Человек не терпит насилия!

Недолюстрована прокурорська родина Кавунів з Одеси присмокталася до нової влади і чекає на «руській мір»

622130Після революції 2014 року в органах влади почалося чищення – полетіли найодіозніші її представники, які забруднили себе грубими порушеннями закону та відвертою корупцією.

Щоправда, радість народу була недовгою – всі вони почали виринати на тих же місцях вже буквально через рік-два, а після зміни влади у 2019 році взагалі повернулися до ладу дружними рядами.

Під час виборів до парламенту 2019 року у лавах «Слуги народу» опинилася якась Ольга Олександрівна Кавун, заступник директора меблевої фабрики ТОВ «Компанія Феронія», що знаходиться в Одесі, а також співвласник одеського салону краси G. Bar French. Її включили до списку під номером 78, що з огляду на рейтинг партії стовідсотково гарантувало місце в парламенті.

foto 1
Однак жаданого мандата Ольга Кавун не отримала – конкуренти в бійці за місце в прохідній частині списку негайно злили на неї компромат, і в результаті скандалу та інтриг пані Кавун зі списку виключили. Хоча, якщо чесно, на тлі деяких «слуг» це рішення не зовсім зрозуміле – вигнали, по суті, свою соціально близьку, як казали колись більшовики.

foto 2

Компромат, злитий на претендентку в 2019 році, все ж таки дещо шокував. Йшлося не зовсім про Ольгу, про її сімейство. Яке виявилося досить одіозним не лише за мірками України, а й за мірками «слуг», які не особливо розбірливі у підборі кандидатів у депутати та на державні посади.

Чоловік Ольги Олександрівни, Дмитро Юрійович Кавун, виявився давнім соратником генпрокурора-втікача України Пшонки. До того ж, батько Дмитра Кавуна, Юрій Кавун, який зробив кар’єру в Екологічній інспекції, навчався з Віктором Пшонкою в одному класі. Що допомогло як йому самому, так і його дітям.

З 11 липня 2008 року Дмитро Кавун працював старшим помічником прокурора Малиновського району Одеси. 19 вересня 2008 року був призначений прокурором міста Південний, з 13 травня 2010 року став прокурором Комінтернівського району Одеської області, а з 27 квітня 2011 року – заступником прокурора Одеської області.

У 2012-2014 роках Дмитро Кавун працював заступником прокурора Харківської області, координував нагляд за дотриманням закону правоохоронними органами. Згідно з Єдиним реєстром осіб, до яких застосовано Закон «Про очищення влади», Кавун був люстрований у 2014 році і не має права обіймати посади протягом 10 років.

Проте вся ця люстрація була черговою заманухою для дурнів – одразу після свого звільнення Дмитро Кавун оскаржив звільнення, але справа бовталася в судах аж до вересня 2019 року, коли Окружний адміністративний суд Києва у турборежимі задовольнив позов колишнього прокурора.

Незаконно люстрованому прокурору також повернули неотриману зарплату за вимушений прогул. «Поновити на посаді заступника прокурора Харківської області з 24 жовтня 2014 року. Стягнути з Генеральної прокуратури середню зарплату за час вимушеного прогулу у розмірі 951 098, 52 грн.», – каже рішення суду.

На цьому епопея переміщення владними кабінетами Дмитра Кавуна не закінчилася: 9 лютого 2021 року Київський мер Віталій Кличко призначив його своїм радником:
foto 4

Про звільнення з цієї посади нічого не чути, хоча ще в 2019 році, коли дружина Кавуна була за п’ять хвилин від мандата «слуги народу», стало відомо, що одіозна родина не тільки була на побігеньках у Віктора Пшонки, але й зберегла вірність ідеалам. російського світу» після втечі Януковича та Пшонки до Росії: на сайті «Букви» повідомляється, що Дмитро Кавун разом із дружиною профінансували партію Євгена Мураєва «Наші», вклавши в неї 234 тисячі гривень:

foto 5
До речі, «Літери» посилалися при цьому на НАЗК, але на сайті останнього ця інформація вже благополучно вичищена.

До сім’ї «слуги»-невдахи належить і рідний брат її чоловіка Дмитра, Антон Юрійович Кавун, який теж робив кар’єру у правоохоронній системі. Якщо тато – шкільний друг Генпрокурора, то куди ж дітям іти, якщо не до прокуратури?

Про молодшого, Антоне, відомостей дещо менше, ніж про його брата Дмитра, який нині роздає поради Київському міському голові Віталію Кличку.

Антон Кавун на той час був начальником одного з відділів у прокуратурі Одеської області. Кавуни в Одесі відомі своїм розкішним способом життя. Під час роботи в прокуратурі Кавун приїжджав туди із охоронцем на Мерседесі S-class, що шокувало його колег.
foto 6

У ті домайданівські часи брати зі своїми соратниками у судах та прокуратурі активно «обилічували» простих громадян. У 2011-2013 роках сімейство Кавунів називали «донецьким кланом» на Одещині, які за часів Януковича розставляли «своїх людей» на ключові посади.

Де зараз знаходиться молоденький Кавун — не зовсім зрозуміло. Але у квітні 2018 року Антон Юрійович Кавун виграв конкурс на посаду начальника одного з відділів Територіального управління міністерства юстиції на Одещині:

foto 7
Не зовсім ясно, де зараз і патріарх сімейства Кавунів, той друг дитинства Пшонки, Юрій Кавун. Але і його люстрація не змогла дістати – свекор нашого невдалого кандидата в депутати у 2016 році його поновив на посаді першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря (нині ліквідовано).

foto 8
Що стосується невдалої «слуги народу» Ольги Кавун, то вона повернулася до приватного бізнесу:

foto 9
Базою її діяльності служить та сама Одеса, що дала путівку в життя всім цим численним Кавунам. Але й столиця не випаде зі сфери інтересів – не дарма ж чоловік Ольги Кавун розповідає у Кличка зв’язки з правоохоронцями.

Жаль, звичайно, що не вдалося представниці настільки яскравої династії стати народним депутатом України. Але тут вина не виборця та не самої Ольги Олександрівни. Виною тому інтригани, які вчасно зуміли скористатися компроматом на таке барвисте сімейство, представники якого встигли послужити і служать багатьом панам: Януковичу, Пшонці, Мураєву і Кличку. Нові обличчя все як обіцяли.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 3 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Арбуз, диня, кавун, бахча це та багато іншого можна споглядати в прокурорських сімьях, як то кажуть багаті прокурори теж плачуть…

  2. Юрий Долларович Кавун, так его называли еще в Краматорском следственном отделе МВД, где он рабютал. Мразь была ещё та.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Коррупционный синдикат прокурора области Виталия Приходько и и. о. главы...

В Запорожье в последнее время обсуждают не только скандальную отставку мэра Владимира Буряка, но и влияние на бизнес области синдиката…
НОВОСТИ