Человек не терпит насилия!

для кого стырили картины сотрудники Ямпольского МРО УСБУ в Винницкой области

Ямпольский музей изобразительного исскуства не досчитался 30 картин советских авторов (т.ч. Захарова). Как показало расследование — картины “во временное пользование на 1 год” попросил у музея руководитель МРО УСБУ в Винницкой области. Все чин по чину — официальное письмо было направлено руководству музея с просьбой провести экспозицию для местных сотрудников СБУ непосредствено в здании “конторы” (у них самих в музей ноги как-то не доходят). Взяли — подлинники — вернули копии. Стартовая цена одной такой картины на рынке — 10 тысяч долларов. Уголовное дело на сегодняшний день расследует военная прокуратура центрального региона Украины. Дело непосредственно курирует зампрокурора Папуша Игорь Александрович тел.раб: 285-85-85. Источник в прокуратуре сообщил, что на следствие пытаются оказать давление руководство обласного управления СБУ — “выносить сор из избы” аккурат перед выходом на пенсию как-то не хочется. Господа журналисты, помогите объективному расследованию дела…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

38 ответов

  1. Вот, интерестненькое объявление в “Фактах” — “Галерея “Вернисаж” купит дорого картины Божия, Глущенко, Захарова, Цветковой, Шишко, Шовкуненко и других советских класиков. т: 486-67-83, 8(050)331-48-63” Позвоните, может вам и ответят на этот вопрос 🙂

  2. как оказалось, картины в Ямполе Винницкой области были украдены аналогично тем, которые умыкнули в Уманском музее. Правда в Умани работники местного УВД умыкнули всего 8 картин, а вот в Ямполе сбу-шники взяли “во временное пользование” уже 30 картин. Оно понятно, у Службы и масштабы другие….

  3. Некто Грищенко из повести “Зеленый фургон” так и писал: “прошу выдать во временное пользование 2 литра самогона”. Видать, чекисты образца 1919 г. и 2007 — суть едины по методам. Ну а президент… Его глаза никогда не видели, чтобы его руки что-то крали 🙂

  4. Предлагаю журналистам из регионов провести интервьюирование руководителей местных музеев и уточнить, какие организации и когда просили организовать экспозиции вне стен музеев. Может, — это тенденция и силовые ведомства “работают” таким образам по чьим-то незаконным приказам?
    [:to:]oper[:/to:]
    [:cite:]v ukraine nuzno provesti inventarizaciyu vo vsex muzeiax — uveren chto bolshinstvo kartin zameneno na kopii[:/cite:]

  5. Именно такую версию будет доказывать Винницкое УСБУ.

    [:cite:]А не могло ли быть так, что СБУ взяла “во временное пользование” НЕ ОРИГИНАЛЫ, А УЖЕ КОПИИ? Такое может быть?[:/cite:]

  6. интересно, если Валерчик уволен по собственному желанию з органов, служебную квартиру у него забрали или нет??? В ямполе жильё тоже дорогое а молодёж приходит без жилья?? или наши “Братья” квартиру ему подарили за прошлые ”заслуги”.

  7. а оно тебе надо?????
    Надо, не надо — это совсем другой вопрос. Вообще, таким козлам как Валерик (их много в наших рядах) не служебное жилье давать надо, а козлиную будку в “петушатнике” да тарелку баланды.

  8. ну а теперь жизнь в управлении сильно изменилась????
    райотделы начали бешено работать а не таскать торбы??

  9. ну а теперь жизнь в управлении сильно изменилась????
    райотделы начали бешено работать а не таскать торбы??
    Она никогда не изменится, потому что там сидят такие Х..И, как Федоренко, Король, Джус и т.д. Ведь они должны сидеть на параше вместе с Валериками. Или я может быть не прав.

  10. А украинец прав такое б..тво творится только в Винницком управлении, где людей назначают на посады не за достигнутые результаты и личные морально-деловые качества а по преданности тому или иному вождю (Феде, королю,джусу и т.д.) и пока эта банда будет на месте ничего к лучшему не изменится.

  11. Наскільки нам відомо там новий начальник управління і має дати оцінку стосовно тих керівників. джус та федоренко вже давно повинні бути на пенсії, але ще довго будуть триматися за посади. Получати 6000-7000 тис грн і нічого не робити Може я неправий, хоча відношення до СБУ немаю.

  12. то что джус берёт на работу “людей” которые с трудом понимают в грамоте не новость, но не надо складывать в корзину нормальных людей как короля, федоренко и других бл-й.

  13. Наглая ложь. Был на юбилее, падарков в виде картин не дарил. А компетентным “Ефективним Фахівцям” типа ученицы, 567 и т.д. желаю побывать на моем месте (все не без греха), а от тюрьмы и сумы сами знаете …, и что о Вас тогда скажут такие же “порядочные” как Вы все сами, а я знаю — потешатся? Кстати, для любопытных что имею сказать: из 191 переквалифицировали на 190, и где-то исчезла группа, т.е. 28. Так, что — до скорого. Обидно другое, понятно не святой, но те, кто вчера в глаза песни пели, сегодня сюда дерьмо льют. Справжні українці, військові… В спину стрелять не стыдно? А люди, фамилии которых Вы написали на форуме, которые достигли не Вам в пример, положения, авторитета и больших погон, почему бы все это лично не сказать им в глаза? Знаете сами, что бздите, … Не верю, что реанимирую у вас чувство, которое покинуло Вас очень давно, но рассчитываю хотя бы на молчаливое равнодушие. Видно из переписки, кто Опер-Человек, а кто мелюзга (т.е. шавка). Уважения хотя бы к себе нету, а нагадить другим приятно.

  14. Чем гордиться? Тем, что за бабло прокуратура дело херит. Надо что-бы мудня посадили в назидание другим, что-бы службу не позорили.

  15. Слышал что Бздошика выпустили из Сизо, якобы он уже дома, всем рассказывает что никого не здал (интересно о чем это он?) и денег просит на пропитание. Что скажет “способная ученица”? Помогли или “дело” — дрянь?

  16. Бздш, которому видно из переписки, кто Опер-человек, а кто мелюзга(т.е.шавка). Поскольку этот пользователь относит себя очевидно к первой категории привожу выдержку из статьи “Стриножена служба” : “…остаточний початок кінця прийшов за часів наступних очільників СБУ( после Е.К.Марчука — авт). Тут почався відкритий дерибан майна, відвертий сімейний бізнес з використанням можливостей найвищих посад Служби. Більше того, деякі незаконні оборудки з контрабандою зброї чи інших «ексклюзивних товарів» межували зі скоєнням відвертих злочинів. В деяких випадках це шкодило міжнародному іміджу України.
    Аморальність подібної системи, коли краде той, хто повинен оберігати, в тому, що за подібними діями спостерігають молоді співробітники, яким при прийомі на службу розповідали казки про чисті руки й гарячі серця. Тільки тверезий розум, направлений на створення вишуканих бізнесових схем, сьогодні присутній в діяльності нинішньої української спецслужби. Про це говорять майже всі мої конфіденційні співрозмовники. Говорять про це з болем і щирим жалем.
    Невиправної шкоди іміджу СБУ нанесла «діяльність» Володимира Сацюка, який на посаді першого заступника голови натворив такого, що Служба залишилася без багатьох адміністративних та господарських будівель й земельних ділянок. Не відставали від свого начальника й підлеглі. Дачі, будинки, шикарні іномарки, золоті ланцюги, дорогі годинники – ось прикмети сучасних працівників СБУ. З жахом на це все, можливо, дивляться лише співробітники управління захисту конституції і боротьби з тероризмом. Незважаючи на те, що вони завжди виконували найбільш конфіденційні завдання влади, саме їм перепадає від неї найменше. Матеріального. Але найбільше перепадає на горіхи за різні проколи. Інші ж підрозділи, пов’язані так званим «кураторством» з банками, промисловими корпораціями, бізнесом, почуваються повноправними членами матеріального бомонду”.
    А в качестве примера, чтобы долго не ковыряться в носу, постарайся вспомнить, кто из категории ныне работающих в управлении “керивныкив” был в помощниках Сацюка. Потом будешь говорить о достижении положения , авторитета и тому подобое. Это об этой публикеможно сказать, что пели песни , а потом стреляли ( и продолжают стрелять) в спину. Но все еще впереди.

  17. Сороковий А ти ще згадай 37 рік, а взагалі не прикривай неспособність “способной учениці”. П”яте колесо у возі служби це відділи КЗЕ. От у нас у управлінні яким хером вони зайнятті, знають лише комерси з яких вони гроші витребовують на благодійність- деколи й на потреби управління. Кашники теж не святі мабуть, але працюють так, курви, шо ніхто на них не скаржиться, але хоть є чим відчитуватись за службу. А Тешників завжди ті ж Кашники і казеєшники сприймали як віртуалів, а чим нам хвалитись грошви ми не приносим, а оперобстановка та вплив не неї залишається в тіні. В результаті керівництво не сварить і не хвалить на підведеннях. А якщо вернутись до “керивныкив” Управления кто был в помощниках Сацюка то про це та хто з вінницького управління є друзякою Бздошана хтілось б почитати.

  18. Чергове засідання цього високохудожнього процесу відбувалося у Всесвітній день танцю. Дивлячись на цю лінгвістичну хореографію в суді, я чомусь пригадував поговірку, яку пам’ятаю ще з дитинства: танцювали-дріботіли, поки… не захотіли.

    Є судові засідання просто варварські. Особливо, коли судять сільських дядьків. А це зовсім інше! Це не просто суд, це мистецтво високого класу! Незважаючи на те, що мова йде про облапошення держави, за словами свідків, щонайменше на мільйон доларів – ніякої нервозності і страху немає. Не суд, а пісня про любов!..

    Адвокат пана Віязловського дуже часто цитує начальника Ямпільського райвідділу культури пана Замишляєва, що балансова вартість викрадених картин просто смішна – 250 гривень (радянських карбованців) за штуку. Більше того – адвокати стали докопуватися, хто ж за них ніс матеріальну відповідальність?! І в цій частині виявилося дуже багато лірики у відповідь. Адвокати припирали прокурора за те, що немає прямих доказів, що ці картини є власністю міністерства культури. Як кажуть, замахувалися на святе в частині звинувачення. І наполегливо пропонували залучити до справи як третю особу представника Ямпільського музею. В цілому на початку засідання вони заявили аж чотири клопотання щодо витребування документів, які підтверджують вартість поцуплених картин. Ясна річ, прокурор виступав проти їх задоволення, вказуючи, що експертно нібито доведено високу вартість цих художніх творів. Але адвокати не здавалися. Вони доводили, що еспертизи були проведені значно пізніше, тоді, коли справу упереджено творили. Якої ж вартості насправді були картини, коли їх передавали злодіям працівники музею — ніхто точно не знав. Адвокат екс-начальника Ямпільського міжрайвідділу СБУ пана Віязловського прямо заявив, що якби його підсудний знав, що ці картини на аукціонах у Києві коштують “баснословні” кошти – він би нізащо їх не брав з музею.

    Одним словом, на цьому засіданні цілком справдилося припущення, що вартість викрадених картин буде, образно кажучи, Сталінградською битвою в цьому процесі. Але це ще тільки її початок. Німці ще сповнені рішучості захопити місто. Паулюс ще впевнений в собі.

    Це — комунальне майно!..
    Це лише слова Замишляєва!..
    Прокурор не надав докази того, хто є власником картин!
    За цивільним позовом питання відкрите!
    Витребувати акти документальних ревізій, інвентаризації!

    Ці та інші репліки не на жарт атакували ще донедавна, здавалося, неприступну фортецю звинувачення.

    У цілому цей день був днем не Ямпільського, а Уманського постраждалого музею. Співробітник його, свідок по справі пані Валентина Коробань, розповідала, що після того, як високопосадовці вкрали картини запаморочливої вартості Сергія Шишка, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської та інших видатних художників з Уманського музею – для маскування вони провели начебто їх виставку в Уманському райвідділі міліції. Пані Тетяна була запрошена в міліцію для читання лекції про ці твори. Цікаво, що, розповідаючи міліціонерам про високе мистецтво, вона тоді не звернула уваги на те, всі чи лише частина картин, про які розповідала, вже були підроблені.

    За словами свідка, картини були в міліції близько року. Отож часу для підробок було більш ніж достатньо. Організовував цю виставку в міліції заступник начальника райвідділу – теперішній підсудний Віталій Григорович Мельник. Ясна річ, не без відома самого начальника райвідділу, який чомусь ніяк не проходить по справі… Лиш чутки про нього всякі поширюються…

    Крім липової виставки картин, у райвідділі міліції була, можна сказати, постійно діюча виставка чудових картин у кабінеті директора Уманського музею пана Вихристюка. Як і звідти викрадалися картини – почав встановлювати суд. Адвокат пана Прилипка, екс-начальника Ямпільського водоканалу, на повному серйозі заявляв, що його підсудний ті картини купував, а не крав з кабінету директора музею. Цікаво, що сам пан Прилипко заявив, що одна із свідків – зберігач фонду Уманського музею, в присутності свого шефа сама пропонувала йому купити за смішну ціну картину, яку згодом благополучно вкрали і виставили на аукціоні в Києві за стартовою ціною 700 тисяч гривень.

    А Мельник такий спеціаліст, що йому що хочеш дай, то буде оригіналом, — захищав свого підзахисного адвокат.

    В цей час незворушний, в новенькому костюмі екс-директор Уманського музею пан Вихристюк – офіцер високого польоту у відставці, виглядав так, наче це не про нього мова. Ось що таке залізна витримка радянсько-українського військовика тилу!

    Отож питання про те, хто як крав картини з Уманського музею, ще лиш вимальовується. Як би там не було, але, за словами іншого свідка, співробітниці Уманського музею Оксани Слісаренко, яку дуже розчарував пан Прилипко своєю заявою, при поверненні вже підроблених картин самі, власноручно, пани Мельник і Вихристюк дружно заносили їх до фонду музею. Таке чудо вона бачила вперше… Воно її настільки здивувало, що пані Оксана не змогла ще тоді виявити підробки.

    Коли я приймала картини з міліції, то не сумнівалася, що вони є оригіналами, бо ж як можна сумніватися у нашій міліції? — говорила свідок.

    Цікаво, що це засідання пройшло практично без будь-яких серйозних претензій щодо пана Віязловського.

    Я ж вам казав з самого початку, що не винен. Ви що, не вірите мені? Ви ж мене знаєте!..- казав він мені.

    А я в цей час думав зовсім про інше. Викрадено картин на безпрецедентну суму в незалежній Україні. І підсудні хто!.. Екс-начальник міжрайвідділу СБК, екс-заступник начальника райвідділу міліції, екс-директор музею, екс-начальник водоканалу цілого міста. І ніхто з високих державних посадовців не зробив жодної заяви! Мовчить і місцева влада, наче це її не стосується. Між тим, кажуть: мовчання — ознака згоди…

    За словами спеціалістів, у країні діє настільки примітивне законодавство, що воно дозволяє «дерибанити» будь-який музей. І на місцевому владному рівні ніяких перешкод цій білокомірцевій злочинності не існує.

    Можна сказати, що чисто випадково попалися і сіли на лаву підсудних головні герої цього процесу. Між тим, вкрадено в тому ж Ямпільському районі незрівнянно більшу кількість картин та інших культурних цінностей з музеїв, ніж зараз проходить по цій справі.

    В наші музеї вже страшно заходити… Такі вони нещасні і обкрадені.
    Василь КІЗКА Крижопіль

  19. Есть партия картин в могилевском погранотряде.Не знаем куда деть. Молдоване в исскустве полный “О”.Ждем предложений.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ