Человек не терпит насилия!

Почему «торбят» Пашинского

picturepicture 157070079478432589274173 65930Вчера СБУ с НАБУ (что уже неожиданно) провели акцию устрашения в доме Сергея Пашинского. Подозрения не вручили, но для ТВ сюжет сделали. И обыск. Что звучит нелепо, так как «расследуется» дело 10-летней давности. А потом вручили и «підозру». Вот что рассказывает об этом сам Пашинский:

«Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі «палива Курченка», а насправді палива кремлівської «Роснефті», державі — за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам.

У 2015-ому році, як народний депутат України, я звернувся Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом «Роснефті», що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів. Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки.

Лише декілька тижнів тому «слєдком росії» звинуватив мене в початку АТО у 2014-ому році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет.

З березня 2022-го я очолюю Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України. Мене не треба шукати чи обшукувати — за цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм, в мене лише прохання до слідчих — не відволікайте мене Курченком, будь ласка.

UPD: Інформація про підозру — фейк! Дуже цікаво, з іншого боку, яким чином анонімні телеграм-канали дізнаються про слідчі дії правоохоронців.»

Через несколько часов Пашинский в ФБ написал следующее: «Сьогодні слідчі СБУ та НАБУ вручили мені підозру за так зване «розкрадання» палива «Роснефті», яким в інтересах росіян торгував зрадник Курченко. Усе так зване «розкрадання» полягало в конфіскації цього палива та передачі його на користь ЗСУ. Звинувачення відкидаю. Вбачаю в діях правоохоронців опосередковану роботу на країну-агресора, якій заради зриву боєздатності ЗСУ конче потрібно усунути мене від моїх посадових обов’язків як голови «Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України».

Цікаво, що текст підозри підготовлений на основі мого ж інтервью 2015 року виданню «Українька правда». Якщо когось цікавить — можете з ним ознайомитися!»

https://www.pravda.com.ua/articles/2015/05/27/7069324/index.amp

Одно из должностных лиц СБУ, причастных к контрабанде топлива Пашинский называет. Это бывший зампред СБУ Юрий Артюхов. Кстати, интересно, где он сейчас? Последнее фото в ФБ довольно странное. Но хоть побрился.

183512812 1407420349632152 6575299179122753678 n

133874739 1318406115200243 1143336217313772084 n

Однако, вернемся к «делу» Пашинского. Почему вдруг именно сейчас СБУ и НАБУ вдруг озаботились делом 10-летней давности, а не к примеру, дико завышенными ценами практически на все как в Минобороны, так и в федоровском Минцифры. Речь идет прежде всего о комплектующих к РЭБ и дронах. Почему в качестве доказательств вины Пашинского приводятся факты из его же статьи? Скорее всего, все просто и предсказуемо. После того, как Зеленский убрал из медийного поля своего главного конкурента – Залужного, он принялся за любую иную потенциальную оппозицию. Надо полагать, следующие обыски будут у Порошенко и членов его команды. По каким-нибудь делам тоже 10-летней давности. Умно ли это? Конечно нет. Если тот же Пашинский до этого момента соблюдал нейтралитет и создавал украинскую оборонку, то теперь ему придется тратить силы и время на то, чтобы отбиваться от «орлов Зеленского». Ну и нормальное человеческое желание отомстить вполне может появиться.

А зачищается потенциальная оппозиция в преддверии потери легитимности нашим «найвелычнишим». Потому как кто его знает, может выборы все-таки придется объявлять?

Сергей Никонов, «ОРД»

В тему:

Зараз відбуваються обшуки у Пашинського. Дурні фріки у владі, що ви творите? Прибираєте державного діяча на якому тримається оборонка ( це саме так). А ще певно владні шоумени дуже очікують, що я влаштую шоу: візьму «Стугну» і поїду на Банкову після арешту Пашинського?

Шоуменам при владі я хочу сказати, що я зараз на службі. Це у вас життя шоу, а у мене маленька і нудна робота: 24/7 тримаю у прицілі дорогу ймовірної атаки ворога… Ділянка відповідальна … Скільки треба стільки я тут…не зважаючи на те, що ви там творите в Києві.

А Сергій Пашинський — посидить. То його фронт. Він, як державний діяч, сам прийняв рішення йти в тюрму, але не поступитися в питаннях оборони країни.

Адже кримінальна справа, яку йому шиють, це те чим можна пишатися. Йому ш’ють, вдумайтеся, арешт палива бюджетноутворючої рашиської компанії «Роснафти» в 2014 році.

До речі, здрисливі «набушники» мене теж хочуть по цій справі, лише кишка тонка на фронт їм приїхати…

А тепер я Вам розкажу про справжні причини цієї справи. Сергій Пашинський останні місяці добивався від НАБУ (зокрема ходив до директора Кривоноса, приносив їм документи, вимагав , просив, вмовляв) розслідувати корупцію при закупівлі боєприпасів. Адже деякі сумнівні структури в цьому «бізнесі» завищують ціни вдвічі!!!!

Пашинському це не байдуже, як державному діячу. Він багато робить для забезпечення армії зброєю хоча не займає жодної посади. Зокрема, тим що очолює «Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України» і контролює, щоб підприємства цієї Асоціації працювали на перемогу. Найбільш відповідальна ділянка роботи Асоціації– імпорт снарядів для ЗСУ. І це факт, який легко перевірити, що через Асоціацію боєприпаси в Україну надходять по-суті за ціною продажу, підприємства постачальники мають лише законні 3% націнки.

До речі, відомі наші топові «розслідувачі» в Україні все це знають, знають, що найбільшим борцем з корупцією в оборонці є Пашинський. Знають, бо є так званні митні бази. Повірте, їх легко купити на чорному ринку, я купувала…коли була журналістом.

З цих баз легко дізнатися по якій ціні надходять боєприпаси в Україну.

Так от, наші топові «розслідувачі», всі мають такі бази, і давно слідкують за тим, що у підприємств з Асоціації одна ціна на боєприпаси, у інших в двічі-тричі дорожча. І так вже майже 2 роки…

А ось якщо Пашинського прибрати, то порівнювати нічого, снаряди ж не продаються в магазинах і можна задерти ціни до небес. І пояснювати легко, що виросли ціни за кордоном. Вони і справді ростуть. Але після арешту Пашинського, впевнена, відбудеться злет цін з іншої причини — корупції.

Саме тому Пашинського і переслідують. Адже снаряди це мега-витрати збройного бюджету і наближені до Банкової підприємства можуть заробляти на снарядах більше ніж, на славнозвісному «Великому крадівництві» доріг.

Однак повернемося до Пашинського і до того, хто постраждає від того, що влада його арештує.

Пашинський постраждає не дуже. Ну, посидить. За нього, до речі, американці, вписуються. Там знають, що він зумів в надскладних умовах організувати постачання снарядів в Україну. В США знають і про відсутність корупції в роботі підприємств Асоціації… Там знають про чисту роботу, яка особливо кидається в очі на фоні нечистої….

Тому думаю, американці постараються закрити скриньку Пандори, яку наші злодійкуваті дурники відкривають арештом Пашинського. Так, що Пашинський звільниться, краще рано ніж пізно, але звільниться, бо він потрібний для наших успіхів на фронті.

Так хто тоді постраждає? Армія? Сподіваюся снаряди і без Пашинського прийдуть. Інша справа що будуть втричі дорожчими.

Ці гроші заберуть з життя — доходів простих людей в тилу. У нас і так зараз життя не цукор для простих цивільних, особливо в тих сім’ях, де чоловіки уникають служби в армії і не отримують бойові…

Але хіба покарання за помилки це погано?

Отож я спокійна. Я ще повоюю, Пашинський посидить, влада збагатися і подавиться златом. Українці черговий раз «розплатяться» за свій вибір з власної кишені. Чи мені їх шкода? Ні. «Розплата» за державну безвідповідальність і байдужість грошима з власної кишені в країні, де багато, хто віддає своє життя не викликає в мене жалості.

P.S. Шкода лише ті сім’ї, які попали в заручники від обставин. Де чоловіки не можуть служити, бо їх не має. Де не має кому залишити дітей, де хвороба і старість, а не тому, що ухилянти…Але я думаю в таких сім’ях є родичі, які служать і допомагають бойовими…А для інших “Пашинський” буде справедливим покаранням. Це їх вибір, що влада їх рятівника перетворює на їх власну кару. В інтересах таких, щоб американці втрутилися раніше і Кара знову стала Рятівником.

Про корупцію з боєприпасами, яку зупиняв Пашинський можете почитати тут. Згадана в розслідуванні Українська бронетехніка з найнижчими цінами, це підприємство з Асоціації. 

https://m.censor.net/ru/resonance/3445875/mlyioni_dolarv_u_kishen_a_ne_na_zbroyu_yak_spetsmporteri_nakrutili_tsni_pustili_svo_prokladki?fbclid=IwAR1t0yOCgNsRz8X9LzAA7SG5Im-1jDJ55MW_7Io06eslyuaQmqxzkTX4eiM

Тетяна Чорновіл

Оцените материал:
54321
(Всего 8, Балл 4.63 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

10 ответов

  1. Та тому що Пашинський — це стара наволоч, яку давно пора взяти за жабри. Разом з іншими його содєльніками.

  2. «щось» «забагато» «недоречних» кавичок у «тексті» «автора» Тетяни Чорновіл — мабуть, сезонне загострення

    треба на дозвіллі уважно почитати ст. 12 та 49

  3. Пашинский со своей бандой напоминают кацапов -ссы в глаза, божья роса или на белое говорить чёрное. НАБУ и САП, по материалам Гос.аудит службы, вменяют Пашинскому хищение уже переданных на баланс гос.предприятия ГСМ Курченко в сумме 970 млн грн, а он и его неадекватная подруга верещит, что хотят посадить за то,что забрал у Роснефти ГСМ для ВСУ. Они реально считают украинцев дебилами, как Черновол Т. Понятно,что не весь лярд забрал себе , а поделился с побратимами из Народного Фронта : Яценюком, Турчиновым, Аваковым/ зря, что-ли полиция охраняла/ ,ну и шестёркам конечно перепало/ не своиж отдавал/, которые сейчас на ютубе из трусов выпрыгивают в его защиту.

  4. Та там усі замішані того періоду…Щось усі забули списки осіб, які отримували кошти від регіоналів, що знайшли в Межигір’ї…до цього часу не оприлюднили імена тих потвор продажних, а під час війни вони зараз ще як нагадять! Може прізвища тих осіб з «списків Януковича» теж доцільно включити в санкції РНБО та конфіскувати їхнє майно? Реально то «п’ята колона» під час війни в тилу України.По моєму ті списки передали в СБУ, так де шоу Малюка?)

  5. Этого аферюгу «торбят» уже несколько десятков лет к ряду — везде он фигурант, но торбить нужно начинать со «снайперов майдана»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ