Человек не терпит насилия!

​​Фірма ZLOчевського зникла зі справи про ухилення від сплати податків

ТОВ «Енерго-Сервісна компанія «Еско-Північ», котра входить до Burisma Group газового олігарха Миколи Злочевського, зникла зі справи №42018000000002900 за ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 ККУ.

Справу відкрили ще наприкінці 2018. Спочатку їй займалося СБУ, потім його передали до Нацполіції. 

За даними слідства з 2016 по 2019 роки група осіб з числа, використовуючи фінансові інструменти ПАТ «Банк «Український капітал», а також групи компаній, пов’язаних з ТОВ «Укрінвест Групп», ухилялися від сплати податків, шляхом незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування податкового кредиту з податку на додану вартість для суб’єктів господарської діяльності реального сектору економіки, сприяння у привласненні грошових коштів та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом.

«Скела Терциум», «ГК «Інвестсервіс», «Синергія Газ Енерджи», «Газторгпостач», «Еско-Північ», «Газенергопостач», «Газоторгова Компанія», «Газпромінвест ЛТД», «Українська Газоторгова Компанія», «ГП «Промсервіс», «ЗНВКІФ «Верден»

Грошові кошти з метою ухилення від сплати податків, для незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, сприяння у привласненні грошових коштів та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом перераховуються на рахунки підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності. Так, лише протягом 2018 року на рахунки «Скела Терциум» від ПАТ«Укрзалізниця» надійшли грошові кошти у сумі близько 200 000 000₴, а загальний обсяг незаконних фінансових операцій, що здійснюється за вказаною схемою щомісячно складає понад 100 000 000₴.

«Газторпостач» скуповував газ у транзитного підприємства «Газтранспроект» (Онищенко), а також напряму у видобувників, в основному «Еско-північ» (Злочевський) та ПрАТ «Укрнафтобуріння» (Ставицький), та невеликі об’єми у ТОВ «Карпатигаз» (Фірташ).

Далі газ продавався переважно «Скела Терціум» та ТОВ «РГК Трейдінг». Плюсова різниця в ціні (в середньому тисяча 1 500₴ на тисячу кубометрів) задля уникнення оподаткування, виводилася в тінь, шляхом відображення операцій з отримання агентських послуг.

Через ТОВ «Скела Терціум» працював Ставицький і Злочевський. Ланцюжок виглядав так: видобувник «Еско-північ», ПрАТ «Укрнафтобуріння» – «Газтранспостач» – «Скела терціум». За два місяці  «Газторгпостач» продав «Скели терціум» газу на суму 454 000 000₴.

У лютому 2024 році Шевченківський райсуд зняв арешт з мультивалютних рахунків компанії «Еско-Північ».

Цікаво, що це сталося після звільнення Злочевського від кримінальної відповідальності у серпні 2023 року. #Злочевський перерахував 500 000 000₴ на допомогу ЗСУ для проєкту «Армія дронів», проте все одно потрапив до списку корупціонерів. Злочевський проходив обвинуваченим у «хабарній» справі, але участь у судовому засіданні брав дистанційно. Річ у тім, що він останні кілька років мешкає на Кіпрі. Однак на фінальному етапі Феміда з відкритого розгляду справи перейшла у закритий. Це дозволило приховати від громадськості повний текст вироку щодо Злочевського.

Газодобувний бізнес оформлений в групу Burisma. До складу входять 12 операційних компаній «Еско-Північ», «Парі», «Перша українська нафтогазова компанія», «Алдеа-Україна», «Сістемойлінжінірінг», «Бурісма Сервіс», «Технокомсервіс», «Надрагаз», «Надрагазвидобування», «Газойлінвест», «Куб-Газ», «Нафтопромислова геологія». У 2021 році ексміністр екології і природних ресурсів Злочевський переоформив компанії з видобутку корисних копалин на двох дочок Анну і Карину.

Усі матеріали будуть передані Марку Скарси – це призначений Трампом суддя, що курирує кримінальну справу Злочевського та #Burisma.

Панове, залишайтесь із нами 😎

Швидкий зв’язок @ABleaks_bot

👉 Підписатись на канал

📩  [email protected]

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ЗНЕДОЛЕНИЙ ГОСТОМЕЛЬ ДОБИВАЄ КОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА КОВА

ЗНЕДОЛЕНИЙ ГОСТОМЕЛЬ ДОБИВАЄ КОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА КОВА

Гостомель став однією з ключових цілей російських окупантів на шляху до Києва: його обстрілювали та бомбили з повітря, а в…
Люди Порошенко платили огромные взятки: Онищенко разразился очередным разоблачением

Люди Порошенко платили огромные взятки: Онищенко разразился очередным разоблачением

Ближайшие соратники Петра Порошенко народные депутаты Игорь Кононенко, Сергей Березенко и финансовый советник президента Макар Пасенюк договаривались через беглого нардепа…
Не война, а коррупция – причина ухода Shell и Chevron  Эколог рассказала, как «хороший парень Коля» и друг Президента стали «наследниками» газовых схем Януковича

Не война, а коррупция – причина ухода Shell и Chevron...

«Хороший парень Коля» не просто вышел сухим из воды. Если верить обладателю «пленок» и свежеиспеченному писателю Онищенко, Николай Злочевский снова…
НОВОСТИ