Человек не терпит насилия!

Працівник центрального апарату СБУ вимагав та отримав хабар у 10 тисяч доларів США

Наслідком активізації роботи військової прокуратури Центрального регіону України стало збільшення кількості виявлених злочинів на 24% (з 227 до 287), у т.ч. злочинів проти державного майна, про нестатутні взаємовідносини, про ухилення від військової служби та хабарництво.

Зокрема, направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням старшого оперуповноваженого Департаменту контррозвідки СБ України майора П. за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України. Встановлено, що працівник центрального апарату СБУ вимагав та отримав хабар у 10 тисяч доларів США за укриття економічного злочину.

Протягом 8 місяців 2010 року судами Центрального регіону розглянуто 245 кримінальних справ, порушених військовими прокурорами. Засуджено 216 осіб, з яких 32 правоохоронця, в тому числі, 7 співробітників СБУ. Так, нещодавнео вироком військового місцевого суду Київського гарнізону старший оперуповноважений на особливо важливих об’єктах ДКР СБ України капітан Ш. та консультант-експерт з оперативних питань цього підрозділу Д. визнанні винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 186, ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 357 КК України. Як встановлено судовим слідством, діючи за попередньою змовою, використовуючи своє службове становище, вони проникли у житло громадянина Д., з якого відкрито викрали чуже майно, грошові кошти в сумі 1700 доларів США та 3400 гривень, а також незаконно заволоділи паспортами громадян України для виїзду за кордон — Д. та його сина. За повернення документів злочинці вимагали 5000 доларів США.

Звинуваченим було призначено покарання, відповідно: Ш.– 5 років позбавлення волі з позбавленням військового звання «капітан», Д. – 6 років позбавлення волі з позбавленням військового звання «майор».

Військова прокуратура Центрального регіону України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Странно, в статье не упомянут Хорошковский? Это же он заставлял оперов брать деньги себе на маникюр. Ребята, проснитесь!

  2. Когда посадят генерала Герасименко Н.М., который украл вещественных доказательств на миллионы долларов, гнида которая дискредитировала СБУ, а сейчас получает десятки тысяч народных гривень в виде зарплаты как ОДР… Для таких гандонов как Герасименко, Украина-уже комунистическая страна где ,,всё включено,,.

  3. Если б была возможность я бы Болгарина из ДКР посадил бы за фабрикацию опер. дел. Контрразведчик херов с маниакальным синдромом, таких гнать в шею надо.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…
НОВОСТИ