Человек не терпит насилия!

Для чого голова НБУ Пишний зустрічається з соратником Яценюка та відомим контрабандистом Бурбаком?

642372Кадри, які ви бачите, – це зустріч 16.06.2023 року, між діючим Головою НБУ Андрієм Пишним та екс-нардепом від Народного фронту Максим Бурбаком у чернівецькому ресторані Diverso.

Що обговорювалось за закритими дверима, мені невідомо, але місцеві кажуть, що такі зустрічі у Пишного та Бурбака відбуваються системно.

Виникає питання. А які можуть бути інтереси між Головою (політично-незалежного) НБУ Пишним та людиною із дуже сумнівною репутацією? Забігаючи наперед, скажу, що дуже схоже, що Андрій Григорович зумів сумістити несумісні речі. Посаду Голови НБУ та посаду тіньового куратора Чернівецької області.

При цьому все виглядає так, що робить він це разом із політичними опонентами діючої влади.
Якщо хтось забув, то Максим Бурбак – не просто ексголова фракції Народного Фронту в Парламенті, він головний «смотрящій» за Чернівецькою областю за часів Порошенка, якому місцеві ЗМІ приписують контроль контрабанди на митниці, незаконну вирубку лісів та вивезення його в ЄС, контроль місцевого ринку «Калинівський» і ще багато чого.

Бурбак пов’язаний із кланом контрабандистів Кушніра та Єрімічука (Слона), які у 2019 потрапили в санкційні списки РНБО.

Але славетні часи Бурбака почали відходити в історію у 2019, коли, після перемоги на виборах, Зеленський влаштовував розбірки на митниці, особисто питаючи очільника Чернівецької митниці Салагора, хто такий Бурбак і про його вплив на митницю.

Чернівецька область  завжди була «домашнім стадіоном» Народного Фронту, звідки родом Арсеній Яценюк. Там також навчався «народофронтовець» Андрій Іванчук і саме там Бурбак із Яценюком починали свої комерційні проєктів в 90-ті.

Після перемоги «Слуг» у 2019 контроль над областю частково встановив ще один представник контрабандного світу, але наближений уже до зеленої команди, — Ілля Павлюк.

Але сьогоднішня кадрова політика «з центра» показує, що з середини 2022 людей Павлюка та його вплив заміщають люди Пишного. Він, до речі, теж навчався в Чернівцях разом з Яценюком, а потім працював в юрфірмі «Юрек-Аудит» з Яценюком та Іванчуком.

Вплив Пишного реалізується через відому всім «Ощадизацію». Ну, це коли на посади в НБУ призначають лише тих, хто вірою і правдою служив Пишному в Ощадбанку.

В липні 2022 очільником Чернівецької ВЦА стає Руслан Запаранюк, який до цього був усього лиш начальником філії Чернівецького обласного управління Ощадбанку.

Двома з трьох заступників Запаранюка стають також співробітники «Ощадбанку».
Альона Атаманюк, яка до посади першого зама в ОВА була працівницею центрального офісу «Ощадбанку», та Степан Янков, який також десантувався в Чернівецьку ОВА з київського офісу «Ощаду».

Фактично владу в області отримали прямі підлеглі Пишного по «Ощадбанку», які, схоже, продовжили орієнтуватись на нього, але вже не в банківських питаннях.
Але і це не кінець.

Схоже «Слуги Народу віддали під Пишного і політичну владу в області.
23 квітня 2023 року Руслан Запаранюк, окрім посади очільника ВЦА, був призначений в.о. керівника Чернівецької обласної організації «Слуги народу».

На цій посаді він посунув ставленицю контрабандиста Іллі Павлюка Олену Лис, яку просто викинули з цієї посади без пояснень.

Фактично після цього під контроль Запаранюка-Пишного відійшли і всі політичні рішення та розподілення бюджету в області.

Варто сказати, що з ОП Пишному та Запаранюку, як кажуть, була виставлена умова повної заборони комунікації з групою Яценюка, Бурбою та налагодженню з ними «роботи».
А «роботи» в області багато.

Після блокування Чорного моря саме Чернівецька митниця стала ключовими воротами для турецької контрабанди. Перехопивши потоки паромної переправи Одеси, Чернівецька митниця пропускає тисячі фур з Туреччини та генерує сотні тисяч доларів чорного кешу на ввезенні CARGO. Плюс сигарети в ЄС, плюс той самий ліс, який рубають і везуть в Європу.
Тем багато, і без політичного прикриття їх не реалізувати.

Тому, скоріш, попри вказівки з Києва, інтереси Бурбака та Пишного зійшлись.
Інакше пояснити їхні системні зустрічі, та ще й в робочій час, дуже складно.

Хоча, може, все це просто збіг.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Жив собі, колись і не тужив, один колишній мусор Серожа Захіров, і на тобі, підвалило йому счасття працевлаштуватись працівником охорони в Нацбанк, причому не простим охоронцем, а цілим менеджером, з «професійними» підлеглими, з зарплатнею про яку він навіть і мріяти не міг, зі службовим автомобілем. Але счасття воно таке, приходить коли його не чекають. Працює Серожа, собі працює, якщо це можна назвати роботою, відкриває кабінети для прибирання, розвозить керівників по домівкам, прям як таксист, барабанить на підлеглих, збирає компромат на Рожкову і приходить йому в його недолюстровану мусорську голову, одна світла думка, бо більше там не влізе, що потрібно сина свого хіпаря працевлаштувати, бо банківська система, без нього не працює, а якщо і працює то не в тому напрямку і не з тим темпом. І ось Серожа, не дивлячись на конфлікт інтересів, наявність корупції в своєму бажані, тисне на своїх високих керівників, з метою покращення не тільки свого матеріального стану, але і матеріального стану свого чада, бо воно мотоцикли любить, а на паливо грошей немає. І Серога як справжній цілеспрямований керівник цю казку робить реальністю. Так вони і працюють батько і син.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Параноїк Пишний

Параноїк Пишний

Сергій Лямець: » Скажу чесно. Я вважав Андрія Пишного більш розумним. Сьогодні Антон Швець з Демсокири видав пост «Хто в…
Легендарный одессит из Америки Сем Кислин приехал в Украину за своими деньгами

Легендарный одессит из Америки Сем Кислин приехал в Украину за...

Александр Дубинский в своем facebook рассказало необычном визите американского одессита в Украину: https://www.facebook.com/dubinskyi/posts/1725847937466757 «На минувшей неделе в Киев прибыл некто господин…
Державна зрада в «Енергоатомі». Чи все-таки в СБУ?

Державна зрада в «Енергоатомі». Чи все-таки в СБУ?

СБУ доводить, що топ-менеджерів «Енергоатому» завербували росіяни для диверсій в українській енергетиці. Ціна питання – тендери на 300 мільйонів євро…
НОВОСТИ