Человек не терпит насилия!

ВККС не рекомендувала «агента впливу Татарова» на посаду судді після скарги ЦПК та Автомайдану

adrian dutkovskyy web

23 квітня колегія Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) відмовила Адріану Дутковському у наданні рекомендації на зайняття посади судді Печерського районного суду міста Києва. Саме того суду, суддя якого нещодавно закрила справу щодо колеги Татарова – іншого заступника Єрмака Ростислава Шурми.

Раніше ЦПК та Автомайдан зверталися до комісії зі скаргою щодо доброчесності цього кандидата. У ній вказали кілька сумнівних фактів із біографії Дутковського.

Зокрема, журналісти Схеми згадували його у своєму матеріалі «Агенти впливу Татарова» про кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Також Дутковський дивним чином уникнув люстрації, хоча «був в. о. першого заступника прокурора Львова в часи Януковича».

Зокрема, неясно, чи справді у 2015 році він отримав дохід в 1,4 мільйона гривень від продажу двох часток квартир у Львові площею 12 квадратів. Проте точно відомо, що того ж року він став власником квартири майже на 100 квадратів у місті Новояворівськ, вартість якої так ніде і не задекларував.

Викликає сумніви і те, що мати кандидата змогла придбати квартиру у центрі Львова площею 183,3 квадрата за 1,4 мільйона гривень у той час, як менша на 50 квадратів квартира на тій же вулиці коштувала 4,9 мільйона. Отже, питання виникають не тільки щодо походження коштів у матері кандидата, а й щодо заниження реальної вартості квартири.

Саме на підставі цих та інших фактів з його біографії Дутковський не зможе стати суддею одного зі столичних судів. Надати рекомендацію йому відмовила 3 колегія ВККС у складі Олексія Омельяна, Андрія Пасічника та Романа Сабодаша.

Хоч Дутковського і не допустили до посади судді, проте, він продовжить працювати у Чернівецькій обласній прокуратурі, де до його доброчесності, схоже, питань не виникає. Сподіваємось, що на ці сумнівні факти з його біографії звернуть увагу і там.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ