Человек не терпит насилия!

Відкритий лист з приводу неналежної та принизливої для людей організації прийому документів у кандидатів на посаду судді

Членам Вищої кваліфікаційної комісії України

 28 березня Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (надалі – ВККСУ) було оголошено добір кандидатів на посаду суддів уперше, і з 04 по 27 квітня 2012 р. здійснюється прийом документів від усіх бажаючих осіб, які відповідають вимогам, визначених чинним Законом «Про судоустрій та статус суддів».

Подання документів здійснюється до Вищої кваліфікаційної комісії України.

Стаття 67 Закону передбачає, що для участі в доборі кандидатів на посаду судді особа подає: 1) письмову заяву про участь у доборі кандидатів на посаду судді; 2) копію паспорта громадянина України; 3) анкету кандидата на посаду судді, що містить інформацію про нього; 4) копії дипломів про освіту, науковий ступінь або вчене звання; 5) виписку з трудової книжки про стаж роботи в галузі права; 6) висновок медичної установи про стан здоров’я кандидата (медичні установи, що надають такий висновок, а також форма висновку визначаються Вищою кваліфікаційною комісією суддів України за погодженням з уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я); 7) письмову згоду на збирання, зберігання та використання інформації про кандидата з метою оцінки його готовності до роботи на посаді судді та проведення щодо нього спеціальної перевірки. Форма і зміст заяви про участь у доборі кандидатів на посаду судді, анкети кандидата на посаду судді затверджуються Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та розміщуються на її офіційному веб-порталі.

Відповідно до чинного Закону, вимагати від кандидата надання документів, не передбачених цією вищезазначеною нормою, забороняється.

Приймання документів завершується за два 2 дні до проведення добору кандидатів. Заяви, що надійшли після зазначеного строку, не розглядаються. До добору кандидатів на посаду судді допускаються особи, які подали всі необхідні документи. У разі відмови в допуску Вища кваліфікаційна комісія суддів України приймає вмотивоване рішення.

Але, як «театр розпочинається з вішалки», так в Україні кар’єра суддів розпочинається з їх зустрічі з ВККСУ під час подання документів. Те, як «організовано» цей процес, – просто шокує як самих кандидатів, так і тих мешканців Києва, що проживають поряд із місцем подання документів.

Прийом документів ВККСУ України здійснює за адресою: м. Київ, вул.. Поліська, 3-б, на території ДП Міністерства оборони України «Київська контора матеріально-технічного забезпечення». Більша частина киян навіть не знає, де знаходиться ця вулиця (це околиця Києва, недалеко від станції метро «Червоний Хутір»), не кажучи про сотні людей, що приїхали з інших регіонів України. Вибір місця просто дивує.

Але прямо подати документи кандидати не мають можливості, адже ця територія охороняється співробітниками Міністерства оборони, і прохід суворо заборонений навіть на подвір’я. Сотні кандидатів стоять на вулиці, біля житлових будинків, що знаходяться поруч просто неба, при досить поганих погодних умовах, де не має туалетів, магазинів або будь-якої іншої інфраструктури, заважаючи місцевим мешканцям.

Якоїсь організації прийому документів ВККСУ взагалі не забезпечила. Самі кандидати в судді визначили зі свого складу особу, що формує так звану чергу – кожен, хто має намір подати документи, зазначає свої дані цій особі, їх послідовно записують на листи А4 формату. Кандидату повідомляється порядковий номер за яким він пізніше (можливо, через добу, дві або три доби) матиме змогу зайти до ВККСУ. Періодично, до цього скупчення людей виходить представник ВККСУ і забирає із собою групу з 15 осіб, – цей співробітник проводить їх через територію режимного об’єкту до місця подачі документів. У разі, якщо кандидат за якихось причин не почув, коли його кличуть приєднатися до цієї 15-ки,– він викреслюється з черги і має повторно до неї записуватися.

Увесь цей процес здійснюється при тому, що Законом «Про судоустрій та статус суддів» не передбачено обов’язкове ОСОБИСТЕ подання документів – навіщо так принижувати людей, які приїжджають із віддалених регіонів України, мають провести невідому кількість діб у черзі?.

Я особисто відвідала це місце, де здійснюється прийом документів у кандидатів на посаду судді – 18 та 19 квітня з 7:30 ранку до 10:00 я мала змогу спостерігати за зазначеним процесом. Потрапити на територію у мене не вийшло. За інформацією кандидатів, прийом документів здійснює лише 8 працівників ВККСУ – тому такий маленький рух черги. Я знайшла 1 648 особу в черзі – які потенційно зможуть здати документи до ВККСУ у середу, 25-го квітня.

Друге, що привертає увагу – це деякі обов’язкові документи, що затвердженні ВККСУ як обов’язкові до подання. По-перше, мова йде про медичну довідку № 133 (облікова). «Згідно з рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 27 березня 2012 року в якості висновку медичної установи про стан здоров’я кандидати на посаду судді вперше подають медичну довідку форми № 133/о (облікова), яка затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 10 січня 2000 року № 2».

Відповідно до статті 64 Закону «Про судоустрій та статус суддів» не можуть бути рекомендовані на посаду судді громадяни, які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків судді.

Але на сьогодні не існує визначеного переліку таких хвороб, що визнані як такі, що перешкоджають виконанню цих обов’язків! Тобто, перед тим, як визначати, що обов’язковим медичним документом для кандидатів є «медична довідка про стан здоров’я претендентів на посади керівників, заступників керівників центральних органів виконавчої влади, а також голів місцевих державних адміністрацій», необхідно було, як на мене, привести у відповідність нормативну базу і не примушувати людей витрачати час не на те, щоб отримати непотрібний висновок дерматологів, отоларингологів або офтальмологів без права на нерозголошення приватних даних щодо стану здоров’я кандидата.

Майже те саме стосується питання, що вважати стажем роботи у галузі права. Чинний Закон прямо не визначає, які саме посади чи професії є роботою у галузі права. Тобто у будь-який момент ця невизначеність може стати предметом для зловживання і відмови у допуску кандидатам в участі у конкурсі.

Шановні члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України!

Прошу Вас проявити повагу до майбутніх суддів та людей взагалі.

Залишився один тиждень до завершення прийому документів. Закон України «Про судоустрій та статус суддів» не передбачає обов’язкової особистої участі кандидата при поданні документів, адже вони потім перевіряються, і у разі подання документів, що не відповідають визначеним вимогам, кандидат не допускається до участі у конкурсі.

Неналежна організація проведення добору кандидатів у судді та подібне «відношення» до майбутніх представників української Феміди демонструє суспільству неорганізованість та формує подальше уявлення про суди та правосуддя в цілому.

З повагою,

Катерина Тарасова.

Голова Правління ВГО САУ «Фундація

сприяння правосуддю»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

46 ответов

  1. Рыба, уважаемый, гниет с головы. А в нашей стране люди вынуждены платить не за то, что бы получить незаконное решение суда, а за то, что бы дело рассмотрели объективно и хотя бы услышали их (ну или что бы вообще начали его рассматривать на 3-4 году). Сколько раз судьи в нашей стране заявляли о фактах предложения им взяток? Не думаю, что найдется хоть парочка таких случаев. Так что виноваты все. А организовать движение в нужном направлении может и должен только один человек — самый главный в стране. В нашей же стране он должен, а не может (((

  2. Господа! Какой бы не была организация приема документов в ВККСУ, список кандидатов, которые пройдут все этапы, уже согласованы. Лохи стоят в очереди, надеясь на честный отбор, которого никогда не будет. В прошлом году людям, которые шли “по знаниям”, уже на первом этапе срезали баллы. Пока умные лохи потели на тестировани, тесты дебилов-протеже уже лежали готовые в Киеве. Только штрих-коды переклеивали с листов, которые приходили с мест. Эта система “отбора” была ранее откатана на нотариусах. Обжалование результатов в ВСЮ — бесполезно! Автор, не витайте в облаках, не теряйте время в очередях — все места давно раскуплены! Бесплатно вам даже умереть не дадут!

  3. Да пошли вы на*** бляди продажные!!! Твари которые берут деньги абсолютно ЗА ВСЁ еще будут нас жизни учить!!!Она нам тут рассказывают о своей нужности.Запомните гниды:НАСТОЯЩИЕ СУДЬИ В ЕВРОПЕ,это люди которые реально не берут денег и на работу ездят не на Прадо и х6,а на велосипеде.
    “Не давайте взяток”…А потерпевшей стороне какие дадите советы?Родственникам убитых мажорами людей?расстрелянных?утопленных в пруду с привязанной батарей,когда убийца 5 лет условно получил?ААА????!!!!

  4. В г.Северодонецке Луганской обл. есть такая прошмандовка проститутка Екатерина Броцкая. Сейчас организовала юридическое агенство, а в дальнейшем планирует стать судьей. Ранее Броцкая вела беспорядочную половую жизнь, являлась (залазила в штаны) любовницей многих обеспеченых людей города, переспала почти со всеми нерускими, а в свою молодость когда отдыхала на море уходила в рейс на неделю на рыболовном корабле с командой в 20 человек. как она говорит это ее самое любимое воспоминание. Работала юристом и бухгалтером на нескольких частных фирмах и предприятиях, где была уличина в воровстве денег и выгнана вон. все это очень просто проверить Нужны ли нам такие судьи?

  5. Не поленюсь в третий раз тут отреагировать на картину маслом: толпа и драка под дождем в грязи без сортира НА ЗАПИСЬ В СУДЬИ — это групповой портрет ублюдков на естественном фоне. Вдумайтесь! В этом государстве, в этих социальных условиях, знакомые с теорией и практикой права люди прут с выпученными глазами КУДА??? Не побоюсь этого слова — твари непризнанные бьются за места тварей признанных.

    Легко докажу справедливость этого тезиса:

    ХОТЬ ОДНА практикующая (это условие для стояния в очереди) юридическая морда из сучащих лапками в багне ЗАДОКУМЕНТИРОВАЛА ХОТЬ ОДИН ФАКТ судейского взяточничества, умысла на вынесение неправосудного решения, подверженности стороннему влиянию при вынесении решений и т.п.? При том, что ВСЕ они имели доступ к судопроизводству и не по наслышке ориентируются в нем, современном, украинском, дерьмовом!

    Туда же хочется, суки?! Хоть кто-то мне в глаза готов сказать, что не так же будет “судить”, и при этом НЕ СОВРАТЬ? А как???

    Повторяю — чем вы, мерзость человеческая, можете УБЕДИТЕЛЬНО ДОКАЗАТЬ, что вы ПРОТИВНИКИ судейских взяток, телефонного права, блатных отмазок и депутатских нэдоторканистэй? Кто из вас, хоть ОДИН, имеет за душой выявление и доведение до юридически значимого результата хоть ОДНОГО судейского ублюдка? Да никто!

    А туда же, в “судьи”… Как тут один демонстративно типа наивный написал — “за повышенной ЗАРПЛАТОЙ” они выстроились… Вы в очередь за разрешенным хамством и узаконенной безнаказанностью выстроились! Поэтому и ..здить вас надо нещадно еще в очереди.

  6. Был там 18 апреля, записался. Сдал документы 23-го. Организации ни какой, работают по приему документов медленно, покуривая и попивая кофе.Отсутствуют все человеческие условия.
    Действительно в очереди по сдаче документов стоят лохи. Так как сам, уже подавая документы, видел, что есть и еще один вход. Там очереди нет, все спокойно и пристойно. Вот через тот вход и приносят будущие судьи документы. А в очереди из 2500 человек стоят обычные смертные, которые поверили в сказку о тестировании и экзаменах. Поэтому не поносьте обычных людей, стоящих в очереди, как я по 6 суток. Вершить наши судьбы будут все те же мажоры, чьи родители имеют возможность купить должность.

  7. Здати документи -це ше пів біди! А от іспит-це буде цирк похлеще! Цікаво який бал цього року буде?-75-65-85- чи всі 100! Це страна ідіотов!!!! Де кожен раз можна переписувати Закон під ситуацію! В законі було написано що проходить той хто набрав більшу половину!!!!!!!! А це-51-бал! Думаю шо цій вакханалії колись прийде кінець! В судах роблять люди які відпрацювали по15-20 років! хіба це не готові суддІ?які ше бали треба? з чиїм портретом? на купюрі!!! Чому сьогодні не зробити преференцію на таких саме людей! Чи краще брати з вулиці?які приходять невідаючи що таке СУД і які там працюють люди?…і починають косити! Або читати Закон так як їм вигідно!знущаючись над людьми! Читаючи верхні кометарі……?????!!!!!люди скільки у вас ненависті….якщо вас хтось образив з тих суддів з вулиці які випадково попали в суд суддею-то причому тут прості люди…саме ті секретарі,помічники і другі працівники апарату суду!Спаси Вас Господи! Всіх і вбережи від лютої ненавистІ! Дякую за увагу.

  8. Уважаемый,не надо обманывать! Вы хотите чтоб взрослые люди поверили,что есть плохие судьи,мажоры!злодеи в мантиях,которые душу дьяволу продали,Эа есть ЧЕСТНЫЙ трудяги которые стоят в очередях,чтоб сделать в будущем жизнь справедливой…НЕ пизди ***ню сынок!!! То,что ты не имеешь связей,вот поэтму ты и не судья,но ООООЧЕНь -тебе хочется.И все вы туда стоите с ЕДИНСТВЕННОЙ целью:получать ЛАВЭ,делать каменное лицо и барским голосом вещать простым смертным,в 18.15 уходить домой,а на выходных:рестораны.И в головах ваших картинка одна и та же:первую пятерочку сидим на жопе тихо,лавэшку берем только за админки и мелкие дела по наследству и наркоте,ездим на кредитной мазде3,а вот когда пожизненно!!!ООО!!! БЕРЕМ ЛАВЭ ЗА ВСЁ! Ездим на черном Прадо,а лучше на Крузаке 200 или Лексусе рХ350 или х6(мода у вас блядей не меняется,достаточно взглянуть на стоянку любого украинского суда)И вы неравдивые,котрые без связей и денег,стоите в очереди и мечтаете,и попутно тихо НЕНАВИДИТЕ тех за кого решили,а нам тут сказки поете…

  9. Ребята, кто подскажет, какие номера прошли сегодня, 27 апреля? Может, кто-то поделится телефоном из очереди? 25 апреля я была в 26 сотне (принимали 13 сотню). Теперь даже представить не могу, на какое число спланировать следующую поездку. Киевляне, помогите, пожалуйста!

  10. Ирина, вчера вечером прошли номера уже за 2700. Вроде бы продлили подачу, да и людей подбросили. Почему этого нельзя было сделать сразу???

  11. //Туда же хочется, суки?! Хоть кто-то мне в глаза готов сказать, что не так же будет “судить”, и при этом НЕ СОВРАТЬ? А как???

    Я готов. Потому что христианин, верующий — штунда, если кто еще практикует такой термин. Документы я уже подал. Если Богу это будет угодно, я стану судьей. Пусть тогда не обижаются адвокаты.

  12. //И все вы туда стоите с ЕДИНСТВЕННОЙ целью:получать ЛАВЭ,делать каменное лицо и барским голосом вещать простым смертным,в 18.15 уходить домой,а на выходных:рестораны

    Уважаемый, ну что за бред? Я не знаю где такое есть, как вы описали, но лично у нас, в небольшом райцентре, судьи батрачат наряду с помощниками. Без выходных и давно с ненормированным рабочим днем. Летом 11-го, когда шел вал детей войны, уходили с работы, бывало, в 10-11 часов ночи. Насчет приема лавэ я утверждать не буду — не видел, но общего уровня жизни ведь не скроешь. У нас председатель ездит на ланосе, живет в обычнейшей трехкомнатке, сын — юрист на каком-то захолустном агропредприятии. У другого судьи — хозяйство, свиньи. Обеденный перерыв, поехал накормил скот. Самая крутая машина у наших судей — вектра, 07 г.в., для сравнения у райпрокурора — мазда СХ-7.

    Не без того, есть среди нас откровенные взяточники и лодари, которые взваливают принятие даже самых мелочных решений на секретарей и помов. Но основная часть судейского состава — львиную долю работы волокут на себе.

    Это к столичным судьям, говаривают, нужно чуть ли не через знакомства подходить, а на районах райцентровским судьям пахать надо. И это не всегда проще, чем долбить кувалдой или крутить гайки. Лично для себя я в этой профессии розового света в упор не вижу. Только труд и огромнейшую ответственность за судьбы человеческие.

  13. Ось Вам інший факт, сьогодні о 17:57 з номера 0633181787 відбувається дзвінок на мій телефон, і шановна пані називаючи мої повні ПІБ повідомляє, що у документах, які я вже здав до ВККСУ наявні недоліки. Я цікавлюсь які саме, вона у відповідь повідомляє, що ця інформація платна, коштує вона 2400 гривень та пропонує перевести горші через термінал. У МЕНЯ АЖ ДАР РЕЧИ ПРОПАЛ. Ось Вам і конфіденційна інвормація і все інше…..

  14. “Неналежна організація проведення добору кандидатів у судді та подібне «відношення» до майбутніх представників української Феміди демонструє суспільству неорганізованість та формує подальше уявлення про суди та правосуддя в цілому.”
    Уважаемая Екатерина Трасова!Организаторам наплевать на организацию проведения и на будущих служителей фемиды.Главная цель срубить бабло в несколько этапов.Это был первый…………..

  15. Пожалуйста, поделитесь опытом прохождения независимого тестирование. Какое у Вас общее впечатление? И как Вы оцениваете свои шансы?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ