Человек не терпит насилия!

Київську суперечку поважних чеченців розв’язало слово старійшин в Дубаї

poster

sorb che

(Імран Ісаєв та Рустам Джамбулатов)

У середині липня 2020 року під час розслідування справи про хуліганство (ч.4 ст.296 КК України) та незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України) на території НСК «Олімпійський» столичні правоохоронці зверталися до Печерського районного суду Києва з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду чорного автомобіля Mercedes-Benz. Відомості про це на початку серпня поточного року було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру.

За інформацією поінформованих джерел Dетектив-Info, йшлося про чорний «мерс», що «засвітився» на камерах відеоспостереження під час скандальних подій, які відбувалися в ресторані «Сорбонна» 9 липня 2020 року.

Тоді, як повідомлялося на сторінках Dетектив-Info в матеріалі «Дебати чеченців на «Олімпійському», тут відбулася друга частина «марлезонського балету» — рандеву та з’ясування стосунків з бійкою та стріляниною шанованих та відомих у вузьких колах представників волелюбного народу Кавказу.

Йдеться про непрості взаємини, що склалися на той період часу між двома громадянами Російської Федерації: 45-річним Імраном Ісаєвим з оточення керманича ВГО «Діаспора чеченського народу» Даніла Гончарова та одним із синів Адама Джамбулатова — 36-річним Рустамом.

djambulatov1

(Рустам Джамбулатов)

Згідно розповсюдженій версії, їх гучній зустрічі в резиденції родини Джамбулатових на НСК «Олімпійський» передував інцидент, який трапився в ніч на 16 червня 2020 року перетині бульвару Дружби Народів та вулиці Лесі Українки в Києві. Тут група молодиків перестріла, побила та відібрала в Рустама Адамовича, якого вітчизняні ЗМІ охрестили «королем конфіскату», чорний автомобіль марки Mercedes-Benz G-класу з «щасливими сімками». Вважається, що кривдником Джамбулатова тоді виступав саме Ісаєв, що шляхом тиску домагався повернення боргу в розмірі 250 тис. дол.

Як би там не було, але в подальшому «віджатий» «гелік» повернули власнику. При цьому, Рустам Джамбулатов буцімто запросив Імрана Ісаєва до ресторану «Сорбонна», аби розставити всі крапки над І у взаєминах волелюбних синів Кавказу.

Вважається, що на відповідну зустріч 9 липня 2020 року кривдник «короля конфіскату» прибув без традиційної «групи підтримки». Втім, конструктивного діалогу в розважальному закладі не вийшло, а розмова завершилася загостренням конфлікту та жорстоким побиттям Ісаєва.

isaev invar1

(Імран Ісаєв)

У подальшому цього ледь живого чеченця погрузили до сірого автомобіля марки Suzuki, який обачно підігнали прямо до центрального входу «Сорбонни», та викинули Імрана Абдулбакійовича в трьох кілометрах від «Олімпійського» — неподалік стадіону ім. В.Лобановського.

Прикриття «транспортування» пораненого Ісаєва та його подальшу «евакуацію» групою метушливих достойників кавказької зовнішності від сторонніх очей забезпечувала ще одна машина — чорний «Mercedes-Benz gle 350d, дозволу на проведення огляду якого й домагалися влітку минулого року правоохоронці. Втім, слідчий суддя Печерського палацу правосуддя Олена Бусик відмовила у задоволенні відповідного клопотання.

sorb che 1

Зауважимо, що окрім спроб офіційного розслідування обставин непростих взаємин чеченців у Києві, розв’язання їх суперечки відбувалося шляхом звичаєвого права цього народу. Вважається, що саме внаслідок застосування системи усталених правил поведінки зрештою конфлікт між Джамбулатовим та Ісаєвим було вирішено.

Як зазначає обізнаний співрозмовник Dетектив-Info, примирення достойників відбулося із залученням чеченських старійшин на території Об’єднаних Арабських Еміратів.

Додамо, що навесні 2021 року про Ісаєва та Джамбулатова «згадали» й вітчизняні можновладці. За результатами ухваленого наприкінці травня рішення РНБО України Рустам Адамович (під №642) та Імран Абдулбакійович (під №648) опинилися в переліку так званих «злодіїв в законі» і кримінальних авторитетів, відносно яких застосовані санкції.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 2 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Повернення українського громадянства "королю конфіската" суд пояснив "невизначеністю його правового статусу" в умовах воєнного стану та "штангою" міграційників

Повернення українського громадянства "королю конфіската" суд пояснив "невизначеністю його правового...

Стали відомі подробиці скасування рішення ДМСУ про позбавлення українського громадянства 37-річного авторитетного бізнесмена чеченського походження Рустама Джамбулатова (якого журналісти охрестили…

В истории с гибелью нардепа Полякова появился беглый азербайджанец

Телеграм-канал «Монастырь» опубликовал запись, сделанную в ресторане, где покойный нардеп Антон Поляков находился в компании помощника нардепа Анны Скороход Рустама…
НОВОСТИ