Человек не терпит насилия!

И снова на арене: Андрей Мухатаев и порезанные руки

202421 996336

Как уже сообщал сайт «ОРД», 6 ноября 2009 года в Харькове сотрудники СБУ штурмовали магазины торговой сети «TARGET». Видео того, что творилось в суперкмаркетах, можно лицезреть здесь http://ord-ua.com/2009/11/09/bespredel-silovikov-v-harkove-kto-stoit-za-zahvatom-supermarketov/?lpage=1, а маловразумительные оправдания СБУ — здесь http://sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=90471&cat_id=90421

Как уверяет официальный сайт СБУ, погромы в магазинах, ночные обыски без санкции, а также незаконное удержание сотрудников предприятий в ночное время в забаррикадированных помещениях в течение 10-11 часов проводились в связи с тем, что

«на виконання Указу Президента України від 08.10.2009 року №813 Служба безпеки України здійснює заходи щодо відновлення стабільності у банківській системі держави та забезпечення захисту прав громадян-вкладників банків .

На підставі аналізу наявних матеріалів виділено низку найбільш недобросовісних позичальників (юридичних та фізичних осіб) банківських установ, які уникають виконання своїх кредитних зобов’язань, у тому числі з використанням механізму банкрутства, чим завдають збитків економіці держави.

Серед вказаної категорії осіб проводиться профілактично-роз’яснювальна робота, спрямована на недопущення скоєння злочинів, пов’язаних з розтратою (привласненням) та нецільовим використанням отриманих ними кредитних коштів. … Зокрема, СБУ перевіряє інформацію щодо неправомірних дій власників торгівельної мережі «Таргет» (м. Харків), які з використанням судової системи ухиляються від повернення ними кредитних ресурсів банківським установам на суму понад 1,2 млрд. грн. З’ясовано, що власниками вказаної структури в Господарському суді Харківської області ініційовано процедури банкрутства низки юридичних осіб — позичальників, а також подані судові позови задля відчуження на користь третіх осіб нерухомості (будівлі супермаркетів, які перебувають у заставі в банках), що ставить під загрозу виконання зобов’язань перед банківськими установами»

Чтобы оценить всю степень цинизма авторов этого сообщения, процитируем тот самый Указ Президента, на который ссылается СБУ в оправдание грубейшего нарушения законности. Служба безопасности упоминается в этом Указе только единожды — в пункте 3. А именно: «3. Рекомендувати Генеральній прокуратурі України … утворити за участю представників Національного банку України, Служби безпеки України, інших державних органів, тимчасових адміністраторів банків робочу групу щодо вироблення заходів, спрямованих на забезпечення захисту прав та інтересів клієнтів
банків, у тому числі громадян — вкладників банків».

Оказывается, магазины громила рабочая группа в составе представителей Нацбанка, СБУ, временных администраторов банка, причем — с целью разработки мер, «спрямованих на забезпечення захисту прав та інтересів клієнтів…».

Впрочем, есть и иная версия событий и сводится она к тому, что начальнику УСБУ в Харьковской области Мухатаеву ( о котором мы неоднократно писали) «заехала» некоторая сумма денег, подкрепленная просьбой харьковского губернатора Арсена Авакова попугать учредителей и менеджмент предприятий торговой сети «TARGET». Как уверяют приближенные Авакова, причиной тому являются кредитные взаимоотношения между предприятиями торговой сети и банковскими учреждениями, подконтрольными губернатору. А противоположная сторона уверяет, что все несколько не так — еще летом 2009 года Аваков предлагал по-хорошему подарить ему 25% корпоративных прав на торговую сеть «TARGET». Иначе придется отдать 100% по-плохому.

В принципе, пусть бы они — губернатор и бизнесмены — и разбирались бы в судах. Ан нет. Аваков решил не ждать милостей от природы и поручил провести акцию запугивания начальнику областного управления СБУ Мухатаеву. Но при этом не учел уровень мухатаевского интеллекта. С таким же успехом Мухатаева можно было бы снабдить стеклянным членом — он бы и член разбил, и руки бы порезал.

В итоге — 20 ноября в Верховной Раде был оглашен коллективный депутатский запрос на имя Генерального прокурора Украины, текст которого приводится ниже.

«ОРД»

20 листопада 2009 р. № 11/10-44

Генеральному прокуророві України

МЕДВЕДЬКУ О.І.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо порушення працівниками

СБУ конституційних прав громадян

у м.Харкові

Шановний Олександре Івановичу!

Ми, народні депутати України, вимагаємо порушити кримінальну справу та притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення владних повноважень працівників Служби безпеки України, які 4-6 листопада 2009 року зупинили в м.Харкові роботу торговельних об’єктів мережі «TARGET», впродовж тривалого часу примусово утримували в зачинених приміщеннях десятки людей, без будь-яких законних підстав проводили обшуки, вилучали речі та документи.

Зазначені дії співробітниками СБУ були вчинені за таких обставин:

4 листопада 2009 року біля 12-00год. одночасно сім торговельних об’єктів підприємств, що здійснюють діяльність у магазинах торговельної мережі «TARGET», прибули співробітники Служби безпеки України та повідомили, що вони здійснюватимуть перевірку дотримання законів України, але яких саме законів не уточнили, лише повідомили, що діятимуть на підставі розпоряджень від 04.11.2009 р. за № 70/14-11183, № 70/14-11200, № 70/14-11194, № 70/14-11197, № 70/14-11191, № 70/14-11198, № 70/14-11199, які були підписані заступником начальника Управління — начальником головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області Колесником М.

Копії вказаних розпоряджень працівники СБУ надавати відмовлялися, вказуючи на те, що це не передбачено законодавством та вони не зобов’язані цього робити, оскільки є працівниками Служби безпеки України — правоохоронного органу спеціального призначення, що підпорядковується лише Президенту України. В деяких випадках такі розпорядження навіть не були надані для ознайомлення. Проте, на торговому об’єкті за адресою: м. Харків, вул. Мира, 5 працівники СБУ навпаки вимагали отримати копію розпорядження під підпис, що і було зроблено представником підприємства.

Відповідно до зазначених розпоряджень спеціальним підрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Харківській області, відповідно до вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», проводиться перевірка інформації про факти зловживань з боку контролюючих органів під час реалізації ними своїх службових повноважень, а також порушень з боку окремих суб’єктів підприємництва торгівельної сфери вимог чинного законодавства України у сфері господарської діяльності.

Також, в розпорядженнях було зазначено, що відповідно до вимог ст.ст. 12, 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» у період з 03 листопада 2009 року (незважаючи на те, що розпорядження виписані 4 листопада) по 07 листопада 2009 року на території (приміщеннях, складах та сховищах) об’єкту торгівлі, розташованих за вказаними в розпорядженні адресами, спеціалістам МОЗ України, МНС України, Мінприроди України, Держгірпронагляду та Держенергонагляду доручено провести у межах своєї компетенції перевірку та інші дії щодо контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України. Крім того, в розпорядженні була визначена вимога негайно надати представникам зазначених контролюючих органів документальні матеріали для проведення відповідної перевірки.

На неодноразові вимоги представників підприємств повідомити підстави для проведення заходів боротьби з організованою злочинністю, пояснити які злочини та в якій сукупності вчинені на території об’єктів торгівлі наших підприємств, зазначити передбачені чинним законодавством України підстави для проведення перевірки, працівники СБУ вказували на те, що юридичну полеміку з приводу того чи іншого варіанту трактування норм вказаного Закону вони можуть вести де і коли завгодно, але не тут і не зараз, і продовжували у грубій формі вимагати надання документів фінансово-господарської діяльності та дозвільних документів, не вказуючи при цьому якого саме підприємства, а лише акцентуючи увагу на тому, що прийшли перевіряти всі підприємства, що знаходяться за вказаною в розпорядженні адресою.

Після цього працівники Служби безпеки України зайняли службові кабінети адміністрації магазинів, перешкоджаючи роботі працівників, без дозволу переглядали документи, що знаходилися на робочих столах, та інформацію в робочих комп’ютерах, на зауваження представників підприємств припинити безчинство не реагували.

На об’єктах, що розташовані за адресами: пр-т Московський, 257 та пр-т Гагаріна, 167/1, співробітники СБУ стали ходити по торговому залу та проводити відеофіксацію різноманітних продуктів харчування, виставлених для реалізації, та безпідставно намагалися пройти за торгівельні прилавки. На вимоги представника підприємства припинити відеозйомку або ж вказати законні підстави її проведення, зазначені вище особи взагалі не реагували та ігнорували будь-які спроби представників підприємства з’ясувати у повній мірі особистості перевіряючих, а також підстави проведення перевірки та цілі перевіряючих. На інших же об’єктах перевіряючі навпаки продовжуючи без пояснення будь-яких підстав, поводячись зухвало та грубо, висувати свої незаконні вимоги щодо негайного надання документів та проведення перевірок, вимагали відчинити склади погрожували застосуванням сили із залученням спеціального підрозділу. Пізніше, на деяких об’єктах перевіряючі склали документи, зміст яких залишився невідомий, оскільки ознайомитися із ним перевіряючі не надали можливості.

Подібні ситуації були на всіх торговельних об’єктах підприємства, куди прийшли перевіряючі, та не вирізнялися своєю різноманітністю. Особливо привернув увагу той факт, що на об’єкті за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 257, працівник СБУ Соколов О.В., складаючи якийсь документ, лише робив вигляд, що писав, насправді обводячи кульковою ручкою вже написаний простим олівцем текст.

06.11.2009 року приблизно о 14-00год. у магазин за адресою: м.Харків, пр. Гагаріна, 167/1, прибули співробітники Управління СБУ в Харківській області а також співробітники Центрального Управління СБУ в кількості близько 5 чоловік у супроводі співробітників спецпідрозділу у кількості близько 6 чоловік. Один із співробітників Управління СБУ в Харківській області пред’явив службове посвідчення на ім’я Філіппова Дениса Станіславовича та повідомив, що збирається проводити обшук приміщення магазину ІП«Аврора», після чого пред’явив для ознайомлення постанову про проведення обшуку від 06.11.2009 року, винесену ст. слідчим СВ прокуратури Харківської області Муратовим С. С. по кримінальній справі № 18090126, порушеній за фактом взаємовідносин ІП «Ровена», ПП «ПАП-сервіс» і ІП «Аврора», пов’язаних з одержанням кредитів. До початку проведення обшуку Філіппову Д. С. представником ІП «Аврора» була пред’явлена копія постанови Червонозаводського районного суду м. Харкова від 13.08.2009 року про зупинення слідчих дій по кримінальній справі, порушеній 07.08.2008 року. Незважаючи на це, проведення обшуку почалось.

Після проникнення в коридор для відкриття дверей у кабінети адміністрації були запрошені фахівці зі злому, які зламали замки двох дверей. При зломі кабінету каси усередині перебувала заступник старшого касиру, яка до злому дверей викликала працівників Управління державної служби охорони, натиснувши на кнопку виклику. Проведення обшуку було кінчено в 21:04, про що був складений протокол обшуку від 06.11.2009 року, після чого всі співробітники СБУ залишили приміщення магазину.

Того ж дня, приблизно о 14:20, в кабінет адміністрації гіпермаркету «Таргет», який розташований за адресою: м. Харків, пр. Московський 257, де у цей момент знаходилися заступник керівника по обліку, заступник керівника по адміністративних питаннях та касир увірвалися троє чоловік, які представилися як співробітники СБУ Харківської області, один з яких представився як старший лейтенант СБУ Соколов Олександр Володимирович. Слідом за ним увійшли 4 особи в масках та двоє осіб, як з’ясувалося пізніше — поняті.

На прохання заступника завмагазину поняті представлятися відмовились, пояснивши це тим, що це не обов’язково. Заступник завідуючого магазином схопила телефон, щоб зателефонувати старшому охорони, але один із співробітників СБУ відразу ж витягнув дріт телефону із телефонної мережі і забрав її мобільний телефон, а потім і забрав інший міський телефон.

В цей час люди в масках заблокували двері кабінету.

Далі співробітники СБУ зачитали постановупостанову про проведення обшуку. У ційпостанові, зі слів заступника завмагазину, вказувалися постанові згадувалася ІП «Ровена», а однак обшук був призначений на ТОВ «Ідалія». Після чого працівники СБУ попросили видати їм банківські, кредитні, орендні договори, а також всі документи, що стосуються господарської діяльності ТОВ «Ідалія».

Уповноважений представник підприємства просив Соколова О.В. допустити його до проведення обшуку, на що Соколов О.В. сказав, що допускати або не допускати, вирішує він і допускати представника підприємства він не хоче.

Після відмови заступника завмагазину видати вищезгадані документи, співробітники СБУ почали проводити обшук приміщення. Відкрили шафи, сейф і знайшли статутні документи, дозвільні документи на торгівлю, а також свідоцтва про державну реєстрацію і зняли копію з оригінала патенту ІП «Аврора», які в подальшому вилучили.

Заступник завідуючого магазином попросила ознайомитись з постановою про проведення обшуку наочно, однак Соколов О.В. повідомив, що в постанові вже зроблено запис про відмову від ознайомлення.

Після того, один зі співробітників СБУ запитав де знаходиться бухгалтерія або будь-який| інший кабінет, в якому можуть зберігатися необхідні їм документи (як те — банківські документи, договори і так далі). Заступник завмагазину повідомила, що на торгівельному об’єкті документи не зберігаються і такого кабінету, в якому є документи тут немає.

Співробітники СБУ сказали заступнику завмагазину, що тоді доведеться разом з нею пройти проходити на другий поверх і примусово провести обшук приміщень, що знаходяться там. Заступник завмагазином разом із співробітниками СБУ та двома понятими, а також з трьома працівниками спецпідрозділу піднялися на другий поверх. Спочатку вони вдерлися у всі відкриті приміщення — роздягальні, туалети, пройшли на третій поверх, де знаходиться технічний кабінет.

Після цього, працівники СБУ наказали відкрити замкнені приміщення і запитали, чи є у заступника завідуючого магазину ключі, на що та відповіла, що у неї ключів немає.

Після цього, працівниками СБУ разом з іншими особами були зламані двері в 3 службові приміщення: моніторну, кабінет служби персоналу та службовий кабінет.

У ході обшуку працівники СБУ покликали співробітників МНС і запропонували їм провести самостійно перевірки, в ході якої пройтися по магазину і виявити порушення. Проте, співробітники МНС сказали, що вони цього робити не будуть, так як для перевірки їм потрібний супровід кого-небудь з з співробітників підприємства.

У ході обшуку представником підприємства співробітнику СБУ Соколову О.В. була пред’явлена копія постанови Червонозаводського районного суду м. Харкова від 13.08.2009 року про зупинення слідчих дій по кримінальній справі, порушеній 07.08.2008 року. Незважаючи на це, проведення обшуку продовжувалось.

По закінченню обшуку був складений протокол. Копію протоколу Соколов О.В. вручив заступнику завідуючого магазином. Вона попросила ознайомитись з протоколом більш ретельно, для того щоб внести свої зауваження, однак Соколов О.В. відмовився це робити і зробив в протоколі запис про відмову від підписання представником адміністрації магазину.

Того ж дня, 06.11.2009 року, близько 14-00 години в магазин ІП «Калісто» за адресою: м. Харків, вул|. Енгельса, 16 прийшли працівники УСБУ в Харківській області спільно із|із| спецпідрозділом, у кількості|у кількості| близько 10 чоловік. Вказані особи|лиця| вивели із магазину покупців, які на той момент знаходились в приміщенні магазину, та закрили торгівельний об’єкт з внутрішньої сторони.

Після прибуття представника підприємства, працівники СБУ повідомили його, що прийшли для проведення слідчої дії — обшуку. На цей момент вже був проведений обшук у підвалі будівлі, який не є приміщенням ІП «Калісто».

Коли працівники СБУ піднялися в торговий зал ІП «Калісто», то на питання представника підприємства, на якому підприємстві проводиться обшук, працівники СБУ відповіли, що обшук буде проводитися| не на підприємстві, а в цілому|загалом| за адресою: м. Харків, вул. Енгельса, 16.

На прохання представника підприємства пред’явити документи, що дають право на проведення слідчих дій, працівник СБУ надав розпорядження від 04.11.2009 року № 70/14-11198 за підписом заступника начальника| УСБУ в Харківській області про проведення перевірки ГВ БКОЗ СБУ в Харківській області із|із| залученням фахівців|спеціалістів| різних контролюючих органів — МНС, МОЗ, Мінприроди, Енергонагляду, Держгірпромнагляд.

На вимогу представника підприємства внести всіх присутніх осіб|лиць| в протокол обшуку, і оголосити їм постанову|постанову| про проведення обшуку, працівники СБУ відповіли відмовою і застосувавши фізичну силу вивели представника підприємства за межі приміщення|помешкання| магазину, і зачинивши|зачиняти| двері більше не впустили його до закінчення своїх дій.

Зі слів завідувача|завідуючого| магазином та старшого охорони представники контролюючих органів так і не приступили до проведення перевірки і залишили приміщення|помешкання| магазину, а працівники СБУ приступили до проведення обшуку.

Обшук проводився в кабінеті операторів, а також кас магазину, з|із| яких були вилучені документи і штампи підприємств, вказані в протоколі обшуку. Зі слів завідуючого магазину будь-яких інших документів, окрім|крім| вказаних в протоколі, вилучено не було. В ході обшуку був розкритий|розтинати| сейф, що знаходиться|перебуває| в приміщенні|помешканні| кас. Також була спроба, із застосуванням технічних засобів|коштів|, проникнути на склад, розташований|схильний| на третьому поверсі будівлі та в підвал будівлі, проте|однак| зробити цього не вдалося.

В процесі проведення обшуку в магазині знаходились працівники підприємства, які увесь час просили їх відпустити, проте працівники СБУ почали випускати працівників лише з 20-30 до 21-00.

06.11.2009р. приблизно о 15:00 невідомі особи, приблизною кількістю 50 чоловік, штурмом захопили офісну будівлю, розташовану|схильну| за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова 120. Невідомих осіб|лиць| супроводжували люди в масках і чорних куртках, які мали при собі зброю та спецзасоби|кошти|. На поверхах адміністративної будівлі знаходились|перебували| працівники, які виконували свої трудові обов’язки. Співробітники, які працювали в кабінетах, були заблоковані на поверхах, оскільки на сходах знаходились|перебували| співробітники спецпідрозділів, через що почалась|починала| паніка.

Коментарів щодо|відносно| дій, які відбувались|походять|, невідомі в масках не давали, документи на проведення перевірки, здійснення обшуку також не надавали. На прохання пред’явити документи, що засвідчують особи загарбників, останні відмовлялись. У охоронців|охоронників| офісу співробітники спецпідрозділу СБУ відібрали мобільні телефони, заборонили спілкуватися між собою. Двері кабінетів офісу були зламані без попередження|запобігати| охоронців|охоронників| підприємства. Співробітниками СБУ в Харківській області, які відмовились| називати свої прізвища і посади, у присутності осіб|лиць| спецпідрозділу зламували замки кабінетів, перевертали документи, обслідували вміст офісних меблів та вилучали майно і документи підприємств, а також особисті речі працівників.|виробляти| |перебували| |Працівниками СБУ в Харківській області директори або уповноважені| особи|лиця| підприємств( в тому числі й адвокати)|походив| до приміщення будівлі допущені не були.

У подальшому прибулі особи без пояснення причин впродовж 11 годин — з 15-00год. 06.11.2009 року по 02-00год. 07.11.2009 року утримували співробітників офісної будівлі в заблокованих приміщеннях. Затриманим було заборонено підходити до дверей приміщень, у яких вони утримувались і відвідувати туалет. А також — вилучено мобільні телефони. Працівники СБУ примушували|заставляли| затриманих писати пояснення та всіляко погрожували|погрожували|, у тому числі — обіцяли відправити до ізолятора тимчасового тримання в разі|у разі| відмови від дачі|надання| пояснень. О 23-50год. одному з незаконно затриманих громадян було необхідно надати медичну допомогу, оскільки стан його здоров’я різко погіршився. Були викликані|спричиняти| працівники швидкої допомоги, які прибули на місце подій протягом семи хвилин, проте|однак| працівники СБУ в брутальній формі не допустили лікарів до особи|лиця|, яка потребувала термінової|строкової| медичної допомоги. У зв’язку з цими подіями лікарі звернулись|оберталися| у міліцію|сполучення| з повідомленням про недопуск для надання|виявленні| допомоги співробітникові підприємства. Черговий наряд|наряд| міліції прибув до центрального офісу близько 01:10, проте|однак| ніяких заходів вони не вжили. Пізніше було встановлено, що двері у майже всі кабінети будівлі були зламані, з багатьох кабінетів зникла документація та майно підприємств, а також особисті речі працівників.

Описані вище факти свідчать про те, що працівниками СБУ було вчинено низку тяжких службових злочинів, брутально порушувалися конституційні права громадян, Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», інших законодавчих актів. Впродовж 11-ти годин, у тому числі — в нічний час, ні в чому не винуваті люди примусово утримувалися під вартою без жодних пояснень, складання протоколу затримання чи рішення суду.

Виходячи з наведеного, на підставі ст.15, ч.5 ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України» та керуючись ст.ст. 94, 95 КПК України,-

в и м а г а є м о :

порушити за наведеними вище фактами кримінальну справу та притягнути до відповідальності співробітників Служби безпеки України за перевищення влади й владних повноважень. У випадку відмови в порушенні кримінальної справи направити нам копії відмовних постанов для подальшого оскарження в судовому порядку.

Народні депутати України:

Святаш Д.В., №121

Доній О.С., №368

Ар’єв В.І., №341

Лук’янова К.Є., №380

Бобильов О.Ф., №479

Омельченко О.О., №344

Харовський С.Ю., №400

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

17 ответов

  1. Чтобы прокуратура могла воспользоваться этим запросом, депутатам надо было обязательно позаботиться о том, чтобы он был напечатан на достаточно мягкой бумаге. Да и в Раде его копии надо было распространять на такой же бумаге.
    Если депутатов не интересует, что в стране нет правосудия, нет прокуратуры (точнее, они прекрасно знают, что нет) то с чего бы это их стали волновать права граждан. Бред какой-то.

  2. А что это за должность такая в ГПУ — “Шановний Олександре Івановичу”? Депутаты что — обращаются к Медведько, как к частному лицу? Так частные лица в Украине не занимаются надзором за законностью. А написал я всё это к тому, что граждане депутаты уже давно привыкли решать дела не через Закон, а через ИванИванычей, СидарПетровичей и АлександровИванычей. В связи со своей абсолютной юридической безграмотностью, эти “законотворители” даже не понимают разницы между обращением в оффициальный орган и обращением лично к Александру Иванычу. Какой уж тут может быть правовой порядок в стране, какое соблюдение прав личности… Сами депутаты густо посеяли в стране “решалово через знакомых”, а теперь плачутся об отсутствии законности. Ну и напоследок. Интересно — какой мудак и на каких основаниях ввёл в Украине этих рейнджеров в масках и с полномочиями правоохранительных органов? Насколько мне известно, в КУ прописано, что власть у нас в Украине ПУБЛИЧНА. А правоохранительные органы (включая СБУ) есть одна из составляющих власти. Может скоро и депутаты в масках будут ходить на заседания ВР? Чтобы, значит, граждане не видели кто что делает, как и за что голосует и не предъявили потом (не дай Бог) претензии к виновным в виде кирпича об голову в тёмном подъезде?

  3. Интересно, а что они вот так и к банкирам, которые не отдают депозиты “пересичным” по просьбе могут? Мы же вроде все равны! А ну да… кто то получается равнее.
    Я это к тому, что такая ограмаднейшая свора служивых и не только в СБ, сидящих на буджете, аж никак не захотят кушать без икры, тем более без масла, рано или поздно начнет это самое масло и икру требовать, что и наблюдается.

  4. А что это за “депутатский запрос”, похожий на продукт работы заглючившего синонимайзера? Наши депутасты, конечно, идиоты, но не до такой же степени…

  5. В нашей стране законы пишутся для власть имущих, трактуются ими же, с единой целью, — обогатиться. СБ Украины, МВД — превратились в “преступные групировки” по сбору денег. Борьба Президента с коррупцией — фарс, прекрывающий произвол сотрудников этих подразделений. Я лично обращался в Прокуратуру по аналогичным вопросам, — ответ мне был очевиден, но не настолько: Факты изложенные Вами не нашли своего подтверждения ( дата и подпись ).
    О каком Законе может идти речь, когда Указ Гаранта сам по себе сомнителен с точки зрения законности, а ответ СБ Украины о законности действий ” в отношении Трагет” попахивает идиотизмом.

  6. Бред сивой кобылы, а не запрос. Омеля лучше бы не Луцу звонил, а допрашивался бы “незалежними” следаками по факту убийства человека. интересно какие спецзасоби в виде денег имели чекисты, может зарплату в “Таргет” привезли “Невідомих осіб|лиць| супроводжували люди в масках і чорних куртках, які мали при собі зброю та спецзасоби|кошти|. Это все конец, свободу нужно заслужить, без крови она не завоевывается. Скоро упыри по квартирам будут вламываться, деньги искать. Это ребята реальный геноцид против “украинцев”, а не исторический, столетний фарс. Память это конечно нужно и правильно, только хер все это надо, когда сейчас в стране ЖОПА во всех отношениях. Менять надо политиков-проституток, а не обосранное белье. Или готовиться к МОЧИЛОВУ вполне реальному.

  7. Почитайте на “Украине Криминальной” — Коррупция как бизнес. Бестселлер: гросс-бух взяток семьи Протас — владельцев «Таргет» (обновлено). Автор, правда, информацию наверное, получил от того же Мухатаева, но всё равно интересно.

  8. Ув. Старик да правы Вы на все 100%. Все они одного поля ягоды.
    Только вот вопрос волнует совсем другой. Лично меня настораживает использование именно Службы и именно указанного подразделения. Извините, согнать вечером девок в одни кабинет, замкнуть — это что антитеррористические “заходы”?. Уж больно избирательно стало ИХнее радение за конституционные устои и финансовую безопасность. Вот я и спросил по поводу одинкового подхода ко всем, в т.ч. и к банкам, не выдающим депозиты.
    За Службу стыдно.

  9. Господа! Вы все правильно обращаете внимание на то, что обидно за Контору! Но никто из вас не отметил странный симбиоз Народной Самообороны и Партии Регионов в этом депутатском запросе. Что объединяет депутатов? Взятки, которые братья Протасы (обыкновенные бандиты, к слову) заплатили и тем и другим “народным” избранцам (засранцам)? Где же подевалась принципиальность луценковцев? Почему они вдруг озаботились судьбой, так называемых, предпринимателей, которые, имея многомиллионные доходы со своих предприятий, налогов государству платят 2-3 тысячи в год? Или главный “налог” тот, что попадает к ним в карман? Чуют,небось, что осталось им немного времени во власти, вот и скирдуют, где могут!

  10. Та уж не секрет что господа зарвавшиеся бизнесмену нынче у власти которые на Слобожанщине заказали своих экс-подельников-подонков Протасов за половину от отобранного Валентином и его командой! Обычные разборки на тему кто-кого кинул хитрожопый Авак или цыган Протас? Думаю цыган Протас разведет армянина как дети в школу! и кинет его банчок Базис на 50 американских лимончиков! Ниче и на старуху бывает проруха!

  11. На видео увидел пару парней в масках, какихто тёток, бутылку водки на столе, пустой шкаф. Что здесь противозаконного в дествиях работников СБУ? Это оперативно-следственные мероприятия господа воры банковских денег. Запрос кончно красноречив. Отстаивать бизнесинтересы и поднимать для этого хай депутаты умеют.

  12. В государстве должно быть верховенство Закона, а не анархия! Если работник правоохранительного органа на законных основаниях проводит следсвенные или иные процессуальные действия причастные к этому лица должны выполнять его требования. Если с чемто не согласны — обжалуйте в суд, но не подговоривайте зависящих по службе работников стучать в двери и кричать отпустите мы домой хотим. Сомневаюсь, что такое бы прощло в США, ФРГ, РФ.

  13. Ув. Игорь, на счет верховенства Вы конечно правы, но в названных Вами странах антитеррористические подразделения аналогычних спецслужб не топчут продавцов шаурмы в полной экипировке.

  14. Ув. Дядя. На видео я тоже не увидел как антитер.подразделение СБУ топчит продавцов шаурмы. И с чего вы взяли что два парня в масках из того самого подразделения?

  15. Харьковчанину! У них симбиоз не только по этому вопросу. Кто провалил голосование за законопроект, назову условно, “о пожизненном для отдельных категорий взяточников”? Те же!

  16. В Харькове вообще всё интересно. Вначале Протасы самозабвенно воевали с “региональной” городской властью, а затем резко поссорились с бывшими однопартийцами — Аваковым и Я.Ющенко. Сейчас у последней парочки “оранжевых” политиков тоже не лучшие отношения. Причём, это не партийно-политические разборки, а личностно-бизнесовые. Нет ничего вечного. Даже Добкин с Кернесом нагло кидают своего верного друга и подельника Гришу Соломанина, и всё дело в деньгах из-за “Золотой курочки”. В Харькове нет чистой политики, всё замешано на больших деньгах. И силовики выступают, как всегда, разменной монетой. Нет, их руководители-генералы тоже в доле, и при деньгах немалых, они то знают за что своих людей “под танки” бросают. А все эти опера, спецназовцы — одноразовый продукт, их только крайними могут сделать в случае провала.

  17. “Дело Протаса” может стать таким же резонансным, как и дело судьи Зварича

    Глава СБУ Валентин Наливайченко посоветовал “покровителям” Протасов “не спать и готовиться отвечать на вопросы следователя и прокуратуры”. Об этом он сказал в эфире Харьковского областного телевидения.

    По его словам, СБУ проведет доследственные проверки документов, которые, были найдены при выемке бумаг в офисах торговой группы “Таргет”. В том числе проверит список, в котором изложены размеры взяток и госструктуры, которым они давались.

    “Дело Зварича именно так и начинали. На одной из коллегий СБУ я показал документы, где было зафиксировано, что, когда, кому и сколько он давал… Теперь дело имеет хорошие перспективы. Хорошие в том смысле, что будут задержаны и наказаны главные фигуранты. Так что те, кто им (ТГ “Таргет”) содействовал в Киеве, пусть не спят и готовятся отвечать на вопросы следователя и прокуратуры”, — заявил Наливайченко.
    03 декабря 2009 11:28

    Постоянный адрес новости: http://glavnoe.ua/news/n38757

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ