Человек не терпит насилия!

АРМА: відкритий рейтинг кандидатів у професійному середовищі.

rejting

Ми вже бачили декілька рейтингових таблиць протягом останнього часу. Наприклад Рейтинг кандидатів на посаду Голови АРМА за методом SMM-аналізу чітко визначив лідерську тройку. Крім того цікавим в цьому рейтингу є вік учасників, що чомусь дуже цікавить наших читачів.

До того Ігор Чобітько – член Ради громадського контролю АРМА з 2018 року надав свій аналіз кандидатів, його було продубльовано на ЛІГА.net знаним та визнаним експертом Сергієм Пєтковим, тематичні публікації якого не є заангажованими, а лише відображають конструктивний підхід щодо проблематики активів арештованих в рамках кримінальних проваджень, а також інших актуальних тем.

Аналогічну до думки професора Пєткова і майже синхронно висловило позицію Представництво Європейського Союзу.  ЄС в Україні у відповідь на запит редакції NV повідомлено, що Євросоюз рекомендував провести комплексний технічний аналіз для визначення заходів для посилення ефективності та незалежності АРМА, включаючи функції управління активами, перш ніж приймати рішення про можливу реорганізацію. А тим часом, поки триватиме такий аналіз, в ЄС рекомендують у короткотерміновій перспективі посилити процес відбору постійного керівника АРМА за допомогою вдосконаленої методології оцінки кандидатів та співбесід.

Відповідні правила оцінювання розробив член комісії по визначенню претендента на керівника АРМА адвокат Дмитро Остапенко.

TI позитивно сприйняла таку ініціативу, адже раніше в ТІ вже окремо наголошували на необхідності цього кроку, методологію оцінювання запропонував доповнити й згадуваний вище професор Пєтков.

Проте на засіданні 22 травня 2023 року члени комісії зазначили, що будуть лише орієнтуватися на розроблені критерії, але не бачать потреби їх оприлюднювати і тим паче затверджувати.

Тим не менше, враховуючи традиції відкритої демократії Transparency International Ukraine проаналізувала всіх кандидатів, а тепер уважно стежать й аналізують перебіг цього етапу конкурсу. Після кожної співбесіди ТІ надає власний дебрифінг на своєму телеграм-каналі із можливістю вільно оцінювати та коментувати кожного претендента на посаду Голови АРМА.

Таким чином до вашої уваги представляється попередній рейтинг за результатами відкритого голосування на телеграм-каналі ТІ.

Рейтинг проводився за методологією визначення сум позитивних і негативних позначок під кожним кандидатом, безумовно це не відображає позицій усіх членів комісії, але це позиція лише тих хто цікавиться антикорупційною діяльністю на спеціалізованому каналі Telegram, як багатоплатформового месенджеру, який також надає опціональні наскрізні зашифровані та захищені чати.

Негативні письмові відгуки щодо кандидатів на час складання цього рейтингу були лише в кандидатів Віктора Дубовика та Олени Думи. Позитивний під інформацією про кандидата Артема Брінцова. Ще раз підкреслюю: відкрите репрезентативне голосування відбувалось в спеціалізованому месенджері серед досвідчених прошарків суспільства.

РЕЙТИНГ сприйняття кандидатів на Голову АРМА в професійному середовищі

1. ДМИТРО ЖОРАВОВИЧ

2. АРТЕМ БРІНЦОВ

3. ВІКТОР ДУБОВИК

4. ВОЛОДИМИР ПАВЛЕНКО

5. АНДРІЙ ПОТЬОМКІН

6. ОЛЕНА ДУМА

* Із просунутих аналітиків лише Олександр Лємєнов висловився тільки-но про одного з кандидатів – Жоравовича, бо всі інші кандидати або ноунейми, або занепалі чиновники. Зрозуміло, що афера зі Станіславом Серьогіним дістала фіаско і те, що мало здійняти одного з двох пар братів до підвищення категорійності останнього, проявило безнадійну застарілість корупційних оборудок 2019 року, а також неспроможність на ряду з недозрілістю кандидата. Разом із тим очікуємо сплеску активності при поповненні балансу, за даними детективів ще є достатньо ресурсів аби дехто не був би скрягою і зробив би фінт «дохлого кота».

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Сьогодні було феєричне ТСК!
    Макс Бужанський коментував в своєму телеграмканалі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ