Человек не терпит насилия!

Західний кордон

51544 

Прикордонне положення регіону, наявність на території області чотирьох митниць, через які спрямовуються потоки вантажів з країн Західної Європи, визначають пріоритети спецпідрозділу — боротьбу з контрабандою та корупцією у митних органах.


У січні 2003 року припинено спробу громадянина Польщі вивезти з України ікони, що становлять культурно-історичну цінність. У процесі розслідування кримінальної справи встановлено особу, яка організувала й керувала контрабандною акцією з території сусідньої країни. Вироком Мостиського районного суду Львівської області виконавця злочину засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить йому особисто, а матеріали стосовно організатора замаху на контрабанду передано для відповідного реагування до правоохоронних органів суміжної держави. Вилучені ікони передано до музеїв Львівщини.


У листопаді 2006 року припинено протиправну діяльність групи громадян України і Польщі, які налагодили канал контрабандного ввезення в Україну мобільних телефонів. Під час чергової оборудки поляка, який намагався автомобілем перемістити через Рава-Руську митницю на територію України 8,9 тисяч мобільних терміналів, затримано. Загальна вартість вилучених предметів контрабанди становить майже 6 млн. гривень.


Не залишаються поза увагою правоохоронців і злочини, скоєні посадовими особами. У 1999 році судова колегія по кримінальних справах Волинського обласного суду притягнула до відповідальності заступника прокурора Франківського району м. Львова і помічника прокурора цієї прокуратури, які фальсифікували матеріали кримінальних справ і за хабарі допомагали злочинцям уникати кримінальної відповідальності. Колишніх посадовців позбавлено волі на 3,5 і 8 років відповідно.


У 2003 році викрито протиправну діяльність колишнього директора ДП МО України “Львівський радіоремонтний завод”, який, зловживаючи службовим становищем, протягом 2000—2001 років здійснив низку незаконних фінансово-господарських операцій, чим завдав збитків підприємству на півмільйона гривень.


Протягом 2004-2005 років спецпідрозділом Управління у взаємодії з УСБ України в Черкаській і Чернігівській областях, партнерськими спецслужбами і правоохоронними органами Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Чехії, Данії, Польщі та США викрито і припинено злочинну діяльність наркоугруповання, члени якого створили розгалужену мережу виробництва і збуту на територіях цих держав синтетичного наркотику — амфетаміну. У протиправній схемі Україні відводилася роль постачальника до закордонних підпільних лабораторій прекурсору — фенілпропанолу, потрібного для виробництва наркотичного засобу.


Завдяки вжитим скоординованим заходам, проведенню низки спецоперації у Нідерландах затримано 11 наркоділків, у Польщі – двох громадян України, які намагалися незаконно перемістити з України 500 кг прекурсору, у приміській зоні Варшави ліквідовано дві нарколабораторії і заарештовано чотири особи, які виробляли наркотики, на території Львівщини – три особи, які на заводі “Реактив” у 1995 році виробили 130 кг фенілпропанолу. Затриманих в Україні зловмисників засуджено до позбавлення волі.


Проведеними оперативно-розшуковими заходами, спрямованими на виявлення можливих фактів незаконного обігу військових засобів ураження, у серпні 2006 року спецпідрозділом УСБ України у Львівській області спільно з Управлінням військової контррозвідки СБУ у Західному регіоні на території колишньої військової частини виявлено 1079 одиниць ракетно-артилерійського озброєння. Ці засоби ураження закопали посадові особи механізованого полку на території складу ракетно-артилерійського озброєння під час його розформування у 2004 році. Боєприпаси знешкоджено, завдяки чому попереджено можливі надзвичайні події.


У 2000 році затримано громадянина України, який мав намір фізично усунути одного з жителів Львова і виготовив радіокерований саморобний вибуховий пристрій. При затриманні у зловмисника вилучено: вогнегасник, у якому містилося 2,5 кг вибухової речовини — амоніту; пристрій, виготовлений з трьох електродетонаторів; радіоприймальний і радіопередавальний пульти.


У 2006 році у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю за матеріалами УСБ України у Львівській області порушено 129 кримінальних справ. До кримінальної відповідальності притягнуто 31 злочинця. У прибуток держави надійшло понад 15 млн. гривень. За результатами розгляду протоколів про вчинення корупційних діянь до адміністративної відповідальності притягнуто 45 посадових осіб.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ