Человек не терпит насилия!

Як цінитель німецького автопрому з Нацгвардії на себе квартиру у Львові переписав

img 20240309 191158 171Прізвище начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України Володимира Гордійчука вже лунало у кримінальних хроніках – у зв’язку із випадком незаконного відчуження «Фольксвагена» два роки тому. Нагадаємо, що формально авто було відчужено для потреб фронту, однак Гордійчук фактично використовує його, як приватний транспортний засіб, правоохоронні ж органи ведуть розслідування щодо можливої підробки документів, за яким автомобіль опинився на балансі НГУ. Ми ж, спостерігаючи за ходом розслідування, виявили ще один цікавий момент з життя генерала, а саме – обставини набуття ним житла у Львові.

В деклараціях нашого любителя німецького автопрому принаймні за останні роки адресою реєстрації значилося місто Львів, НАЗК запевняє, що принаймні на той той час з місцем реєстрації збігалося і місце проживання генерала. Що було дійсно зручно: адже з- 2016 року Володимир Гордійчук займав посаду начальника Західного територіального управління Національної гвардії України, яке базувалось у тому-таки Львові. Той рік взагалі був фартовим для генерала. Він не тільки отримав посаду в регіоні, максимально віддаленому від військових дій, а ще й був підвищений у званні до генерал-майора.

photo 2024 03 09 19.00.51

На нашу думку, поява львівської квартири в генерала самим безпосереднім чином пов’язана з його посадою і може бути наслідком зловживання владою, оскільки раніше це житло вважалося службовим і зареєстрованими в ньому значилися п’ять чоловік. Хто стикався з проблемою приватизації службового житла, знає, що вирішити її не дуже й просто: щоб зняти службовий статус потрібно звернутися до місцевої ради, перед цим пройшовши купу різноманітних узгоджень, в тому числі і з організацією, якій належало житло. Цей сізіфів труд, втім, не становить проблеми для Гордійчука, який неймовірно швидко збирає всі документи, необхідні для того, щоб Львівська міська рада прийняла відповідне рішення.

Варто зауважити, що і на нинішній посаді начальника Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ до генерала Гордійчука є ряд питань щодо житла. Командування територіально знаходиться у Дніпрі – однак, на відміну від Львова, ми не бачимо в деклараціях Володимира Івановича ніяких згадок про житло в цьому місті. Також у них ми не бачимо ні адреси його проживання тут, ні витрат на орендоване житло, якби від його винаймав – узагалі нічого. Таке враження, ніби, центральним структурним підрозділом НГУ керує безхатько. Що це: спроба уникнути декларування, чи дбайливо замасковані корупційні дії? Гадаємо, НАЗК має зацікавитися цим, а ми іще раз повернімося до Львова.

Іще одна цікава подробиця. Яким чином внаслідок приватизації, любитель німецького автопрому, став одноосібним власником 126 квадратних метрів нерухомості, якщо за законом про приватизацію, одноосібно він мав приватизувати не більше 21 метра на людину… Однак унаслідок її приватизації, вона стала одноосібною власністю Володимира Івановича Гордійчука. Це не тільки свідчить, що рішення лобіювалось конкретно під одну людину, а і про те, що Львівська міська рада, даючи дозвіл на приватизацію, брутально порушила все житлове законодавство України. Чи пов’язана така вибірковість з високою посадою, яку займав у регіоні Гордійчук – це питання, здається, риторичне.

Спочатку відчужена на свою користь машина, тепер от приватизована на свою користь квартира – не дуже привабливою в світлі цих фактів постає фігура нашого генерал-лейтенанта. Звичайно, він буде пояснювати зростання власного добробуту з військовою кар’єрою лише збігом. Ми ж у свою чергу хотіли б почути від мера Львова Андрія Садового подробиць, яким чином він допустив приватизацію службового житла на одного мешканця, коли за законом у нього мало б бути п’ять співвласників. Пане Садовий, громадськість чекає від вас пояснень, які були підстави у львівських депутатів приймати саме таке несправедливе рішення?

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Фольксваген-фантом генерала Гордійчука

Фольксваген-фантом генерала Гордійчука

Чи може керівництво бойовими підрозділами у ході нинішньої війни виправдовувати порушення закону – ці питання уже час від часу постають…
НОВОСТИ