Человек не терпит насилия!

В ЛАЙНІ БРОДУ НЕМАЄ

200905200507353997080852261254

Те, що Ющенко вирішив остаточно попрощатися з Балогою, стало зрозумілим вже тоді, коли Генпрокуратура і міліція оголосили в розшук Тиберія Дурдинця, останню довірену особу “сірого гетьмана” в Службі Безпеки України.

Ця втрата вразила Віктора Балогу набагато болючіше, аніж звільнення попереднього лідера так званої “закарпатської групи” у правоохоронних структурах Миколи Галамби, який став жертвою “розборняків” у вищих сферах української влади. І те, що втрата Тиберія Дурдинця стала для Балоги важчою за втрату Галамби, є цілком зрозумілим: Микола Галамба все ж не був вихованцем і висуванцем Балоги, а пан Дурдинець — стопроцентний “син полку” мукачівських “барво баронів”. Свій хлопець аж до гробової дошки! Саме з Дурдинцем було пов’язано чимало потаємних афер і ще таємніших планів “сірого гетьмана” України мукачівського розливу. Аж раптом Дурдинця з тріском женуть з СБУ! І не просто женуть, а ще й видають ордер на його арешт, проводять общуки в його житлі й кабінеті, а потім ще й оголошують в розшук, немов звичайного бандюгана. Більшого удару по репутації пана Балоги не можна навіть уявити собі. А що ж Президент, який ще зовсім недавно урочисто і голосно заявляв: “Балога — це я!”?

 А нічого! Президент, як відомо, мовчки проковтнув факт розправи з неформальним шефом сучасного українського “гестапо” Тиберієм Дурдинцем, яку до того ж здійснили не члени президентської команди, а запеклі супротивники Ющенка з Блоку Юлії Тимошенко та “Народної самооборони”. Президент проковтнув цю гірку пілюлю і навіть не скривився. Він не став на захист Дурдинця, як того сподівалися в стані Балоги, навіть не висловив подиву, а натомість негайно призначив на місце, звільнене Дурдинцем, фахівця цілком іншого політичного забарвлення. І вже 13 травня ц.р. Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури держави дало доручення СБУ та МВС затримати і доправити до суду екс-заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця. Таке рішення ухвалив ще 11 травня ц.р. Печерський районний суд Києва. Суд також встановив, що пан Дурдинець обіймав свою високу посаду цілком незаконно. А вже 18 травня ц.р. своїм Указом Віктор Андрійович Ющенко призначив на посаду, звільнену зниклим у невідомому напрямку Дурдинцем, колишнього керівника Головного слідчого управління СБ України Василя Вовка.

Рішення про розшук та арешт заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця хоча і є безпрецедентним для України, але, скоріше за все, буде аж ніяк не останнім. Адже саме після того, як офіційно було оголошено про рішення суду щодо арешту Тиберія Дурдинця, Віктор Балога терміново втікає з Києва до Мукачева і, в свою чергу, заявляє про те, що ще місяць тому написав заяву Президентові про свою відставку. В той же час до Ужгорода прилітає кілька літаків, які кілька днів поспіль терпляче очікують чогось (чи когось) на полі Ужгородського аеропорту. Про появу цієї “ескадрильї Балоги” наші журналісти повідомили громадськість ще минулої п’ятниці. Саме тоді виникає цілком вірогідне припущення, що Віктор Балога зі своїм “почтом” збирається дременути з України світ за очі.

Це припущення стає майже твердим переконанням, коли з джерел в Секретаріаті Президента надійшла інформація про те, що Віктор Ющенко наполегливо намагався зв’язатись з Балогою і з’ясувати його подальші дії та наміри. До мукачівської резиденції “сірого гетьмана” прибув навіть особистий посланець Президента, керівник президентського офісу пан Руслан Демченко. Але Балога, який, за розповідями свідків, занурився у гірку пиятику, не лише не захотів вислухати посланця Президента, але й… набив йому писок! Після цього всім стало цілком зрозуміло: відставка Балоги з посади “головного секретаря” і “головного сантехніка” України уже неминуча. І увечері 16 травня з Києва надійшла інформація, що Президент погодився з виперти “головного баригу” з посади. Хоча наші журналісти і повідомили громадськість про цю знаменну подію того ж таки суботнього вечора (першими в Україні, до речі!), але все ж мучили сумніви: занадто часто Балога шантажував Президента своїми “відставками”, і занадто часто пан Ющенко піддавався на цей примітивний шантаж, що лише зміцнювало позиції “сірого гетьмана” мафії на верхівці української влади. Але цього разу давня мрія мільйонів українських громадян про очищення українського Олімпу від брутального “Балогану” таки стала реальністю? І все дуже сумнівно, що один лише “фактор Дурдинця” став тим останнім камінчиком, що викликав обвал клану Балоги з панівної вершини.

Так, генерал Дурдинець був не просто “висуванцем” Балоги, а найближчим соратником “сірого гетьмана”. Саме Дурдинець забезпечував не лише численні контрабандні схеми клану Балоги, але й силову підтримку в “наїздах” на Нафтогаз України, на структури концерну ЄДАПС, які продукують акцизні марки та іншу друковану продукцію, що потребує спеціального захисту (бланки закордонних паспортів, наприклад) і багато інших авантюр злочинно-владного клану. Так, наприклад, народний депутат України, член фракції БЮТ Валерій Писаренко стверджує: «Тиберий Дурдинец — это лицо, которое отвечало за прослушивающие операции, были выявлены факты прослушивания народных депутатов, известных политиков, бывших президентов Украины». За його, писаренка, словами, саме Т.Дурдинець з моменту його призначення на високу посаду в центральному апараті СБУ був слухняним інструментом в руках Балоги по усуненню супротивників, опонентів і просто “незручних” осіб як на політичному, так і на бізнесовому полі. І все ж нинішня несподівана конфронтація Президента і його “другого Я” викликана куди ґрунтовнішими причинами, аніж доля одного-єдиного генерала, нехай навіть і дуже-дуже “свойого”. Досить завуальовано це підтвердив і сам Віктор Ющенко у своєму інтерв’ю газеті ”Дело”:

* * *

«Опять же — я не вижу здесь трагедии. Есть назревшая перезарядка власти. Впереди избирательная кампания, и очевидно, часть общества хотела бы увидеть других людей, другую тактику, другие отношения. Я думаю, что это красивый способ усовершенствоваться, а не поворачиваться вместо этого все время назад, занимаясь критиканством, выяснением отношений и обвинениями. Давайте, экономя время, выигрывать завтрашний день. Следовательно, я думаю, что здесь все закономерно, а не неожиданно».

* * *

Ну, що ж… Як і завжди, наш Президент намагається видати свою ганьбу і поразку за “славу” і “перемогу”. Лише цією звичкою перефарбовувати “чорне” на “біле” і можна пояснити його манірні слова про “перезарядку влади”, “гарний спосіб удосконалення” і т.д. Якщо повірити цим словам, то будь-який копняк у гузирю також можна назвати “гарним способом удосконалення”, а будь-яку зраду — “перезарядкою”. Таких “перезарядок” в історії України — більше, аніж достатньо. В історії клану Балоги — ще більше. Досить згадати лише відому акцію по “департизації” Закарпаття, яку пан Балога розпочав навесні 2000-го року, зрадивши і партію СДПУ(о) і її лідера Віктора Медведчука, які, власне, і зробили мукачівського баригу політиком. Ця історія вже трохи призабулася, а молодим — взагалі не відома. Отож ми нагадаємо вам, що отой несподіваний розрив Балоги і всього його клану з есдеками також стався після банального кримінального скандалу: органи СБУ тоді порушили справу за фактом контрабанди дорогих іномарок, в якій фігурував і сам Віктор Балога (тоді ДІЮЧИЙ губернатор!!!), і його брат Павло (тоді — начальник відділу обласної прокуратури!!!). І тоді також Віктор Іванович розраховував на те, що вельми авторитетний і впливовий політик Віктор Медведчук “прикриє” його від криміналу. Але Медведчук не захотів бруднити руки баложиними аферами. І гримнула “перезарядка”!.. Наступною “перезарядкою” була та “війна”, яку клан Балоги, вмостившись на керівні посади у владі, оголосив ужгородському меру Сергію Ратушняку. Адже не Балога, а саме Сергій Ратушняк восени 2004-го року був душею і лідером всіх масових акцій “помаранчевої революції” на Закарпатті. Без нього Балога не зміг би організувати навіть поганенького мітингу. Це також добре знають всі закарпатці. Але всі ми знаємо і те, що “вершки” з тих буремних подій зняв один лише Віктор Балога та його холуї. А Ратушнякові вони “віддячили” зрадою і настирливими спробами знищення.”Перезарядка”! Тепер ця історія знову повторюється, але вже на іншому, більш високому, рівні.

Зверніть увагу, шановні, на те, що Президент Ющенко, хоча й завуальовано, але досить відверто звинуватив Балогу у вельми типових для нього “гріхах”: “критиканстві, з’ясуванні стосунків і звинуваченнях”.  Всі ці “милі якості” Балоги закарпатцям давно і добре відомі. Адже всіх своїх конкурентів спочатку на мукачівському міському, потім на закарпатському обласному, а нині вже й на всеукраїнському політичному полі Балога та зграя його холуїв неодмінно намагались зробити “злочинцями” і “ворогами”. Так було з колишнім мукачівським мером Василем Ільтьо, якого спочатку намагалися зробити “злочинцем”, а потім просто прибрали з життя. Так було з командою соціал-демократів на чолі з екс-губернатором області Різаком, яких знищили морально, а декого навіть фізично. Так було і є з ужгородським мером Сергієм Ратушняком, якого клан Балоги настирливо намагається зробити “злочинцем”, завдаючи при цьому величезної шкоди цілому місту Ужгороду та всім його мешканцям. Так було з колишнім Генпрокурором України Піскуном та екс-міністром МВС Цушком, екс-міністром транспорту і зв’язку Рудьковським та багатьма іншими діячами всеукраїнського рівня. І у цій брудній справі перетворення наших співгромадян на “бандитів” і “ворогів” Балозі та його холуям, на жаль, вельми активно допомогав сам Президент України. І ось тепер наш Президент має нагоду відчути на самому собі всі бандитські методи “політичної боротьби” пана Балоги та всього його “Балогану”, який давно уже,”дякуючи” милості та недалекоглядності самого ж Президента, став не кублом мукачівських мафіозі, а РЕАЛЬНОЮ ЗАГРОЗОЮ національній безпеці держави. Адже можна не сумніватися, що наш “Балоган” накопичив у своїх арсеналах чималі запаси компромату на самого Президента, його родину та найближче оточення. І це не лише наше припущення, такої ж думки дотримуються і столичні експерти, чудово проінформовані у таємницях українського “Будинку з химерами”. Ось, що говорять з цього приводу журналісти Інтернет-видання “RUpor”, наприклад:

* * *

“Есть ли у Балоги некий компромат на президента или нет? Окончательно это можно будет узнать только со временем. Тем не менее из среды БЮТ и СДПУ(о) постоянно раздавались разные по свое силе сигналы о том, что такой «черный ящик» не только есть, но и используется самым активным образом. Мол, именно поэтому Ющенко так долго медлил с отставкой одиозного «антикризисного менеджера». Боялся. Боялся якобы того, что в прессе всплывут подробности появления на свет девочки по имени София, усыновленной Виктором Ивановичем, боялся опубликования финансовых оффшорных схем и т.д.

 «Я думаю, что Балога, при желании, может обнародовать досье криминального характера на окружение Ющенко и на самого Ющенко, что может привести к его импичменту», -заявил вчера бывший заместитель главы Администрации президента Кучмы, а ныне — директор Института политических и экономических исследований Василий Базив.

 При этом, по его словам, инициатива в полном отстранении Балоги исходит от самого Ющенко и от его американских партнеров. «Покровители Ющенко в США сказали: «Забери этого демона, так как иначе не будешь восприниматься как украинский политик», — подчеркнул Базив.

 Американцам было за что не любить Балогу. За два с лишним года своего полноправного правления на Банковой он сумел серьезно приложиться к ряду международных скандалов (в т.ч. украино-российской «газовой войне»), сворачиванию евроантлантических правительственных и президентских программ, а также началу международной изоляции Украины. Чего только стоит озвученное им решение в одностороннем порядке ввести визовый режим для граждан стран Европейского Союза”.

(Rupor; 19.05.2009 г.; “Куда ушел Балога”)

* * *

В той же час політолог Базів цілком слушно вважає, що Балога здатен на помсту, отож його гучна відставка стане своєрідним детонатором серйозних політичних потрясінь в Україні. І пан Базів не помилився, на жаль. Ще не встигло висохти чорнило на президентському підписі під Указом про відставку Балоги, як Віктор Іванович уже розродився першим викидом лайна на голову свого сановного кума: у пресі з’явилася заява пана Балога, в якій він нібито пояснює причини своєї відставки.

* * *

 ”Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, у цьому я Вам не соратник.

 …Український народ на хвилі нечуваного досі піднесення довірив Вам долю своєї країни. Вам повірили. Мільйони українців у кожному рядку інавгураційної промови бачили надію на те, що з новим Президентом постане нова Україна — без цинічної влади, горда і заможна.  Вас наділили усією повнотою влади, щоб Ви здійснили такі необхідні для держави перетворення. Вас були готові підтримати у всіх найсміливіших починаннях.

 …Нічого з тих сподівань не справдилося, час незворотньо втрачений. “Десять кроків назустріч людям” так і залишилися красивим міфом, не здійснено жодної системної реформи. Корупція та кумівство у владі, подвійні стандарти при прийнятті державних рішень стали буденністю. Прикро усвідомлювати, але Ви нічого не зробили для очищення влади.

 …Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте”.

* * *

Вірю! Вірю, що Президент дійсно не чув і чути не бажав про всі ті “кричущі факти” корупції, подвійних стандартів і просто брутального криміналу, якими оточила його особа, знана під іменем “Балога — це я!”. Вірю! Вірю в те, що саме ота “корозія” по імені “Балоган” роз’їдає нашу державу і наше з вами життя. Вірю! Але не вірю, що цього не розуміє і не усвідомлює сам Віктор Балога. Не вірю, що закоренілий барига раптом став “борцем із корупцією”, за “порядну і чесну владу”. Не вірю! Тому, що впевнений в тому, що ця заява Балоги — то не просто “заява”, а “ЗАЯВКА” на майбутню кампанію по виборах Президента. Адже Балога — далеко не дурень. І чудово розуміє, що тепер, після його “детронізації”, правоохоронні та контролюючі структури впритул візьмуться за розслідування всієї його бурхливої діяльності. І найголовніший удар буде по фінансовій базі “Барвостану”. Адже сам Віктор Іванович неодноразово вихвалявся в колі “своїх хлопців”, що накопичив багатоМІЛЬЯРДНИЙ фінансовий ресурс, з яким і збирається розпочати наступну виборчу битву. Розрахунок дуже простий: спочатку зареєструватися кандидатом у Президенти. Ні, ні! Віктор Балога ще останнього глузду не втратив! Віе чудово розуміє, що президентство в Україні йому навіть не світить. Але “наїзди” на кандидата у президенти та на його бізнес-структури на певний час можуть і припинитись: така вже етика українських електоральних кампаній. А потім — вибори до Верховної Ради, на яких Віктор Іванович і сподівається “проЄЦнути” до парламенту і сховатися там за щитом депутатської недоторканості. Розрахунок, як бачимо, хитрий, але не дуже продуманий. Адже за той час, що лишається до початку президентських виборчих перегонів, об’єднані сили київського бомонду можуть не просто “роздягнути” Балогу, а зробити його жебраком, залишивши з багатомільярдного статку сякі-такі грошики. На похмілля… І наскільки вже стало відомо, на Закарпаття дійсно насувається справжня орда слідчих, ревізорів і контролерів — кілька сотень чиновних “штиків”. У столиці, здається, нарешті збагнули, що сила Балоги — у монопольній владі над прикордонною областю, яка відкриває не вікна, а широкі ворота будь-якій контрабанді в Європу і у зворотньому напрямку. Отож найближчим  часом очікується тотальна заміна всіх керівних кадрів у закарпатських владних структурах: адміністративних і правоохоронних органах, податковій, прокуратурі, суді і так далі. Словом, “зачистка” за всіма правилами війни. І до осені проти клану Балоги можуть порушити таку кількість кримінальних справ, що на їх розслідування не вистачить і наступної президентської п’ятирічки…

Саме тому, мабуть, Віктор Іванович і поквапився дременути за рубежі України. Як повідомляють компетентні особи зі столичних структур, зокрема — з парламентської фракції НУНСу, зараз колишній “сірий гетьман” Балога разом із втікачем Дурдинцем перебуває у сонячній Хорватії, де у пана Балоги давно уже є свій власний “райський куточок”. А днями, як кажуть, до них мають приєднатися ще декілька вірних соратників на чолі з керівником ЄЦу Ігорем Крілем. На порядку денному — план майбутніх “бойових дій” за місце під владним сонцем на українській землі. Або за місце на зоні… Побачимо, як воно буде. Цілком можливо, що після наради в Хорватії наші “барво барони” знову активізують своїх слухняних і вишколених русинських “підпільників”. Аби ті влаштували на Закарпатті якусь гучну колотнечу, що дозволить на певний час відвернути увагу органів влади від справ клану Балоги. А те, що в цій колотнечі може навіть пролитися кров, ватажків “Балогану” аж ніяк не хвилює. В ЛАЙНІ БРОДУ НЕМАЄ!..

 Богдан Ганжа,Центр журналістських досліджень

http://clipnews.info/newstopic.htm?id=7011

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. “БУДЬТЕ ВЫ ПРОКЛЯТЫ!..”

    Виктор Балога никогда не смог бы так быстро “узурпировать” область, если бы у него не было “боевых” исполнителей из правоохранительной системы. А в частности, прокурора Закарпатья и кума Юрия Бенца.
    Пару лет тому назад Бенцу уволили из органов прокуратуры “вчистую”. Официально его с почетом отправили на пенсию. Но на самом деле мукачевского прокурора уволили за более, чем тесные “дружеско-деловые” связи с коммерческо-политическим кланом фирмы “Барва”. Именно тандем Балога-Бенца обеспечил в Мукачеве конца 90-х годов полный правовой “беспредел”, при котором “Барва” творила в этом городе все, что ей только хотелось.
    Справка “УК”: правление этого “бизнес-прокурорского” тандема в Мукачеве ознаменовалось появлением в Европейском суде по правах человека сразу нескольких дел, возбужденных по заявлениям предпринимателей именно этого города, разоренных и униженных “Барвой” при помощи местных органов прокуратуры, милиции и суда. Именно этот “тандем” довел до самоубийства бывшего мэра Мукачева г. Василия Ильтьо, который, в отличие от покойного ректора ужгородского университета Владимира Сливки, все же оставил предсмертную записку. А в этой записке содержалось конкретное обвинение: “Будьте вы прокляты, Балога, Петьовка и Бенца!”.
    Обо всех “геройских” подвигах Виктора Балоги во время его повторного назначения губернатором Закарпатья был поставлен в известность секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Петр Порошенко. Ну, и что? И ничего! Удивительно? Вовсе не удивительно. Петр Порошенко — если можно так фигурально выразиться — “крыша” Балоги. Именно Петр Алексеевич “дал отмашку” В.Балоге на выход из партии объединенных социал-демократов и приказал “департизировать” область. Иными словами, потеснить эсдеков с закарпатского рынка. Кроме того, всем на Закарпатье, да и за его пределами, прекрасно известно, что Виктор Балога — личный друг самого Президента. А разве можно в нашей стране признать, что друг Президента — то ли бандит, то ли наемник бандитов[email protected] svitohlyad@mail.ru

  2. а еще в прокуратуре окопался холуй Балоги — Дыбець Юрий Юрьевич, который покрывает некоторые интересные дела и имеет с этого. Особенно в части пограничной службы!

  3. А еще есть некто Штробля Йосип-начальник Чопской таможни, смотрящий за потоками клана Балоги через границу. Он сам лично проважает и встречает на переходе Тиса Балогу и всех его друзей, при чем багаж и машины досматривать не разрешает.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ