Человек не терпит насилия!

Нацполіція відкрила провадження щодо екскерівника ОГТСУ Макогона

690907У ході аналізу реєстру судових рішень встановлено черговий факт заробітку топпосадовців державного підприємства “Оператор газотранспортної системи України” по справах 2020-2022 років на загальну суму в 4 млн грн.

За матеріалами Ухвали суду встановлено що за часи керівництва компанією Сергієм Макогоном до роботи залучалися підрядні організації сумнівного походження.
img 20240320 150617 387

Із відкритих джерел відомо, що в національній газотранспортній компанії є власна чималий департамент з юридичних питань, одним із напрямів якого є представлення інтересів підприємства в судових інстанціях. Як з’ясувалося під час опрацювання реєстру судових рішень, адвокати “ЕКВО” не були присутні під час більшості засідань, в яких фігурували як представники ТОВ “ОГТСУ”. Натомість основну роботу виконували штатні юристи Оператора. Окрім того, по справах, де була визнана правота Оператора ГТС, залучені адвокати проігнорували можливість звернутися до суду з метою компенсувати судові витрати і таким чином повернути кошти на банківські рахунки  підприємства з державного сектору економіки.

З попередніх публікацій у мережі Інтерент відомо, що вказані факти були предметом перевірки державної аудиторської служби, не виключено, що кримінальне провадження стасовано Сергія Макогона і колишнього юридичного директора компанії є результатом цієї перевірки.

Такі дії керівництва “ОГТСУ” і юркомпанії “ЕКВО” дали підстави Національній поліції зареєструвати кримінальне провадження з ознаками кримінального порушення за Статтєю 191. “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, частина 4: “Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років” Кримінального кодексу України.

За даними в правоохоронних джерелах, провадження прямо стосується ексдиректора з юридичних питань Оператора ГТС України Данила Трегубова та ексгенерального директора компанії Сергія Макогона.

Наразі слідчі вивчають документи, які були залучені по суті кримінального впровадження в ОГТСУ.

Як вдалося з’ясувати, Данило Трегубов наразі є практикуючим адвокатом у Києві та розглядається на посаду члена наглядової ради одного з провідних підприємств критичної інфраструктури. Щодо колишнього очільника Оператора ГТС Сергія Макогона, то за джерелами в енергетичному товаристві, він уже більше року як покинув Україну і, за останніми даними, мешкає в Канаді. На підставі яких документів він міг виїхати за межі України під час військового стану, наразі не відомо.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Нащо нам чужого бога Свій стоїть коло порога ......від іоана 8-44:

    а що як завжди ?мусорва все знає але заробляє на цьому бо жидомасони а юдомонголи їх користують і пояснить людям що тора талмуд коран -дозволяє пєдофілів і все це написано жидвою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Тайны Макогона: гендиректор ГТС скрывает декларацию и закупает собачий корм, когда в стране нет газа

Тайны Макогона: гендиректор ГТС скрывает декларацию и закупает собачий корм,...

Чем ближе запуск «Северного потока-2», тем чаще в СМИ появляется гендиректор ГП «Оператор ГТС» Сергей Макогон с рассуждениями о тяжелой…
НОВОСТИ