Человек не терпит насилия!

Агафангел підлещується до Януковича, щоб повернути військовий інститут до Одеси, бо Львів «під впливом Папи Римського»

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел просить Президента України Віктора Януковича вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це йдеться у відкритому листі Митрополита Президенту, розміщеному на сайті Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату.
Агафангел у листі підкреслює, що Одеський інститут Сухопутних військ веде свою історію від часів заснування Одеського кадетського корпусу в 1899, і в цьому навчальному закладі впродовж 110 років формувалася школа військової освіти. У той же час, пише Митрополит, у Львові була відкрита австрійська школа кадетів піхоти, а згодом був розташований польський кадетський корпус, випускники якого «здійснювали експансію проти православного населення Західної України».
Мотивуючи необхідність повернення учбового закладу до Одеси, Агафангел пише: «Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав’язування католицької віри. На території Академії сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».
«Ви – єдиний сьогодні, як дбайливий господар країни, маєте можливість зберегти історичне надбання українського народу й укріпити обороноздатність нашої держави, ухваливши рішення про повернення підготовки курсантів командного профілю – майбутніх військових начальників, які стоятимуть на захисті незалежності України і православної віри», – йдеться у листі.
Агафангел просить В. Януковича відвідати Одесу і «на власні очі переконатися, яка сила закладена ще православним Царем у сторічний фундамент підготовки патріотів і захисників держави».

Довідка.
У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року, і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка».
30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут Сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

565 ответов

  1. 7 вересня у Військовій академії (м.Одеса), яку очолює генерал-майор Олег Гуляк, вшановували ветеранів військової розвідки.

    Начальник факультету високомобільних військ та розвідки полковник Юрій Клят поздоровив особовий склад зі святом і вручив ветерану військової розвідки працівнику ЗСУ Олегу Соколовському грамоту, оголосив подяку підполковнику Олександру Лукіянчуку, майорам Юрію Максименко, Олені Шелейко, працівникам ЗСУ Сергію Мальневу, Михайлу Короткіх та багатьом іншим.

    Напередодні свята заступник начальника факультету з виховної роботи підполковник Петро Іващенко розповів майбутнім офіцерам про нелегку і важливу у Збройних Силах України професію військового розвідника. В бібліотеці академії Петро Миколайович разом з її працівниками підготував цікаву книжкову виставку. Офіцер-вихователь нагадав першокурсникам, що 7 вересня 1992 року, відповідно до Указу Президента України «Про Управління військової стратегічної розвідки Міністерства оборони України», у складі оборонного відомства був створений розвідувальний орган стратегічного рівня, що поклало початок історії військової розвідки незалежної України. Він також відмітив, що це свято не є загальнонаціональним, а виключно відомчим. Майбутні розвідники від нього дізнались, що у листопаді 1918 року в Москві відкрилися курси військової розвідки і контролю, на яких викладалися географія, тактика, агентурна розвідка і вивчення французької, німецької, англійської, японської, шведської і фінської мов. Сучасна військова розвідка об’єднує практику і теорію зборів інформації про супротивника або конкурента для безпеки і здобуття переваг в cфері збройних сил, політики або економіки. Розвідка може використовувати як легальні методи збору інформації (наприклад, збір і аналіз даних з публічних джерел, прослухування радіоканалів з-за кордону, спостереження за допомогою розвідувальних супутників).

    Зараз факультет високомобільних військ та розвідки Військової академії (м.Одеса) знаходиться в стані формування та розбудови. Кваліфіковані офіцери, викладачі кафедри розповідають першокурсникам про сучасні засоби: — спостереженя (оптичні та оптико-електронні), зв’язку (переносні та стаціонарні), орієнтування на місцевості (індивідуальні та для орієнтування при діях на бронеоб’єктах). Під час додаткових занять вони не шкодують свого часу.

  2. Интересно где Одесса набрала столько проффффффесионалов разведчиков и десантников? Дураки учат будущих дураков.

  3. Враги учат дураков. Тут под южным солнышком дохрена окопалось расейских вояк, которые изо всех сил стараются чтобы в Одессе все было, как в их Калуге. А главный поп их благославляет.

  4. Просто за державу обидно. Ведь готовить надо не пушечное мясо, а офицеров которым будут вручены человеческие жизни. Ничего нас не научил Афган и Чечня.

  5. Не успели перевести ВДВ в Одессу,как тут же вся Академия”обосралась”.Сотрудники милиции задержали в Одессе двоих офицеров Вооруженных Сил Украины. 36-летнего подполковника и 30-летнего капитана подозревают в намерении продать боеприпасы.

    По данным Министерства внутренних дел, сотрудники Госавтоинспекции остановили машину «Дэу» под управлением преподавателя Военной академии, работающего на кафедре разведки факультета аэромобильных войск. В качестве пассажира в автомобиле находился помощник начальника службы ракетно-артиллерийского вооружения воинской части, расположенной в поселке Черноморское.

    При осмотре багажного отделения были обнаружены два ящика патронов (880 штук) калибра 7,62 мм.

    Материалы и задержанные переданы в прокуратуру южного региона по надзору за соблюдением законов в военной сфере.

  6. И кто эти язычники, которые храм УПЦ МП подожгли? ни те-ли диверсанты российско-подданные, решили п-резидента Витюшку януковича шугануть, приедеть мол Витя до Москвы, а ему там МедвеПутик скажет: видишь чито бандеры делают совсем страх потеряли, давай Витя скорее в таможенный союз вступай, ни-то они скоро всех вас жечь будут и тут Витюша хлебало разявит, ухи развесит и схавает фашистскую МедвеПутьскую лапшу. Как вам кажется, примерно такие будут разговоры? А что ещё при этом МедвеПут будит планировать или уже спланировал? Скорее всего развести очередной раз хохлов! то-есть добрую половину жителей жителей юго-востока Украины, начнут запугивать их бандерами и ждать пока те идиоты начнут просить! караул! помогите! запевалами конечно будут рыги!

  7. И как только Витя янукович попытается подумать своими ягодицами шо може его разводять, то тут-же юркий кремлёвский шнырь Азаров это заприметить и даст Витьке добавку заранее приготовленной кремлёвской лапшички! только приправленной по местному, так вкуснее будит.

  8. Товариші офіцери, прапорщики, сержанти та старшини! товариші солдати, курсанти, викладачі і працівники Збройних Сил України!

    Сердечно вітаю вас з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Минає 2012 рік. Він ознаменувався визначними подіями в нашому житті. Ми прожили непростий, але багатий на здобутки й події рік. Перегорнута нова сторінка розвитку та становлення одного із самих найстаріших вищих військових навчальних закладів України.

    У Військовій академії (м. Одеса) на факультеті підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення на кафедрах «Ракетно-артилерійського озброєння» і «Автомобілі та автомобільне господарство» розпочалось навчання за спеціалізаціями: «Експлуатація і ремонт артилерійського озброєння» і «Автомобільна техніка військ». Створено факультет високомобільних десантних військ та розвідки, на якому здійснюється підготовка курсантів за спеціалізаціями: «Управління діями підрозділів високомобільних десантних військ», «Управління діями підрозділів військової розвідки і спеціального призначення», «Фізична підготовка у військах (силах)».

    Напередодні нового року прийнято завжди згадувати про все хороше, що відбулось протягом поточного року. На території академії змонтовано новий парашутно-десантний комплекс для підготовки курсантів факультету високомобільних десантних військ та розвідки, відновлено і відремонтовано приміщення для підготовки курсантів у складних гірських умовах, введений в експлуатацію перший поверх реконструйованої п’ятиповерхової курсантської казарми, а у сквері «Курсантської доблесті і звитяги» встановлено пам’ятний знак з іменами загиблих 10 років тому курсантів.

    Всі ці значні і важливі для нашого вищого військового закладу добрі діла допомагали вирішувати офіцери, викладачі, працівники Збройних Сил України, саме вони формували престиж і авторитет нашої академії.

    Нехай наступний 2013 рік буде щасливим і успішним для кожного курсанта випускного курсу. Бажаю, щоб наступний рік став роком перемоги для тих, хто продовжуватиме навчання і буде сприяти подальшому відновленню стабільності і єдності Збройних Сил України. Зичу всім офіцерам, викладачам, працівникам Збройних Сил України міцного здоров’я, щастя, оптимізму, успіхів, здійсненні мрій і сподівань. Нехай новий 2013 рік увійде до кожної оселі з добрим і радісним настроєм, принесе всім злагоду i достаток, натхнення та нові вагомі здобутки у справі виховання майбутніх офіцерів — захисників Вітчизни.

  9. Та у Львівській академії всі, без винятку, охфіцери стучать один на одного, за затвердженим графіком.

  10. Ты что только родился? Это да-а-авно всем известно! В львовской академии СВ нормальный офицер больше 3-4 месяцев не задерживается… вернее не задерживают!
    Вот и делай вывод — кто там ”живёт”…

  11. Вы реально сейчас посмотрите как готовят офицеров в Одессе. Развал армии продолжается. Тупые будущие офицеры никогда не будут защищать свой народ.

  12. Что нового в школах подготовки офицерских кадров.Всех во Львове нормальных уволили? А в Одессе всех придурков набрали?

  13. Приблизительно так, если взять во внимание общую атмосферу воскресшего ВУЗа и преподавательский состав.

  14. сила закладена ще православним Царем у сторічний фундамент підготовки патріотів і захисників держави». — Тут вопрос тока один…какой именно Державы? И уж точно не Украины(

  15. Кто теперь курирует Одесскую академию. Марков-сидит, Агафангел — в трансе ушел в подполье. Остальные патриоты Одессы в ожидании перемен.

  16. На проводах на пенсию своего зама Панасюка О.В. великий абхазский десантник Луньков в пьяном угаре кричал что с ним и в огонь и в воду…..А на следующий день,когда протрезвел при всех на совещании говорил что это из-за этого пидараса на факультете все проблемы были…. Выводы делайте сами….

  17. Это ж надо так пристроиться. От курсанта до полковника не выходя за КПП и вся грудь в орденах. Вот настоящий балалаечник Луньков.

  18. Луня,сними форму десантную!!!! Не позорь войска!!! С тебя ведь смеются все,от курсанта до ком. частей…..

  19. Луньков- честнейший и уважаемый офицер!!!Настоящий десантник!!! Афганец!!!Кавалер ордена Б. Хмельницкого!!!

  20. Давно такого не было! Тут у кого-то явно накипело. Да и как не скипеть при виде этого всего. Ладно те гости которые наивно полагают что в стенах этого “СЛАВЕТНОГО” все так хорошо и прекрасно, их понять можно, оно строилось не ихней кровью, а всего лишь теми кто пришел сюда ее строить. И ведь построили… То как настраивалась эта “ДИНАМО — МАШИНА” можно написать целую книгу. Ведь тут есть все для бестселлера. Неуравновешенная внешняя политическая сторона страны, внутренний накопительный процесс негативного отношения народа к властям, да и ряд остальных факторов. Но то что происходило тут, это очень было интересно. Каждый понедельник на разводе мы прощались как с офицерами которые не попали под единомыслие с этой политикой так и с курсантами которые попросту “Палились” в самоходах или в мелких нарушениях… Во общем было жуть как интересно и учится тут и наблюдать за тем как люди делают деньги. Ну, а после выпуска не рас сталкивался наш выпускник с такой проблемой как “балалаечник”. Честно — обидно до жути за эти слова. Одно слова от которого наш выпускник просто зажигался злостью и субординация катилось к чертям.

  21. переведення в Одєєсу ВДВ і розвідки це було злочинне рішення, яке не тільки погіршить навчання особового складу, а і його ідеологічну і психологіну підготовку. Воїн повинен захищати свою Батьківщину, не залежно від того, звідки прийде агресія, а коли курсанти кажуть, що я “усский десантник”, то і його цінність, як бійця зменшується на дві третини…Не кажу уже про полігони…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ