Человек не терпит насилия!

ВІЙСЬКДЕРИБАНСЕРВІС

У 2008 році подружжя Терлецьких купило ось це приміщення у Львові у Державного Концерну «Військторгсервіс», підпорядкованого Міністерству Оборони України. За майже 600 метрів квадратних заплатили  півтори мільйони гривень, взятих у кредит. Відремонтовану будівлю згодом здали в оренду. Зараз можуть її втратити, після позову Львівської військової прокуратури від 2013 року. За словами Олени Терлецької прокуратура стверджує, що вони купили будівлю всупереч закону і договір мав би бути визнаний недійсним, а їх майно мало б повернутися у власність Міністерства Оборони України.

Терлецькі не єдині, які опинилися у схожій ситуації. Існує близько п’ятдесяти  об’єктів, переважно у Західній Україні, які за позовами військових прокуратур, Міністерство Оборони хоче повернути у свою власність. Тож хто винен у тому, що майно Міноборони спершу продали, а через кілька років хочуть його відсудити назад? У 2005 році Державний Концерн «Військторгсервіс» став правонаступником Головного управління торгівлі Тилу Міністерства Оборони України. У час, коли українська армія переживала тотальний занепад, основним активом концерну залишалася нерухомість: магазини, склади, ательє, лазні. 

У жовтні 2004 року тодішній Міністр Оборони України Олександр Кузьмук надає начальнику Головного управління торгівлі Тилу Петру Пукіру довіреність на право видавати висновки та дозволи на укладання договорів відчуження майна підприємств військової торгівлі. Як стає зрозуміло з листа Фонду Державного Майна до прокуратури центрального регіону України від 2013 року більшість об’єктів нерухомого майна «Військторгсервісу» було продано у період 2007-2011 років на рівненській біржі «Прайс». У цей час для відчуження майна потрібен був розпорядчий акт-рішення Міністерства Оборони щодо надання згоди на відчуження цього майна та погодження Фонду Держмайна на відчуження. А їх не було.

Відповідати на запитання «Слідства.Інфо» погодився син екс-очільника «Військторгсервісу»  Петра Пукіра – Олександр. З 1999 року по 2011 рік він працює в концерні «Військторгсервіс». Зараз помічник-консультант народного депутата України від Радикальної Партії Василя Амельченка. Каже, що все в межах закону: «Не концерн продає, і не Пукір Петро Никифорович. Пукір Петро Никифорович ні одного об’єкта не продав, ні одного. Ніде підпису ви його не знайдете». 

У «Війсьторгсервісі» за час керування Петра Пукіра не лише продавали майно, але й масово здавали в оренду наближеним приватним структурам будівлі концерну. Напочатку 2012 року Петро Пукір підписує угоду про внесення змін до договору з ТОВ «Інтерінвестгруп». Директором фірми є Зінченко Валерій Іванович. За дивним збігом обставин він є батьком одного з працівників концерну – Зінченка Миколи Валерійовича. З угоди про внесення змін до договору випливає, що вартість майна філії №3 концерну підприємства – «Військторгсервіс» оцінили у сорок один мільйон гривень. А «Інтерінвестгруп» віддають в оренду 88 об’єктів нерухомості по всій Україні сумарною вартістю майже 35 мільйонів гривень. А плату за оренду визначають на суму 347 тисяч гривень в місяць.

Теперішній очільник «Військторгсервісу» Анатолій Здір стверджує, що  «Інтерінвестгруп» передали 90% об’єктів від статутного капіталу. Компанія за оренду заборгувала «Військторгсесвісу» 6 мільйонів гривень.

У квітні 2013 року тодішній очільник «Військторгсервісу» Юрій Черних здає в оренду фірмі «ДПА компані» нежитлові приміщення площею понад 12 тисяч метрів квадратних у Києві за адресою провулок Бородянський 3. У листопаді цього ж року керівником цієї компанії вже є син Пукіра. До речі, зараз військова прокуратура проводить кримінальне провадження щодо підробки підпису та незаконного заволодіння майном.

Засновником «ДПА Компані» зараз числиться Олександр Петрович Пукір. До нього її власником була невістка Петра Пукіра – Юлія. До речі, з 2010 по 2012 рік вона теж працювала в концерні, де керівником був її тесть. Статутний фонд компанії понад півтора мільйони гривень. 

Юлія Пукір каже, що власницею вона стала після переуступки корпоративних прав попереднім бенефіціаром, ім’я якого не хоче розголошувати. У травні 2015 року господарський суд міста Києва визнає недійсним договір оренди між «ДПА Компані» та концерном «Військторгсервіс». Однак, сімейство Пукірів досі не покинули державних приміщень.

У порівнянні з такою плачевною ситуацією з нерухомістю у Державному Концерні «Військторгсервіс», у сімейства Пукирів, здається, все добре. Вони є власниками двох будинків у котеджному містечку у селі Стоянка, що під Києвом. За даними ресурсу «Гарна Хата» дружина Петра Пукіра – Людмила у 2008 році купила будинок площею у сімсот п’ятдесят два квадрати.

А у 2013 році син та невістка Пукирів стають власниками ось цього будинку, поруч із батьками. Його площа – 480 метрів квадратних. За словами Олександра Пукіра, обидва будинки куплені його сім’єю на чесно зароблені гроші: «Ми його купили за офіційні гроші. За ті, що заробили, ми не голі, не босі. Взагалі завжди працювали в торгівлі».

Гола й боса стала українська армія, після того, як там попрацювали Пукір та наступники. І тільки завдяки підтримці волонтерів та простих громадян вона вистояла після нападу Росії.

Любомир Ференс, Слідство.Інфо

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Чому не накладений арешт на будинки, які були придбані на кошти, які здобутті злочинним шляхом! Слідчий не знає норм КПК України чи не хоче виконувати свою роботу! Хай доведе, що кошти зароблені чесним шляхом. Будинки реалізувати в доход держави, які були придбані за незаконну здачу в оренду державної власності за низькими цінами.

  2. За ...600 метрів ...заплатили півтори мільйони гривень, взятих у кредит.:

    1) Еще одно доказательство того, что с этим государством дел иметь нельзя.

    Никому.

    Ни предпринимателям, ни инвесторам, ни физ ни юрлицам — НИКОМУ.

    Обязательно обманут.

    2) А где был выйськовый прокурор в 2008 году? Почему это “око государево” начало моргать после того как люди вляпались на бабки? И не малые.

    3) Им Матиос денюжку возвращать будет? Из своего кармана? И по какому курсу?

  3. Півтори мільйони у 2008 завдяки "воной" дорівнювали 333333,00 баксів:

    Плюс ремонт в копійчину став, і не маленьку.

    Ше мало? Треба було, шоб то майно геть розвалилося?

  4. Це нове керівництво концерну разом з одним із заступників МОУ вирішили за допомогою військової прокуратури повернути реалізоване законним шляхом нерухоме майно і продати його з вигодою вже для себе. От і усе!!!

  5. Какую власть ещё спрашивать что ни одна тварь не несёт наказания за всё это:если никто не ,,сядет,,то эту мразь посылать на даунбасс(на передок или розминирование)пусть суки кровью смывают,или своей крысячей жизнью

  6. Питання до військової прокуратури чому закрили справу відносно Пукіра Петра Олескандровича? Необхідно скасувати і провести досудове слідство та прийняти законне рішення. Купити два будинки це лише капля в морі, він,його син, невістка та дружина їздять на машинах по 100 і більше тисяч доларів. Якщо він генерал чому разом з сином не на передовій.Попереду генерал лише тоді коли треба реалізовувати державне майно разом з сином та невісткою. До відповідальності та конфіскації майна

  7. Та все нормально, деякі хенерали навіть після досягнення 65 років все продовжують бути біля корита з бюджетом Збройних Сил. А ви воюйте, та мерзніть в АТО…
    Ось один з таких красавців:
    http://ord-ua.com/2015/05/15/-pro-zdirnitstvo-ili-kak-dolgo-mozhno-d oit-narod-ukrainyi/?lpage=1

    НИ ФИГА СЕБЕ!
    http://news.meta.ua/cluster:42841947-V-Genshtabe-rasskazal…/ Из комментариев: “А тим часом пани з Центрального аппарату Міноборони сидячи в теплих кабінетах і себе не забувають: отримують зарплатню як на полі бою. Ось і Директор департаменту фінансів Міноборони генерал-лейтенант (http://ord-ua.com/2009/03/30/pidpilnij-miljoner-v-ministerstvi-oboroni/) задекларував отримання за 2014 рік майже 300000 грн. зарплатні. А сукупний його дохід за 2014 рік склав понад 522000 грн. Декларація тут: http://www.mil.gov.ua/content/lustration/dec_marco.pdf Пан генерал має два автомобілі: Тойоту (2012 року) та Мерседес (2013 року). Хоча є слухи, що ці авто пан генерал купив для передачі бійцям АТО…))) Ось так і живемо: на війні бійці голодують та гинуть, а в тилу генерали кують гроші та жирують на закордонних авто вартістю понад півмільйона гривень. Що цікаво не один такий генерал у Міноборони, їх там ціла свора з зарплатнею понад 200-300 тис. грн. на рік. Див.: сайт Міноборони: http://www.mil.gov.ua/diyalnist/lyustracziya-vladi/ ”

    16.05.2015 17:37 каждому свое
    Что то крутая у него зарплата да плюс откаты и не только себе вот и держат. Правильно делает министр и главнокомандующий повышая денежное довольствие генералов. Они оплот, а пушечного мяса у нас предостаточно. Начинали с 53 млн,а сегодня не до считываемся и 40. Территорию надо освобождать, а не тесниться.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ