Человек не терпит насилия!

Корпоратив по-міліцейськи

marchuk 2

Я ось що думаю – може організувати в Києві збір коштів для прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук? Ну, якщо не хоче вона виконувати свої службові обов’язки безплатно – тоді, мабуть, треба на Майдані скриньку для пожертв встановити й зібрати пані прокурорші дещицю грошей, щоби вона, нарешті, поцікавилась, що коїться в Кривому Розі. Бо не печуть наші публікації Наталії Василівні.

Вважає пані Марчук, що трапилась абсолютно буденна, як на неї, подія – в ніч з 26 на 27 грудня 2010 року працівники криворізької міліції незаконно затримали, пограбували й побили 19-річного хлопця Максима Слободяна, юніора-парашутиста (юніорів з цього виду спорту всього двоє в Україні, Максим – один з них), вихованця Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу.

Вже за дві години після незаконного затримання Максима про це повідомив сайт «ОРД». Тож на ранок, щоби Максим не зміг по гарячих слідах звернутися в прокуратуру й розповісти про пограбування, перелякані співробітники Довгинцівського райвідділу Криворізького райуправління побігли домовлятись з головою районного суду мадам Прудник.

27 грудня ця суддя, про правосвідомість та апетити якої в Кривому Розі вже складають легенди, за змовою з дільничним Горбуновим розглянула впродовж 4 хвилин щойно складений фальшивий адмінпротокол. При цьому Максим вимагав допустити до нього адвоката, вимагав повідомити батькові, що перебуває в суді, пояснив, що грабіжники відібрали в нього коштовний мобільний телефон. Але Прудник навіть слухати не стала й винесла усну постанову про арешт пограбованого на десять діб за начебто вчинене ним «дрібне хуліганство».

Суддя Прудник також не стала витрачати час на вихід у нарадчу кімнату та написання постанови про арешт. Максим був вміщений в Ізолятор тимчасового тримання Криворізького міськуправління міліції без жодного на це документа, а лише на підставі обіцянки міліціонерів, що постанову вони привезуть пізніше. Як з’ясувалося в наступному, постанова про арешт Максима Слободяна була виготовлена через шість годин після арешту, у судовому засіданні вона не проголошувалась, причому написав постанову замість судді її помічник. Більш того – у постанові було записано, що начебто Максим повністю визнав свою вину, а вчинення ним хуліганських дій було підтверджено якимись свідками.

І все це було зроблено заради того, щоби приховати той факт, що міліціонер Горбунов відібрав у хлопця мобільний телефон і продав його за 1200грн., а гроші, виручені від продажу, здав на проведення новорічного корпоративу в Головному Управлінні МВС України в Дніпропетровській області.

Грабіжники в погонах

Оповідаючи цю історію в попередніх публікаціях, ми ще не знали всіх подробиць – Максим був ізольований, а його батькові навіть постанову про арешт сина не видавали. Але завдяки правозахисникам – перш за все мешканцю Кривого Рогу, народному депутатові України 1-го скликання Миколі Івановичу Коробку, зараз у Максима є адвокат, який відвідав його в ІТТ, а також домігся в суді видачі копії постанови про арешт. Усіляку підтримку отримує й батько Максима, який розривається між нинішньою сім’єю, роботою на «Криворіжсталі», доглядом 5-річної доньки та її хворої матері, передаванням їжі Максиму в Ізолятор та походами в прокуратуру.

Зокрема, лише 30 грудня вдалося довідатись, що коли в райвідділі Максим намагався передати батькові цінні речі, він встиг віддати тільки ключі. Міліціонери виштовхнули Юрія Миколайовича з райвідділу, і тому телефон, а також диктофон (подарований хлопцеві на 18-річчя mp3-плеєр з функцією диктофону), на який Максим записував те, що коїться в міліції, залишились разом з затриманим. Диктофон Максим заховав у шкарпетку й грабіжникам він не достався, але телефон, подарований хлопцеві за спортивні успіхи, міліціонери забрали та продали.

Готуючи попередні публікації ми вже знали, що суддя Прудник не проголошувала в судовому засіданні постанову про арешт, оскільки цей документ складався значно пізніше й зовсім не суддею. Але, на правду сказати, нам і на думку спасти не могло, що хлопця з суду могли повези в ІТТ без постанови і ми висловили припущення, що Максима до вечора протримали в «мавпятнику» райвідділу. Але дійсність виявилась приголомшливою – в Ізолятор тимчасового тримання Криворізького міськуправління міліції людей вміщують без жодних на це підстав. Достатньо усного прохання дільничного міліціонера Горбунова.

Цікаво, пані Марчук розуміє, що це означає? Якщо ні – підказуємо: завідомо незаконний арешт, у зв’язку з чим треба порушувати кримінальну справу відносно начальника ІТТ.

Наразі з’ясувалась і причина нахабної поведінки прокурора Власенка та співробітників міліції, які переконані у власній безкарності, а також – причина того, чому арештовувала Максима не рядовий суддя, а особисто голова районного суду. Міліціонери кажуть відкритим текстом, що виконували наказ начальства грабувати людей – напередодні Нового Року на корпоратив в Головному Управлінні МВС України в Дніпропетровський області кожний міліціонер мав здати певну суму грошей. Оскільки зарплатня співробітників міліції мізерна, то в таких випадках кожний крутиться як може. Зокрема ППС-ники та дільничні міліціонери – ті просто грабують людей на вулицях. Тому працівники Довгинцівського райвідділу переконані, що ніякого покарання вони не понесуть – бо не для себе ж старалися, а для начальства копійку заробляли. І районний прокурор Власенко повністю з ними згодний, як і голова районного суду Прудник.

Але перед тим, як розповісти подробиці та назвати прізвища мерзотників у погонах, подаємо текст заяви про порушення кримінальної справи проти грабіжників, яку батько арештованого хлопця подав 31 грудня 2010 року в прокуратуру Довгинцівського району.

Прокуророві Довгинцівського району м.Кривий Ріг

ВЛАСЕНКУ Б.С.

вул. Л.Бородича,3, м. Кривий Ріг, 50086

СЛОБОДЯНА Юрія Миколайовича

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗЛОЧИН

у порядку ст. 95 КПК України

Прошу порушити кримінальну справу у зв’язку з пограбуванням 27 грудня 2010 року мого сина Слободяна Максима Юрійовича (1991 року народження, студента Криворізького металургійного технікуму), а також у зв’язку з його незаконним затриманням і арештом, що були вчинені з метою приховування пограбування співробітниками Довгинцівського райвідділу Криворізького міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області, начальником ІТТ Криворізького міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області, суддею Прудник Н.Г. Довгинцівського районного суду м.Кривий Ріг.

Зазначені злочини були вчинені за наступних обставин:

26 грудня 2010 року біля 23год. мій син разом з товаришами їхав у маршрутному таксі. Водієві не сподобалась голосна розмова пасажирів, він зробив зауваження в брутальній формі, через що виникла суперечка між пасажирами й водієм. Максим зажадав від водія припинити нецензурну лайку. У відповідь водій зупинив автобус, відкрив двері й став вимагати, щоби мій син покинув салон.

На місці зупинки маршрутного таксі випадково знаходився дільничний інспектор Горбунов. Як з’ясувалось у наступному, увагу Горбунова привернув належний моєму синові мобільний телефон «Соні Еріксон», яким Горбунов вирішив заволодіти. З цією метою Горбунов на місці зупинки маршрутного таксі о 23год. 15 хв. 26 грудня 2010 року затримав Максима і в спеціальному заґратованому автомобілі, призначеному для перевезення затриманих, доставив його в Довгинцівський райвідділ.

У райвідділі продовж тривалого часу Максим намагався з’ясувати, у зв’язку з чим його затримали. Але співробітники міліції відмовлялись пояснювати причину затримання, відмовлялись представлятись, у нецензурній формі погрожували, з приміщення райвідділу Максима не випускали, протокол затримання не складали.

Приблизно о 24-00 Максим зателефонував до Києва Бойку Володимиру Марковичу (тел. 050 327 хх хх), помічнику-консультанту народного депутата України, з яким знайомий особисто, оскільки на запрошення народних депутатів часто відвідує Верховну Раду України. Бойко В.М. неодноразово телефонував у Довгинцівський райвідділ, намагався з’ясувати в чергового Бугріма причину затримання Максима, але той кидав слухавку.

Біля 1 години ночі 27 грудня 2010 року я приїхав до Довгинцівського райвідділу. Причину затримання мого сина мені ніхто не пояснив, протокол затримання був відсутній. На моїх очах Горбунов ображав мого сина лайкою, тягав Максима за волосся та кілька разів вдарив, вимагаючи, щоби той підписав якийсь папірець. Я хотів забрати в Максима цінні речі – гаманець і мобільний телефон. Але Горбунов не дозволив це зробити й виштовхав мене з райвідділу, сказавши, що Максима вирішили затримати до ранку. Після цього мого сина помістили до кімнати затриманих, де протизаконно утримували.

Приблизно о 8-й ранку мені зателефонував Бойко В.М. і повідомив, що він чув, як міліціонери погрожували Максиму в нецензурній формі та тягали його за волосся, оскільки з 23:50 26 грудня до 1:15 27 грудня неодноразово телефонував моєму синові й чув у слухавку, що відбувається в райвідділі. Також Бойко В.М. порадив мені негайно їхати в Довгинцівський райвідділ, оскільки, з його слів, міліціонери спробують фальсифікувати адміністративні матеріали відносно Максима й будуть намагатися вступити в змову з суддею, щоби арештувати сина на 10 діб начебто за вчинення дрібного хуліганства.

Я знову прибув до Довгинцівського райвідділу та пояснив черговому, що у випадку, якщо мого сина будуть виводити до суду, я маю намір прибути разом з ним у судове засідання та оголосити клопотання про допущення захисника та допит свідків. Працівник міліції повідомив мені, що, дійсно, мій син був вночі затриманий і якраз у цей момент, через майже 10 годин, складається протокол затримання для того, щоби надати його до суду. Як тільки протокол затримання буде готовий, ми всі разом підемо до суду, а доки мені треба почекати.

Приблизно за півгодини до мене підійшов черговий і сказав, що Максима, аби я не зміг його побачити, вивели через «чорний хід», і він зараз у суді.

Я негайно відправився до Довгинцівського районного суду, біля будинку суду зустрів співробітників міліції, які вели назустріч мені Максима, вони сказали, що мій син вже арештований. Тоді я звернувся до канцелярії суду, щоби отримати копію постанови про арешт для подальшого оскарження в апеляційному порядку. Співробітник канцелярії сказав, що, дійсно, таке рішення суддя винесла, але постанови не має. Зі слів цього співробітника, суддя доручила написати постанову помічникові й через брак часу вона буде виготовлена не раніше 13:00. Оскільки я мав заступати до роботи, прийти в суд цього дня ще раз я не міг.

Наступного дня, 28 грудня 2010 року, я знову прибув до Довгинцівського райсуду та звернувся до працівників канцелярії з проханням видати копію постанови про арешт Максима. У цьому мені знову було відмовлено.

Зі слів адвоката, який бачився з моїм сином в Ізоляторі тимчасового тримання, мені стало відомо, що після того, як мене вночі вигнали з райвідділу, Горбунов, застосовуючи фізичну силу, відібрав в мого сина недавно подарований йому мобільний телефон «Соні Еріксон». З метою приховати злочин та встигнути продати телефон до того, як Максим зробить про це заяву в прокуратуру, Горбунов домовився з суддею Прудник Н.Г. про адміністративний арешт мого сина.

Судове засідання тривало кілька хвилин. Максим розповів судді про те, що він був пограбований міліціонером Горбуновим, а також заявив клопотання про допуск до участі в справі захисника та допит свідків. Суддя відхилила всі клопотання, скористатися правовою допомогою моєму сину не дозволила, що ж стосується телефону, то присутній під час розгляду адмінматеріалів Горбунов заявив, що він телефон не брав. Це пояснення суддю цілком вдовольнило. Постанова про арешт була вручена Максиму вже в ІТТ, ввечері 27 грудня. Вміщений в Ізолятор тимчасового тримання він був без постанови суду – а лише на усне прохання Горбунова, який пообіцяв привезти постанову пізніше.

Таким чином, постанова про арешт мого сина була складена не суддею, а іншою особою. Суддя Прудник Н.Г. цю постанову в судовому засіданні не проголошувала, підписала її за межами нарадчої кімнати.

Окрім того, зі слів адвоката, який оглянув адміністративні матеріали, мені відомо, що вони поспіль сфальсифіковані. Ані водій, ані пасажири маршрутного таксі не тільки не опитувались, їх особи взагалі не встановлювались; скарга про те, що начебто мій син скоїв хуліганський вчинок, ні від кого не надходила. Протокол затримання з поясненнями лжесвідків був виготовлений Горбуновим 27 грудня приблизно о 9-00. У якості «свідків» Горбуновим були запрошені особи, яких у маршрутному таксі не було.

30 грудня до адвоката, який представляє інтереси Максима, звернувся співробітник міліції і пояснив, що телефон Максима вже проданий, тому з метою «зам’яти скандал» міліціонери готові повернути гроші, виручені від продажу – 1200 грн. Від отримання грошей я відмовився, оскільки цей телефон Максиму був подарований.

Таким чином, відносно мого сина співробітниками Довгинцівського райвідділу Криворізького міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області була скоєна низка злочинів, передбачених: ч.2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з погрозою застосування насильства), ч.2 ст. 365 (перевищення влади, що супроводжувалось насильством і ображає особисту гідність потерпілого), ч.2 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), ч.1 ст.371 (завідомо незаконне затримання), ч.1 ст. 374 (порушення права на захист) КК України.

Відносно мого сина суддею Довгинцівського районного суду Прудник Н.Г. були скоєні наступні злочини, передбачені: ч.2 ст. 371 (завідомо незаконний арешт), ч.1 ст. 374 (порушення права на захист), ч.1 ст. 371 (винесення завідомо неправосудної постанови) КК України.

Відносно мого сина начальником ІТТ Криворізського міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області був скоєний злочин, передбачений ч.2 ст. 371 (завідомо незаконний арешт) КК України.

Виходячи з наведеного та на підставі ст. 95 КПК України, —

п р о ш у :

1. Порушити кримінальну справу та притягнути до відповідальності співробітників Довгинцівського райвідділу Криворізького міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області, начальника ІТТ Криворізського міськуправління ГУ МВС України в Дніпропетровській області, суддю Довгинцівського районного суду Прудник Н.Г. з підстав, зазначених вище.

2. У випадку відмови в порушенні кримінальної справи видати мені копію відмовної постанови для подальшого оскарження

Про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, встановлену ст. 383 КК України, попереджений.

СЛОБОДЯН Ю.М.

31 грудня 2010 року

А тепер порівняємо те, що написано в цій заяві, з тим повідомленням, яке розіслала по засобах масової інформації прес-служба Головного управління міліції в Дніпропетровської області:

«27.12.2010 на Інтернет сайті «ОРД» був розміщений матеріал Володимира Бойка «У Кривому Розі міліціонери затримали і побили вихованця Енакіївського авіаспортклубу» в якому йдеться про нібито незаконне затримання співробітниками Довгинцівського райвідділу міліції Криворізького МУ 19-річного Максима Слободяна.

Повідомляємо, що 26.12.2010 о 22.30 водій маршрутного таксі № 307, 1963 р. н. був вимушений з’їхати з маршруту та під’їхати до приміщення Довгинцівського РВ, яке знаходилося поблизу, та зробити заяву про те, що в автомобілі громадянин знаходиться в стані алкогольного сп’яніння та намагається здійснити хуліганські дії відносно нього та інших пасажирів. Затриманий, який знаходився у вищевказаному маршрутному таксі, виявився громадянином Слобоян Максим Юрійович 1991 р. н., студентом ІІ курсу Криворізького металургійного технікуму.

Він був оглянутий у лікарні на предмет наявності алкоголю в крові та відсутності тілесних ушкоджень. Аналіз показав наявність алкоголю в крові, а огляд – відсутність тілесних ушкоджень. Близько 03.00 27.12.2010 Слободян М. Ю. був відпущений додому. О 9.00 27.12.2010 він прибув до Довгинцівського РВ де у супроводі дільничного інспектора міліції був доставлений до приміщення Довгинцівського районного суду з метою притягнення його до відповідальності відповідно до ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Дрібне хуліганство»).

За даним фактом ГУМВС України в Дніпропетровській області проводить службову перевірку»

Це повідомлення було розіслано зрання 27 грудня на вимогу переляканого начальника Управління кадрового забезпечення ГУМВС в Дніпропетровській області Фесенка Сергія Олександровича, який і відповідав за фінансову частину міліцейського корпоративу.

fesenko

Звертаємо увагу: полковник міліції Фесенко прекрасно знав, що Максима пограбували й знав, що адмінматеріали сфальсифіковані – йому про це негайно доповіли самі ж Криворізькі міліціонери, які збирали гроші начальству на Новий Рік. Саме тому в інформаційному повідомленні Головного управління міліції в Дніпропетровській області записано, буцімто в райвідділ хлопця привіз водій якогось маршрутного таксі. Бо інакше неможливо було пояснити, де дільничний Горбунов взяв покази так званих «свідків», які буцімто перебували в маршрутці й бачили, як Максим начебто бешкетував.

Також Фесенко чудово усвідомлював, що тримати людину в райвідділі понад три години можна лише у виняткових випадках і лише за умови інформування про це прокурора. За те, що Максима понад 10 годин тримали в міліції перед тим, як повести до суду, треба притягувати до кримінальної відповідальності і чергового по райвідділу Бугріма, і його начальство. Ось і народилась у міліцейській голові фраза про те, що хлопця начебто відпустили додому, а о 9-й ранку він сам прийшов арештовуватися – без адвоката й без телефону.

Тож цікаво: якщо Максим прийшов сам, то як він зачинив двері в хаті? – В ІТТ в заарештованого Слободяна ніяких ключів виявлено не було. А ось диктофон, на якому записано все те, що відбувалось у міліції, і який був захований у шкарпетку, знайшли. Диктофон наразі перебуває в камері схову ІТТ в опечатаній торбинці.

Лікнеп для прокурорші

Втім, прокурора Дніпропетровської області наші публікації не цікавлять. Очевидно, з точи зору Наталії Василівни винесення завідомо неправосудних судових рішень, написаних за межами нарадчої кімнати й, до того ж, помічниками – це нормальна практика. У бутність, коли вона працювала в апараті Донецької обласної прокуратури, очолювала прокуратуру міста Горлівки, а потім обіймала посади заступника та першого заступника прокурора Донецької області вона й не таке бачила.

Напевно, Наталія Василівна пам’ятає справу Володимира Ополєва – підприємця з селища Мар’їнка Донецької області, в якого прокурор на прізвище Марченко вимагав гроші. Власне, через цю справу дев’ять років тому ми з пані Марчук і познайомились. Фабула справи була ще простішою, ніж у випадку з Максимом Слободяном: оскільки підприємець попався норовливий і не хотів платити прокуратурі за «дах», постало питання про порушення проти нього кримінальної справи. От тільки ніхто в правоохоронних органах не наважувався взяти на себе за це відповідальність. І тоді винахідливий прокурор Марченко проявив кмітливість – за його вказівкою податкові міліціонери виготовили заднім числом постанову про порушення кримінальної справи проти Ополєва, підробивши під нею підпис слідчого податкової міліції, який незадовго до того звільнився та виїхав на постійне проживання до Італії.

Після моєї публікації, на початку березня 2002 року, у Донецьк приїхала комісія з Генеральної прокуратури для перевірки викладених у статті фактів. І хоча в службові обов’язки пані Марчук не входив нагляд за досудовим слідством в органах податкової міліції, матку вивернули також і їй – за компанію. Наталіє Василівно, Ви пам’ятаєте, скільки Ви тоді випили валер’янки і скільки грошей було заплачено контролерам з Києва? Вас та історія нічому не навчила?

А чим та історія закінчилась, пам’ятаєте? – Якщо ні, то нагадую. Розлючені податкові міліціонери, яких нацьковували брати Кузьміни (нинішній заступник Генпрокурора Ренат Равелійович та його двоюрідний брат, нинішній заступник Голови Антимонопольного комітету України, Рафаєль Ізмаїлович), а також Юрій Володимирович Ударцов (зараз – прокурор Києва), вирішили мене самого відправити за ґрати. Тим більше, що на цьому наполягав народний депутат України Геннадій Андрійович Васильєв – Мар’їнка була його вотчиною, округом, де він балотувався до парламенту й де встановлював свої порядки, тож історія про підприємця Ополєва помітно попсувала йому репутацію.

Позаяк наручники на мене прямо в редакції газети вдягали податкові міліціонери (ще б пак – я ж писав не тільки про Мар’їнських пройдисвітів, але й про витівки синочка тодішнього Голови Держподаткової адміністрації Донецької області Олександра Папаїки), то й кримінальну справу проти мене довелося порушувати за, прости Господи, «несплату податків» — відповідно до підслідності податкових міліціонерів. Ну, потримали мене 10 діб у ІТТ (як Максима Слободяна), ну, внесли подання до суду про арешт (і навіть двічі), але ж випускати все одно довелося – розгніваний Леонід Кучма, спасибі йому, публічно виступив на мій захист прямо на колегії Генеральної прокуратури. Якщо призабули, Наталіє Василівно – ось запис його виступу, що транслювався по радіо 6 липня 2002 року. Можете скачати й послухати.

Звук

А коли я вийшов на волю, то що зробив перш за все? – Правильно. Оприлюднив почуту в камері історію про те, що тодішній Донецький губернатор Віктор Янукович колись був засуджений. Пам’ятаєте, Наталіє Василівно, як завдяки дурості Ваших колег весь світ довідались, у яких місцях провів свої молоді роки нинішній Президент України? Йому ж на той момент вже нову біографію написали, а матеріали кримінальних справ були знищені; помічники навіть фальшиву фотографію виготовили, на якій Янукович начебто в 1974 році був начебто увічнений для історії під час автомобільних перегонів у Монте-Карло. І тут таке…

Так це я до чого. Коли я сам перебував у тих місцях, де зараз Максим, і то зміг зробити так, що досі деяким гикається. А зараз я на волі, Наталіє Василівно. І можливостей в мене трохи побільше, ніж вісім років тому. Тож робіть висновки. А краще – вчиніть так, як тоді зробив прокурор Донецької області Віктор Павлович Пшонка. Він запросив мене до себе й приніс вибачення за безумство прокурорів і податкових міліціонерів. І нічого – корона не впала. Тому я й порадив Вам самій поїхати в Кривий Ріг, і, не доводячи справу до гріха, особисто внести протест на постанову судді Прудник і звільнити хлопчика.

Але не чує прокурор Дніпропетровської області ані наших щиросердних порад, ані депутатських звернень. І прокурор Власенко не чує. Принаймні, коли я 27 грудня офіційно, за дорученням народного депутата, зателефонував у Довгинцівську районну прокуратуру й попрохав перевірити обставини затримання та арешту Максима, отримав від помічника прокурора Коржа відповідь, що прокурор Власенко розпорядився ніякої перевірки з цього питання не проводити до тих пір, доки до нього особисто в письмовій формі не звернеться сам народний обранець.

Ну що тут сказати. Нехай Власенко в дзеркало на себе подивиться й замислиться – ну хто він такий, щоби йому народні депутати звернення направляли? Він думає, що якщо разом зі своїм попередником Халіним, якого недавно СБУ-шники «прийняли» в Павлограді під час отримання хабара, «доїв» місцевих підприємців, то йому народні депутати мають у ноги кланятись і просити виконувати свої службові обов’язки? Народний депутат якщо до кого й звертається, то до Генерального прокурора чи його заступників. І дуже рідко – до прокурорів областей чи прирівняних до них прокурорів. А тут якийсь райпрокурор Власенко заявляє, що доки з парламенту йому персональне звернення не надійде, він не стане перевіряти дотримання законності співробітниками міліції. Отакої.

Але заради того, щоби пришвидшити звільнення хлопця, народний депутат Еліна Шишкіна того ж дня, 27 грудня 2010 року, не вагаючись, підписала лист на ім’я прокурора Довгинцівського району з проханням негайно внести протест на явно незаконне рішення судді Прудник. Депутатське звернення було передане факсом і зареєстроване в райпрокуратурі за №991 від 28.12.2010 року, а також надіслано поштою рекомендованим листом. Тим не менш, до сього дня Максим Слободян продовжує перебувати за ґратами. Звернення народного депутата Власенко ще не розглядав. У нього – свята.

Через це в страхітливому стані опинились важкохвора матір і 5-річна сестра Максима. Оскільки батько Максима живе окремо (у нього нова сім’я), хлопець останні кілька років сам доглядає малолітню сестру Дашу та матір-інваліда, яка не здатна обслуговувати ані себе, ані доньку. У подальшому нам доведеться розповісти (з дозволу Максима, який дав згоду на це через адвоката), що коїться в родині. Принагідно зазначимо, що мама Макса перебуває в такому хворобливому душевному стані, коли становить небезпеку й для себе, і для оточення, у тому числі – п’ятирічної дитини. Втім, пані Марчук це цікавить мало.

І що прикметно – міліціонери розуміють, що вони вчинили злочин. Викручуються. Брешуть. Навіть гроші, виручені від продажу телефону, пропонують повернути. А прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук – не розуміє. Мабуть, треба її відправити вчитися в школу міліції – для підвищення кваліфікації. Або грошей дати, щоби вона, нарешті, пригадала, чим мають займатися органи прокуратури.

(далі буде)

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

82 ответа

  1. читаю и молюсь,чтобы мальчишка скорее оказался на свободе,ибо мы будем обречены изучать этот материал еще долго.дали будэ….УВ.ПАН БОЙКО,ЕСТЬ ОЧЕНЬ ИНТЕРЕСНОЕ ДЕЛО,ПОСЛЕ ЧЕГО ВЫ СТАНЕТЕ ЛИБО МЕРТВЫМ,ЛИБО ЗНАМЕНИТЫМ!КАК С ВАМИ СВЯЗАТЬСЯ(@,ТЕЛ).У РЕДАКЦИИ ЕСТЬ АДРЕС МОЕЙ ПОЧТЫ.ТАК ЧТО?

  2. Я Вас понимаю Владимир, если в таком простом деле СМИ не могут защитить, то это уже офигенная проблема . Это называется полностью приехали. Это уже не просто не милиция, это бандиты с оружием. Они перестали скрываться.

  3. “Страж” Бойко і так знаменитий, кожен з нас повинен думати ЯК ЖИТТЯ ПРОЖИТИ , щоб спокійно можна було вмерти в будь -який час і не соромно було перед богом і дітьми. Для зв!язку з редакцією внизу є посилання, клікайте його.”Флойд” тут жолчу стікав что мов Бойко “наврал про телефон, что его отдали”. Не пам!ятаю хто писал що телефон віддали, отримали расписку про повернення, і тут -же забрали знову, все в стиле роботи. ОТ ЦЬОМУ вірю, всі знають стиль рооботи міліції. Вся біда шо у нас на одну 1000 людей десь 8 міліціонерів, більше тільки в Росії. У Германії, Японії, їнших країнах десь 2-3. ОЦЕ ПЕРВОПРИЧИНА. Країни просто не може прогудувати таку силу дармоїдів і кровосісів, а ще пожежники, податкова,і т д. БАГАТО козлів на поле-витопчуть все траву і помруть з голоду. Але по-мойому почалося, пам”ятник в Запоріжжі, спалений офіс в Кмеві під охороною Беркута, спалена каплиця московської церкви.

  4. Бойко, а ты не боишся так тупо гнать на прокурора области? Ведь ее поставили на эту должность не просто так… И сколько б ты жалоб не писал на нее, на этот раз если и приедут, то вывернут матку именно тебе. И не надо хвастаться тем, что сам ВП перед тобой извинялся, а то не дай тебе бог он про это вспомнит…

  5. О ментовском беспределе, о полном сращивании мусоров с криминалом недавно посмотрела российский сериал “Брат за брата”. У нас то же самое, насколько я могу судить и на примере своей собственной семьи и на примере публикаций СМИ.

  6. Я с коллегой в полне соледарен,а насчет телефона “менты забрали чтобы продать и деньги отдать начальству на новый год” полный бред. Вопрос Бойко, а какие Вы преследуете цели опублековав эту статью…. интересно? Если Вы такой борец за справедливось (и вообще имеет ли это слово сегодня значение ) то лучше прокоментируйте ну например законность задержания господина Луценко? Или за это денег не дают….

  7. Инвалиду: тут брехни не меньше, чем в предыдущих фантастических рассказах Бойки. А именно (буду приводить цитаты нашего местного Герберта Уэллса):

    «працівники криворізької міліції незаконно затримали, пограбували й побили 19-річного хлопця Максима Слободяна.Вже за дві години після незаконного затримання Максима про це повідомив сайт «ОРД» — брехня. Как мог Максим сообщить сайту ОРД через 2 часа после задержания о своем «ограблении»? Только по своему телефону. А телефон, как нам пишет фантаст, у него как раз таки и «пограбували». Так что брехня чистой воды.

    «судя… за змовою з дільничним Горбуновим» — выдумка. Чем подтверждается «змова», кроме фантазии Бойки? Ничем абсолютно.

    «Більш того – у постанові було записано, що начебто Максим повністю визнав свою вину, а вчинення ним хуліганських дій було підтверджено якимись свідками» — автор нам с вами тычет для обозрения красочное заявление отца (составленное Бойкой, конечно же), но постанову судьи (гораздо более интересный документ) почему-то стыдливо прячет от глаз общественности. А почему? Да потому, что там изложена совсем иная, не выгодная автору, точка зрения на происходившие события. Обратите внимание, что пишет Бойко: «вчинення ним хуліганських дій було підтверджено якимись свідками» — что значит, «якимись»? Неужели в постановлении судьи не указаны фамилии свидетелей? Но нашему фантасту более выгодно представить все так, чтобы у читателя изначально сложилось впечатление о корявости и незаконности постановления суда – мол, вы только гляньте, «якісь там свідки!». А фамилии свидетелей указать – слабо? А выложить текст постановы, чтобы читатели сами могли все проанализировать и сделать САМОСТОЯТЕЛЬНЫЕ выводы – тоже не хотим? Короче, как обычно, Бойко или врет, или пишет полу правду.

    «міліціонер Горбунов відібрав у хлопця мобільний телефон і продав його за 1200грн., а гроші, виручені від продажу, здав на проведення новорічного корпоративу в Головному Управлінні МВС України в Дніпропетровській області» — тут, признаюсь, я смеялся до слез в глазах. Откуда, ну откуда Бойко может знать это ??? Неужели участковый Горбунов сам ему рассказал?)))))) Опять наглое вранье и безумные фантазии.

    «Оповідаючи цю історію в попередніх публікаціях, ми ще не знали всіх подробиць – Максим був ізольований» — НАГЛОЕ, ЦИНИЧНОЕ ВРАНЬЕ! У меня такое ощущение, что Бойко просто издевается над читателями сайта. Не Вы ли, господин фантаст, писали нам, что буквально через час-другой после задержания Максим Вам лично названивал, и передал всю историю его задержания, пребывания в райотделе? Не Вы ли нам красочно описывали, как по утру пришел его «батько», и менты передали ему мобильный телефон Максима, на котором было записано «все, що відбувалося в міліції»? А теперь, оказывается, Максим был так сильно изолирован, что Бойко «не знав всіх подробиць», но зато восполнил свое незнание брехней читателям об обстоятельствах задержания (напомню – сначала писал о конфликте с водилой маршрутки, потом выдал, что это все придумали менты), о судьбе мобилки (сначала – передали отцу, потом – украли и продали), о диктофонной записи (сначала – запись велась с помощью мобилки, и тепер она вместе с телефоном у отца, потом – запись на отдельном диктофоне, и он лежит опечатанный в ментовке) и т.д. и т.п.

    «лише 30 грудня вдалося довідатись, що коли в райвідділі Максим намагався передати батькові цінні речі, він встиг віддати тільки ключі» — вранье! Бойко еще 27-29 числа писал, что по телефону общался неоднократно с отцом Максима. Неужели отец сначала сказал Бойке, что телефон сына ему вернули (так написал сам Бойко!), а спустя несколько дней, 30 декабря, «вспомнил», что отдали только ключи?)))))) Вы верите этому бреду? Я – нет.

    А вот это цитата из заявления отца Максима: «мій син разом з товаришами їхав у маршрутному таксі. Водієві не сподобалась голосна розмова пасажирів, він зробив зауваження в брутальній формі, через що виникла суперечка між пасажирами й водієм. Максим зажадав від водія припинити нецензурну лайку. У відповідь водій зупинив автобус, відкрив двері й став вимагати, щоби мій син покинув салон». Теперь вспоминаем, что нам писал Бойко в комментариях: мол, все, что связано с конфликтом в маршрутке, с водителем маршрутки – ВСЕ ЭТО ВЫДУМАНО МЕНТАМИ (!!!) Он так и написал «це придумали менти» — кто не верит – гляньте комментарии к этим бредо-статьям.

    Читаем дальше заявление отца: «28 грудня 2010 року, я знову прибув до Довгинцівського райсуду та звернувся до працівників канцелярії з проханням видати копію постанови про арешт Максима. У цьому мені знову було відмовлено. Зі слів адвоката, який бачився з моїм сином в Ізоляторі тимчасового тримання, мені стало відомо, що після того, як мене вночі вигнали з райвідділу, Горбунов, застосовуючи фізичну силу, відібрав в мого сина недавно подарований йому мобільний телефон «Соні Еріксон» — ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, что ему уже 28 числа стало известно о якобы похищении телефона у сына. Что нам пишет Бойко в ЭТОЙ ЖЕ статье (писал выше): «лише 30 грудня вдалося довідатись» о завладении телефоном)))). Это при том, что каждый день Бойко созванивался с отцом, и советовал, что нужно делать, выяснял у отца все «подробности» (чтоб нам с вами тут лапшу вешать). Как вам это, господа? Кто же врет – Бойко или отец Максима? Или, может, оба?

    Дальше смотрим «заявление»: «30 грудня до адвоката, який представляє інтереси Максима, звернувся співробітник міліції і пояснив, що телефон Максима вже проданий, тому з метою «зам’яти скандал» міліціонери готові повернути гроші, виручені від продажу – 1200 грн. Від отримання грошей я відмовився, оскільки цей телефон Максиму був подарований» — вы этому тоже верите? Вот подумайте сами, господа-товарищи: со слов Бойки, Максим, будучи задержанным, в стрессовой ситуации, на глазах у ментов умудряется включить диктофон и все-все подробненько позаписывать-задокументировать. 30 числа, когда все это раздули до небес, мент-участковый идет к адвокату и, не опасаясь записи на диктофон, спокойно рассказывает ему, что телефон он украл, потом продал за 1200 гривен, и предлагает компенсировать деньгами. Адвокат, находясь в спокойной обстановке, в отличие от Максимки, мента «записать» не пытается (представляете, какой это был бы козырь???) , проводит консультации по этому вопросу с отцом задержанного, а после передает менту ответ: нет, мы, конечно все понимаем, ты, мол, украл, продал и т.д., но денег брать от тебя не будем, т.к. «это подарок». И никому (ни адвокату, ни отцу, ни Бойке, ни остальным, кто там помогает всему этому процессу спасения невинной жертвы) не пришло в голову записать мента на диктофон, и получить крайне весомое доказательство. А вот нашему герою Максимке в экстренной ситуации, в нетрезвом виде, это в голову пришло, и, на глазах у всей опергруппы, удалось сделать!)))). Вы верите всему этому? Я лично – ни капли!

    Продложение, как пишет Бойко, следует.

  8. Согласен с Справедливым. Все правильно, за лавэ можно парафинить любого. Участковый забрал и продал телефон — просто смехота. Поверьте если участковому нужно заработать — он себе найдет.И вообще, почему такой шум за слабого мальчика Слободяна? Он наверное избранный. Других фактов не видите г-н журналист. Папа или сынок, почуяв раздачу попросили “добрых дядей” помощников и депутатов потянуть за них мазу? Почему не тянут мазу за тех, кто голодает и не имеет средств на существование, детей-инвалидов и других. Пацаны-депутаты и их помощники, дайте пожалуйста мне свой номер телефона, чтобы я в случае каких-либо проблем мог к Вам обратиться. У меня тоже есть проблемы, например сыну положил в 1992 году деньги на книжку в советских рублях, до достижения совершеннолетия, а мне ответили, что вклады считают только с 91 года. А как же мой труд, желание помочь ребенку? Закон что для избранных? Наверное нужно знать кому звонить.

  9. Флойд — спамер. Правда не самый обычный-штатный. Этот товарисч типа ничего не знает, что в основной массе наши менты — костоломы. Но он (Флойд) ничего об этом слышать не хочет))). Виновен парень! И все тут! Точка! А менты-прокуроры-судьи все у него святые. Трудятся за копейки, охраняют наш покой, жизнью ради спокойного сна простых людей рискуют… Явно ангажированная персона. В комментариях этого пользователя видна вся суть нашей фальшивой и прогнившей правоохранительной системы. Сплошные попытки манипулирования общественным мнением…

  10. Обратите внимание на пост комментатора “Никто кроме нас”!

    Никто кроме нас: Участковый забрал и продал телефон — просто смехота. Поверьте если участковому нужно заработать — он себе найдет.

    Действительно, “заработать” наши участковые могут и иначе. Например прикрыть за бабки того, кто от срочной службы в армии скрывается. Можно левый пункт метало приема крышануть… Вариантов масса! Вонь от нашей прогнившей правоохранительной системы распространилась уже на весь Земной шар!

    Читаем между строк…

  11. Обратите внимание на пост комментатора “Никто кроме нас”!

    Никто кроме нас: Участковый забрал и продал телефон — просто смехота. Поверьте если участковому нужно заработать — он себе найдет.

    Действительно, “заработать” наши участковые могут и иначе. Например прикрыть за бабки того, кто от срочной службы в армии скрывается. Можно левый пункт метало приема крышануть… Вариантов масса! Вонь от нашей прогнившей правоохранительной системы распространилась уже на весь Земной шар!

    Читаем между строк…

  12. Обратите внимание на пост комментатора “Никто кроме нас”!

    Никто кроме нас: Участковый забрал и продал телефон — просто смехота. Поверьте если участковому нужно заработать — он себе найдет.

    Действительно, “заработать” наши участковые могут и иначе. Например прикрыть за бабки того, кто от срочной службы в армии скрывается. Можно левый пункт метало приема крышануть… Вариантов масса! Вонь от нашей прогнившей правоохранительной системы распространилась уже на весь Земной шар!

    Читаем между строк…

  13. Для четкости в употреблении терминологии поясняю:

    1) Мент — работник милиции; хороших или плохих ментов не бывает, но “позорным” мент быть не может. Бандюки говорят: “Был кент — стал мент”, т.е. был нормальным пацаном, но скурвился, еще бандюки говорят: “Хороший мент — мёртвый мент”. Т.е. по определению, “хороший” мент служить в милиции не может: его или съедят свои, или убъют бандиты. Происхождение слова “мент” — в российский блатной жаргон слово “мент” проникло в 19-м веке из Австро-Венгрии, там полицейские носили плащи, называемые “ментами”, отсюда их и называли “ментами”; это слово было заимстовано в криминальной среде России (к слову, гусарская плащ-накидка “ментик” того же происхождения).

    2) Мусар — работник милиции, тот же мент, но ссучившийся. Происхожение слова “мусар” — в российский блатной жаргон слово “мусар” попало из еврейского языка “идиш”, где оно имеет значение “холуй”, “слуга, душой и телом преданный хозяину”. “Мусарня” — полицейский околоток или в н.в. время милицейский участок.

    3) Мусор — работник милиции, ссучившийся до предела и за пределом, т.е. беспредельщик. Происхождение слова “мусор”: а) то же значение, что и русское слово “мусор”; б) модификация слова ”мусар”.

  14. Вибіру: Вы ПО СУТИ что-то можете мне возразить? Что-то опровергнуть? С чем КОНКРЕТНО не согласны? Или Вы только мастак написания общих фраз? Кстати, Вы мне приписали вот это: “Виновен парень! И все тут! Точка! А менты-прокуроры-судьи все у него святые”. Поясняю лично для Вас (хотя писал это уже неоднократно): виновным или невиновным не считаю ни одну сторону, ни парня, не ментов. Для определения их виновности или ее отсутствия у меня недостаточно информации, я не видел и не читал материалы задержания, административного дела и т.д. А вот то, что автор врет и завирается — тут да, это видно даже из его публикаций, которые у нас у всех перед глазами. И я об этом (и только об этом) говорю. Вам понятно теперь?

  15. Для особо граммотных…..
    Термин “мусор” пошел от Московского уголовного сыска)))))) Сокращенно ”МУС”))))))

  16. Шороху и другим “любителям мусоров”: от вас, господа, исходят лишь оскорбления, а по делу, как всегда — 0,0. Попытайтесь хоть немного отойти от общих фраз, вдуматься, вчитаться в текст, и увидеть, наконец, что все “обличающие” статьи Бойко построены на вранье и недосказах.

  17. Флойд браво!!!хорошая работа кропотливо и четко ткнули во все “подгоночки”..респект.От себя добавлю,цитата из заявления отца ” Також Бойко В.М. порадив мені негайно їхати в Довгинцівський райвідділ, оскільки, з його слів, міліціонери спробують фальсифікувати адміністративні матеріали відносно Максима й будуть намагатися вступити в змову з суддею, щоби арештувати сина на 10 діб начебто за вчинення дрібного хуліганства.” хи хи какой прозорливый,уже знал ведь наверняка что урядник договорился с председателем именно на 10 суток!!! вот это интуиция)))
    зы. и не много ликбеза для аффторов и торчков типо @!!!
    Стаття 285. Оголошення постанови по справі про
    адміністративне правопорушення і вручення
    копії постанови
    Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду
    справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або
    висилається особі, щодо якої її винесено.
    Копія постанови в той же строк вручається або висилається
    потерпілому на його прохання.

    ТО ЕСТЬ КАК МЫ ВИДИМ НИКАКОЙ СОВЕЩАТЕЛЬНОЙ КОМНАТЫ ИЛИ ВЫДАЧЕ ПАПЕ ,МАМЕ ЗАКОНОДАТЕЛЬ НЕ ПРЕДУСМОТРЕЛ…НА ЖАЛЬ НО ЭТО ФАКТ

  18. Добер, в Московском Уголовном Сыске при Кашко был создан Отдел Разбоев и Грабежей, сокращенно — МУСОРГ (так он официально и назывался). На период создания этого отдела (МУСОРГ) жаргонное прозвище низших чинов полиции уже было — мусар, скурвившихся — мусор. Что, в принципе, не исключает версии, по которой некоторые российские подданные слово “мусор” производили от “МУСОРГ” и называли им полицейских. Если в независимой Украине милиционеров продолжают называть жаргонными русскими словами, то нашей милиции и всем нашим гражданам надо крепко подумать, действительно ли Украина — независимое государство, если в ней милиционеры не владеют государственным языком, почему и остаются ментами и мусорами? Попробуйте к менту обратиться на украинском языке, что получится? Вот здесь истерически визжит целая куча мусоров на русском языке (плохом, не на языке Тургенева, а на мусорском языке), знают ли они украинский язык? А знать обязаны!!! В Днепропетровске мусора за попытку разговаривать с ними на украинском языке так отметелили полковника ВСУ, что он месяц провалялся в госпитале, начал судиться, но дело тем закончилось, что мусора пообещали его вновь отметелить.

  19. Вопросы к Бойко: Парня осведетельствовали в нарко на предмет алкогольного опьянения? Если да, то почему Вы об этом ниразу не помянули?
    Отец Максима пишит, цитата:-26 грудня 2010 року біля 23год. мій син разом з товаришами їхав у маршрутному таксі….Вопрос! Где делись товарищи Максима? Почему о них никто не вспомнил? А они же свидетели происшествия, не так ли ув.автор? Или вы их спрятали специально, что бы менты не колонули как все было на самом деле? Идем дальше. Если с ваших слов горе-участковый признался, что продал телефон, то почему до сих пор не установлено кому он его продал и данный телефон не изъят. А покупатель телефона не дал письменного объяснения котороя полностью бы уличило Горбунова в причастности к сов.преступления, и прибавило бы вам еще одного железного свидетеля? Или участковый не рассказал кому продал? Дальше! Как адвокат не выходя из ИТТ установил, что админматериал сфальсифицирован, если материал после рассмотрения остается в архиве суда и на ИТТ его не может быть в помине. На ИТТ идет только постановление суда, в котором указаны только приамбула, фабула админнарушения и заключительная часть? Видно тов. Бойко вы не очень знакомы с этими нюансами!–––––––––––––––––––––––— ––––—Очень хотелось бы пометить на счет диктофонной записи. Если бы она реально существовала, то гр. Бойко вжизне не написал о ней! А тихонько сидел и ждал пока она попадет ему в руки, а уж потом ликуя от счастья прокрутил бы её по всем СМИ. При этом непонятно почему отец до сих пор не забрал личные вещи сына с ИТТ, он имеет на это право! Вывод прост: Никакого диктофона нет. А если и был, то уже записи на нем нет точно!!! Тем болие опись личных вещей о которой вы раньше упоминали есть только в админпротоколе и внутренних журналах ИТТ доступа к которым ни у вас ни у адвоката ни у родных быть не может!!! А соответственно, что туда в писано знать вы неможете!!! Тоже нюанс,да? ––––––––––––––––––––––––––— –––––- Дальше! Почему в письменном обращении отца в прокуратуру уже не идет речь о пропавшей серьге, которую украл прокурор? Или вы ему уже простили? Или все таки серьга…. за трон закатилась?––––––––––––––––––––––– –––––– Люди добрые Вы верите что бы сраный участковый, собирал бабло для высшего руководства области? Что бы потом вся Украина знала? Да про этого участкового в аппарате ГУМВД и знать не знают, и копейки у него никто бы не взял!!! Там есть кому корпаративы накрыть!–––––––––––––––––––––––– –––––-
    Эта статья написана по принцыпу: Побольше говна вылить на всех, главное что бы создать ажиотаж и прициндент, а там хоть трава не рости!!!
    Ну и что Бойко, вы усерались от счастья пороча Януковича, и чо добились? Проверили, разобрались, судимости левые (не должностные), Янукович президент!!!

  20. Так значит и Януковичу менты накрутили делюгу в свое время, а он невчем не виновен! А вы на него бочку катите! Показатели и тогда требовали! Власть нужно уважать пан Бойко!

  21. Бойко!Помошник-консультант дипутата ВР Украины, не имеет никакого статуса обсолютно! А аудиозапись с Кучмой Л.Д., так она не про тебя лично, а про факт ареста журналиста по не тяжкой статья, санкция которой не предусматривает такой меры пресичения! Так что твои тонкие намёки, никого не испугали!!! Кстати, а в каком издательстве или Масс Медеа ты работаешь журналистом?

  22. Снова читаем статью Бойко «Оральне правосуддя» по этому же вопросу. И что мы видим:
    Цитата: «26 грудня хлопець …їхав додому в маршрутному таксі. Водій з якихось причин (тут ще треба розбиратись) став ображати пасажирів і негідно висловлюватись на їхню адресу. Урешті решт, Максим не витримав і повідомив телефоном міліцію (САМ ЯКОБЫ ВЫЗВАЛ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ !!!). Тоді водій під’їхав до Довгинцівського райвідділу (!!!) , відкрив вікно й крикнув міліціонерам, щоби вони забрали одного «щєнка». Ті кинулись у салон, витягнули Макса, завели його в приміщення райвідділу й полишили в «передбаннику» — что нам пишет Бойко теперь: ничего подобного НЕ БЫЛО, Максим милицию НЕ ВЫЗЫВАЛ, водитель маршрутки в райотдел его НЕ ПРИВОЗИЛ. Вы продолжаете верить сказочнику Бойко? Тогда читаем дальше.

    Цитата: «Все це хлопець записував мобільним телефоном, переведеним у режим диктофону» — теперь же (когда прижали к стенке за брехню) Бойко являет миру отдельно взятый диктофон. Еще верите? Тогда продолжаем.

    Цитата: «міліціонери вирішили, що треба якось прикрити свої правоохоронні сідниці. Тобто – скласти протокол про дрібне хуліганство з боку Максима. Процес складання протоколу (ОБРАЩАЮ НА ЭТО ВНИМАНИЕ!!!) я чув телефоном, який Максим умикнув на моє прохання» — а теперь читаем внимательно ЭТУ, последнюю бойковскую брехливую статью. И что мы видим: со слов отца Максима, протокол о задержании начали составлять лишь утром, когда он прибыл в райотдел (в тексте: «через майже 10 годин, складається протокол затримання»). Получается, Бойко всю ночь и все утро «висел» на трубе Максима (которой тот, в свою очередь, беспрепятственно пользовался опять же всю ночь и утро) раз он заявляет, что «процес складання протоколу я чув телефоном, який Максим умикнув». Фантастика? Ничего, господа, дальше-больше.

    Опять цитируем ЭТУ статью и отца Максима: «мені зателефонував Бойко В.М. і повідомив, що він чув, як міліціонери погрожували Максиму в нецензурній формі та тягали його за волосся, оскільки з 23:50 26 грудня до 1:15 27 (ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ НА ВРЕМЯ !!!) грудня неодноразово телефонував моєму синові й чув у слухавку, що відбувається в райвідділі» — позвольте, а как же тогда фраза о составлении протокола утром, спустя 10 часов?))))) Еще остались у некоторых сомнения? Тогда изучаем все вместе дальше.

    Цитата: «Урешті-решт у міліцію під’їхав батько Максима – робітник «Криворіжсталі» Юрій Миколайович Слободян. Міліціонери передали Юрію Миколайовичу мобільний телефон Максима та виставили його з райвідділу геть» — как вам, друзья, такой поворот?))) Сначала, по словам Бойки, отдали, а теперь – украли))). И смех, и грех. Но мы читаем дальше.

    А это уже из обращения в прокуратуру народного депутата (НЕ АБЫ КОГО, А НАРДЕПА!!!) Шишкиной по данной ситуации (обращение выложил на сайт, естественно, сам Бойко): «М.Слободян був затриманий працівниками міліції в громадському транспорті – маршрутному таксі» — не буду повторять, что нам сказал по этому вопросу фавнтаст Бойко, вы и так уже помните.

    Дальше цитата из этого же обращения нардепа: «О 1-й годині ночі 27.12.2010 в райвідділ прибув батько М.Слободяна – Слободян Юрій Миколайович. Протоколу затримання на цей момент не було, ніяких пояснень працівники міліції йому не надали, а лише передали мобільний телефон Максима (!!!!!!!!) – нардеп говорит, что телефон вернули отцу, а Бойко нам опять врет о том, что его украли и продали менты!

    Вы все еще не окончательно убедились, что Бойко наголый лгун? Тогда продолжение следует…

  23. Event Horizon точно подметил интересные моменты, которые я упустил, подтверждающие постоянное вранье читателям господином сказочником Бойко. Рекомендую всем ВНИМАТЕЛЬНО прочесть и попытаться хотя бы мысленно ответить на обозначенные вопросы.

  24. Event Horizon точно подметил интересные моменты, которые я упустил, подтверждающие постоянное вранье читателям господином сказочником Бойко. Рекомендую всем ВНИМАТЕЛЬНО прочесть и попытаться хотя бы мысленно ответить на обозначенные вопросы.

  25. Вибір: Не нужно судить об участковом, кто что крышует. Ты ведь за 1500 грн не бегаешь день и ночь, а за то чтобы твой ребенок не пошел в армушу сам помчишь листать лавэ в военкомат, а не участковому. Призыв это не его, а что крышевания металолома так скажу так, шановний — либо узаконьте это дело, либо сделайте милиционеру достойную зарплату, многие из них свои головы положи за таких Вас писателей. Ты ведь не пополнил их ряды, да и в армии не служил, тебя бы там научили что такое жизнь.Нех.. выискивать между строк, смотри на жизнь трезво и с пониманием. Из-за какого-то “быка” подняли вонь, парафините друг друга. Справедливо ли это? Или нет других проблем, всем живется прекрасно? И Вам в том числе. Каждый писака норовит опустить прокурора, мента, представителя власти. Если Вы все такие умные, почему строем не ходите? Почему Вы, уважаемый ВИБІР, не прокурор или скажем не начальник милиции, и даже не рабочий? Наверное, что Ваша специальность читать между строк. Так ведь и жизнь пройдет — между строк. Удачи всем в Новом году!

  26. Браво Флойду и Event Horizon. Браво за то, что не пожалели своего времени и разложили ВЕЛИКОМУДРУЮ статью по полочкам. Статья достаточно прозрачна для тех, кто по-настоящему понимает, о чем там написано и каковы мотивы ее написания.

    К сожалению, по роду деятельности не раз приходилось иметь дело с аналогичными “Бойками”, которые увольняли, угрожали, оскорбляли и обливали грязью. Но, к счастью, всегда находились правильные аргументы, четкое юридическое обоснование своих действий и крепкие нервы. А после того, как выключались камеры и микрофоны, заканчивались “протокольные” мероприятия, “Бойки” зачастую подходили и уважительно протягивали руку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…
НОВОСТИ