Человек не терпит насилия!

Агафангел підлещується до Януковича, щоб повернути військовий інститут до Одеси, бо Львів «під впливом Папи Римського»

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел просить Президента України Віктора Януковича вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це йдеться у відкритому листі Митрополита Президенту, розміщеному на сайті Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату.
Агафангел у листі підкреслює, що Одеський інститут Сухопутних військ веде свою історію від часів заснування Одеського кадетського корпусу в 1899, і в цьому навчальному закладі впродовж 110 років формувалася школа військової освіти. У той же час, пише Митрополит, у Львові була відкрита австрійська школа кадетів піхоти, а згодом був розташований польський кадетський корпус, випускники якого «здійснювали експансію проти православного населення Західної України».
Мотивуючи необхідність повернення учбового закладу до Одеси, Агафангел пише: «Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав’язування католицької віри. На території Академії сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».
«Ви – єдиний сьогодні, як дбайливий господар країни, маєте можливість зберегти історичне надбання українського народу й укріпити обороноздатність нашої держави, ухваливши рішення про повернення підготовки курсантів командного профілю – майбутніх військових начальників, які стоятимуть на захисті незалежності України і православної віри», – йдеться у листі.
Агафангел просить В. Януковича відвідати Одесу і «на власні очі переконатися, яка сила закладена ще православним Царем у сторічний фундамент підготовки патріотів і захисників держави».

Довідка.
У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року, і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка».
30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут Сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

565 ответов

  1. ПУЛИМ та БУРКОВСЬКИЙ нормальні офіцери. Вони ніколи не крали. Вони працювали з ранку до ночі, і не мають нічого. А ЛУНЬКОВ бойовий офіцер! Він сам про це розповідав.

    І взагалі у Львівській Академії СВ є багато нормальних офіцерів, і навіть серед заступників. Візьміть хочаб полковника СЕМАКА В.А., нормальна людина, завжди допоможе, і в нього немає а ні машини, а ні дачі, тільки невеличка квартирка. А полковники ХАРАХАЛІЛЬ, СИВАК, ГОРДІЙЧУК, СЛЮСАРЕНКО, КРАСЮК, ПАНАСЮК, ЮРЧУК, СВІДЕРОК, ЧОРНИЙ…і ще багато!

    Бачите, вам і сказати немає чого про них! Козли!!!

  2. В Одесі відбулася церемонія нагородження призерів місцевої аматорської ліги з міні-футболу “Ф.Л.Л.А.Г.”. За підсумками змагань, друге місце посіла команда Військової академії “Сухопутна”, гравці якої отримали спеціальний Кубок та відповідний комплект медалей.

    Як розповів тренер цього колективу підполковник Володимир Луханін, позитивний спортивний результат було здобуто в ході запеклої боротьби, що точилася на міні-футбольних майданчиках Південної Пальміри упродовж півроку.

    – Граючи за схемою “осінь – весна”, ми отримали належну ігрову практику, згуртували команду та гідно протистояли командам-суперницям, про що й свідчать наші досягнення, – наголосив підполковник Володимир Луханін.

    Змагання відбувалося у два етапи за участю 17 колективів, які представляли підприємства, організації та приватні компанії Одещини. За підсумками 32 зіграних матчів в активі представників Військової академії – 25 переможних ігор. Шість разів армійці зазнавали поразки, а одне міні-футбольне протистояння завершили внічию.

    Честь військового вишу захищали 12 курсантів 1-го та 2-го курсів, а сама команда була сформована 17 серпня 2011 року – на день створення Військової академії в Одесі.

    Підполковник Володимир Луханін наголосив, що його гравці ставлять за мету здобути перемогу у новій першості, яка має стартувати восени під егідою Федерації футболу Одещини.

  3. СРЙ — это от “Серун РедкоснейшиЙ”? Че, дебильная фантазия иссякла, и ты решил переписывать прошлогодние писульки? Сам то, поди, ничтожество, которому Ткачук на хвост наступил. Так теперь и визжит, как свинья.

  4. А еще, нравится это кому-то или нет, но в Академии СВ создана мощная школа подготовки офицеров, равной которой нет в Украине. И заслуга в это в первую очередь и исключительно генерала Ткачука. Сейчас, конечно, появится много отрицательных комментариев от чуть ли не “командиров частей” или на худой конец “комабтов” и прочих СРЙ, которые якобы в корне недовольны уровнем подготовки молодых лейтенантов, но все это чушь, и нормальные здравомыслящие люди это понимают. А СРЙ и дальше будет только ”срй”.

  5. С наступлением демократии в украинской армии остался нерешенным вопрос: кто должен убирать территорию воинской части, и в частности, Военной академии? В Одессе нашли выход: чтобы не платить двенадцати уборщикам, которых необходимо было ввести в штат Академии для уборки (согласно всех нормативов и расчетов), территорию убирают частично солдаты срочной службы (ну, эти — уже давно бесплатная рабочая сила), а с недавнего времени (с 01.06.2012, в субботу должны были собраться бывшие выпускники Одесского института сухопутных войск, ныне Академия) Академия нашла новый бесплатный и бесправный ресурс для уборки своей территории — офицеры-пенсионеры, благо их как раз пять человек, можно приказать — и пошел семидесятилетний человек вместо того, чтобы сидеть на пенсии и радоваться жизни, как Генрих Антонович, брать в руки тупую косу и косить свои “закрепленные” десять соток территории от травы, никому кроме него самого не нужной долбаной территории. А в этот момент идет строй курсантов, будущих захисников отчизны, и смотрит, как динозавр Советской армии пиз..ячит на той же территории, которую он же убирал пятьдесят лет назад, будучи еще курсантом “славного” института…Занавес!

  6. 29 травня 2012 року у історичному куточку Одеси, на території Військової академії (м.Одеса), пройшов черговий етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». Він відбувся за сприяння Управління освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання, а також, завдяки плідній співпраці освітніх установ Одеси з Військовою академією.

    Змагання проводились з метою формування почуття патріотизму у підростаючого покоління, набуття школярами знань, умінь та навичок, необхідних захиснику Батьківщини та виховання громадянських якостей в учнів (вихованців) системи загальної середньої освіти.

    На церемонії відкриття ігор до гостей звернувся заступник начальника академії з виховної роботи полковник Сергій Пальчик. Він висловив слова вдячності учасникам гри та їх керівникам та побажав майбутнім захисникам Вітчизни бути вірними послідовниками тих героїв, що навчалися в стінах нашого військового закладу.

    Навіть складні погодні умови не змогли загасити все бажання юнаків показати свої вміння та знання у військовій справі. Два дні в запеклій боротьбі пролетіли миттєво.

    За ініціативою командування Військової академії з учасниками гри були проведені додаткові заходи. Юнацькі команди відвідали інтерактивний тир академії, прийняли участь у позапланових змаганнях зі стрільбі.

    Найкращими в загальному заліку виявились команди з Суворовського району м. Одеси, Малиновського району м. Одеси, Приморського району м. Одеси, що посіли відповідно І, ІІ та ІІІ місця, але жодна з команд не повернулась додому без нагороди. Всі учасники змагань на згадку про цю визначну подію отримали цінні подарунки.

  7. Правильно! Пусть подрастают, победители, и будет кому меня бесплатно убирать!

  8. А почему?

    А потому что в Одесской военной академии пока только действует один факультет — факультет информатики и компьютерной техники, в компьютерном классе, который им подарил спонсор… “сэр” Агафангел.

    Тема занятий на учебный год: “Поднимем имидж ОВА из говна!!!”

  9. ПУЛИМ та БУРКОВСЬКИЙ нормальні офіцери. Вони ніколи не крали. Вони працювали з ранку до ночі, і не мають нічого. А ЛУНЬКОВ бойовий офіцер! Він сам про це розповідав.

    І взагалі у Львівській Академії СВ є багато нормальних офіцерів, і навіть серед заступників. Візьміть хочаб полковника СЕМАКА В.А., нормальна людина, завжди допоможе, і в нього немає а ні машини, а ні дачі, тільки невеличка квартирка. А полковники ХАРАХАЛІЛЬ, СИВАК, ГОРДІЙЧУК, СЛЮСАРЕНКО, КРАСЮК, ПАНАСЮК, ЮРЧУК, СВІДЕРОК, ЧОРНИЙ…і ще багато!

    Бачите, вам і сказати немає чого про них! Ви Козли!!!

  10. Кто ничего не имеет???

    Бурковский? Пулым?

    Да у Пулыма хаты, как и машины, у каждого члена семъи, одна другой круче.

    У Бурковского джип СУБАРУ форестер ВС4836СІ на “последние гроши” купленый и квартира уже не первая.

  11. 9 червня 2012 р. у Військовій академії (м.Одеса) молоді воїни складали присягу на вірність своїй Батьківщині. З цього дня вони готові стати до лав підрозділів, які будуть забезпечувати навчальний процес військового вишу.

    Під звуки військового оркестру на трибуну піднялись запрошені гості. З промовою до присутніх звернувся ТВО начальника академії полковник Сергій Пальчик. Він розповів про значення Військової присяги у житті військовослужбовців, закликав молодих воїнів навчатися бойовій справі, не шкодуючи своїх сил і енергії. Від імені командування побажав їм бути гідними продовжівачами тих, хто проходив військову службу в цих історичаних стінах.

    Ветеран Збройних Сил України, генерал-майор артиллерії Виктор Затонський побажав молодим солдатам наснаги і успіхів в оволодінні військовою справою в ім’я зміцнення обороноздатності України.

    Від батьків військовослужбовців зі словами вдячності виступила мати молодого солдата Оксана Вітос. Ця жінка подякувала керівництву академії за виховання її сина, побажала всім воїнам міцного здоров’я і успіхів у їхній службі. Також вона відмітила, що виховання справжніх солдатів не можливе без виховання у кожного з них любові до своїх рідних та своєї Батьківщини.
    Лунає команда: «До прийняття Військової присяги приступити!» Чітко, без хвилювань, один за одним на середину плацу виходять рядові Олександр Суханов, Андрій Пашковський, Олександр Марков, Олександр Романюк та інші. З їхніх уст пролунали урочисті слова присяги на вірність Українському народові, своїй Державі.

    Після урочистого ритуалу складання Військової Присяги, рідні солдатів та гості академії відвідали музей, ознайомились із побутом військовослужбовців. Була проведена зустріч з командирами підрозділів забезпечення, під чиїм командуванням молоді воїни будуть проходити військову службу.

  12. Уважаемый админ, понятно что с форумчегов справку не потребуешь. Но предыдущий пост анонимного дегенерата можно бы и удалить.

  13. У неділю, 17 червня, в Україні відзначають День медичного працівника. Його святкує також і медичний персонал академії(м.Одеса), який очолює підполковник медичної служби Роман Мінасов. Про цих людей згадують постійно, але напередодні їх професійного свята особливо.

    За неповний рік існування Військової академії через нашу поліклініку пройшло багато різних військовослужбовців, від солдата до генералів.

    – Основною задачею медперсоналу є організація та проведення лікувально-профілактичної роботи серед всіх категорій особового складу, адже не даром говорять «хворобу легше попередити, чім потім її лікувати» – розповідає підполковник медичної служби Роман Мінасов.

    – На даній час в поліклініці організовано амбулаторне лікування постійного особового складу, курсантів, солдат строкової служби, які забезпечують навчальний процес, працівників ЗСУ та членів сімей військовослужбовців, які проживають у житлових будинках військового містечка, але в перспективі планується організація стаціонарного лікування особового складу Військової академії.

    Професія військового медика має свою специфіку – військовий медик завжди повинен залишатися на висоті, щоб за потребою, у будь-яку годину дня і ночі, надати допомогу, будь то на військовому полігоні чи у стаціонарних умовах.

    В колективі на сьогодні проходять службу та працюють 3 лікаря вищої категорії, 3 лікаря першої категорії, 5 медичних сестер вищої категорії. За час сумісної роботи, основа колективу сформована ще у колишньому Одеському інституті Сухопутних військ, медичний персонал спрацьований, дружний та здатний завжди прийти на допомогу один одному.

    Напередодні професійного свята — Дня медичного працівника, персонал медичної служби Військової академії бажає всім своїм колегам міцного здоров’я, доброго настрою, високого професіоналізму, чуйності, бадьорості та оптимізму, а їх родинам – злагоди та достатку.

  14. Напомнить о взбудоражившей в свое время наш город истории с переводом Одесского института сухопутных войск во Львов решили ветераны Вооруженных Сил Украины, члены общественной организации «Социальная защита военнослужащих «Фортеця» и ветераны высшего артиллерийского командного училища имени Фрунзе. В связи с чем — об этом говорится в письме, направленном ими, помимо «Вечерней Одессы», целому ряду высокопоставленных лиц, включая и Совет национальной безопасности и обороны Украины. В нем, в частности, сказано:

    «…Наше беспокойство связано с тем обстоятельством, что с недавних пор возобновлены попытки в очередной раз перевести курсантов Одесского военного вуза, в частности, обучающихся по специальности «ракетно-артиллерийское вооружение», в Академию сухопутных войск г. Львова. Порочная практика свидетельствует, что продолжаются опыты над судьбами курсантов и офицеров. Судите сами: курсанты — специалисты ракетно-артиллерийского вооружения набора 2004 года — начинали обучение в Одесском институте сухопутных войск и проучились три года, после чего, в связи с реформированием военного образования и Вооруженных Сил Украины, в 2007 году продолжили образование во Львове.

    Курсанты набора 2009 года начинали учиться во Львове и, проучившись два года, в 2011 году переведены в Одесскую военную академию, где учатся и сейчас по названной специальности. Прошел только год учебы, и снова их судьбу испытывают на прочность. На наш взгляд, такие действия не только унижают человеческое достоинство, рушат школу подготовки специалистов ракетно-артиллерийского вооружения, но и причиняют большие финансовые убытки государству. Перевод курсантов в Академию сухопутных войск (г. Львов) мы расцениваем как решение личных интересов отдельных должностных лиц».

    Подписал это письмо Валентин Чепуренко, подполковник запаса, председатель общественной организации «Фортеця», от имени членов организации и ветеранов Одесского высшего артиллерийского командного училища имени Фрунзе.

    Попытка новой рокировки Одесса — Львов, касающаяся одной кафедры, которая, по словам обратившихся в редакцию ветеранов, является хребтом одесского военного вуза, подтверждается документом, имеющимся в их распоряжении. Это предложения главного управления оборонного и мобилизационного планирования Генерального штаба Вооруженных Сил Украины начальнику Генерального штаба — главнокомандующему ВСУ генерал-лейтенанту Владимиру Замане. В документе — соображения по оптимизации системы высших военных учебных заведений в рамках, как сказано, разработки концепции реформирования и развития ВСУ. В частности, целесообразным считают в управлении уже в 2012 году начать подготовку специалистов службы ракетно-артиллерийского вооружения (РАВ) и командиров подразделений Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины, которых сейчас готовят во Львове, в одном учебном заведении — Академии сухопутных войск (г. Львов).

    Но если специальность «ракетно-артиллерийское вооружение» (РАВ) вывести из учебного процесса, объясняют члены общественной организации, то, помимо прочих сложностей, становится невыполнимым поручение Президента о создании в Одессе межвидового военного вуза — специалисты РАВ проходят службу во всех видах Вооруженных Сил Украины: военно-морских, воздушных, сухопутных.

    На документе, вызвавшем беспокойство ветеранов из общественной организации, рукой начальника Генерального штаба проставлено «Согласовано». Публикация в газете, как сказал Валентин Чепуренко, нужна для того, «чтобы информировать общественность Одессы о новой оптимизации». Намерен он рассказать читателям «Вечерки» и о дальнейшем развитии событий — сейчас предложения главного управления оборонного и мобилизационного планирования еще на стадии обсуждений и согласований в управлениях и департаментах военного ведомства, и директивы Минобороны по этому поводу пока нет…

    Материал из газеты “Вечерней Одессы” №83 (9609) // 09 июня 2012 г.

    Ребята”! Прошу обсудить и поддержать эту тему!

  15. Ознакомился с материалом газеты. Фраза “Порочная практика свидетельствует, что продолжаются опыты над судьбами курсантов и офицеров” возмутила до глубины души. Я был в свое время начальником факультета, который в 2007 году провожал курсантов во Львов. Не хочу повторения сценария 2007 года, когда их в ночь вывезли из Одессы! Я знаю цену всем этим переездам! Для чего держава терпит такие убытки и ломает судьбы курсантов и офицеров? Ребята, прошу Вашей поддержки в решении этого вопроса! Давайте объединим свои усилия и отстоим кафедру РАВ, которая имеет легендарную историю с 1969 года, а артиллеристы — еще с Сергиевского училища!

  16. Луньков бойовий офіцер? Від курсанта до полковника не виходячи за КПП.Злодій та стукач .Вся система Академії побудована на доносах.Курсантів не вчать ,головне -показуха,територія,черговий збір грощей.

  17. Взагалі скандал переносу Одеського інституту до Львова гниє вже досить давно, і противники того підставляють купу різних мотивів від історично-політичних до багатьох інших. Кілька років тому був скандальчик з одеситами коли ті висміювали команди на українській мові, за що отримали по голові від місцевих аборигенів Академії, але це замяли та старалися приховати, і такі вчинки різко припинялися.
    На даний час в нашу львівську Академію сухопутніх військ (АСУ), окрім Одеського інституту потроху щей “перекидують” Харківський інститут танкових військ, який збираються розформувати. На мою думку, це питання досить гостре та болюче, оскільки в Одесі була непогана школа, так само як і в Харкові, однак матеріальна база у Львові мене досить вразила. Я не знаю, де взялися гроші на такі майданчики, спортзали, але все це реально схоже на якусь закордонну військову академію, ніж на наші армійській ВУЗи. Окрім того, є ще одна потужна база на величезному Яворіському полігоні, чого не мають ні Одеса, ні Харків, і що є головним козирем АСУ. Саме в Яворові можна вивчити і артелиристів, і танкістів, і десантників. Знайомі розровідали про досить хорошу дисципліну в АСУ, великі фізичні навантаження. Мінус в АСУ — це корупція та побори, але останнім часом туди наганяють харківських викладачів з інституту танкових військ, що може зменшить апетити. Звичайно шкода одеситів і харківян, але нам не потрібно стільки військових закладів за умови такої будуючої та нещасної армії.

  18. 28 серпня у Військову академію (м. Одеса), яку очолює генерал-майор Олег Гуляк, прибули 60 першокурсників факультету аеромобільних військ та розвідки. Ці молоді курсанти успішно склали вступні іспити та пройшли первинну військову підготовку в академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного міста Львова.

    На залізничному вокзалі курсантів зустрічали: ТВО заступника начальника академії полковник Сергій Пальчик, ТВО начальника факультету аеромобільних військ та розвідки полковник Олександр Люлька, його заступник з виховної роботи підполковник Петро Іваненко та інші офіцери.

    З гарним настроєм курсантів було доставлено в підготовлені житлові приміщення. Після обіду на стройовому плацу академії відбулась урочиста церемонія зарахування у списки військового вишу.

    Перед курсантами виступив начальник академії генерал-майор Олег Гуляк, кожному першокурснику він вручив пам’ятне привітання, побажав міцного здоров’я та успіхів у навчанні.

  19. И все-таки Факультет аэромобильных войск и разведки уже переводят в Одессу!!!

    Всё логично!

    Украинская разведка должна работать только на Дорогую мою столицу! Золотую мою Москву!!!

  20. “Перед курсантами виступив начальник академії генерал-майор Олег Гуляк, кожному першокурснику він вручив пам’ятне привітання, побажав міцного здоров’я та успіхів у навчанні.”

    А ще кожного першачка обійняв та поцілював у вуста! САМ АГАФАНГЕЛ!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ