Человек не терпит насилия!

Про новий Митний кодекс

  1. Якщо товари, транспортні засоби комерційного призначення, оформлені за декларацією для вивезення за межі митної території України, не перетнули державний кордон України протягом 180 днів, митний орган визнає цю митну декларацію недійсною. Зазначений строк може бути зменшений за письмовим зверненням декларанта або уповноваженої ним особи.

думаю, должно быть “Зазначений строк може бути збильшений за письмовим зверненням декларанта або уповноваженої ним особи”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

51 ответ

  1. Стаття 109. Помилки у митній декларації

    Допущення у митній декларації помилок, які не призвели до неправомірного звільнення від сплати митних платежів або зменшення їх розміру, до незабезпечення дотримання заходів тарифного та/або нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, не тягне за собою застосування санкцій, передбачених цим Кодексом та іншими актами законодавства України, крім випадків, передбачених частиною третьою цієї статті.
    У випадках, передбачених частиною першою цієї статті, посадові особи митних органів надають декларантам або уповноваженим ним особам можливість виправляти помилки, допущені у митних деклараціях.
    Якщо особа систематично (більше двох разів протягом місяця) допускає у митній декларації помилки, зазначені у частині першій цієї статті, митний орган застосовує до такої особи санкції, передбачені цим Кодексом та іншими актами законодавства України.

  2. ну, таперича на каждой таможне можно создавать когорту, как говорят одесситы, “модных” фирм со статусом уполномоченного оператора — пусть гоняют зеленый горошек в спрощенном порядке, до брокерской деятельности допустить пару-тройку не менее моднявых контор с выпускниками АМСУ, имеющих монопольное право на навычки в таможенном деле, Держмитслужба установит официально, что группу А будут оформлять только модные таможни, вопреки задекларированному праву оформляться в любом мутном органе — и будет нам вмем пакращення! Коллеги, прошу продолжать дальше список полезных нововведений!

  3. Директор Департамента В.Бондарь на Черновицкой областной таможне заявил:”Таможенный кодекс, несмотря на то что принят в Верховном Совете, на даный момент переписывается за договоренностю Президента Украины так как это надо нам (руководству ГТСУ).”

  4. Ну…. Вю Бондарь — козлобаран извесный. Ляпнул, придурок, что зарплата инспектора должна быть 4000 грн. А у нас так и было, пока Кен с австралопитечкой её не почикали…

  5. А с того же, с какого таможня при проведении документальных проверок сможет опечатывать ОНп офисы и компьютеры фирмы инакладывать арест на ее счета!

  6. Можно подумать, что действующий на сегодня Мутный кодекс это идеальный документ и все придерживаються его положений. Посмотрите ст. 312 и 313. Там написано о том, что мутные органы классифицируют товары. А как обстоит дело на практике? Так что от содержания новой редакции Мутного кодекса мздоимство никуда не денется.

  7. “Закони, які пом’якшують або скасовують відповідальність за пору-шення митних правил, передбачені цим Кодексом, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчинені до видання цих законів. Закони, які встановлюють або посилюють відповідальність за такі правопорушення, зворотної сили не мають”

    это как??? сегодня я оформил “что-либо”, а завтра выдали закон который запретил оформление “этого”, — значит я нарушил еще не существующий закон???

  8. 2 Хи-Хи. Я сомневаюсь, что Вы тот Хи-Хи, что вел бурную деятельность на форуме около полутора лет назад. В любом случае, коллега (бывший или нынешний), Вы правы относительно полного несоответствия прописанных в законодательстве норм реалиям таможенного бытия. Нах надо новый кодекс если существующий не применяется по человечески?
    2 Ур. Коллега, данное положение закона применялось з давніх давен. Если караність діяння усунуть, Ви не будете нести відповідальність за дії, вчинені до набуття чинності новим законом, НО если відповідальність введуть з новим законом, діяння вчинені до набуття чинності цим законом, не потягнуть за собою відповідальності автоматично.

  9. Можно на “очке” почитать, можно в парке на скамеечке, можно с корешами под 0,7 л изучить. Эт у кого какая фантазия… :-)))

  10. Контроль з застосуванням системи управління ризиками – це оцінка ризику шляхом аналізу (в тому числі з використанням інформаційних технологій) поданих документів у конкретному випадку переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України з метою обрання форм та обсягу митного контролю, достатніх для забезпечення додержання вимог законодавства України з питань митної справи.
    Оцінка ризику чого ??????поданих документів на що ???? форма контролю пердбачає його обсяг, це ж просто…
    І так кожна стаття… Шановні, та всі юристи будуть плакати.
    Що таке митні формальності ?????? Якщо це форма митних процедур, то юридично, така форма має мати нормативне визначення і процедуру. Хто це зробить в усіх режимах до 01.01.2012 ?????

  11. ЯКБИ ХТОСЬ В ДМСУ ХОТЬ ЧУТЬ-ЧУТЬ ВИВЧАВ ПРАКТИКУ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА З МИТНОЇ СПРАВИ ЄС, ТО ЗНАЛИ Б, ЩО ВОНА (ПРАКТИКА) ДІЛИТЬСЯ НА РЕАЛІЗАЦІЮ ПОЛІТИКИ СПРИЯННЯ І РЕАЛІЗАЦІЮ ПОЛІТИКИ БЕЗПЕКИ. СПРИЯННЯ ЦЕ ВСЕ ЩО ПОВЯЗАНО З ОФОРМЛЕННЯМИ, ПРОЦЕДУРОЮ НАРАХУВАННЯ, РАННІМ ПОПЕРЕДЖЕННЯМ КОНФЛІКТУ, ЗАВЧАСНИМ ІНФОРМУВАННЯМ ПРО ЕФЕКТИВНІСТЬ ЛОГІСТИЧНИХ ОПЕРАЦІЙ. А АНАЛІЗ РИЗИКІВ — УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ, МАЄ ВИКЛЮЧНУ БЕЗПЕКОВУ СКЛАДОВУ (ТЕРОРИЗМ, НЕЛЕГАЛЬНІ КОШТИ, ВИЛУЧЕНІ З ОБІГУ ТОВАРИ). А НАШІ “ВОЖДІ” НАПАЛІОНОВСЬКОГО РОЗЛИВУ, ЗРОБИЛИ ТУПИЙ ПІАР НА ВИХОДІ ІЗ ДЕГТЯРІВСЬКОЇ , НУ ТІПА, “Я Ж КОДЕКС ПРОБИВ” . а ЛОГІКА В ТОМУ, ЩО ТУПО СПИСАНІ РАМКОВІ СТАНДАРТИ, СТАТТІ КОНВЕНЦІЙ, ЯКІ В ПРИМІТИВНОМУ ПЕРЕКЛАДІ НЕ КОРЕСПОНДУЮТЬСЯ ДО ЖОДНОЇ НОРМИ ЧИННОГО ЗАКОНУ. ОТ ТАК МАЛЯТА, ГОТУЙМО ЛИЖІ……

  12. Агент з митного оформлення повинен відповідати таким кваліфікаційним вимогам:
    1) мати або здобувати вищу освіту або мати неповну вищу освіту чи базову вищу освіту;
    2) володіти спеціальними знаннями, уміннями та навичками у сфері митної справи.
    Спеціальні знання, уміння та навички у сфері митної справи агент з митного оформлення здобуває в навчальних закладах митної служби України за денною (очною), дистанційною чи іншою формою навчання.

    Какие будут комментарии: “…агент з митного оформлення здобуває в навчальних закладах митної служби України за денною (очною), дистанційною чи іншою формою навчання.”

  13. Статья 146. Специалист по таможенному оформлению
    Опубликовано 08-12-2010

    Специалистом по таможенному оформлению является физическое лицо, отвечающее квалификационным требованиям, установленным федеральным органом исполнительной власти, уполномоченным в области таможенного дела, и имеющее квалификационный аттестат специалиста по таможенному оформлению.
    (в ред. Федеральных законов от 29.06.2004 N 58-ФЗ, от 26.06.2008 N 103-ФЗ)

    Специалист по таможенному оформлению осуществляет свою деятельность в качестве работника таможенного брокера (представителя).

    Комментарий к статье 146 таможенного кодекса
    В части нормативного правового регулирования вопросов, связанных с деятельностью специалистов по таможенному оформлению, федеральный орган исполнительной власти, уполномоченный в области таможенного дела, наделен значительно большими полномочиями по сравнению с положениями, относящимися к деятельности таможенных брокеров (представителей). В соответствии со ст. 147 ТК РФ к компетенции указанного органа отнесено регулирование следующих ключевых вопросов:
    1) установление квалификационных требований к специалисту по таможенному оформлению (п. 1 ст. 147);
    2) определение порядка проведения аттестации (п. 2 ст. 147);
    3) определение перечня документов, подаваемых вместе с заявлением о допуске к аттестации (п. 2 ст. 147);
    4) утверждение программы квалификационных экзаменов (п. 2 ст. 147);
    5) установление порядка сдачи квалификационных экзаменов (п. 2 ст. 147);
    6) утверждение программ повышения квалификации специалистов по таможенному оформлению (п. 3 ст. 147).
    Стремление гарантировать надлежащий профессиональный уровень специалистов по таможенному оформлению обусловлено целым рядом факторов. Среди них следует упомянуть заинтересованность в обеспечении, с одной стороны, законных интересов лиц, пользующихся услугами таможенных брокеров (представителей), а с другой – стабильности рынка данной услуги.
    Согласно положениям комментируемой статьи специалистом по таможенному оформлению является физическое лицо, осуществляющее свою деятельность в качестве работника таможенного брокера (представителя). Для выступления в качестве специалиста по таможенному оформлению лицо должно отвечать квалификационным требованиям, которые устанавливаются федеральным органом исполнительной власти, уполномоченным в области таможенного дела. Это определяется путем приема квалификационного экзамена у претендента на право осуществления деятельности в качестве специалиста по таможенному оформлению. Успешная сдача экзамена влечет выдачу квалификационного аттестата специалиста по таможенному оформлению. Наличие такого аттестата является неотъемлемым условием осуществления деятельности в качестве специалиста по таможенному оформлению.
    Итак, получение квалификационного аттестата специалиста по таможенному оформлению сопряжено с прохождением аттестации. Как указывалось выше, регламентация этого ключевого вопроса практически целиком отнесена к компетенции федерального органа исполнительной власти, уполномоченного в области таможенного дела.

  14. Начальник Кіровоградської митниці Дмитро Завтур довів до представників мас-медіа що новим Митним кодексом України, який вступить у силу з 1 січня 2012 року, запроваджено таке нововведення для гостей України, як створення при готелях, санаторіях, пансіонатах, туристичних базах магазинів безмитної торгівлі (так звані Дьюті Фрі), призначені для реалізації товарів громадянам, які виїжджають з України. Реалізовані у таких магазинах товари передаються громадянам, які їх придбали, в пунктах пропуску через державний кордон України під час їх відбуття з України після проходження паспортного контролю.

    Что-то непонятно. Кто в курсах: как это все возможно на практике?

  15. Наверное товары, купленные в магазинах “Дьюті Фрі”, будут пересылаться курьерской почтой или фельдегерьской связью на пункты пропуска, и там выдаваться отъезжающим за пределы Украины по предъявлению чека магазина. Хитро придумано, безработица нам не грозит!!!

  16. Всем добрый вечер! Вот комент одного человека, взято с форума. Грамотно написано, да и если по-сидеть и вникнуть, проанализировать проект кодекс в разрезе соответствия с конституцией, правами человека, международных актов принятых Верховной Радой, то можно предположить что этот проект писали какие то дебилы!!!!! других слов к авторам проекта не нахожу!  http://upload.com.ua/get/902904842/

    Щодо прийняття Митного кодексу в запропонованому вигляді.

    Вважає за необхідне звернути Вашу увагу, що прийняття Митного кодексу України в запропонованому варіанті може призвести до несприятливих наслідків для товарообігу України та для ведення бізнесу в цій сфері, що зокрема може призвести до негативних наслідків для економіки країни в цілому. Ці зміни можуть виникнути у зв’язку із наявністю у запропонованому варіанті кодексу багатьох невідповідностей у нормах статей та часто їх суперечність одна одній.
    Положення документу потребують змістовного доопрацювання з метою узгодження їх з нормами Конституції та інших законів України.
    Вважаємо за потрібне звернути увагу на деякі норми статей запропонованого Митного кодексу України, які потребують значного доопрацювання.
    ч.3 ст.3. Митна справа:
    «Засади митної справи, у тому числі, зокрема, статус митної служби України та основні питання організації її діяльності, митна територія та митний кордон України, процедури митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, митні режими та умови їх застосування, заборони та обмеження щодо ввезення в Україну, вивезення з України та переміщення через територію України транзитом окремих видів товарів, умови та порядок справляння митних платежів, митні пільги, визначаються цим Кодексом та іншими законами України.”
    — в пункті “визначаються цим Кодексом та іншими законами України” після слова “визначаються” необхідно додати “ВИКЛЮЧНО” щоб уникнути в майбутньому делегування повноважень Кабінету Міністрів, тощо.
    Порядок статей в кодексі порушений, а саме: після ст. 15 йдуть ст.ст. 20-25 потім ст. 19, після неї ст. 26, відсутній підпункт 5 п. 1 ст. 79.
    Існує невідповідність та суперечливість в наступних статтях:
    Стаття 48. Документи та відомості, необхідні для здійснення митного контролю.
    3. Відомості, які знаходяться в офіційних документах, наданих для митного контролю та/або оформлення, не потребують окремого підтвердження, а в ст. 419 «Документи, що подаються декларантом для підтвердження заявленої митної вартості» міститься перелік підтверджуючих документів, які декларант повинен подати митному органу та які підтверджують заявлену митну вартість товарів і обраний метод її визначення.
    Стаття 52. Огляд та переогляд товарів, транспортних засобів
    Повний вибірковий переогляд з розкриттям до 100 відсотків пакувальних місць та поглибленим обстеженням транспортного засобу (доречно визначити підстави для проведення такого повного переогляду, інакше закріплена норма у випадку вибіркового застосування може призвести до величезних черг при оформленні товару).
    Стаття 63 Митного кодексу України.
    Посадовим особам митних органів під час проведення документальної виїзної перевірки для з’ясування питань, пов’язаних з перевіркою, надається право:
    1) здійснювати перевірку грошових, фінансових і бухгалтерських документів, звітів, контрактів, декларацій, калькуляцій, інших документів, які можуть бути пов’язаними з операціями з увезення (пересилання) товарів на митну територію України або територію вільної митної зони або вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України або території вільної митної зони, у тому числі інформацію, необхідну для з’ясування питань перевірки, яка є в розпорядженні підприємства, що перевіряється, в електронному вигляді; (необхідно зазначити підстави для надання повноважень посадовим особам щодо здійснення перевірки грошових, фінансових і бухгалтерських документів, звітів, контрактів, декларацій, калькуляцій, інших документів підприємств по здійсненим господарським операціям. Такі повноваження вже мають податкові органи та делегування або дублювання цих повноважень митним органам може негативно позначитися на можливості ведення бізнесу в Україні);
    не враховує вимог статей 6, 19, 92 Конституції України щодо необхідності визначення законом меж повноважень, підстав та способу, у рамках яких мають діяти органи державної влади та їх посадові особи, а також визначення виключно законом засад митної справи.

    2) отримувати безоплатно від підприємств, що перевіряються, інформацію, пояснення, письмові довідки з питань, що виникають під час проведення перевірки, копії документів, засвідчених підписом керівника підприємства або уповноваженою особою та скріплені печаткою (за наявності) (не визначено вичерпний перелік документів, які можуть витребувати під час здійснення перевірок);
    3) проводити огляд виробничих, складських, торговельних та інших приміщень підприємства, що перевіряється, з відображенням результатів такого огляду у відповідному акті (норма містить в собі ознаки обшуку, що не відповідає положенням Конституції України, поняття «огляд приміщень» кодексом не визначено,);
    4) відбирати проби та/або зразки товарів, якщо є така можливість (не визначено, за рахунок кого повинні відбиратися ці зразки, яким чином це повинно відбуватися, взагалі не вказана процедура такого відбору);
    6) проводити зустрічні звірки на підприємствах (запропоновану норму необхідно доповнити, що такі перевірки повинні відбуватися лише у випадку ненадання підприємством протягом 10 робочих днів з моменту отримання відповідної вимоги митних органів документів щодо здійснених операцій з відповідним контрагентом, а також перевірка повинна стосуватися здійснення операцій по двом контрагентам;
    9) у випадку недопущення посадових осіб митних органів до проведення огляду територій та виробничих, складських, торговельних та інших приміщень, здійснення контрольних аналізів, визначених у цій статті, звертатися до суду з заявою про зупинення видаткових операцій підприємства на рахунках такого підприємства шляхом накладення арешту на кошти та інші цінності такого підприємства, що знаходяться у банку (крім операцій з видачі заробітної плати, сплати митних платежів та інших податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також визначених контролюючим органом грошових зобов’язань підприємства); (арешт грошових коштів є запобіжним заходом забезпечення виконання зобов’язання і не пов’язаний із захистом та/або реалізацією права посадових осіб митних органів щодо допущення до проведення огляду територій та виробничих, складських, торговельних та інших приміщень, здійснення контрольних аналізів)
    12) отримувати від страхових компаній та банківських установ інформацію в порядку та обсягах, визначених законом;
    13) користуватися у службових справах засобами зв’язку, які належать підприємствам, що перевіряються, з дозволу посадових осіб цих підприємств; (немає необхідності закріплювати цю норму в кодексі, у суб’єктів правовідносин по цьому пункту не виникає прав та обов’язків)
    14) накладати на час з’ясування питань, які підлягають перевірці, митне забезпечення на комп’ютери, сейфи (шафи), архіви та інші місця, де зберігаються документи, у тому числі в електронному вигляді, необхідні для проведення перевірки, а також на складські, виробничі, торговельні приміщення, якщо існує вірогідність несанкціонованого вилучення, знищення, підміни, зміни стану або якісних характеристик товарів, які знаходяться в цих приміщеннях, що може мати вплив на прийняття рішення за результатами перевірки. (фактично закріплюється безпідставна можливість вилучення з власності будь якого майна підприємства, що не припустимо та протирічить гл.23 Цивільного кодексу України (загальні положення про право власності )
    Стаття 67. Надання документів посадовими особами підприємства, що перевіряється
    1. Забороняється витребування документів від посадових осіб підприємства будь-якими посадовими особами митного органу у випадках, не передбачених цим Кодексом.
    2. Підприємство, що перевіряється, зобов’язане не пізніше першого робочого дня, наступного за днем початку документальної перевірки, надати у повному обсязі посадовим особам митного органу, які проводять перевірку, всі документи, у тому числі в електронному вигляді, що належать до предмета перевірки або пов’язані з ним, можуть мати відношення до переміщення товарів через митний кордон України, у тому числі до ввезення товарів на територію вільної митної зони або їх вивезення з цієї території.
    (вказана норма статті суперечить Конвенції про гармонізацію та спрощення митних процедур, п.8.3. «Уповноважена третя особа має ті ж самі права, що й особа, яка уповноважує її представляти свої інтереси у взаєминах з митною службою….», крім того надання документів в такий строк не уявляється можливим, оскільки лише час поштового обігу може складати до 4 днів, не враховуючи час протягом якого документи необхідно підготувати).

    Стаття 76. Надання статусу уповноваженого економічного оператора
    1. Уповноважений економічний оператор – це підприємство, створене відповідно до законодавства України, яке відповідає умовам, встановленим статтею 79 цього Кодексу, та має право користуватися спрощеннями у порядку, встановленому статтею 80 цього Кодексу.
    2. Статус уповноваженого економічного оператора надається підприємству митницею шляхом видачі сертифіката уповноваженого економічного оператора та включення його до Єдиного реєстру уповноважених економічних операторів.
    3. Підприємству може бути видано сертифікати уповноваженого економічного оператора таких видів:
    1) на спрощення митних процедур;
    2) щодо надійності і безпеки;
    3) на спрощення митних процедур та щодо надійності і безпеки.
    4. Статус уповноваженого економічного оператора визнається на всій митній території України.
    суперечить положенням міжнародного права, конвенції про гармонізацію та спрощення митних процедур, а саме п. 8.3.: При проведенні митних операцій, які за вибором відповідної особи здійснюються нею від власного імені, не повинні встановлюватися менш сприятливі умови чи пред’являтися більш жорсткі вимоги, ніж ті, які встановлені та пред’являються при проведенні митних операцій, здійснюваних для цієї відповідної особи третьою стороною.
    Тобто, наприклад стаття 76 встановлює більш сприятливі і спрощені умови проходження митних процедур для вищезазначених суб’єктів ніж для усіх інших:
    3. Підприємству може бути видано сертифікати уповноваженого економічного оператора таких видів:
    1) на спрощення митних процедур;
    2) щодо надійності і безпеки;
    3) на спрощення митних процедур та щодо надійності і безпеки.

    Стаття 81. Призупинення дії сертифіката уповноваженого економічного оператора
    5) порушення справи про порушення заявником митних правил за статтями 492, 502 – 505 цього Кодексу;
    (Є порушенням ст. 62 Конституції України, якою закріплено, що особа є невинуватою доки її вину не буде встановлено рішенням суду)

    Стаття 109. Помилки у митній декларації, а саме п.3 «якщо особа систематично (більше двох разів протягом місяця) допускає у митній декларації помилки, зазначені у частині першій цієї статті, митний орган застосовує до такої особи санкції, передбачені цим Кодексом та іншими актами законодавства України», застосування даної норми не сприятиме .
    Необґрунтоване визначення санкцій унеможливить реалізацію низки загальних положень адміністративного права, зокрема, передбачених частиною другою статті 33, а також статтями 10, 11, 34 та 35 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Не враховано приписи частини другої статті 61 Конституції України, згідно з положеннями якої юридична відповідальність особи має індивідуальний характер. При накладенні стягнення повинні враховуватись, зокрема, характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність.

    Стаття 116. Права та обов’язки перевізника
    1. Перевізники мають право:
    4) з дозволу митного органу призначення вивантажити товар на склад цього органу, якщо доставлені перевізником товари, що перебувають під митним контролем, протягом трьох діб не будуть заявлені відповідальною за це особою до жодного митного режиму. В цьому випадку витрати на вивантаження та зберігання товару відшкодовуються його власником;
    Слід змінити на «За письмовою заявою власника товарів або уповноваженої ним особи та з дозволу митного органу можуть здійснюватися навантаження, вивантаження, перевантаження,………. товарів, що перебувають під митним контролем,……… Зазначені операції здійснюються за рахунок власника товарів, що переміщуються через митний кордон України, або уповноваженої ним особи.», оскільки товар не перебуває у власності перевізника.

    стаття 176 запропонованого Митного Кодексу
    «Необхідною умовою для отримання дозволу на здійснення митної брокерської діяльності є наявність у підприємства договору страхування або фінансової гарантії виконання зобов’язань митного брокера на користь Державного бюджету України. Розмір страхової суми або фінансової гарантії не може бути меншим 300 000 євро. Страхування або фінансова гарантія виконання зобов’язань митного брокера застосовуються виключно для покриття ризиків діяльності митного брокера і не можуть бути використані в інших випадках забезпечення зобов’язань, передбачених цим Кодексом»
    страхова сума не обґрунтована. Крім того майже всі протоколи складаються на фізичну особу-агента митного брокера, а він не вважається застрахованою особою.
    Відповідно до статті 184
    3. Митний брокер має право декларувати товари, якщо загальна сума митних платежів, які підлягають сплаті за всіма поданими ним митними деклараціями, оформлення яких не завершено, не перевищує страхової суми за чинним договором страхування митної брокерської діяльності або розміру діючої фінансової гарантії виконання зобов’язань митного брокера. (це може призвести до того, що митні брокери не зможуть оформити вантажі з великою вартістю та багато вантажів одночасно. Що призведе до затримок при митному їх оформленні)
    стаття 186
    3. Агент з митного оформлення повинен відповідати таким кваліфікаційним вимогам:
    1) мати або здобувати вищу освіту або мати неповну вищу освіту чи базову вищу освіту;
    2) володіти спеціальними знаннями, уміннями та навичками у сфері митної справи.
    4. Спеціальні знання, уміння та навички у сфері митної справи агент з митного оформлення здобуває в навчальних закладах митної служби України за денною (очною), дистанційною чи іншою формою навчання.
    ( п. 4 не відповідає Конституції України, оскільки таким відповідну освіту необхідно здобути лише в закладах митної служби України, що суперечить ст. 53 Конституції України, оскільки особа є вільною у виборі свого місця навчання та більше того вказаний освітній заклад не може задовольнити потреби всіх бажаючих отримати необхідні знання (величезна кількість охочих) та більш-того у вказаному закладі не готують спеціалісті з цієї галузі.)

    Стаття 492. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення
    1. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, —
    Необхідно Конкретизувати “за встановленою формою точних та достовірних відомостей”, яких саме відомостей.
    Стаття 541. Компроміс у справі про порушення митних правил
    1. За відсутності в діях особи, яка вчинила порушення митних правил, ознак злочину провадження у справі про це правопорушення може бути припинено шляхом компромісу. Компроміс полягає в укладенні мирової угоди між зазначеною особою та митним органом, посадова особа якого здійснює провадження у справі.
    2. За умовами мирової угоди сторони зобов’язуються:
    1) особа, яка вчинила порушення митних правил — у визначений термін унести до державного бюджету кошти у сумі, що дорівнює сумі штрафу, передбаченого санкцією відповідної статті цього Кодексу,
    (взагалі відбувається абсурдна ситуація за відсутності в діях особи, яка вчинила порушення митних правил, ознак злочину провадження у справі про це правопорушення може бути припинено шляхом компромісу. Якщо особа не винна то чому вона мусить укладати мирову угоду та більш того у випадку її укладання сплатити штраф.)
    дальше больше…….

  17. Еще в проекте таможенного кодекса вводится понятие “дозвіл” для брокерской деятельности, то-есть мало того что есть лицензия, так еще и дозвіл нужен! как обічно “з метою спрощення та прискорення”. так де есть нормы которые противоречат Конституции!

  18. Ну с лицензией — понятно! А “дозвіл” сколько стоить будет? Или цена будет зависеть от жадности начальника МО?

  19. С лицензией понятно в том плане, что кодекс правит ЗУ “Про лицензирование …” в части отмены лицензирования деятельности брокера. Дозвил “бесплатно”. Надо всего лишь застраховаться на 300 000 евро от убытков, которые могут быть нанесены бюджету (интересно они хоть в курсах, что гтд не оформишь пока не уплатишь все положенные платежи?). Вся “мелочь” отсекается такой вот “бесплатностью”. Остаются только “ручные” решать для которых “быть или не быть” будет таможня (в кодексе есть детальки, которые позволяют таможне плотненько держать за яйца оставшихся). Опробованная на Одессе система “модных” распространится на всю страну.

  20. Птн, Ноябрь 18, 2011 02:17

    18.11.2011 Верховною Радою проголосовано редакційне уточнення до Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України.

    Источник: www.rada.gov.ua

  21. Да вы представляете что твориться! Эти деятели пишут кодекс под себя, к примеру возьмем прописанную в кодексе “АСАУР” к примеру сидят паны Деривооооол!или Катлета! а може еще кто другой!!! за чашечкой чаааааю например, и щелкают критерии по ценам, к примеру обувь -300& пара, и плати с нее 30% в бюджет, или другую группу товара,и усе, усе законно, мол кодекс гласит, а какая то фырма “Поцы и компания” возят по 3& b и усе законно. А возьмем “Компромис” в делах о нарушении таможенных правил, это в вообще на голову не налазит. И так далее…Я понимаю что некоторые деятели от партии власти не отличаются умом и сообразительностью, но зачем давать им писать кодекс- юридический документ, который порой читаешь и думаешь писал какой то дятел пэтэушный, который к кормушке добрался, и думает только про ”зелень”!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ