Человек не терпит насилия!

Розумна панночка в Донецькій адміністрації

455

Костюніна Юлія Олександрівна – заступник голови Донецької обласної державної адміністрації з 2016 року. Народилася 12 липня 1980 р. у м. Запоріжжі. У 2012 році закінчила Донбаську національну академію будівництва та архітектури, міське будівництво та господарство, спеціаліст з міського будівництва та господарства; 2014 року закінчила Донецький державний університет управління; магістра державного управління. Раніше працювала помічником керівника ТОВ «Ресурс-Холдинг» (м. Донецьк), помічником голови облдержадміністрації відділу з організації діяльності голови облдержадміністрації управління забезпечення діяльності керівництва Донецької облдержадміністрації, начальником відділу із забезпечення діяльності голови Донецької облдержадміністрації.

За весь час роботи на Донецьку облдержадміністрацію обзавелася великою кількістю зв’язків, набула контактів впливових держслужбовців, а також блогерів та волонтерів, через яких займалася та займається досі корупційною діяльністю у соціально-гуманітарній сфері. Цей напрямок діяльності досить різноманітний і Костюніна займається у тому числі освітою, культурою, соціальним захистом, питаннями національно-патріотичного виховання молоді тощо. Більшу частину своїх неофіційних накопичень вона змогла «заробити» на махінаціях із соціальними виплатами, пенсіями нужденним людям, а також перепродажем гуманітарної допомоги, що надходить з європейських країн.

Використовуючи можливості волонтерів, активних блогерів («Дмитро Комаров» та ін.) за допомогою численних фондів та платформ («Повернися живим», «КОЛО», «Армія SOS» та ін.), соціальних мереж Instagram, Facebook, Youtube та ін. проводяться активні збори так званої «гуманітарної допомоги» для потреб української армії та всіх, хто постраждав від війни. Усі кошти, отримані в такий спосіб, потрапляють на офшорні рахунки Костюніної через посередницькі організації, які працюють із нею у частці. За неофіційними даними за 2023 рік до кишені Юлії Олександрівни перераховано понад 35 млн. гривень. Дивно, але мало хто з блогерів про це здогадується, проте допомагають вони виключно їй, а не українській армії.

Також однією із складових її доходу є махінації у сфері соціальних виплат та пенсій. Велика кількість заявок на виплату допомоги здійснюється за підробленими документами. Кошти офіційно «по паперах» надходять на рахунки громадян, проте насправді жодних виплат для них не відбувається. Люди скаржаться і звертаються до судів, але поки що жодних позитивних рішень у їхній бік не передбачається, оскільки весь суддівський корпус перебуває під впливом Костюніної та отримує від неї свою частину «відкатів» за затягування та заминання справ. Діючи таким чином разом зі своїми спільниками, вони спромоглися «законно» придбати близько 15 млн гривень.

Якщо говорити про дрібніші рухи тіла Юлії Олександрівни, то можна окремо виділити тему хабарництва. Так вона часто надає послуги із постановки певної людини на «тепле» місце. Для неї це як хобі як додатковий невеликий заробіток. Сума залежить від посади та варіюється від 10 до 200 тисяч гривень за місце «під сонцем». Використовуючи свої численні зв’язки їй не важко прилаштувати кого треба і куди треба, головне зуміти її добре віддячити після наданої послуги.

Підсумовуючи всього вищесказаного, можна з упевненістю сказати, що Костюніна один із головних корупціонерів Донецька та області. Адже накрадавши стільки грошей, вона спромоглася придбати собі всі матеріальні блага, про які раніше мріяла. Безумовно, всі її покупки тримаються в секреті, а житлове та нежитлове майно реєструється на третіх осіб. Відомо лише те, що у її володіннях є чотири квартири – дві з них у Києві, і по одній у Запоріжжі та Донецьку. Віддає перевагу автомобілям бізнес-класу марки Mercedes, маючи у власності таких 2 машини. Загальна сума на офшорних рахунках нашої героїні за приблизними оцінками сягає 120 млн гривень і постійно поповнюється. Можна з упевненістю сказати, що вона готує собі безпечне містечко десь за кордоном, аби швидко туди виїхати у разі виникнення гострих проблем в Україні.

Сумно усвідомлювати, що соціальна сфера, в якій переважно крутиться Костюніна, охоплює весь простір життя українського народу – від умов праці та побуту, здоров’я та дозвілля до соціально-класових та національних відносин. І простим громадянам залишається лише спостерігати страшну картину розкрадання державного майна та бюджету і нічого з цим не вдієш…

Оцените материал:
54321
(Всего 3, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ