Человек не терпит насилия!

ЗНЕДОЛЕНИЙ ГОСТОМЕЛЬ ДОБИВАЄ КОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА КОВА

img 5279

Гостомель став однією з ключових цілей російських окупантів на шляху до Києва: його обстрілювали та бомбили з повітря, а в місцевому аеропорту Антонова намагався висадитись ворожий десант. За аеропорт і саме селище точилися важкі бої, а звільнити населений пункт вдалося тільки 2 квітня.

Згідно з даними проєкту Rebuildua, росіяни завдали збитків Гостомелю на орієнтовно 9,5 мільярда гривень. Тут постраждали понад 4500 будівель. Зруйновано – 546. Деякі вулиці знищенібільш ніж наполовину. Гіршими за російських “визволителів” виявилися  наші корумповані чиновники, які продовжують наживатися на людському горі.

Цей невеличкий котеджний комплекс, що знаходиться за адресою пров. Мальовничий, 5 у березні 2022 року зазнав значних руйнувань і зараз потребує капітального ремонту.

2Q==

 

Z

 

До вторгнення тут проживало 42 сім’ї. Зараз всі вони опинилися на вулиці і не можуть повернутись у свої домівки через корупцію у владних кабінетах.

Відновленням цього комплексу займається Департамент регіонального розвитку КОВА.“Капітальний ремонт житлового будинку за адресою: Київська обл., Бучанський район, сел. Гостомель, пров. Мальовничий 5” загальною вартістю майже в 30 млн грн оголошували вже чотири рази, починаючи з вересня 2023 року. Після проведення торгів кожен раз тендер скасовували. В тендері, який оголосили ще 18 вересня, взяла участь одна компанія ДЕРЖАВНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД”. Однак замовник відхилив пропозицію. Жителі будинку оскаржували рішення замовника, очікуючи, що до зими їхній будинок таки почнуть відбудовувати. Вони надіслали навіть скаргу в Держаудитслужбу, однак в КОДА тендер скасували і через 10 днів оголосили заново, а потім ще тричі. Загалом участь у тендерах взяло 5 компаній:

ДЕРЖАВНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «УКРБУД»;
ТОВ «УКРАЇНСЬКА БУДІВНИЧА КОМПАНІЯ»;
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ЄВРОБУД-2000»;
ТОВ «КАПІНВЕСТБУД»;
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АЕС-ГРУПП».

Двічі найнижчу пропозицію давала компанія «УКРАЇНСЬКА БУДІВНИЧА КОМПАНІЯ» — 20 млн 215 тис грн в тендері від 17 січня. Замовник навіть визнав її переможцем, однак невдовзі це рішення скасували, а тендер відмінили.

9k=

У свій захист Департамент регіонального розвитку завжди має підготовлений заздалегідь переконливий аргумент скасовують закупівлю через невідповідність умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації. Однак, як показує практика,не всіх учасників тендерний комітет Департаменту дискваліфікує через невідповідності у документації. Причина інша замовник не зміг домовитися із жодною компанією про відкат, сума якого становить 15% від вартості закупівлі. У даному випадку це 4,5 млн грн.  

Наші джерела у КОВА стверджують, що сірим кардиналом в організації корупційних тендерів у Київській обласній військовій адміністрації  є  радник голови КОВА Руслана Кравченка Олександр Васильович Онищенко.

Z

Ми поспілкувалися з деякими підрядниками та учасниками закупівель від Департаменту регіонального розвитку. Представники бізнесу скаржаться, що Олександр Онищенко блокує чесну та прозору відбудову Київщини. В колах регіонального бізнесу чиновника іменують збирачем готівки за домовлені тендери. Чиновник відкрито спілкується з відібраними представниками бізнесу, називає свої умови щодо успішної перемоги учасника на торгах і віддає команди тендерному комітету щодо розробки тендерної документації спеціально під конкретного учасника.

Така ж ситуація склалася і з відбудовоюкотеджного містечка в Гостомелі. Чотири рази вже відбувалися і скасовувалися торги щодо відбудови цього обєкта, а Онищенко так і не знайшов підрядника, який готовий заплатити 15% відкату за отриманий тендер. Тож Департамент регіонального розвитку КОВА оголосив закупівлю на «Капітальний ремонт житлового будинку за адресою: Київська обл., Бучанський район, сел.Гостомель, пров. Мальовничий 5» ВП’ЯТЕ. Кінцевий термін подачі пропозицій — 1 лютого 2024 року. Станом насьогодні немає ЖОДНОГО учасника.

На що розраховують чиновники, коли оголошують один і той самий тендер вп’яте? На те, що знайдуть компанію, яка погодиться на відкат у 15% від вартості? Погодьтеся, що радник без схвалення керівника, тобто Руслана Кравченка, такі рішення особисто не зміг би реалізувати.

Натомість, як повідомляють представники будівельного бізнесу, Олександр Онищенко, маючи впливову «кришу» в правоохоронних органах, свавільно веде переговори з підрядниками, тероризуєостанніх тиском з боку силових структур та блокує підписання актів виконаних робіт. Все для того, аби примусити підрядників сплатити фіксований платіж – 15% відкату за кожен підписаний договір підряду.

Можна неабияк виправдовуватися, посилатися на безпідставні звинувачення, проте кожен охочий може перевірити достовірність викладених фактів на відкритому майданчику «Прозорро». Ми проаналізували лише один з десятка затягнутих тендерів, які координує Департамент регіонального розвитку КОДА в особі Олександра Онищенка. Як показують дослідження, кожен другий тендер Департаменту тягне за собою сліди корупції та жагудо збагачення високопосадовців з КОВА.

Очевидно, що лозунги Київської обласної військової адміністрації про прозорість та підзвітність відбудови Київщини – ніщо інше, як замилювання очей людям, які і так достатньо настраждались від рук російських загарбників.

А тим часом чиновники з КОВА вже 5-ий місяць не можуть визначитись з компанією, якій бидоручили відновити будинок в Гостомелі. На таке рішення чекає, щонайменше, 42 сім’ї, які майже два роки не можуть повернутися в рідні домівки.  Поки що Україна робить лише перші кроки у відбудові, але важливо, щоб ці кроки були у правильному напрямку.  А відкати, договорняки і тиск з боку керівництва КОВА — не додає впевненості міжнародним партнерам, що Україна лікується від головної пухлини — корупції.

Z

Оцените материал:
54321
(Всего 9, Балл 4.33 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Підтримую. Цих нелюдів, які наживаються на горі людей, обов’язково треба посадити. Куди дивиться вище керівництво. Якщо не реагує, мабуть і долі. Ганьба.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

​​Фірма ZLOчевського зникла зі справи про ухилення від сплати податків

ТОВ «Енерго-Сервісна компанія «Еско-Північ», котра входить до Burisma Group газового олігарха Миколи Злочевського, зникла зі справи №42018000000002900 за ч.5 ст.191,…
Люди Порошенко платили огромные взятки: Онищенко разразился очередным разоблачением

Люди Порошенко платили огромные взятки: Онищенко разразился очередным разоблачением

Ближайшие соратники Петра Порошенко народные депутаты Игорь Кононенко, Сергей Березенко и финансовый советник президента Макар Пасенюк договаривались через беглого нардепа…
Не война, а коррупция – причина ухода Shell и Chevron  Эколог рассказала, как «хороший парень Коля» и друг Президента стали «наследниками» газовых схем Януковича

Не война, а коррупция – причина ухода Shell и Chevron...

«Хороший парень Коля» не просто вышел сухим из воды. Если верить обладателю «пленок» и свежеиспеченному писателю Онищенко, Николай Злочевский снова…
НОВОСТИ