Человек не терпит насилия!

«Тіла багатьох активістів Майдану буде знайдено після того, як зійде сніг…»

Журналіст Володимир Бойко каже, що за активістами полюють «органи позасудової розправи», утворені з колишніх і нинішніх правоохоронців

 
Кадр із аматорської зйомки. Автор відео була очевидицею того, як після нападу на автомайданівців бійці “Беркута” тягнули свою жертву. Швидше за все, уже неживу...  Фото з домашнього архіву Володимира Бойка.

Кадр із аматорської зйомки. Автор відео була очевидицею того, як після нападу на автомайданівців бійці “Беркута” тягнули свою жертву. Швидше за все, уже неживу… Фото з домашнього архіву Володимира Бойка.

Ні дня в Україні не обходиться без повідомлень про напади і катування активістів Євромайдану, підпал їхніх машин, помешкань, моральний терор. Усе вказує на те, що злодіяння відбуваються за потурання, а часто і прямої участі силових органів. Про це нинішнє свавілля розмовляємо з київським колегою Володимиром Бойком, який спеціалізується у жанрі журналістських розслідувань. Родом він із Донецька, у засобах масової інформації працює майже чверть віку. У 2002 році вперше оприлюднив інформацію про колишні судимості Віктора Януковича (на той момент – голови Донецької облдержадміністрації). У 2003 році брав участь у розслідуванні обставин загибелі директора інформаційної агенції «Українські новини» Михайла Коломійця. Чимало писав про кримінальний бізнес нинішнього Генерального прокурора України Віктора Пшонки та його попередників – Геннадія Васильєва й Святослава Піскуна. Загалом Володимир Бойко є автором кількохсот публікацій, присвячених викриттю протиправної діяльності міліціонерів, суддів і прокурорів усіх рівнів.

— За свою журналістську кар’єру ви провели багато резонансних розслідувань. Хто, на ваш погляд, стоїть за теперішніми злочинами – викраденням і катуванням активістів Євромайдану Ігоря Луценка, Юрія Вербицького, Дмитра Булатова?

— Для розуміння причин і встановлення виконавців тих жахливих злочинів, що нині масово відбуваються в Україні, треба чітко усвідомити: ніякої політичної кризи в державі немає, – каже Володимир Бойко. – Є антикримінальне повстання народу проти донецького злочинного угруповання «Люкс».

В Україні чотири роки тому до влади прийшло (причому у легітимний спосіб) організоване злочинне угруповання, яке перед тим з початку 90-х років тероризувало Донецьку область. Це примусило народ, урешті-решт, підняти бунт. Розпочався він на Миколаївщині – спочатку в селі Чаусове Друге, а потім у райцентрі Врадіївка. Нині Врадіївка розширилася до розмірів майже всієї Украї­ни (за винятком Донецької та Луганської областей і Криму).

Україна зараз проходить шлях багатьох інших держав, де встановлення кримінальної диктатури відбувалось за однаковою схемою – шляхом формування криміналізованою владою органів позасудової розправи. Класичним прикладом є загони тонтон-макутів, створених на Гаїті Дювальє-батьком. У нас з тією ж самою метою президентське оточення рекрутує «тітушок», які під проводом міліцейських чинів розправляються з громадськими активістами. 

— Багато говорять про «ескад­рони смерті»… 

— І це не вигадка. «Ескадрони смерті» комплектують з колишніх та нинішніх співробітників так званих правоохоронних органів і громадян з кримінальним досвідом. Учасникам цих незаконних формувань добре платять. Зарплати «тітушок» мають широкий діапазон: від 200 грн. за добу (стільки коштує участь у погромах крамниць чи автомобілів у Києві) до 8 тис. грн. на добу (участь у викраденні та вбивствах, підпаленні автомобілів громадських активістів).

Діяльність міліції, СБУ та «тітушок» не можна розглядати окремо, це – різні боки однієї системи державного терору. Викрадення людей чи підпалення автомобілів активістів Майдану здійснюють виключно за участі офіційних «правоохоронців». Вони формують списки жертв, за даними пересування телефонних апаратів у мережі базових станцій мобільного зв’язку забезпечують терористів інформацією про місцеперебування противників режиму. Також встановлюють місцезнаходження автомобілів, що підлягають знищенню.

— Вважаєте, що так було і у випадку з викраденням Ігоря Луценка та Юрія Вербицького?

— «Ескадрон смерті» відстежив ці свої жертви, прослуховуючи телефон Ігоря. Прослуховуванням займається Служба безпеки України – єдина установа в країні, яка має відповідні технічні можливості. Викрадачам було надано інформацію про те, що Ігор та Юрій їдуть до Жовтневої лікарні. В операції викрадення були задіяні, щонайменше, п’ять автомобілів – власне, сам мікроавтобус, в якому Ігоря та Юрія вивезли у ліс, і кілька машин прикриття, які блокували під’їзди до лікарні й супроводжували мікроавтобус.

Активістів вивезли в ліс поруч із базою МВС України в Дарницькому районі Києва, де їх катували та кинули понівечених. Ігорю вдалось вижити лише тому, що терористам не вдалося перебити йому ноги залізним ломом. А Юрію не пощастило – він з переламаними кінцівками не міг вибратися із зимового лісу.

У це ж саме місце згодом був доставлений і Дмитро Булатов.

— Чи тяжко буде встановити виконавців цих жахливих злочинів? 

— Їх розкриття жодних складнощів не становить – терористи користувались мобільним зв’язком, тому встановити, які саме телефони перебували в певний час в районі, де катували Ігоря, Юрія чи Дмитра, – справа кількох хвилин. Особа одного з викрадачів уже відома, це – діючий співробітник міліції. Зрозуміло, що міліція, яка порушила кримінальне провадження за цими фактами, жодного розслідування не проводить, лише займається поширенням сміховинних заяв. Зокрема, стверджує, що Луценка та Вербицького викрали… активісти Автомайдану, тобто зробив це Булатов разом зі своїми товаришами – «з метою скомпрометувати владу». А Булатов, мовляв, сам себе викрав задля того ж самого… 

— Скільки правди у повідомленнях, що активістів Майдану міг викрадати російський спецназ?

— Вигадки про участь «російського спецназу» поширюють люди, які мають віддалену уяву про предмет своїх фантазій. Викраденнями та катуванням людей відкрито займаються працівники «правоохоронних органів» України – особливо не приховуючись і залишаючи безліч доказів своєї злочинної діяльності. Наведу один лише приклад: 20 січня 2014 року у Києві, на Хрещатику, невідомі особи, одна з яких була одягнута у форму співробітника підрозділу «Беркут», викрали 19-річного Кирила Бунтова й 30-річного Сергія Сікорського. Їх вивезли в ліс і, роздягнутих, катували з особливим садизмом, відбиваючи гумовими палицями п’яти й м’язи гомілки. Після цього викрадачі кинули своїх жертв в лісі помирати. Лише дивом цим хлопцям вдалося вижити. 

Після оприлюднення цього факту Головне управління МВС України у Київській області відмовилося розслідувати викрадення й катування Бунтова і Сікорського. За офіційним твердженням речника ГУ МВС України в Київській області, «правоохранители если и задерживают, то официально, имея веские причины – например, открытое уголовное производство. А хватать людей, вывозить в автобусах в лес и бить – это совершенно негуманно».

Таких прикладів – десятки. Щодо активістів Майдану, які зникли (на сьогодні нарахували 36 осіб), то, боюся, що тіла багатьох з них буде знайдено після того, як зійде сніг…

— Чим би ви пояснили те, що викрадачі залишили Булатова живим?

— Діяльність українських «тонтон-макутів» спрямована не стільки на фізичне знищення опонентів режиму, скільки на створення в суспільстві атмосфери страху. На жаргоні донецького криміналітету це називається «кошмаріть лоха». Бо небезпеку для режиму становить не сам Булатов, а згуртовані навколо нього активісти Автомайдану, які пікетують маєтки «слуг народу» й патрулюють Київ. Зникнення Булатова жодною мірою не призвело б до згортання їхньої активності, інша річ – коли напівживий лідер Автомайдану розповів, як його понад тиждень катували в лісі. Напевно, багато хто з повстанців після цього перестав брати участь у масових заходах, побоюючись повторити долю свого ватажка.

Іван ФАРІОН, “Високий Замок

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

60 ответов

  1. Одним из направлений спецопераций, от руководства мвд руководит заместитель начальника увб украины, полковник милиции матвиенко вячеслав петрович. Сам лично инструктирует, доводит требования, информацию, даёт команды, полностью контролирует исполнителей. Ребята говорят привозит нал и рассчитывается. Его требования — ликвидировать майдан любыми средствами и силами.

  2. Железной аргументации и фактажу возразить нечего. Молодец, Бойко, никакой воды, всё по делу

  3. Володимир Бойко вважає:

    “Діяльність міліції, СБУ та «тітушок» не можна розглядати окремо, це – різні боки однієї системи державного терору. Викрадення людей чи підпалення автомобілів активістів Майдану здійснюють виключно за участі офіційних «правоохоронців». Вони формують списки жертв, за даними пересування телефонних апаратів у мережі базових станцій мобільного зв’язку забезпечують терористів інформацією про місцеперебування противників режиму. Також встановлюють місцезнаходження автомобілів, що підлягають знищенню”

    Так ото ж не только менты — козлы, но наверное и ”брелочники”?

    Пане Работяга, Ви згодні?

  4. До честних правоохоронців. Час хлопці ретельно документувати діяльність своїх колег-негідників. Знадобиться потім, коли буде генеральна чистка. Для декого “красная” зона буде омріяним місцем, якого на всіх не вистачить…

  5. Владимир. Мой мимолетный старый знакомый. В 87-м вывозил его с Кандагара … Я — салабон, Ми-8, ВСР. Он капитан, два боевых «Красного Знамени» в примерно 26 лет. Сам он из Винницкой области. Говорит спокойно … глядя в пламя горящей бочки.

    Далее цитата:

    «Беркутовцы» — приколисты (смеется) я тут в интернете читаю, что нас за 15 минут разгонят. Глупые. Я видел много таких понтов. Все полегли … редкие — поумнели. Они не знают, что такое идти на смерть. Идти в атаку, когда рядом падают твои друзья …

    Я понимаю, можно пацанов наркотой накачать … тогда они просто мясо. Боец без мозгов, без инстинкта самосохранения — просто пушечное мясо на бойне…

    По правилам боя — обстрелянный боец стоит пяти новобранцев. Обстрелянный — это хотя бы пару месяцев на настоящей войне. У нас в Киеве минимум 1,5 тыс. бойцов. Через сутки, по тревоге, будет не менее 10 тыс…

    Берутята — не обстрелянны. Только для того чтобы воевать с нами на равных им надо минимум 50 000 бойцов. Этот расклад скажет любой нормальный офицер.

    А кроме наших (афганцев) здесь еще минимум тысяч десять бойцов найдется …

    Донес бы это кто-то до них!

    Разгона — не будет. Будет бой, взрослый бой. Кто оставшиеся из них в живых будут вспоминать в кошмарах всю жизнь. Как вспоминаем мы. Это им не в пацанов на Груше картечью палить.

    Короче … наши сильно злые. Злые на зека, на долбаную оппозицию, на это все мировое блядское сообщетво, на Путина — урода…

    Пусть знают — мы тут до конца. Мы оставим своим детям другую страну. Мы очистим Родину от этой пидарасни…

    А беркутята — пусть ОЧЕНЬ подумают прежде чем брать в руки нарезное (оружие) … домой они вернутся в «цинке» или калеками. Как там донецкие говорят — в асфальт вкатаем. Нам уже терять нечего.

    Храни нас Господь!

    Имени и фото — не привожу.

    Свои — поймут.

    Если возможно … перепосте «Беркутятам» …

    Если есть контакты.

    Слава Україні!

  6. Я думаю после такого закидона от пиноча все ополчение майдана испугается. зря ты дразнишь людей. может и остался бы кто то в живых. а так уверен- вырежут всех. зря ты пиноча это написал. а может это “свой” написал что бы поддержать наш дух.)))

  7. ВОЛОДЕ РЕСПЕКТ.
    А то что подымится братва это 100%. Многие знаю не выходят на майдан потому что считают их время еще не пришло по характеру люди то разные. Некоторые только и ждут клик на конкретику.
    А кто на майдане ЧЕСТЬ ВАМ И ХВАЛА!

  8. Ты, Пиноче, поторопись семейку свою вывезти зарубеж, желательно в Рашку, а то потом за вами, кремлёвского царя холуями и плакать будет некому.

  9. Бойко как всегда молодец. Я видел их всех вместе — губернатора, беркутят, ментов, титушек и эсбэушников. Это не власть, это мафия. Афганцу. Народ в Вас верит. Армия, где ты. Разве для вас не позор, что главнокомандующим у вас зэк. Он не бывший, он такой по жизни

  10. дали петуху пару раз прокукарекать (Пеноче)…. иди в курятник, твое мягкое очко ждут беркутня…. сучка ты крашеный))))

  11. Я ще не у відставці, а у запасі. Є у мене в хліві добротні вила, сам вирізав і витесав з акації міцного держака, хазяйські, як кажуть у селі, вила, легенькі, зручні… Я намагаюся відганяти лихі думки подалі, але про вила тримаю в полі зору. Де та межа, коли мене з “достало” перемкне на “досить” і я у метро приїду до центру Києва зі своїми добротними вилами? Ви ж, недалекі, розумієте, чи ні, що у людей похилого віку, афганців і не афганців, психіка вже не така стійка, довго скрипіти зубами не будемо, бо влада перейшла межу і проодовжує… Схаменіться! Слава Україні!

  12. Да что вы можете, на майдане своем? Только языком ляпать. Вот и пятница почти окончилась. И что? Балаболы! А презик вас всех за лохов держит, и он прав.

  13. ЧЕЛ, Братва и так поодержала и поддерживает нормальных людей.. Взять только недавние сообщения которые распространились по “ЮТУБу” — Всех этих титушек и всякую мразь будут кончать.. им дали одну неделю на раздумья..

  14. Росiйськомовнi коментатори,ви,люди,не пам’ятаючi свого корiння,серед вашоi породи завжди була купа запроданцiв.Невжеж ви думаете,що потрiбна така зрадлива погань нам,украiнцям?Iдьте в росiю,зробiть там добру справу-Украiнi така шакальська зграя не потрiбна.У нас своi героi i нiколи серед них не буде таких згвалтованих псiв,як ви!

  15. орестушка, дружочек, а ты может знаешь кто был твой предок еще 200 лет назад? И твоя уркаина заканчивается там где твоя хата! И не тебе собака недоебанная решать где я буду жить. Мои предки пришли на эту земля тысячи лет назад, когда твои коз в горах сношали и не понимали почему дети козлорогие такие у них. Сцыкуны вы. Стоите на майдане, и мирно протестуйте. За вас уже все решили. Скоро вернетесь в горы, заниматься привычным делом.

  16. Хороша стаття. От тільки навіть дивно спостерігати — як коментарій за президента-злодія , так така культура та інтелегентний штрих, що складається враження — вони разом сиділи, та він “гарант” їх до себе в “беркутню” забрав.
    особливо вражає знання історіі та хворобливий російський шовінізм. Вони, мабуть, вже ніколим не навчаться поважати інших.Самі себе в пастку загнали, бояться проти свого “царя” там голову підвести, а інших вчать як жити.

  17. Фе,а моя промова не до тебе i таких,як ти.Я,хоч i не згоден,але поважаю думку таких ,як ти.Я про тих свиней,якi згоднi маму в цирк вiддати,аби тiльки дозволили вiд страху перед справжнiми украiнцями дупу цiлувати.Люди,якi не шанують нi свою нацiю,нi краiну,звiдки iх рiд-у всьому свiтi собоче м’ясо.

  18. Між іншим, думки на кшталт “час іще не прийшов” я чула за останні пару тижнів уже кілька раз саме від “бувших” — афганець, морський піхотинець і десантник. Це лише мої знайомі. Думаю, що таких багато.

  19. Че конкретно делать, то? Пока мы здесь комментим, они по одному выдергают всех. Предлагайте, ЧТО в этой ситуации можно РЕАЛЬНО делать? И автору статьи этот вопрос тоже. Как боролись с эскадронами смерти в других странах? Обличать, сейчас уже мало. Нужно УКАЗЫВАТЬ народу, что делать.

  20. Я живу практически в лесу (Киев). Никаких трупов майдановцев пока не наблюдаю (пока-что убили только одного милиционера за долг 120 000 баксов…). Для читающих и пишущих комментарии- считаю, что акценты надо перемещать в сторону грабежа (народа, людей), распила бюджета… Но не в коем случае не трогать тему Русских. Мои друзья, соседи и родственники(Русские) всегда националисты(фанатичные). Они не против того, что они граждане Украины(против их воли, по печальному стечению, для них и для нас обстоятельств :),но они всегда Русские Украинцы! Они боятся , что вот-вот начнут резать Русских! Отсюда вся ихняя истерика. Реально мой знакомый(Русский), на последние копейки купил жменю патронов для пистолета!!! Он реально боится, хотя я считаю, что зря. Прошу поддержать моЁ мнение или опровергнуть.

  21. Смотрел с рядовым ментом по телеку майдан, спрашиваю- чё он про это всё думает. Он вполне серьёзно отвечает, что там все бомжи, мол он же точно знает куда бомжи местные подевались. Говорю ему, что на майдане главари хотят что-то себе вымутить, но люди-то херово живут, потому и вышли. А он мне сказал , что у него всё в шоколаде и у его друзей и родичей. Кто из нас дибил- он или я? Может он прикалывается, или есть куча людей со своим мнением на ситуацию? Кстати, на мои вопросы о амнистиях “террористам”- просто смеются.

  22. Да так и есть. Ты с сержантом общался, а я с подполковником милиции, который недавно ушел на пенсию в 1200 грн, так он тоже говорит, что на майдане идиоты. Я ему чуть рожу не разбил. Почему у нас такие тупые менты или они на столько зазомбированные. Так многие из них не читают СМИ а смотрят Интет но в основном что в коллективе говорят, так и воспринимают. Их просто не зацепила донецкая власть, а чтоб хлебанули, рассуждали бы по другому. Правда и такие пидары как <<Орест>> тянут не к победе, а вниз. Какая нахуй тебе разница на каком языке я здесь пишу, русском или украинском, ты сука только вражду вносишь против одной цели уничтожить банду при власти. Очень впечатлил комент от <<Старий кiнь>>., спасибо тебе дружище, что вдохновляешь духом, Мы перекусим хребет этой донецкой шушвале и всем, кто нам в этом помешает.

  23. По-порядку… НИКТО из отдающих команды и исполнителей вообще НЕ понимает, что происходит и к чему приведет! Милиция вообще потерялась — ведет себя как оккупационная армия. Последний “фееричный” подвиг — закидывать мины-ловушки. Что угодно мне могут менты рассказывать (и рассказывают) но подрыв мальчишки — это диверсия. Причем исполненная ментом. Чем думал этот долбень, который принес ловушку — это отдельная тема — поймают, убежден, расскажет. Но сам факт! Впечатление, что набирают туда при наличие обязательного диагноза олигофрения. Один из признаков болезни — неспособность предвидеть и адекватно осознавать последствия собственных поступков. Мне интересно, откуда у них уверенность, что кто-то разойдется?.. Что они кого-то напугают?.. Они от своего менталитета отталкиваются?.. Так дальше же только хуже будет! Кто не знает — опять носится несколько палканов и гандоралов со очередной “светлой идеей” разогнать за 15-ть минут! Это же, сцуко, что в черепной коробке вместо мозга надо иметь!

  24. Я думаю ,ИМ нужно ,чтоб градус агрессии зашкаливал среди митингующих,они доводят народ до взрывоопасного состояния.Из самого начала (30 ноября) ,почти всё идёт по их плану.ИМ нужен хаос,они хотят ,чтоб люди применяли силу и оружие,ведь тогда у них развязаны руки к жёсткому разгону.Они жаждут большой крови.Таким образом ,чтоб все знали своё место,и особенно их же русское инакомыслящее население(под словом ОНИ-отнюдь не наша власть).

  25. Спостерігач

    Не согласен. Разгон 30-го — это чисто рашкинский сценарий. Это у них принято доразгонять дубинками уже заканчивающийся протест. Все остальное: 10-11 декабря, 19 января, бойня 22-го — это уже попытка дожать сценарий 30-го. Все развивается НЕ так, как планировалось. Дальше все идет не по схеме. Не работает система устрашения, засветились отряды внесудебных расправ, явный рост агрессии по по отношению к власти со стороны населения.Но проблема в том, что им из рашки нарисовали один сценарий, и они его жмут. Альтернативы нет, просто нет. Ее нет, как и способности к самостоятельному мышлению. Именно по-этому никакой сценарий, кроме силового не рассматривается.

  26. Все гораздо ужасней Беркут ловит людей и хавает их ! Мне знакомый в МВД сказал, что не которых задержанных привозят к ним в столовую и их там прямо жарят и делают с них котлеты !!! Цэ жах !!!!! Надо об этом сообщить США и Европе ! Они ном помогут…

  27. Для ФЕ(калия).Ты , ублюдок кацапутский, будешь жить там, где тебе укажет титульная нация Украины. Почитай, для начала, русского писателя Лескова и поймешь, кем были твои предки во второй половине 19-го века. В часности в Орловской губернии народ жил в деревянных домах, которые топили по-черному,т.е. через двери, Женщины , тоже твои предки, по-Лескову, часто болели “дурными болезнями”( это к слову о том , кто, кого, и когда трахал).Пахали землю твои предки ( и это во второй половине 19-го века!) сохой, по-Лескову “поганили землю”. Кстати, в те времена уровень развития общества определялся уровнем культуры земледелия и в украине пахали плугом как и в Англии. Жили твои предки, ФЕкалий, общинами т.е. “колхозами”(многое становится понятным про 17-й год).Когда один “продвинутый” помещик, по-Лескову, решил улучшить уровень жизни своих крестьян и за свои деньги построил целую деревню с каменными домами, наделами земли и пр.и переселил туда твоих предков, они заявили: “-Мы в камени жить не будем, ноги стынут”, Потом твои предки, ФЕкалий, построили “на задах” деревянные избы (по-черному), а в каменные дома ходили “до ветру” т.е. срать. Становится понятным, почему твои предки,ФЕкалий, просрали крымскую и японскую войны, аустерлиц, бородино и т.д. 100 лет твои предки воевали на Кавказе числом, а не умением.Разве может отсталая нация, спивающаяся ” в хлам” сеять хоть что-то разумное (про доброе и вечное умолчу)? Майдан —ответ на этот риторический вопрос. Твои предки, ФЕкалий, потому и переселились в Украину , что здесь была хоть какая-то цивилизация, вопреки московской оккупации, а не благодаря ей! Хорошенько запомни, что твои предки— это племена чудь, весь, меря, мордва и пр. не словянские племена и по-этому закрой свое хайло.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ