Человек не терпит насилия!

Брати Дубинські виводять мільярди з критичної інфраструктури

vijna goduvalnyczyaВ той час як донори України спонсують озброєння ЗСУ та підтримку критичної інфраструктури, на Дніпропетровщині мільярди виводяться на фірми людей, яких за шахрайство розшукують Сполучені Штати Америки. Особливо цинічно, що робиться це із залученням підприємств, які були перереєстровані в офшорній зоні. Йдеться при бізнеси з орбіти скандально відомих братів Дубинських, які, після низки гучних розслідувань щодо присвоєння коштів на «Великому Будівництві», переформовувалися під виведення коштів з критичної інфраструктури країни, а саме – мережі водоканалів Дніпропетровщини.

Можливо, мешканці Кам’янського задавались питанням, чому КП ДОР «Аульський водовід» настільки погано виконує свою роботу, що відключення води в окремих районах міста стали практично постійними, а на деяких ділянках так звані ремонти проводяться нескінченну кількість разів.

Пояснення цьому знайшлось завдяки відкритим реєстрам, де можна побачити інформацію про рух коштів з КП ДОР «Аульський водовід».

Як виявилося, чимала кількість так званих робіт проводиться зовсім не співробітниками КП ДОР «Аульський водовід», а приватними фірмами, що пов’язані з Володимиром Дубинським, та на які з комунальної сфери Дніпропетровщини за останні роки було перекачано мільярди гривень.

Так, наприклад, одне з таких підприємств – ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» (41074702). Згідно з даними, отриманими за допомогою аналітичної системи для комплаєнсу, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань YouControl, загалом через це підприємство «натендерили» вже колосальну суму в 4,6 млрд гривень.

kapital stroj

Шалені суми грошей на ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» (41074702), крім низки «Жилсервісів» м. Дніпра та КП «Теплоенерго», переводить у 2023 і КП ДОР «Аульський водовід». Десятки мільйонів цій, пов’язаній з братами Дубинськими, фірмі були сплачені за начебто ремонти ділянок водогону у смт Карнаухівка (13 256 245 гривень), аварійної ділянки водогону від ПК 176+50 (10 816 727 гривень), по проспекту Аношкіна (11 577 010 гривень) та на інших вулицях Кам’янського.

shaleni sumy groshej

Цікаво, що керівником ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» (41074702) донедавна була одна з давніх менеджерок братів Дубинських Ірина Румянцева, а керівниками КП ДОР «Аульський водовід» та ВКГ КП ДОР «Аульський водовід» є пов’язані з Дубинськими Олександр Бурчак та Дмитро Маханько (обидва так чи інакше у різні проміжки часу мали відношення до політичних проєктів останніх та їхніх бізнесів).

ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» (41074702) у зв’язці з ще однією фірмою – ТОВ «АСІНКТОН СТРОЙ» (42298471) неодноразово потрапляла в поле зору журналістів-розслідувачів, у тому числі щодо закупівлі труб водогону за вдвічі завищеними цінами.

popadala v pole zoru zhurnalistiv

Нещодавно по ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» (41074702), почали відбуватися досить цікаві рухи, які дозволяють казати, що фірму, яка отримала мільярди державних коштів, вивели в офшор. Керівника на ній змінено на Яна Лешану (Ірина Румянцева залишилась головним бухгалтером), бенефіціара – на Кузьміну Альону з громадянством Латвії. Засновником же ТОВ «ГРУПА «КАПІТАЛ СТРОЙ»» відтепер значиться «СВОН СИСТЕМЗ ЛТД», з країною резидентства Беліз (раніше Британський Гондурас). Ця країна входить до переліку так званих офшорних зон, офіційно визнаних в Україні та світі.

svon systemz ltdsvon systemz ltd1

Ще одне підприємство, через яке виводять гроші з КП ДОР «Аульський водовід», – ТОВ «АСІНКТОН СТРОЙ» (42298471). Через нього «натендерили» вже на 2,7 млрд гривень.

asinkton stroj

33 811 364 гривень на цю фірму було виведено за начебто роботи на насосній станції № 5 (вул. Січеславський Шлях, 178, м. Кам’янське), 28 220 722 гривень – на насосній станції № 13 (м. Кам’янське, вул. Харківська, 2 ), водоводах «Ду 600 мм» (інв. № 000130499), по вул. Гарбузовій, провулках Нагірних тощо. Крім «Аульського водоводу», можна сказати, вже традиційно, гроші на цю фірму з орбіти Дубинських переводять низка «Жилсервісів» Дніпра та КП «Теплоенерго».

roboty na nasosnij

За інформацією порталу «Наші Гроші», засновником «Асінктон Строй» є Альона Божко, яка раніше працювала в КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради, а її чоловік – у самій міськраді. Раніше спільно з Іриною Дашевською володіла нині припиненою дніпровською фірмою «Аліас-Компані». Дніпровські видання «БюроUA» і «Лица» пов’язують «Аліас-Компані» з братами Леонідом і Володимиром Дубинськими.

У розрізі цього розслідування нагадаємо, що наразі брати Дубинські перебувають у розшуку ФБР за підозрою в шахрайстві з нерухомістю в США. Тим часом в Україні через пов’язані з ними фірми (які ще й зареєстровані в офшорній зоні) виводяться мільярди державних коштів. І робиться це здебільшого з підприємств комунальної власності критичної інфраструктури. На наш погляд, без покриття таких дій десь у апараті влади подібне відбуватися просто не може.

dubynskye roz%D1%8Bsk fbi 1

Зупинити велике розкрадання на «Великому Будівництві» на Дніпропетровщині вдалося здебільшого завдяки увазі ЗМІ. Тож закликаємо колег теж звернути увагу на цю схему виводу грошей з комунальних підприємств нашої області.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Опять маланские схемы? Ну кто бы сомневался, правильно говорил Чорновил что евреев к деньгам допускать нельзя. Насколько я помню этих «добрых людей» финансовый департамент американского ФБР давно ищет. Они так же как и изя каломыйский и в США отметится успели.

  2. Може пора прийти к этим «людям» и попросить деньги для ЗСУ? Я думаю если к жирному пузу Володи и Лени приставить ствол автомата, то они с радостью помогут украинской армии.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

"Тендерные короли" Дубинские. Как в Днепропетровской области зарабатывают на строительстве дорог

"Тендерные короли" Дубинские. Как в Днепропетровской области зарабатывают на строительстве...

В Украине второй год полным ходом идет дорожное строительство, как международного, так и местного значения. Одним из лидеров в создании…
НОВОСТИ