Человек не терпит насилия!

Офіцер із цікавою репутацією

1414127 лютого 2023 року головою Дніпропетровської обласної військової адміністрації було призначено керівника СБУ цієї ж області Сергія Лисака. На цій посаді він змінив Валентина Резніченка, який раніше неодноразово потрапляв до корупційних скандалів, пов’язаних із розкраданням гуманітарної допомоги, зерна та військового обмундирування. Діючи за давно напрацьованою схемою свого попередника, Сергій Лисак отримав у спадок не лише крісло голови регіону, а й продовжив злочинну діяльність колишнього керівника.

Взаємини Валентина Резніченка та Сергія Лисака заслуговують на окрему увагу. Справа в тому, що під час керівництва регіоном у Резніченка був роман із фітнес-тренером Яною Хлантою, співвласником «Будінвет інжинірингу». За дивним збігом обставин фірма отримала на ремонт доріг Дніпропетровщини понад 1,5 млрд. грн. Це більше, ніж держава на той період витратила на ремонт інших прифронтових областей. Не варто нагадувати про дорогі подарунки у вигляді автомобілів, спільні відпочинки за кордоном… Виникає закономірне питання, невже начальник СБУ по регіону не знав про «красиве життя» голови обласної військової адміністрації? чи не хотів знати це?

Обачність та зв’язки Лисака не просто зберегли його посаду та кар’єру, а й вчасно проштовхнули його кандидатуру на місце нового глави.

Ще з часів керівництва УСБУ у Дніпропетровській області Лисак був у дружніх відносинах з Ігорем Хромовим на прізвисько «Жаба», який є лідером відомих «дев’яток» (для тих, хто не в курсі, великим ОЗУ регіону). Регулярність зустрічей, теплі обіймання та бажання відобразити момент разом на фотокамеру на публіці призводить до висновку, що Лисак не тільки не може не знати про злочинну діяльність Хромова, а й заохочує її. Також голову обласної військової адміністрації часто бачать у компанії з якимсь Олегом Омельченком на прізвисько «Жиб’єр», який переправляє охочих втекти від мобілізації українців до країн Європи, а також незаконно продає зброю, яка приходить від європейських друзів для захисту країни, але натомість продає все тому ж Ігореві Хромову та його ОЗУ. Замкнене коло під курацією начальника УСБУ не інакше.

Сергій Лисак постає у вигляді бойового офіцера, який прийшов навести лад, дбати виключно про інтереси України та регіону. Ймовірно, але образ тієї принципової та відповідальної людини, яким намагається постати перед нами Сергій розбивається об скелі злочинних зв’язків, бажанням особистого збагачення та корисливої рукостискання з вищою владою країни.

До речі, у декларації про доходи Сергій Лисак стверджує, що у власності він не має автотранспорту. Проте, мешканцями Дніпропетровська неодноразово було помічено їхнього главу на автомобілях Тойота, Мерседес чи Вольво і все як на підбір із «красивими» номерами ГО 0090 ТТ, АЕ 0090 ТТ, АЕ 0800 ТТ. Що б не було сумнівів – зареєстровані вказані автомобілі на родича Сергія Лисака – Гаспаряна Аветіка Ванушовича.

Особливим предметом гордості для Сергія Лисака є дружба з колишнім головою НАБУ, а нині заступником голови НАПК Артемом Ситником. Так, протягом січня 2024 року всі підозри в нечесності Лисака офіційно направлялися в НАЗК (повідомлення через портал НАПК BCA03758676686, CBA03761781484, BAB03764224066, CBA04896622963), але не було.

А що про кума? Як відомо, кумом «чесного Лисака» є голова Служби безпеки України Василь Малюк, якому Сергій Лисак завдячує своїми досягненнями. Висновки робіть самі…

 

Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ