Человек не терпит насилия!

СУДІВСЬКІ ПОСЛУГИ ДЛЯ КОРБАНА?

censor blogs middle3

На днях один знайомий нотаріус поділився зі мною власними цікавими спостереженнями. За його словами в останні півроку в лідери за купівлею елітного житла в Києві та Дніпрі вийшли родини суддів. Раніше це були СБУшники та прокурори, а тепер суддівські б’ють всі рекорди. Каже — прибутковий бізнес, бути суддями. А й справді. В мутні часи доступ до судівських рішень відкриває необмежені можливості.

Я вже писав про історію, яку знайшли розслідувачі з Дніпра, де суддя Господарського суду Дніпропетровської області Камша Н.М., схоже, стягнула з Міністерства оборони 8 мільйонів гривень на користь осіб, підозрюваних у шахрайстві. Тоді Камшу ще підозрювали в тому, що вона також вже неодноразово в подібних справах займала сторону комерційних структур та бізнесменів в суперечках з державою. Наприклад, у справі щодо стягнення боргів з відомих дніпровських забудовників панів Зайцева та Кагановського.

Місцеві оглядачі пишуть, що на цьому “дивні збіги” у рішеннях судді Камши не закінчилися. Тепер її прізвище фігурує поряд з темами Геннадія Корбана. Зокрема, кажуть, що знайома вже нам суддя долучилася до того, що Корбан зумів отримати контроль над земельними ділянками під будівництво ЖК Маяк.

До будівництва ЖК Маяк, окрім сумновідомої компанії ТОВ «Аллюр Девелопмент» (засновники Олег Левін та Геннадій Корбан), яка фігурує у справі забудови Протасового Яру в Києві та воювала з покійним Романом Ратушним, має стосунок таке собі ТОВ «ГК Істейт».

Мій колега Назар Приходько докладно розповідав про цю фірму та її зв’язок з Корбаном. Ще у квітні 2021 року ТОВ «ГК Істейт», без проведення відкритого земельного аукціону отримало в оренду земельну ділянку у місті Дніпро по Січеславській набережній у районі будинку 39 (кадастровий номер ділянки — 1210100000:03:328:0255)». Приходько зазначав, що компанія розпочалана будівництво чергової багатоповерхівки на набережній, однак в подальшому постановою Центрального апеляційного господарського суду в Дніпрі від 4 серпня у справі №904/7138/21 рішення Дніпропетровської міської ради, якими Корбану передали цю доволі серйозну ділянку, було скасовано.

І ось маємо другий “сезон”. Як стверджують джерела в Дніпровській міськраді, ділянка під будівництво ЖК Маяк, була отримана паном Корбаном в оренду на підставі того, що його компанія, здається, просто вкрала у ТОВ “Вентер” недобудову на ній. Недобудова була нібито продана за 240 тис. грн. компанії ТОВ «ГК Істейт» (при витратах на її будівництво 16 млн. грн.) та й ті так і не були сплачені на користь ТОВ “Вентер”.

У справі про банкрутство ТОВ “Вентер” ліквідатором було вжито заходів для повернення недобудови шляхом оскарження цієї операції. Однак тут з’явилася за дивним збігом обставин вже відома нам суддя Камша, яка вирішила так, щоб було відмовлено в накладанні арешту на недобудову (посилання -https://verdictum.ligazakon.net/document/105570575).

А за два тижні після цього ТОВ «ГК Істейт» здійснило об’єднання недобудови з будівлею ЖК Маяк в реєстрі прав на нерухоме майно. І це стало підставою для відмови в позові в суді апеляційної інстанції (посилання — https://verdictum.ligazakon.net/document/110304587) та Верховному суді (посилання — https://verdictum.ligazakon.net/document/113063812).

Звичайно, що ліквідатор ТОВ «Вентер» повторно звернувся із позовом про витребування недобудови до судді Камші (посилання — https://verdictum.ligazakon.net/document/113525261), але згодом був відсторонений від справи (посилання https://verdictum.ligazakon.net/document/113854796).

В результаті державний ПриватБанк не отримав від ТОВ “Вентер” погашення кредиту у розмірі 80 млн. грн. А Корбан отримав свою землю під забудову. Які цікаві збіги…

Пан Корбан на сьогодні позбавлений українського громадянства (воно призупинене у зв’язку з набуття громадянства іншої країни). Сам Геннадій Олегович знаходиться за межами України  і спілкується зі слідчими через адвокатів. А суддя Камша Н.М. сумлінно продовжує захищати інтереси…. кого? Корбана? 

Віталій Кулик політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Акт про ненапад в "справі Чауса"

Акт про ненапад в "справі Чауса"

Домашній арешт екс-судді Миколи Чауса, призначений чесним, непідкупним, неупередженим і ні від кого незалежним Вищим антикорупційним судом України означає, що…
«Аграрній країні – аграрний президент». Як із любителя коней, жінок та вина ліплять «нового Макрона»

«Аграрній країні – аграрний президент». Як із любителя коней, жінок...

Аграрна партія – третя за результатами останніх місцевих виборів, та чи дає це підстави для її лідера мітити у президенти? «Справжній…
Тройное убийство в Великой Новоселке и «патриотический» террор от Семенченко и Манько

Тройное убийство в Великой Новоселке и «патриотический» террор от Семенченко...

В Нацполиции заявили о раскрытии тройного убийства, сопряженного с пытками. Громкое преступление произошло в ночь на 6 декабря в райцентре…
НОВОСТИ