Человек не терпит насилия!

Следствие без последствий – 2

51160

 


 


Мы долго раздумывали, прежде чем публиковать текст этого документа полностью. Он настолько нелеп, что кажется фальшивкой. Однако, со временем выяснилось, что это отнюдь не фальшивка. Просто такие документы составляют тогда, когда следствие не может или не хочет расследовать дело. Имена некоторых свидетелей в интересах «следствия» мы все-таки изъяли. Чтобы не давать повода обвинять нас в «препятствовании» расследованию. Главное препятствие, похоже, все-таки в саботаже или в непроходимой тупости следственно-оперативной группы. Кроме того, с момента написания этого плана прошло уже больше года и мы искренне надеемся, что все следственные действия и оперативные мероприятия уже были выполнены. Ведь не собираетесь же вы расследовать это дело вечно?


 


 


 


«ЗАТВЕРДЖУЮ


Заступник Голови Служби безпеки України генерал-майор                                                       В. Підболячний


«___» жовтня 2005 року


ЗАТВЕРДЖУЮ


Заступник Генерального прокурора України державний радник юстиції 2-го класу


О. Медведько


«___» жовтня 2005 року


 


 


                                              ПЛАН


додаткових слідчих дій та оперативно-розшукових заходів у кримінальній справі № 60-1241 за фактом умисного


вбивства журналіста Гонгадзе Г.Р.


В травні місяці 2000 року перший заступник начальника ГУКП МВС України Пукач О.П. отримавши незаконну вказівку від невстановлених слідством керівників МВС України організовував та незаконно провів стеження та оперативно — розшукові заходи відносно журналіста Гонгадзе Г.Р.


В подальшому, в червні 2000 року Пукач О.П. отримавши незаконну вказівку від невстановлених слідством керівників МВС України організував та незаконно провів стеження за журналістом Подольським 0.І., після чого за попереднім зговором з невстановленими слідством особами 9 червня 2000 року близько 22 години ЗО хвилин здійснив захоплення Подольського О. І. на Львівській площі в м. Києві та з застосуванням фізичної сили вивіз останнього за місто, де спричинивши тілесні ушкодження залишив Подольського О. І. поблизу х. Петровського Прилуцького району Чернігівської області.


16 вересня 2000 року Пукач 0.П. отримавши незаконну вказівку від невстановлених слідством керівників МВС України, за попереднім зговором з Протасовим М.К., Костенком В.М. та Поповичем 0.В. близько 22 години ЗО хвилин здійснив стеження та захоплення журналіста Г.Гонгадзе по бульвару Л.Українки в м. Києві, після чого вивізши потерпілого за межі міста умисно вбив останнього поховавши труп журналіста неподалік від села Сухоліси Білоцерківського району Київської області.У вересні — жовтні 2 000 року за вказівкою невстановлених слідством осіб Пукач 0 .П. здійснив перепоховання трупу журналіста Гонгадзе Г. Р. у лісовому масиві Улашівського лісництва Таращанського району Київської області, де 2 листопада 2000 року труп Г.Гонгадзе було виявлено місцевими жителями.


28 листопада 2000 року народним депутатом України О.Морозом до Генеральної прокуратури України були передані компакт-касети з аналоговими записами розмов президента України Кучми Л.Д., голови адміністрації Президента України Литвина В.М. та міністра внутрішніх справ України Кравченка Ю.Ф. про проведення заходів фізичного впливу стосовно журналіста Гонгадзе Г.Р.


Згодом в засобах масової інформації були оприлюднені записи розмов президента України Кучми Л.Д. та міністра внутрішніх справ України Кравченка Ю.Ф. про проведення заходів фізичного впливу стосовно журналіста Подольського О.І.


Згідно пояснень Мороза 0.0. аудіо записи надані ним Генеральній прокуратурі України здійснені колишнім офіцером державної охорони Президента України Кучми Л.Д. — Мельниченком М.І. за допомогою цифрового диктофону.


Організаційно — практичні питання.


• Посилити склад слідчо-оперативної групи за рахунок включення оперативних працівників Служби безпеки України.


З метою встановлення осіб, які в липні — вересні 2000 року дали незаконну вказівку щодо проведення стеження за журналістом Гонгадзе Г.Р. та його захоплення 16.09.2000 року співробітниками Головного управління кримінального пошуку (ГУКП), згодом перейменованого на Департамент оперативної служби (ДОС) МВС України Необхідно:


Продовжити оперативно — розшукові заходи та аналітичну роботу, направлену на встановлення осіб, причетних до дачі вказівки щодо організації стеження за Г.Гонгадзе у 2000 році.  Через оперативні можливості з”ясувати обставини, за яких було розпочато проведення вказаних розвідувально-пошукових заходів. На підставі отриманих результатів планувати та проводити подальші слідчі дії.


З використанням наявних оперативних можливостей додатково підтвердити або спростувати участь у заходах зовнішнього спостереження за Г.Гонгадзе представників інших підрозділів МВС України.


Дати додаткове доручення в СБУ на проведення оперативних заходів щодо завдання ГУБОЗ МВС ( УБОЗ ) на проведення зовнішнього спостереження за Г.Гонгадзе в рамках проведення оперативних заходів по наркотикам в період червня-липня 2000 року.


Шляхом аналізу зібраних матеріалів, з метою з’ясування оточення Г.Гонгадзе його стосунків зі знайомими, скласти аналітичні довідки (щодо політичної ситуації в Україні), провести аналіз статей опублікованих в Інтернет виданні „Українська правда”, „Україна кримінальна” та інших виданнях діючих на Україні в 2000 році.


Через наявні оперативні можливості перевірити достовірність версії ДОС МВС України про втрату у лютому і знищення в квітні 2000 року номерного знаку прикриття 073-09 КВ. З метою перевірки версії допитати як свідків усіх службових осіб 3 управління ГУКП (гаражу), чиї прізвища згадуються в матеріалах службового розслідування за фактом втрати номерного знаку 073-09 КВ:


Хххх


Ххххх


Ххххх


ххххх.


З метою прискорення розшуку обвинуваченого Пукача О.П. та встановлення зв’язків останнього.Необхідно:


Через наявні оперативні можливості встановити якими засобами зв’язку користувався Пукач 0. П. на протязі 2000-2004 років, з’ясувати номера телефонів та заводські номери мобільних терміналів (імеї), місце знаходження на даний час, роздруківку телефонних дзвінків.


З урахуванням наявних даних про підтримання стійких стосунків громадянки України С. з розшукуваним, вбачається доцільним провести заходи щодо отримання санкції суду на зняття банківської таємниці з рахунків підприємств та кредитних карток, зареєстрованих на її ім’ я та дітей С. і З. накласти арешт на поштово — телеграфну кореспонденцію обвинуваченого Пукача О.П.


слідчим та оперативним шляхом відпрацювати всі телефонні довідники та чернетки виявлені та вилучені у Пукача О.П. під час затримання восени  2003 році.


З використанням наявних оперативних можливостей підтвердити або спростувати факт перебування обвинуваченого Пукача О.П. на території Держави Ізраїль. З цією метою витребувати зі Служби безпеки України документи пов’язані з відрядженням та переговорами представників СБУ з ізраїльською спецcлужбою „Яхбаль”. Допитати всіх осіб, які мали відношення до поїздки в Ізраїль у зв’язку з розшуком обвинуваченого Пукача О.П. За результатами отриманої інформації підготувати клопотання про надання правової допомоги Державою Ізраїль у кримінальній справі №60-1241 з метою з’ясування всіх обставин виявлення Пукача О.П. на території Ізраїль та вирішення питання щодо його затримання та екстрадиції до України.


З метою активізації заходів стосовно С. здійснити повторний допит зазначеної особи по кримінальній справі № 60-1241 з акцентом на можливу обізнаність  про місце знаходження Пукача О.П.   таподальшим проведенням відповідних заходів щодо зняття його реакції.


З метою перевірки версії про можливу обізнаність зв’язків Пукача О. П. з числа лідерів організованих злочинних угруповань щодо його місця знаходження, опитати затриманого Лінійним управлінням МВС України на Південно-Західній залізниці Багієва Ю.В. стосовно відомих йому зв’язків розшукуваного.


На підставі наявних даних про підтримання Пукачем О.П. стійких стосунків до моменту оголошення в розшук останнього з начальником УРПД УМВС України в Закарпатській області полковником міліції Русиним В.0. , опитати останнього щодо можливо відомих йому місць перебування розшукуваного з проведенням в подальшому оперативного контролю за ним.


На підставі наявних даних про підтримання Пукачем 0.П. стійких стосунків до моменту оголошення його в розшук з начальником УРПД ГУМВС України в м. Києві полковником міліції Созданим І.В. та начальником ВРПД ЛУВС на Одеській залізниці підполковником міліції Антоненком С.В. , опитати вказаних осіб щодо можливо відомих місць перебування розшукуваного з проведенням в подальшому оперативного контролю за ними.


З урахуванням отриманих даних про підтримання стійких стосунків Пукача О.П. з, громадянкою Н., яка в період виборів 2004 року була представником виборчого штабу одного із кандидатів в Президенти України, опитати її стосовно можливої обізнаності про місце знаходження розшукуваного.З метою удосконалення взаємодії з інопартнєрами та проведення ними, розшукових заходів Пукача О.П. провести робочі зустрічі та направити окремі звернення (доручення) до Генеральних прокуратур країн, в яких може переховуватись розшукуваний з подальшим відпрацюванням відомих зв’язків Пукача О.П. та С.


З метою з’ясування можливих зв’язків Пукача 0.П., які стали відомі його колишньому адвокату Фоміну І.Ю. в період спілкування при здійсненні судового процесу в листопаді 2003 року, на якому Пукачу О.П. було скасовано обрану міру запобіжного заходу утримання під вартою та звільнено з зали суду, опитати Фоміна І.Ю. з цього приводу та у разі надання ним даних стосовно осіб, які можуть надавати підтримку розшукуваному, за окремими дорученнями ГП України здійснити їх перевірку.


Через місяць після вбивства журналіста Г.Гонгадзе, Попович О.В. відвіз Пукача О.П. до ресторану „Струмок”, який знаходиться в м. Обухів Київської області. У дворі ресторану знаходилось декілька легкових автомобілів серед яких був автомобіль заступника Міністра внутрішніх справ Фере, моделі „Тайота — камрі” д.н. 115-27 КА та автомобіль з д.н. 000-05 КА. Після перебування в кафе Пукач О.П. повернувся в стані сильного алкогольного сп’яніння та повідомив, що мав зустріч з Дагаєвим, Фере та іншими „великими людьми”, а також, що вказаними особами вирішено перепоховати „бійця”.


З цією метою встановити працівників кафе „Струмок”, які могли б підтвердити факт перебування Дагаєва, Фере, Пукача О.В. в кафе в жовтні 2000 року.


Провести відповідні оперативно-розшукові заходи щодо вивчення та встановлення всіх зв’язків колишнього керівника Державного управління справами Дагаєва Ю.О. та заступника Міністра внутрішніх справ Фере. В залежності від отриманої інформації організувати їх оперативну перевірку щодо обізнаності останні та прийняття рішення про умисне вбивство журналіста Г.Гонгадзе.


 


Встановити якими службовими автомобілями у 2000 році користувався Дагаєв, Фере, встановити та допитати водіїв за якими були закріплені автомобілі вказаних осіб.»


 


 


(продолжение следует)


«ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ