Человек не терпит насилия!

«Крадій аеропорту» Борис Кауфман зник з інфопростору – виникає питання чи не втік він з України

Про бізнесмена нічого не чути з того часу, як суд зменшив йому заставу у жовтні

Звинувачений правоохоронними органами у низці тяжких злочинів одеський бізнесмен Борис Кауфман зник з інформаційного простору. Востаннє про нього можна було почути у жовтні 2023 року, коли Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив йому запобіжний захід у справі про заволодіння міжнародним аеропортом «Одеса».

Найсерйозніше звинувачення проти Кауфмана було висунуто САП та НАБУ у грудні 2022 року – у створенні злочинної організації та підкупі чиновників. «Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом», повідомляло НАБУ. Майже одразу Кауфман вийшов з СІЗО після внесення застави у 129 млн грн.

Але вже півроку правоохоронні органи мовчать – справи Кауфмана не рухаються до суду. Як у жовтні 2023 року суд зменшив йому розмір застави з 268,4 млн грн до 155 млн грн, так він і зник з радарів.

Єдине, що рухається – це справа його тютюнової компанії «Тедіс Україна» на 1,6 млрд грн щодо ухилення від податків та відмивання коштів. У січні справу передали до суду, але безпосередньо Кауфмана вона не стосується – головним обвинуваченим за нею є директор «Тедіс Україна» Тарас Корніяченко.

У середовищі журналістів-розслідувачів все частіше можна почути питання чи в Україні Кауфман взагалі та чи не виїхав він за кордон, як це зробила низка інших відомих підозрюваних у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, що Кауфман є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»), медіа-активи та інвестиційні проекти. Головний бізнес Кауфмана – найбільша українська дистриб’юторська компанія «Тедіс Україна». Вона раніше називалася «Мегаполіс Україна» та пов’язана з російським «Мегаполісом» збройного барона Ігоря Кєсаєва (чиї компанії (Ковровський механічний завод та Завод імені Дєгтярьова) постачають зброю путінській армії) та ще з часів президентства Віктора Януковича займає монопольне становище на ринку збуту тютюнової продукції.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Спонсор войны в Украине Филип Моррис и Тэдис забронировали своих...

Табачные предприятия, которые платят налоги в России оказались «критически важными» для обороны Украины Скандал с бронью от мобилизации работников цирка…
СБУ «помогла» людям Омеляна потопить Крыжановского на радость Крукам

СБУ «помогла» людям Омеляна потопить Крыжановского на радость Крукам

Сергей Крыжановский стал заложником бизнеса кума Шота Хаджишвили и интриг недоброжелателя Юрия Крука. В минувшую пятницу, 4 августа, вылетело кресло из-под…
Валерия Гонтарева. Блеск и махинации королевы монет

Валерия Гонтарева. Блеск и махинации королевы монет

Валерия Гонтарева – член корпоративной «Семьи» Петра Порошенко, первая в истории страны женщина, занимающая пост главы Национального банка. Она возглавила…
НОВОСТИ