Человек не терпит насилия!

Віктор Гвоздь. R.I.P.

viktorgvozddd

Важка втрата. Сьогодні пішов з життя видатний Громадянин України, воєнний розвідник Віктор Гвоздь.

24 травня йому виповнилося 62 роки, а сьогодні він трагічно загинув під час відпочинку у Єгипті коли пірнав на глибину…

Віктор Гвоздь все життя віддав розвідці, починав службу в СРСР, з розвідника-перекладача китайської мови на Далекому сході та командира розвідроти.

Він був нашим військовим атташе у колишній Югославії, і він детально вивчав та був просто енциклопедією даних щодо усіх подій у наягрячіші часи, він часто анализував цей досвід з точки зору ситуації на Донбасі та в Криму.

В 2008-10 роках Гвоздь був начальником Головного управління розвідки Міноборони, був відомий своєю відданою проукраїнською позицією. Він розповідав, як запровадив навчання українських розвідників в Ізраілі — після нього ця навчальна програма, нажаль, була звгорнута. Гвоздь посилював контакти з кращими розвідками світу, насампред, з США, у яких варто вчитись та переймати досвід, бо розумів, що протистояння з Росією неминуче.

27 лютого 2014-го одразу після перемоги Революції був призначений начальником Служби зовнішньої розвідки, два роки очолював СЗР під час активної фази бойових дій. Під час війни наша розвідка давала достатньо повну та точну картину дій російських військ, яка дозволяла робити висновки по обстановці. Наприклад — прогноз щодо вторгнення регулярної армії РФ у серпні 2014-го та склад угруповання.

Гвоздь був інтелектуалом, здатним до масштабного аналізу та сінтезу, до побудови комунікацій, він ставився до служби професійно.

Віктор Іванович дуже переживав за все, що відбувається у сфері оборони. Їм рухали не амбіції, для нього це був життєвий шлях, він хотів бачити результати — сильну, незалежну Україну, хотів бачити нашу перемогу у війні.

Він багато думав останній час про своє життя… Почав записувати відеоролики, працював над книгами, систематизував свої знання просто для того, щоб залишити структурну пам’ять. Ми домовлялись про інтервью після його повернення, він як розвідник не хотів публічності в усіх критичних питаннях, тож не поспішав, розмірковував, що саме він може сказати.

Смерть завжди передчасна, це велика втрата не тільки для родини, а й для всіх нас, і світла пам’ять завжди залишиться з тими, хто мав честь з Вами спілкуватись… 

Юрий Бутусов

В тему:

Пам‘яті Віктора Івановича Гвоздя

28 травня 2021, 19:53

Трагічно обірвалося життя справжнього патріота України, людини, яка присвятила  життя захисту своєї країни, — генерала Віктора Івановича Гвоздя, який очолив Службу зовнішньої розвідки України в лютому 2014.

Зараз багато людей розповідає про свій героїзм, зокрема, в часи Революції Гідності, але в ті дні, коли здавалося, що шансів протистояти потужній агресивній та жорстокій владі немає ніяких, на Майдані було мало офіцерів, а тим більше генералів, які не боялися кинути виклик кривавому режиму. Одним з таких генералів був професійний розвідник Віктор Гвоздь, який працював в нашому Штабі Спротиву з першого до останнього дня революції. Тому в мене не було питань, кого призначити після перемоги Революції Гідності на Службу зовнішньої розвідки України, керівництво якої втекло разом з Януковичем в Росію, здавши всю закриту інформацію про діяльність української розвідки ворогу. 

Службу потрібно було підіймати з нуля в умовах війни, яку розв‘язала Росія проти нашої держави. Саме Віктор Іванович зайнявся відновленням розвідки, зруйнованої режимом Януковича, забезпечуючи нас інформацією в найбільш драматичні часи новітньої історії України. 

Мужній, чесний, надійний професіонал і патріот. Саме таким запам‘ятається Віктор Іванович тим, хто служив разом з ним, хто разом з ним захищав свою країну. Вічна пам‘ять і Царство небесне.

https://turchynov.com/blog/details/pamyati-viktora-ivanovicha-gvozdya

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

41 ответ

  1. Гарні люди нас залишають, а мерзота типу Льохі Петрова екс-директора департаменту контррозвідки СБУ і зараз очільника Закарпатської області, залишає паскудити цю землю. З днем народження Льоша, хай тобі живеться, хай тобі щастить, дай Боже, щоб ти все отримав по заслугах. Щоб ти отримав те, що тобі бажають люди.

  2. на 40 метров в Дахабе новичка никто не пустит. Он был не новичек а професиональный дайвер. Следовательно его зачистили кацапы. Потому и версия голимая. С 40 метров кисонку не схватишь. Баротравма? Вряд ли. Удержать в легких 4 атмосферы не реально как бы ты экстренно не всплывал, даже скинув груза. Версия бред. В стиле “смотрели на шпили-вили” в Англии.

  3. какой же он лохол ? у него ж хвамилия ” гвоздь “, а не ” Цвях “… це ж Ваш ! Наши — ” цвяхи “. так что, батенька, вин — “ахрессорской ” национальности …

  4. Суки недоразвитые вы уже достали. Тогда для рашиского гавна напоминаю, что в Шайковке три кацапа вылетели как голуби из ТУ-22 и навеки остались на бетонной полосе. В Саках два летуна вылетели из самолета ТУ-30 СМ, один обгорел. Напомнить о “Лошарике” с 14 трупами и т.д. Вы просто дебилы. Чему вы радуетесь недоразвитое стадо баранов.

  5. У кацапского стада рвёт попки))))Конечно у нас все сочувствуют и соболезнуют,это же не как у вас алко быдло масса которую вообще держать за рабов!

  6. Главное что помог АТО покромсать нечесть даунбасскую,а то засрали территорию с мокшанцами и кизяками донсскими,а так прилетело им града не мало💪💪💪Земля Пухом тебе Воин!!!🙏

  7. Ты не кацап и даже не даунбассовец, ты просто пущеннный на свет двумя ограниченными умом существами в процессе неудачного в подворотне полового акта, в результате чего выползло на свет третье чудовище с ногами, руками, но без мозгов. Это ты педик. И ты недоразвитый овощ бродишь по земле как бомж и ищешь пристанище на помойках, каких — тебе все равно, ты просто куча гавна.

  8. Если интеллектуал не знал, что глубже 30 м. нырять нельзя, то какие же в разведке дебилы? Они не знают украинского алфавита?

  9. Налейте кацапу бражки,что не видите эта чума бесится на форуме с похмелья)))))

  10. Царство Небесное . Земля Пухом .
    Искренние соболезнования Родным , Близким , Сослуживцам.

  11. Умер мужчина, занимаясь любимым и непростым для его возраста и здоровья хобби. В биографии этого офицера были страницы однозначны достойные уважения. Разные люди руководили островом и лесом. Руководил Витя как умел, но стараясь. На пенсии в трусах интервью не давал. За геройство работу атташе в благополучной стране не выдавал… За рейтингом и должностью не бегал на эфиры. Хотел быть полезным и поделиться своим опытом и знаниями. У многих офицеров и людей есть повод и причина вживую поблагодарить офицера и генерала Гвоздя. Однако, увы.. И очень жаль.
    Светлая память Виктору Ивановичу.

  12. Світла пам’ять загиблому… А чому СЗР України не висловило навіть офіційного співчуття і у новинах дискутує лише усім набридлу “погану хворобу”?

  13. Он был… Кому- то был другом и настоящим профи. Для кого-то не совсем удобным командиром и неуправляемым чиновником.Уже был.Я никогда не был его подчиненным или руководителем.Мы никогда не были друзьями.Но были знакомы давно и хорошо знали друг друга.В том числе со слов других и по отзывам наших офицеров.О нем слышал много разного и всякого. Но все без исключения говорили о нем как об очень умном человеке, знающим свое дело на все пять. Все без исключения считали его настоящим патриотом, который не на словах любил Украину и верно служил ей.Он много сделал для страны и мог сделать еще больше.Но не терпел безответственности и политических игр. Долго мучился ,глядя как верхний руководитель в буквальном смысле издевался над системой внешней разведки, и ушел с должности ее руководителя со словами « честь имею».Много писал в надежде, что его опыт и знания кому-то будут нужны еще в этой стране.И многие ему очень благодарны в том числе и за это.Ое был таким. Уже был.И только память о нем остается в наших сердцах. У смерти безупречный вкус-она уносит лучших, кто мог бы жить еще очень долго. Прощай, наш уважаемый Виктор Иванович!Генерал и просто нормальный мужик.И образец настоящего патриота нашей Украины. И я уверен, что так скажет о нем почти вся Украина.

  14. Путёвку профсоюз купил…
    В группе дайверов туристов были настоящие туристы…
    Случай на воде не первый…

  15. Похоже Виктору Гвоздю помешали самостоятельно выплыть. В данном случае скорее всего применимо выражение “Он слишком много знал”. Участия в реальных операциях спецслужб он уже не принимал. Жил для себя и своей семьи.

  16. Вельмишановне європейське паньство… Припинить, будь ласка, перемивати кістки загиблого. Померлому леву може дати копняка й брудний віслюк. Не будьте бидлом!

  17. Прежде чем написать комментарий к статьте , информации подобного содержания ( трагедия ) пусть каждый ( кто пишет ) подумает :
    1. Что лично он сделал полезного для УКРАИНЫ и ЕЁ ГРАЖДАН ?!
    2. Напишут ли о нём после его смерти ?!
    3. Если и напишут , то какие будут отзывы — комментарии ?!

  18. Вечная память. Дайвинг был для него увлечением молодости, только годы берут свое, они как поправка на ветер — не учитывать нельзя.

  19. білоруси відпочивають на то що робить жидва в Україні:

    крадіжка перемоги у Чорновола “першим” жидом -президентом блюм-кравчуком воно ж вбив Гетьмана Вадіма жидомасонами — бо не давав красти(долар смердючий був 1.4-1.6)і жидам з езраєлю америки росії це мулило очі -гольдштей-кучма-вбивство Чорновола Кравчука з МВС Гонгадзе ющенко -при цьому півжидові зникло 300 селищ з мапи України єблукович -білоруський жид знищив військо України напускав ФСБешників чі співпрацював з мосадом цру і рештою покідьків коган-турчинов продав крим юдомонголам росії за грошима літав картавий луцик разом з ашкеназом пєдофілом авакяном вальцман-пеця запустив точніше продав донецьку та луганьську вбив до 30 000 тисяч добровоольців у чотирьох котлах з муженком хомчаком назаренком вбивства Білого Ендрю Лісника Скрябіна Костакова Ноздровську і тисяч патріотів по країні запустив мосад в Україну у дніпрожидовську збудували менору зруйнував військову авто авіа судно вагоно автобусо будівництво розпочав знищення медичної та освітянства зє-жидок продовжує здачу теренів відток молоді у мадярщину словакію польщу чехію які приймають у вищі без ЗНО та испитів…єдиний вихід-знищення жидо нацистів і без попередження СЛАВА НАЦІІ

  20. Суля по комментариям у тебя мозг тоже не в том месте или вообще где-то заблудился.

  21. Суля по комментариям у тебя мозг тоже не в том месте или вообще где-то заблудился.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ