Человек не терпит насилия!

Віктор Жора: «Піар замість доказів»

Піар замість доказів. Вчорашній день показав, як сторона обвинувачення буде діяти, щоб переконати всіх, ніби проти Держспецзв’язку і справді є якість «докази». В хід пішли «мультики» в соцмережах та фейки про криптовалюту.
Що за цією димовою завісою?
405084798 714958140527578 8829803723607461554 n
Ситуацію розуміє будь-хто, хто мав справи з IT-проектами. Державне підприємство замовило складну програмну платформу, яка дозволяє створювати і супроводжувати захищені електронні реєстри. Економить при цьому гроші. Працює в ці хвилини – як годинник.
Щоб це запрацювало, державне підприємство укладає контракти на створення та модернізацію інформаційної системи за закритою конкурентною процедурою. Це стандартний процес для такого роду задачі, бо не існує «коробкового» рішення для складних проектів.
Системні інтегратори під це замовлення створюють та модернізують інформаційну систему. Вони замовляють програмне забезпечення, доопрацьовують його, за потреби замовляють додаткові модулі, тестують, знову доопрацьовують, перевіряють на наявність незадекларованих функцій, будують комплексну систему захисту інформації. І головне: впроваджують цю систему.
Для такої роботи потрібна велика кількість різних спеціалістів, додаткових підрядників, експертів. Саме так в усьому світі розробляють інформаційні системи.
Цього часто не розуміли (або не хотіли розуміти) правоохоронці, і всі додаткові послуги намагалися назвати «збитками».
Чому деякі правоохоронці досі не навчились розрізняти програмне забезпечення і «інформаційну систему»? Відповідь проста: це розповсюджена схема тиску на ІТ. В багатьох колег, які приватно мені писали, відчуття дежавю. Чого вони не чекали – що ця схема «перекочує» в нові антикорупційні інституції.
Фактично, нас звинувачують в тому, що ми створили дієву платформу. Просто послуги системних інтеграторів (включаючи навіть зарплати та податки) назвали «збитками».
Картина сумна, безперечно. Під час розгляду справи по суті, в незалежному суді все стане на місце. А поки сторона обвинувачення додає піар-активностей. Вигадані криптогаманці і невідомо звідки отримані чати, з яких насправді нічого не зрозуміло без маніпулятивних «пояснень» піарників, які пишуть тексти до мультиків.
Дуже шкода часу, який піде на те, щоб димова завіса розійшлась і справа стала зрозумілою. Дуже шкода, що через це ми постали перед ризиками замороження міжнародної співпраці. Співпраці, яка є критичною для нашої безпеки та Перемоги.
Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 1.8 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. В Україні створено правоохоронну систему, яка працює не на невідворотність покарання злочинців, а на піар-акції для начебто темного та неосвіченого українського народу! Не треба шити нас в дурні! Майже всі обвинувальні вироки, це договорняки. Ти визнавай вину, проси, що хочеш, доплати, можливо і їм, і лети білим лебедем на іспитовий строк. Вкрав більше, заплатив менше, ось такий переважний результат кримінально-карної політики держави і о цих всіляких розслідувачів та кастрированоі прокуратури на чолі з екскурсоводом Костіним. Ще не встигли затримати особу, а в ЗМІ вже все, що зібрали, придумали і прибрехали органи і їхні члени. Складається враження, що журналісти входили чи входять в слідчі групи. А ця стаття, це вже якась «обратка»? Хтось вже хоче їх виправдати, обілити, ну і обілетити? У нас, що не закупівля, то збитки. Працюють за принципом, що завтра вже не буде того, що є!

  2. Жора, а де ти був раніше, що ми про тебе не чули? Не чули про твої розробки і закупівлі. Не чули, коли Костянтин Корсун регулярно писав про зловживання Держспецзв’язку. А тепер, коли припекло і запахло жареним — починаєш гасити. Пізно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

​​ЕКСГОЛОВУ ДЕРЖСПЕЦЗВ'ЯЗКУ ЗАТРИМУВАЛИ НА ХАБАРІ, КОЛИ ВІН ПРАЦЮВАВ В СБУ

Під час служби в СБУ голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрію Щиголю було висунуто підозру у заволодінні…
НОВОСТИ