Человек не терпит насилия!

Справа Кулініча: генерала Баранецького в СБУ замінили на російського «крота», – Бутусов

20220325102755 8244Держзрада, шпіонаж і тривала підготовка до «здачі» півдня росіянам: правоохоронці оприлюднили нові докази проти затриманого ексочільника СБУ Криму Кулініча та його куратора Сівковича.

Та у цій справі є ще один цікавий момент: у 2021 році протеже Кулініча – Андрій Наумов – мітив у крісло першого заступника голови Служби безпеки замість генерала Руслана Баранецького, відомого своєю принциповою позицією у боротьбі з агентурою Кремля.

Чому і як бойового генерал-майора на другій за вагою посаді в СБУ прагнули замінити на російського «крота»? Деталі спецоперації ФСБ розкрив 5 квітня 2023 року у прямому ефірі на своєму каналі відомий український журналіст Юрій Бутусов.

За його інформацією, саме тодішній начальник ГУ Служби безпеки України в АР Крим (нині – підозрюваний у державній зраді) Олег Кулініч у 2021 році лобіював призначення Андрія Наумова на пост першого заступника голови СБУ замість Руслана Баранецького. І це – при тому, що Наумов до того часу не мав жодного стосунку до української спецслужби: в його активі був лише нетривалий досвід роботи на рядових посадах у Генпрокуратурі.

«І тут раптово ця людина потрапляє до СБУ. Після цього голова держави надає Наумову перше в історії звання бригадного генерала СБУ. Це нове звання – запроваджене за стандартами НАТО. І першим за НАТівськими стандартами нагородили агента ФСБ! В порушення всіх процедур спецперевірки», – коментує Бутусов.

Про сплановану російською спецслужбою операцію свідчать оприлюднені 5 квітня 2023 року пресслужбою Служби безпеки та Державним бюро розслідувань перехоплення телефонних розмов Олега Кулініча з його куратором – ексзаступником секретаря РНБО Володимира Сівковичем. У цих діалогах Наумов фігурує під позивним «Мисливець».

dbrfsbrfpriznachilozradnikivukerivnitstvosbuizvilnilogeneralabaranetsk

Зокрема, Кулініч і Сівкович безпосередньо обговорювали плани виведення «Мисливця» на керівну посаду в Службі безпеки – замість Руслана Баранецького, який на той момент був першим заступником Івана Баканова.

Руслан Баранецький – генерал-майор СБУ, який з 2014 року особисто боровся з російською агресією, брав безпосередню участь у бойових діях, в тому числі й у контактних бойових зіткненнях із ворожою агентурою. Він також відомий як активний учасник «Вагнергейту»: саме Баранецький, разом із Василем Бурбою, був присутній на нараді у кабінеті Президента Зеленського, а потім – у кабінеті Андрія Єрмака. Утім, жодних коментарів щодо цієї справи у публічній площині генерал-майор не давав.

«Його ордени заслужені на полі бою, а не тільки кабінетною інтелектуальною роботою. Баранецький користується великою повагою на фронті. Це людина, яка зробила великий внесок у розгром російської агентури й протидію агресії рф – до речі, навіть після звільнення. Що роблять у ФСБ? Щоб обмежити вплив Баранецького, який курував Департамент контррозвідки, на його місце за протекцією Кулініча просувають Наумова», – зазначає Бутусов.

Та найцікавіше, як саме і коли ФСБ провернула цю спецоперацію?

22 липня 2021 року Департамент контррозвідки спільно з херсонським Управлінням СБУ затримали агентів російської спецслужби за статтею «Державна зрада». Йдеться про колишнього співробітника СБУ Гутора та заступника начальника інформаційно-аналітичного відділу СБУ в Херсонській області Сідоровича (котрий, як тепер стало відомо, був людиною з «вертикалі» Кулініча). Затримання відбулось з санкції Баранецького.

А вже 24 липня, рівно за два дні після цих подій та у річницю «Вагнергейту», Руслан Баранецький був звільнений. Це кадрове рішення було оформлене указом Президента України Зеленського. Таким чином, незручного для ФСБ принципового офіцера, який протидіяв російській агентурі, фактично замінили на ворожого «крота».

Паралельно з цим, зазначає журналіст, замість Управління внутрішньої безпеки, яке до цього завжди було в апараті голови СБУ, указом Президента створюється новий підрозділ – Головне управління внутрішньої безпеки. І керувати ним довіряють усе тому ж Наумову.

Таким чином останній отримав доступ до всіх особових справ співробітників СБУ, можливість порушувати щодо кожного розслідування і майже необмежений вплив на будь-який підрозділ.

І хоча Андрія Наумова так і не призначили першим заступником Івана Баканова, та згодом так само звільнили зі спецслужби, він зняв офіс біля СБУ і продовжив фактично контролювати відомство, у тісній зв’язці з Олегом Кулінічем. Як зазначають джерела, співробітники Управління внтурішньої безпеки з матеріалами мали спочатку відвідувати офіс Наумова, і лише після «погодження» з ним у подальшому приймали рішення щодо дій або бездіяльності по оперативних матеріалах.

«Таким чином, ФСБ почало напряму керувати СБУ. Навіть без Баканова», – констатує Бутусов.

От редакции «ОРД»: Не можем согласиться с Юрием по поводу того, что «ФСБ стала напрямую руководить СБУ. Даже без Баканова.» Основная вина лежит именно на Баканове и на Зеленском, его назначившем. Именно Баканов в рекордные сроки выжил из СБУ не только Баранецкого, но и Владислава Бухарева и практически всех генералов и офицеров, воевавших в АТО. И это сложно объяснить природной придурковатостью Баканова. Больше это похоже на измену Родине. А то, что сейчас Баканов не в камере в ожидании суда — говорит о том, что российские «кроты» продолжают свою успешную работу в украинских властных структурах. Будет еще большим позором, если Баканова, как идиотку Венедиктову отправят куда-нибудь послом. Да, чуть не забыли, а как там Артемий Капелюха, правая рука Наумова? Как там Саша Акст, «кошелек» Наумова и формирователь санкционных списков Данилова? Как там алкоголик Дублык, карманный провокатор Баканова? Хотя, при наличии в ОП Татарова, вопросы эти бессмысленны.

В тему:

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

141 ответ

  1. Поки не буде притягнутий до відповідальності як враг народа, юноша в формі, який забражений на фото як «Потужний офіцер» — толку не буде.

    1. І не тільки він,їх не просто привели за руку, де результати перевірок (з візами керівників), спеціальної, кадрової, пихологи, різні відбори-добори, поліграф, рекомендаціїї. Слідів купа, особистостей-керівників (які напевно звонили підлеглим і казали серйозна людина нада вапрос закрити) теж купа. І всі. я більше ніж переконаний, на місцях, а де ж відповідальність.

  2. Их было 5 нас 25 .- мы дрались -пока не сравнялись. Тут мы побежали….. ну мы бы им дали если бы они нас догнали. А трупы врагов где?

  3. You stated that fantastically!
    [url=https://theessayswriters.com/]write my essay help[/url] can someone write a check for me [url=https://bestcheapessaywriters.com/]write my college essay for me[/url] instant essay writer

  4. Доброго вам дня паны!!!
    Кто??? Баранецкий ваш идеал СБУ-шника. Бутусов он ещё та большая гнида которой место как раз вместо Кулинича. Этот Баранецкий или тот же Бурба ещё те грязные черновицкие гуцулы полонинские. Мля, что начали биться за корыто. А как же Васю яньраного преодолеете. У Саливана не пройдёте аттестацию ушлёпки необразованные!

  5. Кротов надобно водой заливать-чтобы вылезли и тогда поймать. -провереный метод СБ ОУН.-УПА. После слов лично- совсекретно- секретно- для служебного пользования-дальше можна не читать . Ну кокда же? Штирлиц перешел границу незаметно об етом он узнал из утренних газет.

      1. 09-44 13-44 лимит заканчивается -быстрей нюхайте сейчас цыцькин появится и все конфискует.

  6. На самом деле я Диванний Слідопит , прошу ето запомнит и использовать вдальнейшим

    1. 14-24 так и прет от тебя ямщиком с Поволжя. Спасибо хоть с главной буквы мою персону отметил.- удивительно без мата.- но еще невечер . Еще не вечер….есть такая песня.

  7. 09-44 13-46 для вас только салафановые мешки-герметичные и без запаха в Казани вскроют или где нибудь в сестротротроецке.- все акумулятор сдох- несите над подзарядку-денежные удовольствие для вас закрывается.

    1. Готовся москальский уродец бежать в Сызр-Ань, Ряз-Ань, Астрах-Ань, Каз-Ань и любой прочий «…-Ань». Смерть идёт и за тобой дильнычый орк следопыт, готовь очко и пакет. Кирпич тебе на балду 📦

        1. Москальский уродец так бери свои месячной носки и нюхай , дебил оркостанский

    1. 16-36 если чешится и зудит нужен психотерапевт : тест шкала Бека тест шкала Вейна -шкала Шас .- не ты же один воевал? многие -многие ище долго воевать будут.- я совсем не обращаю внимание на твое величие- . в санчасти все есть успокой нервы -научишся играть в нарды. Сорокин детально и гениально описал будущее россии в романе » День опрычника» А к врачу все таки сходи -так нервы совсем посадить можешь .- и смотри под ноги змеи просыпаются компаниями- скоро они появятся

  8. Проблебмка нарисовалась, хочю взять у рот но незнаю как, кто поможет? Хорошему учитлю могу забашлять .

  9. А який був молодой і перспектівний лейтенант, і хворма на ньому красіво сидела, і окуляри до лиця ну прям «Гусар лейбгвардії»! А пролітарское проісхожденіє, пардон сусід попарді нашого Бубочки, ну блядю герой нашого часу йобта!!!!
    А ВИЯВИВСЯ ВРАГ НАРОДА….

    1. Да такой он Слизнепыт, а корчил из себя традиционала — вот что с людьми боевой диван делает!

  10. У нейрочат-бота ChatGPT спросили кто такой дільничий слідопит и он ответил, что следопыт — пидар!

      1. 21-14 21-15 21-17 что вас к вечеру все в кучу собрались -давайте снимайте паранжу и на уринотерапию .- после етого играйте в памочки и мамочки до утра. Соль оренбурГская а не оренбурЖская правда сахар рязанский. Бедная затравленная русская народная толпа рабов на малине а самовар сломан без крана а еще накумареные. что голод с вами сделал.-за копейки вас отпидарасили и неспросили l GHATGPT как на выпусном все в фартушках .- фу.

      1. Весела пісенька (хлопці міняються пісюнами) походу в сантіметрах:

        … он показував пісюн!
        пісюн, пісю-юн, пісю-юн!
        Ти зачем мне показував пісюн, в ночной тішене?!

      2. 22-34 и тут вона ему сказала .- учительница не молодая но в хорошей форме практически вдова ищет спутника жизни .- предпочтение глухонемому мужчине без сотового телефона -лечь на сохранения не пробывала.

  11. Границы Украины 1991 года. лаборатория касперского закрывается- вам еще есть время покривлятся.- долбоеб он и по китайски долбоеб- врочем какая вам разница показывать писюны в ночной тишене. Илон Маск у себя в твитере: Да вы можете полностью удалять вещи из интернета -ето работает отлично и не привлекает внимания к тому что вы пытались скрыть-давайте берите свои лапти гусли и гурьбой домой . Гойда ай ай ай -ква-ква ква как говорил один мой (знакомый) писюна то уже нет и в помине -сколько можна зароботать в сутки выгуливанием собак-поинтересуйтесь.

    1. Воин дивана, дурачок престарелый у тебя жена, дети , внуки есть? Какого рожна ты тут сутками сидишь и накладываешь свои глупые ущербные мыслишки?

      1. Ты впрямь такой ушлый -просто спецназовец который упал за поворотом -неитересно -глупо скучно короче плохо без креатива. У меня прицып есть на дачу а что у тебя ? кроме ущербного -иди собирай мобикам по посадкам-прицып отложу .- или подпиши контрак в загробный мир в рос армию- подзаныкался бы ты куда нибудь.

        1. Твоя «дача» — это засцаный диван в однокомнатной панельной хрущевке на первом этаже с плесенью на кухне и в совмещенном санузле.

  12. За каждую бутылку 0.5 коньяка Н.Каховки, украденную руснёй у Украины, уничтожим чмобика, или «спеца», или «музыканта», да нам пох…, кого задвухсотить!
    ПСы : за коллекционный 20 — звёздочный — счётик особенный будет, це я вам по братерські кажу.
    73 центр спецьоперацiiй.
    Цифра ,,73,, у радистiв — це бажання всього наiлiпшого.
    Хлопцi в Бахмуті, хай вам щастить. Будьте живi та здоровi і обов’язково дочекайтеся нас!

  13. Пришла весна, і хлопці хочуть їб@тьця, ахулі!
    Канистра скучає за будкой. холуй в поісках пропавших топчанов…короче гормони любові беруть своє….
    Один слідун із дільниці, з порваним кульком АТБ…

    1. Ты снова с унитаза вылез и полез как обычно (срало) новояз со всех щелей-сказать то что хотел?

    2. видно у тебя ничего не болит- значит умер уже какое там тебе еб-ся одень салофановый кулек на голову и проси милостынью так будет убидительно.

  14. 05-52 Почему русские бомжи всегда мешают жить нормальным людям? -и мечтают чтоб все бомжевали вместе с ними.. Вот пример 05-52 с утра зеньки пролупило и начинает что-то складывать возле мусорного бака.

  15. Десь це я уже бачив, Чи наблюдала…. вспомнив-
    -ВОНА ЛЮБИЛА ЙОГО, А ВІН ЖДАВ ХЛОПЦЯ З АРМІЇЇ!

  16. и что тебе еще в коммуналке не хватает-плати по счетчику -купи пианино подари цветы соседке. Похоже ты себе 100 лет отмерял но на вираже можешь наеб-ся. И ето слова Мальчина Кибальчиша а мы тодумали?

  17. Как говоріл Заратустра в такому случає, дільниця?
    В умелих руках і хуй балалайка!

  18. Читаем роман Ивана Солоневича : Россия в конлагере .-дочитаю и каждый день в целях просвещения по 10-15 листов буду печатать-некогда вам будет здесь развлекатся. А пока 155-я отдельная гвардейская бригада морской пехоты-тактического соединения Тихоокеанского флота рф будет представлена на параде 9-го мая 2023 в составе бесмертного полка — ищут желающих с палками 20 вублей за транспорант. Полки 2 Петушки2 из ЧВК Вагнер на парад приглашены не будут по причине их утилизации ВСУ.

    1. Дільниця, книжка про доблісни подвікі попкарей в гулаге, оно конешно хорошо…но на виявлених кремлевский блядей, в офісе президента, точніше ми із і так знаєм, але нажаль це знаніє, ну ні як не приближає поремогу України…
      Зато каністра з Будкой живі і здорові, глядішь і дождьотся парня с армії…

      1. Цыцькин (сундук) не примеряй на себя картуз попкаря ты одень платье нади савченко чего стесняешся? так что блядей то ты первая . Что-бы затянуть мужчину в постель начинаеш сразу падать на плечо и громко реветь как ты заждалась- реви вспоминай свою молодость в Енакиево- может анонист и растянет-етот поведется.

        1. Слідун (неформал), ти парня із армії відать не дождался, і тебе одіноко на дільниці😢

        2. 15-16 как догадався? изголодался я на участке , все сам и сам

  19. В цих діалогах ключове — контекст події, яка мала відбутися через декілька місяців, і про яку ДБР в своєму бріфінгу «скромно умолчалі». Але фігуранти виходять з того, що в них дуже стислі терміни, і «надо напіхать людєй», або хоча б захопити ключові посади. Вони мали створити умови для чогось глобального і стримкого — до державного перевороту? До вторгнення і окупації ще тоді?

      1. Тебе хтось просив свої п’ять копійок вставляти? Чого ти скрізь лізеш? Тобі сраку не встигнеш показати, як твій язик уже в дірці опиниться.

        1. Импортозамещеный . а что случилось? трагедия? один уже откинулся а у тебя судорги-молотого стекла с бодягой перекинул….ждем.

  20. А лучщше -так лучше ли сразу пока не нажил вич заразу фуяк о бетон головою и хрен лугандон с тобою.

  21. Батьку с похмілья хуйово, а дільниці все лізе зі своїми дурними питаннями, ти що не бачишь що людям тяжило!

  22. Ану ша пиздаки свої кацапскі позакривали и тихо очк0м сіли на бутиль0к підари… і тихенько квакайте по черзі дибіли, бля!
    А я поки що буду їбати в жирні сраки своїх не молодих вже фанаток, ваших тупих мамок… гатить буду всіх по тузу, канонічно відкалібрую кожній її кацапский пердак з перспективою і мазохістьскими приколами як це можу тільки Я …
    І хочу сказати що ви всі зброд і параша а в мене є і діє Моя Справжня організація а не купки ніщебродів які так і ненавчились як треба робити Свою Справу!

  23. Біба, ще раз на пацанів наїдешь Я тебе з Павлом Зібровим виїбемо і в рот, і в сраку.

    1. Моговый ето значит безмогов- в народе так говорят…….так все знают.-скоро будут собирать грибы.

  24. Чуєш Коля? Теж пиздуй на роботу, накинь свій православний платочок і чухай на свою точку, лазяй там поміж фур і дрочи ротом шоферам ))) це те саме практичне застосування для твоєї талановитої голови обдарованої людини і побутового звичайного підораса …

    1. Ивушка, да как же я на работу пойду, если тут секс бесплатный обещают? Только дурень в такое время откажется от шарового секса !

      1. пародист ты есть дурак -если умеешь кривлятся ето не от ума — а подлой твоеей московской натуре- везде посрать.- мобик ау -лови почему сегодня бублики на отпевании татарского ? -ты там в каком ряду чалился.

        1. Шавка подшконочная, ты чаво на людей бросаешся, общим шприцом по тухлой вене шырнись и брысь под шконку подыхать.

        2. 21-09 олух ты же со всему попрощался — вижу что не хозяин ты своим словам, а голубизной от тебя так и прёт

  25. Бублікі це православний тотемний атрібут до анального сексу котрий полюбляють рюскиє люді бо в їх природі оці 2 категорії тєрпіли і ті що над ними домініруют а це агрєсівні анальні злочинці на цьому і побудований той русскій мір ))) але ці 2 категорії постійно змінюються терпіла коли отримає власть почінає домініровать і стає анальним злоцінцем а попередній анальний злочинець коли поряд хтось сильніше поряд перетворюється на тєрпілу … от як цей лох путін… він тут ніби альфа самєц в своєму снг а потім коли поряд китайська мавпа стала то він поплєшивів і раком встав … ось це і є русскій мір

    1. +++++++++! Де які москалі на форумі нерозуміють -тому треба повторювати постійно що вони підараси і карні злочинці ще від хана Батия! Сруцкий мир- це скотоложство і все тут.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Московський слід українського Міноборони

Московський слід українського Міноборони

Уже кілька місяців відділ розслідувань hromadske досліджує серію провальних контрактів Міністерства оборони за 2022 рік. Це угоди загальною сумою понад…

Хто набирав "кадри" в СБУ часів Баканова

Як ви думаєте, що є спільного у справах про вивезення ільменіту в Росію, про розкрадання підприємств Фонду держмайна, справі про…

Сербія відмовила в екстрадиції Наумова через заяву Зеленського

Ще в березні 2022 року президент назвав Наумова зрадником, хоча справу за цією статтею не відкрили і досі. Одним із…
НОВОСТИ