Человек не терпит насилия!

Председателя Госспецсвязи пытались отравить

Нарешті це відбулось: два звільнення – забагато навіть для стійкої нервової системи… Дякую колективу Держспецзв’язку за сумлінну роботу в цей нелегкий час! Попри те, що більша частина роботи, яку ми виконуємо, не лежить в публічній площині, нам є чим пишатися.

Специфіка Служби, як суб’єкта сектору безпеки і оборони, з урахуванням поточного стану та тенденцій розвитку безпекової ситуації, полягає в тому, що вона задіюється «на повну потужність», коли в країні запроваджується режим надзвичайного або воєнного стану. І такий сценарій лишається актуальним. Про це свідчить, наприклад, вдала диверсія щодо телекомунікаційних мереж, що сталася нещодавно в Києві. Ще одній спробі такої диверсії ми запобігли буквально за тиждень.
Незважаючи на складну безпекову ситуацію та попри карантин, розпочато реформування Держспецзв’язку.

Зокрема, міжвідомча робоча група, до якої входили представники силових структур та Міністерства цифрової трансформації, підготувала Концепцію реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Розроблено нову структуру і штат, який має бути введено з 1 вересня. Активно триває робота над новим законом про Держспецзв’язку.

Було започатковано радикальну модернізацію системи урядового зв’язку, перехід на новітні засоби криптографічного захисту інформації буде завершено до кінця року.

Найближчим часом буде завершено модернізацію польового компоненту, на початку 2021 року майже повністю буде оновлено спецтехніку територіальних вузлів урядового зв’язку.

Серед законотворчої діяльності визначальним є участь фахівців Держспецзв’язку в розробці закону про електронні комунікації, який має позбавити Службу невластивих їй функцій в сфері цивільного зв’язку. Крім того, було підготовлено новий закон про безпеку інформації, який радикально змінить парадигму в сфері захисту інформації.

Проведено модернізацію інфраструктури, призначеної для управління державою під час режиму НС по всій території України.

Серед ключових законопроектів та проектів постанов Кабінету Міністрів України наші фахівці підготували документи, які зараз перебувають у КМУ (https://bit.ly/2Oas3wg). Сподіваюсь, вони нарешті будуть ухвалені.

За це півріччя було завершено будівництво другої та третьої черги Національної телекомунікаційної мережі. Завершується огляд стану кібербезпеки державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури. Проведено аудит ефективності підприємств, які перебувають в сфері управління Служби.

Було отримано ліцензію Нацради на побудову Концерном РРТ державної мережі цифрового телебачення, яка має закрити «білі плями» в покритті на території України.
Протягом цих 7 місяців, що я перебував на посаді, було вирішено низку соціальних питань військовослужбовців. На жаль, цього року не вдалося суттєво підвищити зарплатні, оскільки з 1 мільярда гривень, який було «зекономлено» на щорічному фінансуванні Держспецзв’язку, половина мала піти на збільшення заробітної плати працівників та будівництво житла для військовослужбовців Держспецзв’язку.

Особливо пишаюсь роботою Служби під час карантину! В найбільш складні часи підрозділи урядового фельд’єгерського зв’язку забезпечили оперативну доставку життєвонеобхідних засобів захисту та медреактивів до всіх регіонів України.

Фахівці Служби в найкоротші терміни розгорнули по всій території України систему зв’язку в інтересах МОЗ та штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. А система захищеного відеоконференцзв’язку з самого початку карантину забезпечує функціонування системи управління державою.

Велику увагу приділено доброчесності та боротьбі з проявами корупції в Держспецзв’язку. Мало хто знає, але, наприклад, минулого року Служба повернула до бюджету близько 100 млн. гривень. А ще щодо можливих порушень на 300 млн. грн. матеріали були направлені до правоохоронних органів.

Не всім подобалось те, що я робив, перебуваючи на посаді. Спроба мого отруєння та перерізаний гальмівний шланг мого автомобіля назавжди запам’ятаються мені і моїм близьким.

Дякую кожному з вас за роботу та пишаюсь кожним днем своєї діяльності в Держспецзв’язку!

Слава Україні!

Валентин Петров

 
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ