Человек не терпит насилия!

ВОООР в законі

adamov

Епоха суцільного і безперервного дерибану, яка прийшла на зміну рокам первісного накопичення капіталу, в Україні набуває усіх ознак стійкої і автономної системи. Автономної від усього: від совісті, здорового глузду і навіть від тих, хто фактично є основним об’єктом цього дерибану – від українського народу.

Паразити, які обкрадають державу і жирують на цьому, перетворили свій так званий «бізнес» на професію. Найчастіше вони називаються політиками та держслужбовцями. Однак від звичайних грабіжників з великої дороги їх відрізняє одна суттєва риса: грабуючи, вони переконують жертву, що роблять це для її ж блага.

Типовим прикладом такого творчого підходу є, скажімо, пріснопам’ятна Тендерна палата. Під виглядом забезпечення ефективного процесу державних закупівель ця установа привласнювала десятки, якщо не сотні, мільярдів гривень щороку.Прихід до влади команди Януковича дозволив з новою силою спалахнути на небосхилі тотального дерибану багатьом яскравим зіркам, які, можливо, здатні затьмарити навіть дерибанний геній «хрещеного батька» тендерної мафії Антона Яценка.Після епохальної епопеї з ухваленням нового Податкового кодексу, який швидше нагадував список вимог класичних рекетирів середини 90-х, дійшла, нарешті, черга і до реформування такої «жирної» сфери, як житлово-комунальне господарство.

Насправді ніхто зараз не здатен навіть приблизно окреслити обсяги ринку ЖКГ. Однак не підлягає сумніву, що мова йде щонайменше про десятки і сотні мільярдів гривень. І ця терра інкогніта не могла не привабити любителів рубанути бабла на рівному місці.

Відтак було вигадано ще один грабіжницький кодекс для регуляції відносин на цьому ринку – Житловий. Побіжний аналіз цього шедевру зробила Тетяна Монтян, і з нього абсолютно зрозуміло, що не тим Чорнобилем лякаємо ми дітей, і що не того ляшка назвали гондурасом.

Як вдалося з’ясувати «Інфопорну», авторами і лобістами цього чергового прожекту з покращення життя вже сьогодні є не хто інші, як Едуард Прутнік та його колега Олег Адамов. Однак якщо про Прутніка і його хижацьку хватку писано-переписано, про Адамова широкому загалу відомо досить мало. Проте у його біографії є чимало цікавих моментів, які вартують того, аби ними поділитися.

adamov2

Адамов Олег Ігорович, 1977 р.н. Він дивиться на тебе, як на… тупоголове бидло


bfec31db9b681ba962361b59a9001112

Едуард Прутнік, 1973 р.н., Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони

Олег Адамов належить до тієї ж когорти «младорегіоналів», що й Прутнік, Янукович-молодший або нинішній голова Нацбанку Арбузов. З останнім, до речі, Адамову доводилося перетинатися у своїй стрімкій кар’єрі – вони обидва у свій час очолювали правління банку «Донеччина», нині перейменованого в «УкрБізнесБанк». Цей банк ніколи не входив до числа лідерів ринку банківських послуг, але це і не потрібно: він є «сімейним» банком клану Януковичів з усіма відповідними функціями, про які непогано написано у романі В.Пєлєвіна «Числа» та Кримінально-процесуальному кодексі. Однак у свій час Адамов передав функції голови правління Арбузову, а сам почав займатися ЖКГ.

На цей шлях, очевидно, його підштовхнули кілька міркувань. По-перше, як ми вже казали, ринок ЖКГ – надзвичайно потужний і прибутковий. По-друге, на ньому немає жодного контролю з боку не тільки правоохоронних органів, але й споживачів послуг. По-третє, контроль над судами та органами державної влади дозволяє зробити процес розпилу та дерибану безпечним і безкінечним. По-четверте – є досвід Росії, яка вже провела реформу ЖКГ, озолотивши причетних до цього “радєтєлєй” про народ.

Власне, на російському досвідові варто зупинитися трошки детальніше. Метою ухвалення Житлового кодексу РФ було перекладення тягаря витрат на утримання будинків на плечі самих мешканців цих будинків. Для цього жителі мали створити товариство власників житла (ТВЖ), або найняти управляючу компанію (УК) – державну чи приватну. А вже ТВЖ чи УК мали підписати угоди з постачальниками житлово-комунальних послуг.

Однак переважна більшість людей – абсолютно інертні у питаннях керування своєю власністю. Їм байдуже, хто і як буде обслуговувати будинок, оскільки вони звикли вважати своїм лише помешкання, яке займають.

Отож справу створення ТВЖ до рук взяла влада. ЇЇ управління майном  байдужою не залишило, але у дещо іншому сенсі. Оскільки практично у кожному будинку є неприватизовані квартири, які фактично належать державі, держава теж має право брати участь у керуванні спільною власністю. Під таким соусом органи державної влади швидко почали захоплювати владу над будинками, організовуючи фіктивні збори мешканців та ухвалюючи потрібні рішення. Процедура створення ТВЖ була простою, як дві копійки. Для реєстрації були потрібні лише заява до податкової інспекції, протокол загальних зборів власників з рішенням щодо утворення ТВЖ, та статут.

Отож, невдовзі виявилося, що більшість новостворених ТВЖ перебувають під контролем влади. Точніше — тих її представників, котрі отримали височайший дозвіл на пограбування росіян таким вишуканим та ефективним способом.

Подальший перебіг подій кожен може уявити сам. ТВЖ обирало «правильну» УК, яка вже від його імені укладала угоди з постачальниками житлово-комунальних послуг, закладаючи у кошторис і свій навар. Додаткові «бонуси» спритних ділків – участь у схемі «своїх» банків, через які проходили усі фінансові операції ТВЖ, і які теж отримували свою частку прибутку за “тяжку працю”. А ще, щоб отримати право створити УК і займатися цим бізнесом – потрібна ліцензія. Плюс відповідна професійна підготовка, засвідчена дипломом встановленого зразка.  Який можна отримати, звісно ж, лише у цілком конкретних навчальних структурах і за гроші. Тут є де розвернутися…

Можна лише уявити, які карколомні капітали робилися таким чином фактично на голому місці. Детальніше про це можна прочитати тут.

Ось ще кілька типових історій з російського досвіду реформування ЖКГ. Прапорщика МВС з Санкт-Петербургу судові пристави викинули з квартири за борг в 35 тис. рублів. Не допомогло ані посвідчення ветерана праці, ані ордени. Якщо ти не можеш оплачувати солодке життя житлово-комунальних реформаторів зі своєї зарплатні – мусиш віддати квартиру.

Місто Виборг. Інструктора з шахів, депутата викинули з квартири через те, що її брат, який жив на іншій половині квартири, заборгував 20 тис. рублів за комунальні послуги. Попри те, що суд визнав неправомірність таких дій судових приставів, квартиру встигли продати, і повернути її неможливо. Нікого не хвилює, чи є ти добросовісним платником, чи ні – житлово-комунальна реформа була вигадана для того, аби викинути тебе на вулицю.

Сім’ю, у якій одинадцять (!) дітей, викидають на вулицю за борги. Комунальні послуги в їхній однокімнатній квартирі коштують 8600 рублів на місяць (близько 2300 гривень), і це ще без вартості електроенергії. До цього їм кілька разів відключали то воду, то світло. Ось так насправді виглядає турбота держави про майбутнє нації.

Однак трапляються випадки, коли наполегливість, помножена на небажання платити скажені гроші житлово-комунальним аферистам, дозволяла знизити тарифи вдвічі, або навіть змусити ЖЕК повертати награбоване. Щоправда, це саме ті винятки, котрі доводять правило.

У підмосковному містечку жителі дев’ятиповерхівки (заселеної переважно науковцями), які сукупно платили за тепло 1,2 млн. рублів на рік, вирішили провести перерахунки особисто. Їм вдалося знизити цю суму до 0,8 млн. рублів, а окремо – ще й вартість світла та води. Тепер їм надходять платіжки з від’ємними сумами – комунальники змушені повертати переплачені гроші.

Звичайний дитячий будинок у м.Владімір платив за обігрів своїх 12 тис. кубометрів приміщень стільки, ніби їх було насправді у чотири рази більше. А ще були випадки, коли з рахунку на тепло в розмірі 20 тис. рублів після суду та перерахунку споживач платив лише 1950 рублів.

http://www.youtube.com/watch?v=M358AyUW9Yw&feature=player_embedded

Не полінуйтеся, перегляньте цей фільм  – і ви зрозумієте, для чого Прутніку та Адамову Житловий кодекс.

Отож, повертаючись із цього екскурсу в історію становлення ринку ЖКГ наших північних сусідів, слід сказати, що герой нашої статті не випадково зацікавився російським досвідом. Олег Адамов у своїй біографії вказує, що у 2005-2006 роках працював у Росії «першим Віце-Президентом компанії «Евродомсервис». Яка, власне, і займалася втіленням у життя прописаної у російському Житловому кодексі схеми.

Можете й самі пересвідчитись — за цим лінком можна скачати книгу, одним зі співавторів якої є Адамов. У цьому шедеврі йдеться про те, що українці — це тупоголове стадо, яке не вміє розпорядитися власним майном. Але замість того, щоб поділитися з народом цими сакральними знаннями, пропонується перетворити усіх мешканців багатоквартирних будинків нашої країни на кріпаків, які довіку сплачуватимуть оброк управляючим компаніям.

Забігаючи наперед, слід сказати, що у своїх інтерв’ю Адамов не соромиться посилатися на російський досвід, навіть попри те, що у новому українському Житловому кодексі російська схема відтворена хіба що не дослівно.

Повернувшись до України, Адамов очолив першу в країні «управляючу компанію щодо професійного управління житловим фондом — Корпорацію «КомЕнерго», котра здійснює свою діяльність майже у 15 містах України». Трохи згодом він очолює ще одну структуру, з химерною назвою Всеукраїнське об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України». Скорочено ВОООР ПЖКГ. Очевидно, не випадково ця назва викликає деякі цілком однозначні асоціації.

Крім того, постановою Кабміну №660 від 28 липня Адамов призначений членом правління Пенсійного фонду. І хоч це й не стосується прямо теми цієї статті, проте красномовно свідчить про апетити та інтереси цього безперечно талановитого спритника. Точніше, сПрутніка.

До речі, зв’язок Адамова з улюбленцем діючого Гаранта Едуардом Прутніком прослідковується простіше простого: ВОООР підтримує Інформаційний портал ЖКГ України,  серед партнерів якого, в свою чергу, вказано міжнародний фонд «Єдиний світ». Керівником цього фонду, як ви вже здогадалися, і є Прутнік, чиє обличчя лукаво насміхається з відвідувачів офіційного сайту фонду.

Також на сайті ВОООР у розділі «Наші партнери» можна знайти і російську структуру аналогічного типу – Общероссийское Отраслевое Объединение работодателей «Союз коммунальных предприятий». Що зайвий раз доводить, наскільки глибоко пан Адамов перейнявся змістом і результатами російських реформ у сфері ЖКГ.

Отож Адамов і Прутнік (чи, може, Прутнік і Адамов?) цей самий передовий досвід вирішили реалізувати і в Україні. Саме для цього і був запущений проект Житлового кодексу із закладеними до нього мінами уповільненої дії російського зразка. А реалізовувати ці наполеонівські плани з «покращення життя вже сьогодні», ймовірніше за все, буде очолювана Адамовим корпорація «КомЕнерго». Останнім часом вона невтомно розширюється в очікуванні нереальних «розпилів». Також до когорти покращувачів має увійти ВОООР ПЖКГ під орудою того ж «младорегіонала». А оскільки Житловий кодекс готується до другого читання, чекати старту залишилося зовсім недовго.

Ця шайка-лєйка вже повним ходом веде пропаганду свого дітища. У численних інтерв’ю Адамов розповідає класичну баєчку-«наживку» для лохів про необхідність реформ (під його з Прутніком керівництвом), світовий досвід (російський дерибан), ефективність власної компанії (ось побачите)… Загалом, усе з того ж розряду, що й цяцянки про «покращення життя вже сьогодні». У правдивості яких, зрештою, усі охочі вже мали змогу переконатися на власній шкурі.

Залишилося повірити черговому ВОООРу в законі, чи не так?

Ми звертаємося до журналістів з пропозицією детальніше дослідити непересічні особистості натхненників та лобістів проекту ганебного Житлового Кодексу, а до конкуруючих груп впливу в нетрях Партії Регіонів — з пропозицією максимально дохідливо донести до Віктора Федоровича, що він може дострибатись до “румунського варіанту”, якщо не вгамує безрозмірні апетити цих молодих та нахабних хижаків.

Всіх притомних українців ми закликаємо розповсюджувати цю інформацію, бо ворогів треба знати в обличчя. Якщо Росія, судячи з  відео “ЖКХ-потрошитель”, вже пройшла “точку неповернення”, то у нас — ще є шанс! Головне — вчасно об’єднатись, аби його не втратити! 

Інфопорн

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

19 ответов

  1. Абсолютно согласна с авторами: люди инертны, сути реформы не понимают. И как всегда надеются, что кто-то за них решит, будет добиваться справедливости и все само собой образуется. Мы все жильцы и деятели СМИ тоже. Мы все, наши родители, дети окажемся в полной зависимости от ВОООРов. Надо срочно действовать: показывать, рассказывать, разъяснять, что нас ждет завтра от этой реформы ЖКХ.

  2. А я давно призываю не платить хотя бы за отопление. Как я, например. Ну что они могут сделать? Договоров у нас с ними нет. А без отопления вполне можно обойтись. Обрезать батареи надо массово! Хоть они и не разрешают. Но Закон о защите прав потребителей нам позволяет отказаться от их непомерно дорогого и некачественного тепла. На 2-комнатную квартиру достаточно двух электрических конвекторов. И экономия будет хорошая.

  3. Кстати, хотелось бы хотя бы на ОРД почитать на этот счет комментарии юристов. Имею в виду отказ от централизованного отопления без установки автономного.

  4. Прудника Эдика необходимо гнать сраной метлой. Это быдло позорить и подставляет Президенат Виктора Федоровича, злоупотребляя его высоким доверием.

  5. И чего все так раскудахались? Пять лет терпеть воровку и пчеловода можно было? Теперь Вона призывает к неповиновению, митингам, майданам и прочей лабуде. Терпим? Терпим. Лазаренко после американской тюрьмы нацелился в украинские депутаты. Терпим? Терпим. Фашистов тягнибоковских терпим? Юшенко пять лет рассказывал про свое отравление, терпим? Гонгадзу, Мельниченко, памятники голодомору, Вакарчука-младшего в учебниках истории …….. И т.д. и т.п.
    Такой народ — такое и говно ему на голову.

    Подошел простой парняга из шахтерского городка, и пошел как видим пока,правильным путем.Дай Бог ему здоровья и успехов

  6. Для КУСИ : Если не платить за коммунальные услуги, то при грамотном юристе с вас взыщут через суд за три последних года неплатежей, а если в этот трёхлетний период вы хоть раз что-нибудь заплатили, то могут взыскать и больше чем за три года. Сумму, я думаю, вы и сами посчитаете. Далее, отсутствие договора абсолютно ничего не значит все равно с вас взыщут вышеуказанные суммы. Если самовольно т.е в нарушение установленного порядка отрежете батареи, то вы накажете себя как минимум дважды, оплату за отопление вам все равно будут начислять, поскольку вы не оформили это в соответствии с Правилами предоставления услуг по теплоснабжению (за точность названия нормативного акта не отвечаю, лень уточнять). Кроме того, вам буду начислять нехилую оплату за электроэнергию. А если таких как вы умников в вашем доме и квартале найдется много, то у вас к тому же будут проблемы и с напряжением и с трансформаторами, что будет приводить к частому отключению электроэнергии с соответствующими последствиями, поскольку системы электроснабжения наших совдеповских домов не рассчитаны на такую нагрузку. “Отакое от”, как говорила когда-то, нынешняя главная леди страны Люся Янукович. Хотя им “ледям” что? ТЕЦы их дома не отапливают. Самое забавное, что сейчас многие жители Донбасса наперегонки открещиваются от своего “выбора 2004-2010”. Воистину, если Господь хочет наказать человека он отнимает у него разум!

  7. Для Фалий
    Вообще непонятно как вы со своим уровнем попали на этот сайт. А если попытаться напрячь содержимое вашей черепной коробки, то можно прийти к выводу, а что , собственно вы терпели. То, что Ющ с Тимошенко грызлись между собой, так внутривидовая борьба, она полезна. А вот на вас конкретно как это отразилось? Зато ваш “парняга” мало, что позорит страну своим присутствием на президентском посту і сдает ее интересі, между прочим и ваши тоже, так менее чем за год добился поразительных результатов. Такого роста цен не было и при Юльке в кризис, а сейчас же если верить Азарову кризис закончился и все процветает. Но то ли еще будет. Вот как выкинут вас с семьей из вашей квартиры “реформаторы”, а цена на бензин как подскочит до 25 грн. за литр, тогда наверное даже такие твердолобые как вы прозреют.

  8. Для Фалий
    Вообще непонятно как вы со своим уровнем попали на этот сайт. А если попытаться напрячь содержимое вашей черепной коробки, то можно прийти к выводу, а что , собственно вы терпели. То, что Ющ с Тимошенко грызлись между собой, так внутривидовая борьба, она полезна. А вот на вас конкретно как это отразилось? Зато ваш “парняга” мало, что позорит страну своим присутствием на президентском посту і сдает ее интересі, между прочим и ваши тоже, так менее чем за год добился поразительных результатов. Такого роста цен не было и при Юльке в кризис, а сейчас же если верить Азарову кризис закончился и все процветает. Но то ли еще будет. Вот как выкинут вас с семьей из вашей квартиры “реформаторы”, а цена на бензин как подскочит до 25 грн. за литр, тогда наверное даже такие твердолобые как вы прозреют.

  9. В продолжении темы, хотелось бы сказать о так называемых концессионерах ЖКХ, которые нагло обворовывают граждан Украины, не вкладывая в горводоканал ни копейки обирают граждан и получают миллионы, которыми бахвалятся в Интернете.
    Ссылку админ, к сожалению, выложить не позволяет, трудно найти поисковиком,
    «Смак успіху з Катериною Махоніч», гість програми Віталій Колесников.
    Почитаете комментарии к его интервью, получите массу впечатлений.
    Одно из них:
    Колесникову 27.01.2011 18:51
    Колесо, после такого сногсшибательного интервью, утиные ножки в горле не застряли? Ты что, своим репортажем, решил себя кастрировать при людно, на глазах у всех или сделать “харакири” своей блестящей карьере — кидалы из Луганска?! Я слышал, ты серьёзно лыжи навострил с Украины (политическое убежище у США просишь?!), что — совсем воровать не дают, новая власть счет предъявила?! А Москва я вижу тебе совсем не рада, ведь вкладывать и платить ты с детства не умеешь и не хочешь (привык только грести под себя!), а там своего жулья хватает и приютить такого, как Колесников, Москве и Штатам будет слишком накладно!!!
    Так-что будешь ты коротать свои дни в родной украинской тюрьме, а если повезет возле родного города Рубежное!

    По теме также статья за прошлую неделю в Зеркале недели “Соло на трубе”. Комментарии жителей в Бердянских газетах.

  10. А автор имеет намерения спасти … эээ, — предупредить уважаемого “Виктора Федоровича”???
    Это правда?
    Автору не нравится “румынский вариант”?

  11. Не ужели не видно, что расчищается дорога в светлое будущее для Януковича-младщего и его будущей “команды”, которая уже сейчас начинает занимать “самые-самые” посты. И все эти стремительные реформы идут на фоне у одних (явных мазохистов) какой-то дикой эйфории — от того, что типа наконец-то “наши” пришли, до ступора (от той наглости с какой обворовывается народ — при диком лозунге “Україна для людей, покращення вже сьогодні”) и полной бездеятельности под впечатлением от происходящего в стране, у другой части населения. Но хочу сказать, что все происходит не само собой, а очень спланированно, и не нужно верить в сказки, про бедного царя, у которого на все рук и времени не хватает и за всем уследить не может… чепуха. Время “золотой молодежи” уже пришло и они хотят самоутвердиться, а также всего и сразу. А вообще правильные выводы сделаны и от того как быстро поймет все это наш горемычный народ, кто его враг, зависит его будущее и их детей и внуков. Целиком согласен нужно разъяснять людям, что может произойти, ставить цикл уже готовых (спасибо НТВ) передач на месных телеканалах, внести в авторские передачи этот вопрос на обсуждение общественности, как непосредственно заинтересованых, с участием журналистов СМИ. Ведь эти “законы”- пишу в кавычках они антинародные, хотят протянуть тихонько, как и “налоговый кодекс”. Чтобы как всегда было — “а по утру они проснулись”…

  12. До прихода к власти “Честной влады” в лице пчеловода и каравая бензин при плохом Кучме был 1.97 ; дол.США был 5 грн. и т.д. Оранжевые пришли все развалили, голубые сейчас пришли и как я понял хотят все добить.Дебилы -одумайтесь, ведь так можно и резбу сорвать.Ведь в любой отрасли и структуре все построено на вымагательство.Депутатов надо гнать — каждый день они принимают какой-то закон- идиоты. Надо всго лиш взять законодательство Швециии назвать Украиной (даже цвета менчть не надо)и один раз утвердить а потом растрелять всех депутатов всех уровней… Вот тогда и “заживем” …….

  13. С большим интересом жду новых “перлов” и “глубоких умозаключений” от ТАКОЕ ОТ и соавторов. Сайт очень нравится своей неординарностью и упрямством (хотел сказать тупостью, но передумал). Одну и ту же тему, высосанную из пальца могут перетирать месяцами. Очень согласен с мнением автора под ником ТАКОЕ ОТ. Как и все, я то же ждал перемен к лучшему, но после Майдана 5 лет оказались в болоте. Сейчас это болото разгребают. Не все нравится, но хоть что-то кроме болтовни для страны нужно. Не все могут понять, что лучше ужасный конец, чем ужас без конца. Тупость нынешней власти не оправдывает бездеятельность прошлой. Но так уж есть и с этим надо прожить. А надежда есть только тогда, когда хоть что-то делается,это касается и эксперта по дебилам.

  14. Для FALLY — тогда почему эти руководители претворяют в жизнь наиболее корумпированные схемы, которые уже отработаны в России и дали негативный результат для народа и собственно в самой реформе? Почему же не взять дейтвительно опыт уже упомянутой Швеции или других европейских стран? Почему все бремя реформ ложится на простой народ? Богатые стали ульра богатыми, бедные еще беднее, среднего нет — и власть победила как класс, который не успел сформироваться. Почему жить становится все хуже и хуже и молодеж не видит своего будущего в этой стране…

  15. для FALLY В чем вы нас пытаетесь убедить? Что все классно тольео мы этого не догоняем? Главная цель всех этих ^покращень^ формулируется банально просто: чем меньше нас (быдла), тем меньше у них проблем.

  16. то ФАЛИЙ…. Спустись на землю мечтатель… “Парнишка из донецкого городка”… скоро без трусов ходить будешь… походу Яныка и братию таких же воров на ВИЛЫ!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ