такі самі хабарники. До нинішнього дня він так і не відповів перед законом за продані автомобілі арешт майданчика які були розшукані по щротам. Його рідний брат Максим який працює слідчим неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за приховування злочинів. Сімейка адамсів. гапчич Віталій- теж заступник. Родом з Житомира. Людина конкретно спрямована таким чином, що якщо не має суми в день прощавай- додана. — звільнення. А МРЕО це просто жах. Немає номерів, немає техпаспортів- а у решал по 100 доларів які хочеш. Мені усе рівно хто з них два хабарника. По звільнили усі професійних робітників. Непоганий чоловік Кміть Олег,

  24. Як провести люстрацію? А може спитати тих посадовців, держ. службовців, працівників силових структур — «а де ви були під час революції 2013-2014 р.р.???» Більшість з них відповість — на службі, не міг покинути робоче місце і т.д. А я знаю багатьох людей які взяли відпустки, лікарняне (я навіть пробачаю липову хворобу) і пішли на МАЙДАН – кололи бруківку, кидали каміння, помагали раненим (одним словом боролись) Вони знали якщо переможе продажна влада їм не жити, але йшли до кінця. От хто має формувати нову владу на місцях!

  25. Ільницького у свій час призначив начальником ДДУПВП у Львівській області Кощиннець (котрий в тюремній системі був повний нуль) і то тільки через це бо знав, що Василько у фінансовому плані не підведе і не здасть.Що стосується самого Василька то посади, УДО і т.п. за капусту регулював справно, хоча в роботі нічого не тямих., спитайте любого офіцера який працює в системі про Ільницького і ви 100% доброго слова не почуєте.

  26. Вд тих хто працює в системі якраз і почуєте добрі слова, а від тих хто в ній заробляє почуєте негатив тому що вони бояться Ільницького як вогню він не дасть їм красти та збирати дань з підлеглих От вони і лиють болото але не дого вам залишилось підете з ганьбою на яку заслуговуєте

  27. Чому у Львові бидло Гапчич та фальшовник ще працює які надавали вказівки складати протоколи на мирних людей , щось за них забули.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ